İçeriğe Yönlendir

Seat Leon 2 xenon far buğu problemi

Volkan Karaosmanoğlu

Recommended Posts

Volkan Karaosmanoğlu
(düzenlendi)

kapaksız = buharsız

tarihinde wolkanku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hareketli bölüm ısının ön cama yayılmasını engelliyor. Sağdan ve soldan büyük delikler açmak işe yarar. Tabii uğraşacak sabrın kaldıysa.

Arka kapağı komple açmak iyi bi çözüm değil, büyükçe delik açılıp membran gibi bişey düşünmek lazım.

Yorum bağlantısı
Berker Aslan
kapaksız = buharsız

= ÇAMURLU

Kapak düşmüş farketmemişim geçen kış sonuç bu ;

post-1260-1233944008_thumb.jpg

post-1260-1233943769_thumb.jpg

post-1260-1233944125_thumb.jpg

Birde bu far açıldıktan sonra biraz temizlenmiş hali.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
(düzenlendi)

bgn iki farim da tamamiyle buhar oldu arka kapaklar açik olduğu halde..

kararimi verdim... h7 ye geri dönüyorum..

Yorum bağlantısı

Volkan zannederim halojendede sorun çıkacaktır.Bir aralar ampül ısısıyla ilgili bi konu vardı.Orda Romeoilker ampül ısılarını ölçmüştü.Xenonda normal ampül kadar ısı yayabiliyor.Merceğin ısıyı dağıtmada sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum.ışığın yoğunluğu ısı oluşturuyor zaten.Normal farlı leonlarda sorun çıkartıyor.Hani mercek ısıyı yayamayı engelledi diyelim.O zaman farları açtığında merceğin ön cama yansıyan ışığı buğuyu yok etmezdi.Gözden kaçan birşeyler var o farda.% 90 farın su alıyor.Ama nerden bilmiyorum.benim farın camla arka kabın birleşim noktaları kılcal çatlamalar yapmıştı.su koyup denediğimde 1-2 saat sonra altta terlemeler oluşuyordu.Bu fikride sen verdin hatırla

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
(düzenlendi)

abi bugün bu yağmurda indim farlari söktüm...

gözüme boşluk olarak gözüken neresi varsa silikonladım....kılcal çatlak vs. gibi duran durmayan ne varsa silikonladım...sadece farın ön camına silikon sürmedim öyle diyim...ama salak gibi silikonun kurumasini beklemeden sağ farı duşa soktum kapaklar vs. herşey kapali şekilde...farn içi yine su doldu...ama nerden? bilmiyorum...silikonları tazeleyip tamamen kurutup o şekilde sokacağım duşa tekrar...

normal farda bunun olacağini düşünmüyorum;

08022009tr5.jpg

08022009001zb4.jpg

çünkü normal farda kılcal vs. çatlak olmicaği için olsa olsa en kötü ihtimalle daha önce resmini koyduğum gibi köşelerde sadece buhar olur...ben de ona raziyim..

Yorum bağlantısı

Bu nasıl bir iştir ya???Ne biçim buhar bu kardeşim..Sıfır far alcaksın herhalde?fiyatları nasıl?Şundan dolayı soruyorum;eğerki yeni far alırsan bunları ben alıp A'dan Z'ye kontrol ederim.Aslında daha önce seni çağımayı ve baraber bakmayı planladım ama bu aralar çok yoğunum.Atölyede bi dirhem yerim yok.Normalde bu hafta sonu Nevşehire Özyürek abiyi ziyarete gitcektim o bile yattı.Eğer ben bi gün araç filan kullanmam dersen farları getir.Atölyede beraber bakalım.Akşam 18 den sonra işler sakinleşiyor atölyede.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

servet abi senin atölye nerdeydi...

boş zaman yaratip beraber bakmak isterim seninle birlikte..şu sitede bilgisine becerisine güvenebileceğim insanlardansin çünkü..

bu arada farları duşa soktum..tahliyeleri kapatip üstüne su tuttum....kısa(yani merceğin olduğu yer) reflektörünün oraya sonradan merceğin siğabilmesi için yapilan kapağin bir yerinden su giriyor..o bir yeri bulamadim ama farın far camı dışındaki her yeri silikon artık....sağ farı denek yaptım...

yarın farları araç üstüne takığ kullanacağım..bakalım nasil bir değişim olacak...

artık yarım buhara bile razıyım...

bu arada farlarımın sıfırı tanesi 300 lira civarinda diye biliyorum...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Tuzla tersanelerinin orda.İçmeler diye geçiyor.Farların çok para.Yarın muhakkak haberleşelim.

İş yerim:216 447 13 13-14

Cep 1: 533 380 03 84

cep 2: 541 380 03 84

Biz bu işi halladecez inşallah.Numaraları al.Yarın öğleden sonrası için bir plan yapalım.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Tuzla tersanelerinin orda.Şçmeler diye geçiyor.Farların çok para.Yarın muhakkak haberleşelim.

Şş yerim:216 447 13 13-14

Cep 1: 533 380 03 84

cep 2: 541 380 03 84

Biz bu işi halladecez inşallah.Numaraları al.Yarın öğleden sonrası için bir plan yapalım.

yarin için mümkün değil abi..çarşamba ya da perşembe nasil olur? dur pm atiyim sana =)

Yorum bağlantısı
yarin için mümkün değil abi..çarşamba ya da perşembe nasil olur? dur pm atiyim sana =)

Seni salladığımı düşünme diye yarın dedim :) Benimde işime gelir.hafta sonuna doğru işler yumuşar atölyede boşalır biraz

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Volkan.. Farın içine su doldurup denesene... Bakalım nerelerden kaçacak suyun.. :)

Yorum bağlantısı
Sercan Keklik

yuh :) erdinçin yaptıgı sı bu kadar olur bide para alır işte.. kankü arasana su adamı gıdelım ben tahsıl ederım :D

Yorum bağlantısı
Göksel Bahadır
(düzenlendi)
abi bugün bu yağmurda indim farlari söktüm...

gözüme boşluk olarak gözüken neresi varsa silikonladım....kılcal çatlak vs. gibi duran durmayan ne varsa silikonladım...sadece farın ön camına silikon sürmedim öyle diyim...ama salak gibi silikonun kurumasini beklemeden sağ farı duşa soktum kapaklar vs. herşey kapali şekilde...farn içi yine su doldu...ama nerden? bilmiyorum...silikonları tazeleyip tamamen kurutup o şekilde sokacağım duşa tekrar...

normal farda bunun olacağini düşünmüyorum;

çünkü normal farda kılcal vs. çatlak olmicaği için olsa olsa en kötü ihtimalle daha önce resmini koyduğum gibi köşelerde sadece buhar olur...ben de ona raziyim..

Geçenlerde park etmiş leon gördüm. Farları aşaıdan başlayan yaklaşık %80 i buğuluydu. Farında mercek falanda yoktu. Öğle vakti hava 12 derece idi. Kayserinin havası okadar nemli değildir.

Bence leonların farının tasarımında hata var. Rutubet yapmaya meyilli.

Bu konuyu birdaha düşün!...

tarihinde gxb tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Geçenlerde park etmiş leon gördüm. Farları aşaıdan başlayan yaklaşık %80 i buğuluydu. Farında mercek falanda yoktu. Öğle vakti hava 12 derece idi. Kayserinin havası okadar nemli değildir.

Bence leonların farının tasarımında hata var. Rutubet yapmaya meyilli.

Bu konuyu birdaha düşün!...

Ya da bağlantılarından bir yerden kaçırıyor. Soketi silikonladığını söylemiştin zaten. Bu konu çok uzar böyle.

Küveti suyla doldurup farı önce başaşağı sokup bekletmek lazım. Arka kapakların sızdırmaz olmasını beklemiyorum. Elektrik soketi, manuel ayar vidaları diğer aklıma gelenler.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

bugün farları taktım ve yağmurda kullandım....

iyi haber farın içinde hiç su yok...arka kapaklar full kapalı şekilde kullandim...1 gram su yok farın içinde...

minimal bir buharlanma var iç köşelerde ama benim için sorun değil =)

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

bugün epey yağmur vardı..sabah farlarıma baktım içinde hiç su yok..su alma olayini kestik sanırım...

aracimi farlar açik şekilde kullandim ancak ince ince buharlanma devam ediyor...farın en iç kısmından başlayarak buharlanma oluşuyor...ancak henüz tamamen buhar oluşma durumu yok.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
(düzenlendi)

yağmur yağdi vs.

farlar kendi çapinda ufak tefek buhar yapiyor ama umrumda değil..az önce lastiğime giren çivi sabrımın son noktası oldu..

ben bu arabaya benzin,bakım,onarım vs. yaptirmaktan iflahım kesildi..

uzunca bir süreyi arabayi yerinden kıpırdatmıyorum..ister buhar yapsin ister yansın...yürümek + taxi en iyi dostumdur.

Yorum bağlantısı
yağmur yağdi vs.

farlar kendi çapinda ufak tefek buhar yapiyor ama umrumda değil..az önce lastiğime giren çivi sabrımın son noktası oldu..

ben bu arabaya benzin,bakım,onarım vs. yaptirmaktan iflahım kesildi..

uzunca bir süreyi arabayi yerinden kıpırdatmıyorum..ister buhar yapsin ister yansın...yürümek + taxi en iyi dostumdur.

Üstünede branda çek.Gün yüzü görmesin bidaha ;)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Nedeni buldun, buharı epey kestin, az bişey oluyosa kafana takma hiç. O kadarcık buhar herkeste oluyor zaten.

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

araci 1 hafta içinde sadece 2 kere kullandim..kafam çok rahatti...bundan sonra çok daha az kullanacağim arabayi ona eminim..

dün de aracimi yikattim...en son yaptiğim işlemlerden sonra farımda 1gram buhar oluşmadı...hayirlisiyla farlari havalar düzelince 1 kere daha açip içini temizleyip aklima gelen her yerini tekrar yalıttıktan sonra bir daha buhar vs. uğraşmadan güle güle kullanicam..

Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu
Pek bi pes etmiş gördüm seni. :)

yok cama taş geldi yok kapi çizildi yok far buhar yapti yok lastiğe çivi girdi vs. vs. derken otomobil kullanmaktan çok soğudum.

aracima gözüm gibi bakardim ama sanirim ben de giderek aracini sadece ulaşim araci gibi kullanan insanlar gibi olacağim.en azindan bundan sonraki aracimda cam filminden başka oynama yapmayacağim.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
yok cama taş geldi yok kapi çizildi yok far buhar yapti yok lastiğe çivi girdi vs. vs. derken otomobil kullanmaktan çok soğudum.

aracima gözüm gibi bakardim ama sanirim ben de giderek aracini sadece ulaşim araci gibi kullanan insanlar gibi olacağim.en azindan bundan sonraki aracimda cam filminden başka oynama yapmayacağim.

Yanlış yapıyorsun Volkan :) .Bunlar hepimizin başına gelen yada gelebilecek şeyler.Aracını nasıl titizlikle kullandığını biliyoruz.Bence aynı titizliğe devam arkadaşım.Bir başka aracında olduğunda rahat durmayacak ve aynı yolu tekrar gideceksin :) Yaptıklarında aksilikler olsada normal durumdaki tadını aldın.Bi-xenonlu araç alırsan o başka tabii :p Yoksa yine İlkerin kapıyı çalarsın :rtfm:

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Karaosmanoğlu

evet servet abi tadını aldım ama artık midem bulandı,naparsam yapayım mutlaka bir sorun cikar hale geldi. o yuzden az kullanmak hem nakit acisindan hem ruhsal saglik acisindan hem de fiziksel olarak daha iyi olacak (2 ayda aldigim 5 kg yi veririm artik yuruye yuruye =) )

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...