Oktay Toker 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 (düzenlendi) Amerkan tipi park sinyal olabilir...satış linklerinde usa için yazıyor.sinyal ampulü denmiş. 6 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 soketini bulabilirsem Honda'da kullanmak isterim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 soketini bulabilirsem Honda'da kullanmak isterim.kendin yap zormu olurki? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 soketini bulabilirsem Honda'da kullanmak isterim.Yok mu bozuk stobun falan Yorum bağlantısı
Misafir 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 Yok abi.Ön sinyalde kullanmak niyetindeyim.Olmazsa orjinal duya bir şekilde soketli bi zımbırtı yapacağım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 Yok abi.Ön sinyalde kullanmak niyetindeyim.Olmazsa orjinal duya bir şekilde soketli bi zımbırtı yapacağım.söz vermeyim,üstad bu hafta sonu sanayiye gitme ihtimalim yüksek.ustamın olduğu yerde usa araçları hurdası kaynıyor bakıyım onlarda görürsem alırım yollarım. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 Bunlar neyin ampülü ? Aksesuar işi yapan akrabamda gördüm.Ver bakıyım şunları bi inceleyim dedim. O da tam olarak hangi aracın bilmiyor.Önlerde park-sinyal kombinizasyonunda kullanıyorlarbunlar benim amerikan panjurun içindeki lambalardan... Yorum bağlantısı
Misafir 8 Aralık 2010 Paylaş 8 Aralık 2010 Pekala Anıl sendeki panjur içindeki lambaların duylarından bulma imkanım varmı ? Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 8 Aralık 2010 Paylaş 8 Aralık 2010 Pekala Anıl sendeki panjur içindeki lambaların duylarından bulma imkanım varmı ?pek araştırdığım birşey değildi ama ebay de bakmak lazım bulunabilceğine inanıyorum. Lambaların tam model adı varmı elimizde ? Benim çıkartıp bakmam biraz zor olucakta Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 8 Aralık 2010 Paylaş 8 Aralık 2010 Resimlerde gördüğün neyse o.buyrun .. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/3157-3156-3...sQ5fAccessories Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 8 Aralık 2010 Paylaş 8 Aralık 2010 Aldım Teşekkür ederim Anıl rica ederim ama paketler yılbaşı nedeniyle biraz gecikmeli gelebilir ... Yorum bağlantısı
İsmail Karakaş 9 Aralık 2010 Paylaş 9 Aralık 2010 Normal duya lehim yoluyla kolayca bağlanabilir. Benim sorunum bu ampüllerden bulamamış olmam:) Antalya'daki elektronikcilerde yok.. Bulabilen olursa almak isterim. Kendi aracıma amerikan park yapacağım. Tabiki 6 ocakda muayeneye girdikten sonra:) Bulabilen olursa almak isterim turuncu camlı çift duylu olanlardan. Yorum bağlantısı
Misafir 9 Aralık 2010 Paylaş 9 Aralık 2010 Normal duya lehim yoluyla kolayca bağlanabilir. Benim sorunum bu ampüllerden bulamamış olmam:) Antalya'daki elektronikcilerde yok.. Bulabilen olursa almak isterim. Kendi aracıma amerikan park yapacağım. Tabiki 6 ocakda muayeneye girdikten sonra:) Bulabilen olursa almak isterim turuncu camlı çift duylu olanlardan.Kocaeli Karamürsel'de akrabam satışını yapıyor. Şstersen kargo ile yollar herhalde.Özbay Oto Desing iş yerinin adı. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 9 Aralık 2010 Paylaş 9 Aralık 2010 Amerikan park için bence çift duya gerek yok.Röle ve dirençli bi devre ile tek devre ile ABD park yapmak mümkün.Degil mi Servet abi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Aralık 2010 Paylaş 9 Aralık 2010 (düzenlendi) mustafa yapılabilir tabiki.ledli olunca olur bu önerin.ampullde direnç kullanmak zor olur.oldukca yüksek watta lazım..sakat iş biraz.mecburen çift duyu şart.bu ampullerin teli lehim tutmaz.muhakkak soket yada kablo dolayıp üzerine bırakmaması için bir parça bakır levha yada benzeri bir parça ile pres yapmak gerek.yoksa ark yapar.sağlıklı olmaz.american parkı yanarken falan oldukca tatlı ama.gözede hitap ediyor.merakım amerikan parkının artısı nedir?bu abd nin her şeyi ayrı ve aslında tam olması gerektiği gibi.avrupada kendine göre yapınca baya afallamışlar ama yakında abd nin kurallarına yaklaşacaklar gibi. 9 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 9 Aralık 2010 Paylaş 9 Aralık 2010 Amerikan park için bence çift duya gerek yok.Röle ve dirençli bi devre ile tek devre ile ABD park yapmak mümkün.Degil mi Servet abiKafandan geçeni anladığım için bende olur diyorum ama boş veer Armut pişti. Bekliyorum Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Aralık 2010 Paylaş 9 Aralık 2010 (düzenlendi) Kafandan geçeni anladığım için bende olur diyorum ama boş veer Armut pişti. Bekliyorum bizde anlayalım şu işi merak ettim. bizde armut hala soğuk.pişmeside zor yani. 9 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 21 wattlık ampüle seri direnç girip kısık yanması sağlanır.Dirence paralel röle kontakları bağlanır.Rölenin bobin uçları sinyale bağlanır.Sinyal çalışışınca röle çeker, direnç kısa devre olur, lamba canlı yanar olur sana tek duylu çift ışımalı park ampülü.Mustafa içtenlikle söylüyorum. Bir sene gibi kısa bir sürede bu kadar ilerlemek her baba yiğidin harcı değil. Allah (c.c.) ufkun gibi yolunuda hep açık etsin,dert,sıkıntı çektirmesin (cuma vakti bana bi haller oluyo ).Başka dua isteyen ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 Amerikan park için bence çift duya gerek yok.Röle ve dirençli bi devre ile tek devre ile ABD park yapmak mümkün.Degil mi Servet abiServet'e kalsak hemen role direnç diyot üçlüsü ile bişeyler yapmaya kalkar.. Sen Mustafa, hemen bi şema çizip, program yazmaya kalkarsın... Uğraşmayın arkadaşlar.. Çok basit bir bağlantı şekli var bunun, ama şimdi hatırlamıyorum.. Forumda daha önce konuşuldu...Normalde park olarak yanan ampul sinyal verince yanıp sönmeye başlıyor.. Edit: Hehe buldum.. Forum içinde aynı konu defalarca konuşulmuş, her seferinde var böyle bir yöntem ama hatırlamıyorum demişim.., En sonuncuda bulmuşum ve link eklemişim.. Konu fordclub'da geçmiş.. Olay şuymuş: "normal bağlantıda sinyallerin bir ucu şase diğer ucu flaşörde röleye bağlı, flaşördeki röle açık pozisyondayken lambadan gelen ucu şaseye bağlıyor, biz sinyal verince röle kapanıyor ve lambaya "+" yolluyor ve lamba yanmış oluyor. Biz lambanın şaseye bağlı ucunu ayırıp parka bağlayınca parkları yaktığımızda diğer uçta flaşördeki röle tarafından şaseye bağlandığından sinyal lambamızda doğrudan yanıyor. Ha şimdi parklar yanarken nasıl sinyal veriliyor diyorsan, sinyal verincede flaşördeki röle kontağı kapatıp "+" ya bğlıyor ve sinyalin her iki ucuda "+" olduğundan lamba sönüyor, yani tam ters işlemi yapmış oluyor. Normalde biz sinyal verdiğimizde lambayı yakıp söndürüyoruz, bu bağlantıyı yapınca söndürüp yakıyoruz." Yorum bağlantısı
Ozan Kar 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 (düzenlendi) buda benim uygulamam çok hoşuma gitti sinyalin duyunu içten modifiye edip bi uç daha ekledim onuda parka bağladım. bildiğimiz P21/5W ampul turuncu boyalı(fabrikasyon) 21W sinyal yanıp sönüyo, 5W parka bağlı. 17 Şubat 2012 tarihinde Ozan Kar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Can Ertekin 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 buda benim uygulamam çok hoşuma gitti sinyalin duyunu içten modifiye edip bi uç daha ekledim onuda parka bağladım. bildiğimiz P21/5W ampul turuncu boyalı(fabrikasyon) 21W sinyal yanıp sönüyo, 5W parka bağlı.çok güzel olmuş bende yaptırcam bundan... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 21 wattlık ampüle seri direnç girip kısık yanması sağlanır.Dirence paralel röle kontakları bağlanır.Rölenin bobin uçları sinyale bağlanır.Sinyal çalışışınca röle çeker, direnç kısa devre olur, lamba canlı yanar olur sana tek duylu çift ışımalı park ampülü.Mustafa içtenlikle söylüyorum. Bir sene gibi kısa bir sürede bu kadar ilerlemek her baba yiğidin harcı değil. Allah (c.c.) ufkun gibi yolunuda hep açık etsin,dert,sıkıntı çektirmesin (cuma vakti bana bi haller oluyo ).Başka dua isteyen ?bu kısma canı gönülden katılıyorum.servet üstadım.anlattığın basit tamam dirençle role olunca bu işlemden başkası zor.bende o yüzden dirençle olmaz demiştim.park olarak yanması için direnci seri girdiğinde 16wattlık bir soban olmazmı?en az 50watt direnç lazımki ısı absort edilebilsin.bende bu nedenle zor dedim.ve bence riskli bir yöntem olarak alğıladım.zor dedim.direnç yerine 2 tane diod veya köprü diod kullanmak daha iyi olabilir.düşüncesindeyim.denemedim ama olur diye düşünüyorum.emminin bulupta yazdığı daha mantıklı.ordada park için kısık ışık nasıl oluşturuluyor onu göremedim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts