Hakan Arıbaş 3 Şubat 2009 Paylaş 3 Şubat 2009 Benim 2007 model Laguna II Phase 2 aracımda uyguladığım arka far grubu ve ön sinyal LED uygulaması :-) Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Şubat 2009 Paylaş 3 Şubat 2009 Güzel. Flaşörle ilgili bir sorun yaşadın mı, hızlı yanıp sönmesi gibi ? Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 3 Şubat 2009 Yazar Paylaş 3 Şubat 2009 teşekkürlerdörtlüler yanarken sorun yok ancak sağ/sol sinyalde %50 daha hızlı yanıp sönüyorlarLaguna sinyaller için flaşör/röle kullanmayıp bunu "beyin" üzerinden yaptığı için "LED Flasher" gibi birşey kullanmam mümkün değil, ancak direnç eklemem lazım; onu da ben istemiyorum :-) benimkilerin hızına alıştığım için şimdi başka bir arabaya binip sinyal verince sanki "ağır-çekim" gibi geliyor Yorum bağlantısı
Musa Can Koca 4 Şubat 2009 Paylaş 4 Şubat 2009 Bunlardan zamanında bende almayı düşündüm ama halogen ampüllerden dışardan bakıldığında pek farkı yok gibi gelmişdi,hatta halohelere göre yetersiz bulmuşdumSizinkinde durum ne bilmiyorum, örneğin gece yanarken dışardan bunların led olduğu belli mi? Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 4 Şubat 2009 Yazar Paylaş 4 Şubat 2009 Eğer aracınızın arka lambalarının camları Fiat Linea ya da Ford Focus gibi düz/desensiz ise yani ampül dışarıdan bakıldığında doğrudan gözüküyor ise bu LED'ler çok şık duruyor, ancak benim Laguna'da olduğu gibi camlar tam düz değilse yine güzel oluyor ama bir Linea'daki kadar da belirgin olmuyor. Herşeyden önemlisi lambanın camı nasıl olursa olsun çok parlak yanıyorlar. Benim sinyal ve fren lambası olarak kullandığım herbir ampülde 25 tanesi ampülü çevreleyen, 5 tanesi de ampülün önünde duran çok parlak yanan 30 adet SMD LED var; lambanın reflektöründe ışıl-ışıl yansıma yapıyorlar Fren lambası olarak LED kullanmanın olayın kozmetik güzelliğinin yanı sıra güvenlik olarak da faydası var. Hella'nın yaptığı bir araştırmada (ilgili sayfayı JPEG olarak buraya ekledim, isteyen olursa tüm PDF dökümanını da paylaşabilirim) klasik ampülün flamanının ısınıp ışıma yapabilmesi için 200ms süreye ihtiyaç var bu döküman göre, bu da birbirinin peşi sıra 80km/s hızla seyreden iki araç için 4m anlamına geliyor; yani öndeki araç frene bastıktan sonra fren lambası yanana kadar arkadaki sürücünün tepki verene kadar 4m yol kat etmesi gerekiyor. LED'ler de ise böyle bir süreye ihtiyaç duyulmuyor, frene bastığın anda yanıyor. 80km/s için 4m az gibi gözüküyor ama yerine göre 4m değil 4cm bile hayat kurtarabiliyor; hız artıkça bu 4m de orantılı olarak artıyor tabiki. Yorum bağlantısı
Mert Kenar 16 Şubat 2009 Paylaş 16 Şubat 2009 bu ledleri nasıl temin edebilirz + fiyat nasıl? Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 17 Şubat 2009 Yazar Paylaş 17 Şubat 2009 bu ledleri nasıl temin edebilirz + fiyat nasıl?Ben yurtdışından (eBay) alıyorum Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 18 Şubat 2009 Paylaş 18 Şubat 2009 gece arka stopların orjinal ve sonrakı halı varmı acaba? kazancınız ne oldu merak edıyorm cünkü Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 27 Şubat 2009 Yazar Paylaş 27 Şubat 2009 gece arka stopların orjinal ve sonrakı halı varmı acaba? kazancınız ne oldu merak edıyorm cünküşimdiki halini çekebilirim ama önceli hali malesef yokherşeyden önce daha parlak oldular, daha dikkat çekiciayrıca LED'lerin tepki süresi klasik ampüllere göre çok-çok kısadır; normal bir ampül 200ms sonra ışıldamaya başlarken LED anında ışıldar, ışıldamak için flamentin ısınma süresine ihtiyacı yoktur; özellikle fren lambası olarak kullanıldığında bu güvenlik olarak size geri döner. Yorum bağlantısı
Sercan Keklik 27 Şubat 2009 Paylaş 27 Şubat 2009 uzaktan su ankı halını bızle paylaşırsanız cok sevınırım. Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 2 Mart 2009 Yazar Paylaş 2 Mart 2009 uzaktan su ankı halını bızle paylaşırsanız cok sevınırım.Çok parlak yandığı için makina düzgün çekemiyor ama umarım yine de bir fikir verir.. Yorum bağlantısı
Guest emrtkn 27 Mart 2009 Paylaş 27 Mart 2009 Keşke aracım bu Ledleri kabul etse Plaka aydınlatmasına led taktığımda bile kısadevre ile çalıştırmıştım sistemi hala öyle duruyor Acaba bu SMD ledler de böyle bir sorun olmuyor mu ? Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 30 Mart 2009 Yazar Paylaş 30 Mart 2009 Ben şu ana kadar ciddi bir sorun yaşamadımSadece 5w5 (T10) olan 25-LED'li kırmızı ampülü takarken iki defa ilgili sigorta attı, o da ampülün bağlantı noktalarının yanlışlıkla kısa devre olmasından oldu. Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 6 Temmuz 2009 Paylaş 6 Temmuz 2009 bende aynı araca sahibim. bende led yapmak istiyorum. ama bu şekilde değilde, zemini siyah yaparak, şeffaf cam ile yapılan ledlerden yapmak istiyorum. Bu konuda bana fikir verebilecek birileri yok mu arkadaşlar? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Temmuz 2009 Paylaş 7 Temmuz 2009 bende aynı araca sahibim. bende led yapmak istiyorum. ama bu şekilde değilde, zemini siyah yaparak, şeffaf cam ile yapılan ledlerden yapmak istiyorum. Bu konuda bana fikir verebilecek birileri yok mu arkadaşlar?Şeffaf camı aynı kalitede yaptırabilme imkanın var mı ? Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 16 Temmuz 2009 Paylaş 16 Temmuz 2009 Şeffaf camı aynı kalitede yaptırabilme imkanın var mı ?yaptırabilirim şeffaf camı. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 17 Temmuz 2009 Paylaş 17 Temmuz 2009 Aynı kalitede şeffaf camı yaptıramazsın;)Ama sonuç yine de senı tatmin eder.Ben şeffaf camı kendım yaptım.Aynı kalitede olmasa bile kendım yaptıgım ledli stopları "yurtdışından mı getirtin bu stopu"diye soranlar var.Uğraşmaya yaptırdıgına deger sonuçta Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 12 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 12 Ağustos 2009 Parkların elektiriğine bağladım. Yanmıyorken arabaya bakınca LED'leri görmek mümkün değil, ışık doğrudan değil, yansıyarak dışarı çıkıyor. Ekteki ilk fotoğraf montaj anından bir kare, diğeri ise montaj bittikten sonrası. Arka stopları yan yatmış at nalı gibi çevrelemeye çalıştım. Yorumlarınız benim için önemli, o yüzden lütfen esirgemeyin :-) Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz 5 Ağustos 2010 Paylaş 5 Ağustos 2010 30 smd ledin gündüz görünürlüğü nasıl?21w halojen kadar var mı?Yorumunuza göre ben de 68 smd alacağım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Ağustos 2010 Paylaş 6 Ağustos 2010 (düzenlendi) 30 smd ledin gündüz görünürlüğü nasıl?21w halojen kadar var mı?Yorumunuza göre ben de 68 smd alacağım.21 watt halojen gibi olması zor ama yapılamaz degil.smd ledin lümen degerine göre degişir smd kullanacaksanız yansıtıcı reflektör şart oval olmalı her bi led için kullanıcaksınız.yoksa verim alamazsınız çok iyi araştırıp dizayn yapmak önemli.vw 29 tane falan kullanmış ama reflektör kalitesi çok yüksek gayette iyi ama yetersiz yinede.yeni mercedeste gördüm 3mm led kullanmış 30 dan fazla idi tam sayamadım ve mantar tipinde bişiydi kesik başlı leddi yani.yanarken görmedim.sadece demek mistedigim olay smd veya ledin yanısıra reflektör boyutu daha önemli.isterseniz 100 led takın önemli degil. 6 Ağustos 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Can Örücü 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 21 watt halojen gibi olması zor ama yapılamaz degil.smd ledin lümen degerine göre degişir smd kullanacaksanız yansıtıcı reflektör şart oval olmalı her bi led için kullanıcaksınız.yoksa verim alamazsınız çok iyi araştırıp dizayn yapmak önemli.vw 29 tane falan kullanmış ama reflektör kalitesi çok yüksek gayette iyi ama yetersiz yinede.yeni mercedeste gördüm 3mm led kullanmış 30 dan fazla idi tam sayamadım ve mantar tipinde bişiydi kesik başlı leddi yani.yanarken görmedim.sadece demek mistedigim olay smd veya ledin yanısıra reflektör boyutu daha önemli.isterseniz 100 led takın önemli degil.+ 1000 Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 18 Ocak 2011 Paylaş 18 Ocak 2011 Şlk mesajını eski bir konuyu hortlarak sayılarla yazan ilginç bir üye. Yorum bağlantısı
Recommended Posts