İçeriğe Yönlendir

Çift Duylu Park Ampulü

Berker Çelik1679652583

Recommended Posts

Berker Çelik1679652583

Arkadaşlar 308 aracımın ön farlarında bulunan park ampulleri gündüz far sistemi de içermesinden dolayı çift duylu, bildiğimiz stop ampulü olan p21/5w lık. Fakat takmış olduğum osram nightbreakerlarla sarı-bayaz renk farkı oluştu, özellikle gece daha belirgin. Aslen şikayetçi değilimi ancak ÇŞFT DUYLU STOP AMPULÜ p21/5w bildiğiniz marka model ve ankara yada istanbuldan alabileceğim bir yer önerebilirmisiniz lütfen.

Şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Nightbreaker'da mavi kaplama olduğundan rengi beyaza kaçıyor. Aldığın stop ampulünde mavi kaplama olmadıkça daha beyaz renk elde etmen ve NB'ye uyum sağlaması mümkün değil. Belirtmemişsin de, Led'li ampul mü almak istiyorsun ?

Yorum bağlantısı
Berker Çelik1679652583

Evet led ampul almak istiyorum, onun için led kısmına konu açmıştım zaten...

Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş

Merhaba. Ben parklarda 9-LED'li park ampülü kullanıyorum, tavsiye ederim :-)

Kesinlikle beyaz ışık veriyor, üstelik boya falan da değil, LED'lerin kendi doğal rengi beyaz

eBay'den aldım

9smdpair.jpg

9smdw.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest emrtkn

Acaba bu Led'ler far patlak uyarısı verir mi ?

Aydınlatması mükemmel ..

Yorum bağlantısı
Berker Aslan
Acaba bu Led'ler far patlak uyarısı verir mi ?

Aydınlatması mükemmel ..

Arabanın özelliğine bağlı arıza verip vermemesi bu led park ampullerinin özelliği ;

- T10 connection

- Features 9 x 0.15W bright white 4000mcd~5000mcd LED emitters (total 1.35W)

- DC 12V powered

yani 1,35W demiş bu da demek oluyorki arıza vermesi gerekir , mesela bende yeni kasa leon var arıza ışığı yanıyor direk takınca, arkadaşımda eski kasa leon var o direk takıp kullanıyor problem yok.Ben ancak paralel bir W5W ampulle beraber kullanabiliyorum.

Yorum bağlantısı
Guest emrtkn
Arabanın özelliğine bağlı arıza verip vermemesi bu led park ampullerinin özelliği ;

- T10 connection

- Features 9 x 0.15W bright white 4000mcd~5000mcd LED emitters (total 1.35W)

- DC 12V powered

yani 1,35W demiş bu da demek oluyorki arıza vermesi gerekir , mesela bende yeni kasa leon var arıza ışığı yanıyor direk takınca, arkadaşımda eski kasa leon var o direk takıp kullanıyor problem yok.Ben ancak paralel bir W5W ampulle beraber kullanabiliyorum.

Yani ledlere + olarak paralel bir W5W ampül baglıyorsun değil mi?

Bende plaka aydınlatmasında bu şekil yol izlemiştim ..

Yorum bağlantısı
Berker Aslan
Yani ledlere + olarak paralel bir W5W ampül baglıyorsun değil mi?

Bende plaka aydınlatmasında bu şekil yol izlemiştim ..

Evet aynen öyle , yada 4W lık direnç.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Can Ertekin

bişey sormak istiyorum bu elektronik devreler led ler falan bana oldukça uzak konular. palio bi arabam var onun plaka aydınlatmalarının beyaz olmasını istiyorum bana bi ampul verdiler al bu beyaz diye taktım maviye yakın beyaz gibi ama istediğim değil ve onlarında dipleri buna benziyo du acaba doğrumu görmüşüm yani bu ledli ampuller benim plaka aydınlatmalarımla aynı mı, alsam uyarmı??ve bunları sadece e bay dan mı alabiliyoz buralarda yokmudurki acep?

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Arkadaşlar 308 aracımın ön farlarında bulunan park ampulleri gündüz far sistemi de içermesinden dolayı çift duylu, bildiğimiz stop ampulü olan p21/5w lık. Fakat takmış olduğum osram nightbreakerlarla sarı-bayaz renk farkı oluştu, özellikle gece daha belirgin. Aslen şikayetçi değilimi ancak ÇŞFT DUYLU STOP AMPULÜ p21/5w bildiğiniz marka model ve ankara yada istanbuldan alabileceğim bir yer önerebilirmisiniz lütfen.

Şimdiden teşekkürler...

istediginiz tam olarak budur... ben stop lambam için almıştım fakat istedigim sonucu elde edemedim yeterli değildi benim için.. dealextreme de yada ebay de kargo dahil 10 - 12 liraya alabilirsiniz bunlardan ...

img8898u.jpg

img8882a.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
bişey sormak istiyorum bu elektronik devreler led ler falan bana oldukça uzak konular. palio bi arabam var onun plaka aydınlatmalarının beyaz olmasını istiyorum bana bi ampul verdiler al bu beyaz diye taktım maviye yakın beyaz gibi ama istediğim değil ve onlarında dipleri buna benziyo du acaba doğrumu görmüşüm yani bu ledli ampuller benim plaka aydınlatmalarımla aynı mı, alsam uyarmı??ve bunları sadece e bay dan mı alabiliyoz buralarda yokmudurki acep?

Burada aksesuarcılarda ya da GG'da bulabilirsin. Beyaz diye satılanlar genelde soğuk beyaz oluyor ve maviye yakın beyaz renkte.

Yorum bağlantısı
Can Ertekin
Burada aksesuarcılarda ya da GG'da bulabilirsin. Beyaz diye satılanlar genelde soğuk beyaz oluyor ve maviye yakın beyaz renkte.

teşekkür ederim ;)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

bu led lerden memnun kalmamanız normal.alırken iyi araştırmak gerek.bu dar açılı 3mm lerden yapılmış ön parklara daha uygun olur.arka parkta çok zor ışık alırsınız.üsteki led ampul daha iyi.1.35watt yazan.bunların bazıları arıza ışıgını yakmıyor kendinden paralel drenci var.arıza ışıgını yakanlarada en az 10watt aliminyum sogutuculu drenç paralel kullanılmalı 8ohm 20 ohm arası olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Anil Berke Kavraal
bu led lerden memnun kalmamanız normal.alırken iyi araştırmak gerek.bu dar açılı 3mm lerden yapılmış ön parklara daha uygun olur.arka parkta çok zor ışık alırsınız.üsteki led ampul daha iyi.1.35watt yazan.bunların bazıları arıza ışıgını yakmıyor kendinden paralel drenci var.arıza ışıgını yakanlarada en az 10watt aliminyum sogutuculu drenç paralel kullanılmalı 8ohm 20 ohm arası olabilir.

evet sormayın hemde hiç memnun kalmadım ama şimdi işime yarıyacaklar amerikan on panjur aldım onun içine koyucam bunları...

ama hala kaşınıyorum acaba bunlar nasıl olur diye :D

sku_37458_1.jpg

sku_37458_3.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Burada bir minibüste gördüm. Sadece frenlarinde kulanıyordu. Aydınlatması gündüz olmasına rağmen oldukça yeterli idi. Daha önce ledli stoplara geçmeden önce bende bu ampülleri epey incelemiştim. Bu kadar iyi ışık vereceğini görmesem kesinlikle faydalı olacağına inanmazdım.

Araç bu;

2vj6jb4.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Burada bir minibüste gördüm. Sadece frenlarinde kulanıyordu. Aydınlatması gündüz olmasına rağmen oldukça yeterli idi. Daha önce ledli stoplara geçmeden önce bende bu ampülleri epey incelemiştim. Bu kadar iyi ışık vereceğini görmesem kesinlikle faydalı olacağına inanmazdım.

Araç bu;

2vj6jb4.jpg

araç üzerinde bahsi geçen ledli ampulün yanık halindeki resmi olsa idi iyi olurdu.bu araçta kullanılıyorsa zaten stoplar yeni ve içi ayna tertemizdir bununda etkisi olucaktır kuşkusuz.yanar halde resmine bakmak gerek.

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)
araç üzerinde bahsi geçen ledli ampulün yanık halindeki resmi olsa idi iyi olurdu.bu araçta kullanılıyorsa zaten stoplar yeni ve içi ayna tertemizdir bununda etkisi olucaktır kuşkusuz.yanar halde resmine bakmak gerek.

denediğim ampul bu ... daha önce de bir fotografını eklemiştim ...

img8882a.jpg

akşama doğru bu şekilde görülüyor parklarda...

img8963e.jpg

kıyaslamak adına sol taraf led sağ taraf normal p21w 5w

img8971ue.jpg

buda frene basıldığındaki hali ... gece bile ciddi oranda bir kayıp söz konusu direk güneş ışığı altında ise belli belirsiz bir hal alıyor ...

img8972.jpg

tarihinde An?l Berke Kavraal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

o led ampul hiç bir işe yaramaz diger yaprak gibi açılan sanmıştım ben yaprak gibi olan daha iyi diyebilirim.ama denemek gerekiyor yinede.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
normal yanışı güzelde frene basınca farkedilmiyor galiba

hem iyi değil hemde renk olarakta güzel durmuyor...

o led ampul hiç bir işe yaramaz diger yaprak gibi açılan sanmıştım ben yaprak gibi olan daha iyi diyebilirim.ama denemek gerekiyor yinede.

evet onu da birara dealextreme den birşey aldığımda alıp deniyeceğim o zamanda tekrar bu şekilde bir karşılaştırma yaparım ...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

yaprak tipninde açılan çift duyulu led yapısı itibariyle geniş açı oluşturmuş.her kanatta 3 led kullanılmış her ledde sanırım 3 led kaynagı var buda lümeni yüksek verdigi anlamına gelir.kullanılan şeffaf kılıf ise ışıgı bozmayacak nitelikte görünüyor.yinede park için ideal olabilir ama fren için yetersiz kalıcaktır.alıp test ettiginizde paylaşımınızı bekliyorum merakla.önceki led testi iyi olmuş karşılaştırma anlatıyor her şeyi. :good1:

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...

Bunlar neyin ampülü ? Aksesuar işi yapan akrabamda gördüm.Ver bakıyım şunları bi inceleyim dedim. O da tam olarak hangi aracın bilmiyor.Önlerde park-sinyal kombinizasyonunda kullanıyorlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bunlar neyin ampülü ? Aksesuar işi yapan akrabamda gördüm.Ver bakıyım şunları bi inceleyim dedim. O da tam olarak hangi aracın bilmiyor.Önlerde park-sinyal kombinizasyonunda kullanıyorlar

Amerkan tipi park sinyal olabilir...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...