Zafer B. 6 Mart 2010 Paylaş 6 Mart 2010 Sol far(bana göre,içinde oturana göre sağ far) daha sarımsı ışık veriyor gibi? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 6 Mart 2010 Paylaş 6 Mart 2010 (düzenlendi) Sol far(bana göre,içinde oturana göre sağ far) daha sarımsı ışık veriyor gibi?bence on cepheden cekilen fotografta, fotoyu cekenin durus noktasindandir o. varsa da cok muhim degil gerci... 6 Mart 2010 tarihinde Muhammed And? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhat Sert 6 Mart 2010 Paylaş 6 Mart 2010 Çok şık görünüyor farlarınız.Büyük farlarda mercek kendini güzel gösteriyor Yorum bağlantısı
Kadir Eren1679652583 7 Mart 2010 Paylaş 7 Mart 2010 (düzenlendi) bi-xenon da uzun yapmak için farın açık olması gerekiyo mu? 20 Şubat 2015 tarihinde Kadir Eren tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İnanç Karabolat 8 Mart 2010 Paylaş 8 Mart 2010 Normal araçlarda ki gibi selektör işlemi yapılabiliyor mu şimdi bu farlarda... ??? Yorum bağlantısı
Misafir 8 Mart 2010 Paylaş 8 Mart 2010 Gayet tabi.Eğerki çift reflektörlü ise farınız zaten normal far içi tesisat bunu karşılıyor.Eğerki H4 tabanlı fardan geçiş yapıldı ise ona uygun şekilde tesiatta düzenlemeler yapılıyor. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Mart 2010 Paylaş 8 Mart 2010 Kısa far kapalı iken selektörde sadece içteki halojen uzunlarla selektör yapılır.Kısa far açık iken selektörde bi-xenon + içteki halojen uzunlarla selektör yapılır. Yorum bağlantısı
Tahir ARIT 8 Mart 2010 Paylaş 8 Mart 2010 (düzenlendi) Farlar kapalıyken, sadece halojenler yanıyor... Farlar açıkken merceklerde devreye giriyor... Gece seri sellektörde zaten mercekler çok fena patlıyor önden halojenler gözükmüyor bile. 8 Mart 2010 tarihinde Tahir Ar?t tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 8 Mart 2010 Paylaş 8 Mart 2010 Aslında kısalar açıkken halojen ampüller hiç devreye girmese daha iyi olur. Yorum bağlantısı
Tahir ARIT 9 Mart 2010 Paylaş 9 Mart 2010 Farlar büyük olunca, mercekler "ben buradayım" diyor... Çarşıya falan girince insanlar direk farlara bakıyorlar Yorum bağlantısı
Emre Akhalil 30 Ocak 2011 Paylaş 30 Ocak 2011 (düzenlendi) mrb arkadaslar herkese kolay gelsın! allahh kazasız belasız araba kullanmak nasıp etsın!benım sorum sımdı sunlar : 1) linea ya hangı marka bıxenon takılır en ıyısı? elips seklınde olursa ddaha ıyı aydınlatıor dıolar?2) bıxenon uygulamasından sonra kenarlarına halka seklınde parklarda yanan beyaz halkalar taktırmak ıstıyorum? en kalıtelısı , ıyı ısık veren ve tam halka yanan olmasını ıstıyorum?3) zenonda hangı daha ıyı marka ? 4) zenon kac k'lık olmalı cok ıyı ısık elde etmek ıcın? genelde 4300 k onerıyolar 8000 lere gore karar veremedım?5) farın ıcını karartmak gereklımı? 6) yagmurlu havalarda beyaz far pek gostermıyor ? bu sorunu nasıl cozebılırız? uzun seyehatlere cıkıyorum en onemlısı bu benım ıcın?7) bunlar ne kadar cıkar? 8) benım arabada farları yukarı asagıya kaldırma butonu var ?? ayrı bır motora gerek varmı?9) ds2 mı ne varmıs bıde ds1 mı ne arasındakı fark nedır Tskler!! 30 Ocak 2011 tarihinde emre akhalil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 30 Ocak 2011 Paylaş 30 Ocak 2011 9- 4. jenerasyon olarak bilinen d2s'lerde de atesleyici balastta degil d1s'teki gibi ampul arkasindadir. d2s ile d1s arasinda en belirgin ozellik sicak baslangic, yani sellektor yapilabilmesidir. haricinde d1s'in bazi modellerinde afl ozellikleri vs. mevcut olup, d2s'e gore daha yeni teknolojidir. bu soruya daha ayrintili cevabi Buradan okuyabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Emre Akhalil 30 Ocak 2011 Paylaş 30 Ocak 2011 hımm anladım tskler !pekı ds1 modelınde afl farda olabılır demıssın? nasıl anlıcaz afl far olup olmadıgını? bırde ds1'in markası varmı?genel olarak ne kadar tutar bunlar tahmını?ılgınız ıcın tskler! Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 30 Ocak 2011 Paylaş 30 Ocak 2011 bir onceki mesajimda yanlis yazmisim. afl degil, afs olacak. yani aktif far sistemi... ancak bu sadece xenon beyinle bitmez, tumlesik bir yapidir. farin kendisi ve beraberinde elektronik sistemlerin tamamen buna uygun olmasi lazim. xenon beyin bunlarin sadece bir parcasidir. beyinlerin uzerinde yazar afs ozellige uygun olup olmadigi. Burada Hella balastta var mesela o ibare. d1s sadece bir teknolojidir, yeni uretilen xenonlu araclarda yaygin olarak kullanilan teknolojidir. ve tabiki bu teknolojiyi kullanan oem markalar mevcuttur. hella, valeo, al bosch, koito, mutsubishi, philips, denso... vb. gibi bircok oem uretimci var.sistemde cikma oem d1s kullanacaksaniz, orjinal farlarinizi kullanacaksaniz ve fari da kendiniz yapacaksaniz 300-500 arasi bir rakam tutar maliyetiniz. Yorum bağlantısı
Emre Akhalil 30 Ocak 2011 Paylaş 30 Ocak 2011 hımm tmm sımdı oldu ok!pekı sımdı mercek ıcın ds1 hella marka alcam ampul ıcın zenon ıcın m tech mı daha ıyı yoksa phılıps mı 4300 k lık? yada daha ıyı ne olabılır?balastları ne marka kullanmalıyım? balastlar cok onemlımı aydınlatması ıcın?bırde balastın ustunde bazıları voltları woltajları farklı oluo o onemlımı? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 30 Ocak 2011 Paylaş 30 Ocak 2011 mtech kaliteli bir yan sanayi urundur. orjinal philips ise oem uretimcidir, yani arac uretimcilerinin tercih ettigi bir markadir. bu iki markayi karsilastirmak yanlis. oem markalarda, butun markalar kalitelidir. ister hella al, ister philips, ister valeo, ister bosch... oem urun alacaksan markaya cok takilman gerekmez yani, aydinlatma, voltaj farki da olmaz. bence sizin bu konulari biraz arastirmaya ihtiyaciniz var henuz. cunku oncelikle oem ve yan sanayi kavramlarini, balast ve ampul cesitlerini ogrenmeniz lazim. en sagliklisi, iyice arastirip sonra karar verin. ve bunun icin de, bu forum yeterde artar size... Yorum bağlantısı
Emre Akhalil 30 Ocak 2011 Paylaş 30 Ocak 2011 tmm tsk ederım arkadaslar ben ıyıce arastırıp tekrar sızınle paylasırım! Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Erkan Uludağ arkadaşımızın araçtan söktüğüm kısa L çizgili Bosch mercekleri Linea'ya taktım.Yaptıgım tezgahımda iyi bir kesilme ve düzlük çizgisi aldıktan sonra tek defada ayar ile edindiğim tecrübeler biraz işe yaramış galiba.Fırıncılarla pazarlıgım sürüyor. Çizgiler yükseklik falan oldukca iyi durumda ayrlamışım diye düşünüyorum.Far araç üzerinde iken farın kendi ayarlarıyla idareten ayar yaptım.Hatam varmı?Bütün resimler aracın solundan çekildi.İsterseniz videoda ekleyebilirim.Bu tip uzun kısa far tasları h4 taslardan daha zormuş.Daha önce yaptıgım h4 taslarda hatalarım varsada bu taslardaki montaj zorlugu cidden uğraştırıcı.Genişlik iç hacim vesaire hem şapka yakıştıramıyorsun hem diger sıkıntılarda epey zorluyor.En az 10 metre mesafeden .Sol far.Sağ farEn az 5 metre mesafeden.İşe özenmeden yapılınca sıkıntı olmuyor galiba.focusun farlara çok özeniyorum hata olmasın diye ama sıkıntısı hiç bitmedi bir türlü. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Bence budur,eline sağlık Oktay abi gayet güzel,far ayarı iyi gibi ama trafikte kullanınca daha net anlaşılır... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Bu far için mecek kapagını tamamen kendim yaptım.2 renkli angel halkalarıda bitti montaj sonrasında ise silikon sorunu ve bugu umarım bundada yaşamam. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Bu far için mecek kapagını tamamen kendim yaptım.2 renkli angel halkalarıda bitti montaj sonrasında ise silikon sorunu ve bugu umarım bundada yaşamam.Oktay abi nasıl ve ne marka silikon kullanıyorsun yaptığın uygulamalarında? 1 Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Dayson pu mastik.buğu sorunun kesinlikle bu abi bende kullandım bu ürünü aynı problemi yasadım ardından sista siliko kullandım sorun kalkmıştı.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts