Turgay Tuna 21 Mart 2009 Paylaş 21 Mart 2009 Arkadaşlar bu hafta almanya da BOSCH Xenon Silver adında ampüller satışa çıktı sanırım daha türkiyeye gelmedi içerisinde xenon gazı olan bu ampüllerin aydınlatması normal ampüle göre %50 daha fazla olarak söyleniyo incelemeniz için birde link veriyorum diliyorum bu ampüller Osram nightbreakerler gibi çıkmaz. Ben çok daha fazlasını bekliyorum.http://www.atzonline.com/index.php;do=show...alloc=1/id=9399 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Mart 2009 Paylaş 22 Mart 2009 Haberi ekledim :http://www.geceucusu.com/forum/29-haberler-ve-yenilikler/ Bosch'daki haber metni : http://www.bosch-presse.de/TBWebDB/en-US/P...ext.cfm?id=4125 Yorum bağlantısı
Turgay Tuna 22 Mart 2009 Yazar Paylaş 22 Mart 2009 Selçuk bey orda yazdığına göre bu ampüllerin içerisinide xenon gaz kullanılmış bence çok güzel bir aydınlatma olacaktır eğer böyle bir uygulama yapıldıysa. Ayrıca merak ettiğim konu xenon gazı nasıl bu ampülde aydınlatma sağlayabiliyo çünkü bildiğim kadarıyla baya yüksek ısıslarda aydınlatıyodu değilmi, yani bu balastların artık ortadan kaldırılabileceği anlamınımı taşıyo sizce. Yorum bağlantısı
Emre T. 22 Mart 2009 Paylaş 22 Mart 2009 (düzenlendi) bence nıgtbreakte bosch ta aynı bana göre inşaallah gelirde ıkısının arasındakı farklı veya aynı oldugunu goruruz 22 Mart 2009 tarihinde matraxx2 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Mart 2009 Paylaş 22 Mart 2009 Selçuk bey orda yazdığına göre bu ampüllerin içerisinide xenon gaz kullanılmış bence çok güzel bir aydınlatma olacaktır eğer böyle bir uygulama yapıldıysa. Ayrıca merak ettiğim konu xenon gazı nasıl bu ampülde aydınlatma sağlayabiliyo çünkü bildiğim kadarıyla baya yüksek ısıslarda aydınlatıyodu değilmi, yani bu balastların artık ortadan kaldırılabileceği anlamınımı taşıyo sizce.Halojen ampullerin performansını artırmak için çeşitli kimyasal metodlar uygulanıyor, xenon gazı eklenmesi de bunlardan biri. Ama tamamen xenon gazı olduğu anlamına gelmiyor, xenon ampulden herşeyiyle farklı zaten. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Mart 2009 Paylaş 22 Mart 2009 Osram coll blue'de aynı metodu kullanıyordu.Yanılmıyorsam xenon gazı ondada var. Yorum bağlantısı
Turgay Tuna 23 Mart 2009 Yazar Paylaş 23 Mart 2009 Evet xenon teknolojisiyle bir tutulması mümkün olmayacktır ancak herşeye rağmen yeni bir teknolojiyle üretildiği düşünülünce bu ampüllerinde aydınlatmasını merak ediyor ve görmek istiyoruz. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Mart 2009 Paylaş 23 Mart 2009 Dergiler bu sene içinde bir test daha yapıcaklardır o zaman daha objektif olarak göreceğiz. Piyasaya bir girsin bakalım deneyenler yorumlarlar. Yorum bağlantısı
Turgay Tuna 24 Mart 2009 Yazar Paylaş 24 Mart 2009 Evet bende biraz araştırdım bu test olayını ama daha benim bulabildiğim bir test yok en azından bu güne kadar. Yorum bağlantısı
Göksel Bahadır 11 Mayıs 2009 Paylaş 11 Mayıs 2009 Xenon Silver ampuller Türkiye'de satışa başladımı? Nereden buluruz? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Mayıs 2009 Paylaş 11 Mayıs 2009 Bosch Car Service'lere ilk dağıtımı yapılır herhalde. Web sayfasından bir mail atıp sorun bakalım ne diycekler. Yorum bağlantısı
Göksel Bahadır 11 Mayıs 2009 Paylaş 11 Mayıs 2009 Bosch Car Service'e telefonla sordum. Birkaç ay sonra geleceğini söylediler. Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 2 Haziran 2009 Paylaş 2 Haziran 2009 %50 fazla ve fotograftaki rengi saglayacaksa bence xenona gerek kalmadı Yorum bağlantısı
Harun Karayel 15 Ekim 2009 Paylaş 15 Ekim 2009 (düzenlendi) %50 fazla ve fotograftaki rengi saglayacaksa bence xenona gerek kalmadı Öyle ama görsel olarak Xenon'a benzeyecekler muhtemelen lümen olarak henüz bir veri verilmemis ve malum performans ampulu kullanım omrune dair de bir veri yok. Bende Astra G aracimi sattim. Yeni aracim icin bir alternatif dusunuyorum. Ama henüz Chevrolet Cruze icin mercekli far yada birsey yok ve free form bir farda da Xenon uygulamasina gitmek istemiyorum. Dolayisiyla öncelikli olarak performans ampülü ile sansimi deneyecegim. Bu da guzel bir alternatife benziyor ama bakalım gorecegiz.. 15 Ekim 2009 tarihinde Blackwind tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serdar Can 16 Ekim 2009 Paylaş 16 Ekim 2009 ürün sanırım piyasaya çıkmış. gittigidiyor da satışta. deneyen var mı? Yorum bağlantısı
Harun Karayel 16 Ekim 2009 Paylaş 16 Ekim 2009 ürün sanırım piyasaya çıkmış. gittigidiyor da satışta. deneyen var mı?Haklısınız urun satista.. Acikcasi ben aydinlatmasini merak ediyorum, soyle bir arac ici yada yol aydinlatmasini gorsem bende alacagim.. Yorum bağlantısı
Turgay Tuna 16 Ekim 2009 Yazar Paylaş 16 Ekim 2009 Eninde sonunda birisi deneyecek. Bakalım sonuç ne olacak osramlar gibi kötü bir sonuç almayız umarım. 2 ayda bir ampul değiştirmek zorunda kalmaz kimse dilerim. Yorum bağlantısı
Harun Karayel 18 Ekim 2009 Paylaş 18 Ekim 2009 Eninde sonunda birisi deneyecek. Bakalım sonuç ne olacak osramlar gibi kötü bir sonuç almayız umarım. 2 ayda bir ampul değiştirmek zorunda kalmaz kimse dilerim.Osram'in hemen hemen tum serisini kullandim diyebilirim(Sisler, farlar coolblue,Stoplar ve sinyaller normal seri bunun yani sira Xenon'a gectikten sonra Uzunlar icin H7 silverstar ve nightbreaker'in cikmasi ile de ona gectim.) Bugune kadar ne birisi patladi ne de bir sorun cikardi.. Sanirim o biraz sans isi.. Sonucta + performans katan ampullerin malesef - ömürleri oluyuor. Yorum bağlantısı
Murat Serenli 25 Ekim 2009 Paylaş 25 Ekim 2009 Arkadaşlar bu Osram, Philips diamond vision türü ampüllerin %80 bozulma sebebi arabayı çalıştırmadan ampülü yakıp sonrada marşa basmak. Bu marşa basma evresindeki o yıpırdama bozuyor bu ampülleri. Bilgi olsun diye kayıt oldum yazdım. Hayırlı akşamlar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Ekim 2009 Paylaş 25 Ekim 2009 Arkadaşlar bu Osram, Philips diamond vision türü ampüllerin %80 bozulma sebebi arabayı çalıştırmadan ampülü yakıp sonrada marşa basmak. Bu marşa basma evresindeki o yıpırdama bozuyor bu ampülleri. Bilgi olsun diye kayıt oldum yazdım. Hayırlı akşamlar.Evet, led'lerde de bu durum mevcut. Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 25 Ekim 2009 Paylaş 25 Ekim 2009 Marş esnasında 13,5-14V oluyor araçtaki elektrik, bu nedenle yazılanlar mantıklı geliyor ancak benim arabada farlar otomatik yanıyor ışık yetersiz ise yani bu durumda otomatik far yanma olayını iptal etmeden bundan kaçınmanın yolu yok mu demek oluyor? :-( Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Ekim 2009 Paylaş 26 Ekim 2009 Ampuller 14V ile de test ediliyorlar. Tolerans payları var tabii, ama genelleme yapmak pek doğru olmaz zaten kısa ömürlü bir ampulün toleransı da az olacaktır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts