İçeriğe Yönlendir

Bosch xenon silver H1, H4, H7 ampuller

Turgay Tuna

Recommended Posts

Teoman Öztürk
H7 olarak GG'dan sipariş ettim. Geldiğinde önce benim hella micro de premium H7 projektörde inceleyeceğim, sonra da Corsa C mercekli farında incelemelerim olucak.

Bosch Türkiye'ye bu ampullerin nerelerde ve ne zaman satışa verileceğini maille sordum, GG dışında alan duymadım şimdiye kadar. Bosch Car Service'lerde var mı soran oldu mu ?

GG dediğiniz neresi?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bugün, Bosch Türkiye ve ana dağıtıcısı firmadan öğrendiğim bilgiye göre bu ampuller supermarket ya da yapımarketlere dağıtılmayacakmış.

Sadece Bosch Car Service'lerden temin edilebilecekmiş -> http://www.boschservice.com.tr/en_yakin_service.aspx

Vee, yepyeni bir haberi de tesadüfen Bosch Almanya sitesinde az önce gördüm.

Bosch'un da +%90 'lık ampulu "Plus 90" çıkıyor.

Haberler ve Yenilikler'de olacak az sonra ...

Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray
Bugün, Bosch Türkiye ve ana dağıtıcısı firmadan öğrendiğim bilgiye göre bu ampuller supermarket ya da yapımarketlere dağıtılmayacakmış.

Sadece Bosch Car Service'lerden temin edilebilecekmiş -> http://www.boschservice.com.tr/en_yakin_service.aspx

Vee, yepyeni bir haberi de tesadüfen Bosch Almanya sitesinde az önce gördüm.

Bosch'un da +%90 'lık ampulu "Plus 90" çıkıyor.

Haberler ve Yenilikler'de olacak az sonra ...

nerede dağıtıldığı çok dert değilde sonucu önemli bence.60 lira verdikten sonra uzun ömürlü ve normalinden fazla ışık veren bir ampul beklentisi içine girerdim açıkçası. test ve görüş bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Teoman Öztürk
H7 olarak GG'dan sipariş ettim. Geldiğinde önce benim hella micro de premium H7 projektörde inceleyeceğim, sonra da Corsa C mercekli farında incelemelerim olucak.

Bosch Türkiye'ye bu ampullerin nerelerde ve ne zaman satışa verileceğini maille sordum, GG dışında alan duymadım şimdiye kadar. Bosch Car Service'lerde var mı soran oldu mu ?

merakla bekliyoruz...

bunları ayrı ayrı arabalarda denemek zor olmuyormu?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ampulleri kendi arabamda uygulama imkanım yok. H7 kullanmıyorum çünkü. Başka bir arabanın aydınlatmasında oluşturacağı farkı bilemem düzenli olarak kullanmadığım için.

Şu haliyle beyaz renk beklentisi olmayıp performansı düşünenlere bu ampulü kesinlikle önerebilirim.

Yorum bağlantısı
Sinan Altuğ
Sanırım kullanan birkaç arkadaş var onlar çekip gönderselerdi olabilirdi. Neyse bekleriz artık.

fotoğraflar çok yanıltıcı olabiliyor aslında.. En iyisi farı deneyip kendimiz görmemiz ama insan istiyor görmek :) fotoğraf yok mu hala?? :unsure2::)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Ampulun rengini görmek için fotoğraf istiyorsanız yukarıya ben ekledim. Karşılaştırma fotoğrafı zaten çok bişey ifade etmez ki, her durumda kullanılmış ampulden daha iyi ışık verecektir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ü. Murat Sevdirener

Bu arada, Bosch ampullerimden biri, geçen hafta ömrünü tamamladığı !!! için ve yenisini henüz bulamadığım için, NB' a döndüm.Halbu ki, Bosc' un ömrünün daha uzun olacağını sanıyordum. Ama iyi biliyorum ki, 2 ay sonra NB' da , bunlardan birisi de ömrünü tamamlayacak. Ya yeniden Power2Night ' a döneceğim ki o da çok uzun sürmüyor.Ya, forumdan yani sizlerden de bilgilendiğim kadarı ile, en uzun ömürlü beyazımsı ampul olan Philips Blue Vision ' a döneceğim.Sadece, yukarıdaki tip, iyi aydınlatma sağlayan performans ampullerinden sonra hem de kış şartlarında Blue Vision' dan ne kadar performans alabileceğime dair şüphelerim var.Bilgi ve tecrübe bildirebilecek arkadaşımız olursa sevinirim.Saygılar.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hasan Erzik
Bu arada, Bosch ampullerimden biri, geçen hafta ömrünü tamamladığı !!! için ve yenisini henüz bulamadığım için, NB' a döndüm.Halbu ki, Bosc' un ömrünün daha uzun olacağını sanıyordum. Ama iyi biliyorum ki, 2 ay sonra NB' da , bunlardan birisi de ömrünü tamamlayacak. Ya yeniden Power2Night ' a döneceğim ki o da çok uzun sürmüyor.Ya, forumdan yani sizlerden de bilgilendiğim kadarı ile, en uzun ömürlü beyazımsı ampul olan Philips Blue Vision ' a döneceğim.Sadece, yukarıdaki tip, iyi aydınlatma sağlayan performans ampullerinden sonra hem de kış şartlarında Blue Vision' dan ne kadar performans alabileceğime dair şüphelerim var.Bilgi ve tecrübe bildirebilecek arkadaşımız olursa sevinirim.Saygılar.

Arkadaşım bende bir ara çok ampul değiştirdim test ettim. Maalesef fazla ışık veren ampullerim ömrü kısa oluyor. Sana tavsiyem OSRAM Light@Day model ampul kullanman. Hem ömrü çok çok uzun hemde performansı gayet iyidir. Memnun kalırsın.

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Fotoğraf için çok uygun bir ortam bulamadım... Tahminen 5 metre falandır...

Ancak bu gün iki ampulü de değişince her ne kadar fotoğrafa yansımamış olsada Bosch'lar sanki biraz daha iyi yada biraz daha beyaz gibi...

Solda Bosch xenon Silver... Sağda nightbreaker var..

img1355y.jpg

Uygun bir zemin bulduğumda düzgünce fotoğraf çekeceğim... Fotoğraf makinam araba geziyor...

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sol tarafın baskınlığı çok bariz. Tabii reflektörden kaynaklanan bir şey değilse.

Ama NB zaten gitmek üzere olduğundan gücünde biraz eksilme olmuştur.

Güle güle kullan. Yol performansı yorumların daha önemli.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yine sokaklardaydım... Evet.. Nightbreaker'dan daha iyi...

Ama hep şehir içinde sokak lambalarının ışığında gezdim... Şlk fırsatta karanlık şehirler arası yollara çıkmam lazım. :(

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Acelesi yok. Şkisini de değiştirdin di mi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Değiştirdim... ikisi de bosch şu an...

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586

Hafta içi Stock Xenonlu Megane , hafta sonu ise genelde Getz'i kullanıyorum. Getz'in aydınlatma performansını iyileştirme adına Bosch Xenon Silver H4 seti alıp araca taktım. Aracın üzerinde stock Philips ampuller çıktı. Ancak gariptirki stock ların aydınlatması bana daha iyi geldi gibi. Sizler ne dersiniz ? Bunu daha iyi anlamak için yoldamı gözlemlemek gerekir acaba..

Bosch Xenon Silver

2.JPG

Philips Stock :)

1.JPG

Yorum bağlantısı
Kadir Eren1679652583

Philips Stock daha parlak ama daha az yeri aydınlatıyo gibi Bosch Xenon Silver ise daha çok yeri aydınlatıyor ama senin sol far biraz yüksek yada sağ alçak

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Farlarınız da ayarsız... Selektör yapan olmuyor mu... ?

Olmuyorsa sağ düşük.. oluyorsa sol yüksek :)

Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586
Farlarınız da ayarsız... Selektör yapan olmuyor mu... ?

Olmuyorsa sağ düşük.. oluyorsa sol yüksek :unsure2:

Hiç selektör yapan olmadı :unsure2: Şşin ilginç tarafı araç 3 ay kadar önce muayeneden geçti. Neyse.. kendin göz kararıyla düzeltmeye çalıştım.Çok yorumlamasını bilmem ancak Bosch ların işık yayılımı daha homojen gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Seviye ayarlaması konusundan kendin ayarlayabilirsin, bu şekilde kullanman pek doğru değil. Farklı resimlerde beyaz tonlaması değişeceğinden en uygun karşılaştırma aynı karede sağda ve solda farklı ampuller takılı olarak yapılır. Aslında bakarsan performansı duvar resminde çok net olarak ortaya koymak zor. Buna en iyi sen karar verebilirsin. Tabii seviyeyi düzelttikten sonra :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Selçuk Keleş
Akşam arabayı park ettim. Bir saat sonra tekrar çıkmam gerekti.. Kontağı açtım, sağ ön arıza ışığı yandı... Şnşallah parktır dedim ama.. Değilmiş..

Sağ xenon silver'ım veda etmeden gitmiş..

Yedekte standart ampul vardı onu taktım...

Bence ömrü, diğer performans ampulleri ile aynı...

Osram nightbreaker'lar yaklaşık 1 yıl dayanmıştı, bunlar sende 1 yıl bile dayanmadı.

Şu anda GG'da Bosch XS çifti 45 TL, Osram NBR 27 TL. Fiyatına göre Osram NBR almak çok daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...