İçeriğe Yönlendir

Fiat Linea Xenon Montajı

Deniz Vatansever

Recommended Posts

Volkan Durmuş

http://www.drive2.ru/

adresinde şahsi modifeyeler var çokca mercek uygulaması mevcut

www.hidplanet.ru , var

http://www.candlepowerforums.com/vb/forumdisplay.php?87-Automotive , var

http://www.audizine.com/forum/forumdisplay.php/102-Lighting-Forum-by-HID-Concept ,

birkaç tane daha var sadece aydınlatma ile ilgili olarak ama su an hatırlamıyorum.

Genelde , marka hatta model üzerinden gidiyor forumlar , örneğin tiguan kulübü, vw.wortex , astra club , skoda club vs vs vs şeklinde , bu forumlarda envayi çeşit uygulamalar marka model olarak oluyor,

bu işin çıkış noktası sanırım hidplanet orasıda epey uygulama barındırıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Selçuk Karabulut
(düzenlendi)

kesilme çizgisi merakımdan son kasa 3.20 den çıkma clear lensli zkw mercek montajı yapmıştım ama onlarıda söküp yeni bir projeyi hayata geçirmeye çalışacam,

inş uyar.

BR9O6L.jpgdWqLkn.jpgk1YMn9.jpgg4LPZN.jpg

hep yolda karşıdan gelirken gördüğümde kitlendiğim :shok: :shok: :shok: yeni leon led farı lineaya uyarlamaya çalışacam. şayet sığarsa ne gen 5 le uğraşma derdi var ne başka bişey :) toplam 22 adet sürücü devresiyle olay bitecek :birin:

http://www.marketdij...cu,PR-3393.html

led farda 3 kısa far düz çizgi,3 kısa far yan çizgi ve 3 uzun far cree ledi mevcut.gündüz farları içinde ayrıca iki cree led toplamda 11 adet,

iki farda toplam 22 adet sürücü lazım.herbir ledi tek sürücüyle denedim ve 3.2 volt 600 ma 'de sıkıntı olmuyor.

tarihinde Selçuk Karabulut tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Akkoca

Ben de aracımın farlarına leon farındaki gibi o beyaz şerit aydınlatmadan yapmayı istiyorum nasıl yapabilirim veya satılan bir materyal mi ?

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Ancak o far gibi gündüz ledi olan araçların farlarını alıp içinden keserek çıkartırsan elde edebilirsin.

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

led farda 3 kısa far düz çizgi,3 kısa far yan çizgi ve 3 uzun far cree ledi mevcut.gündüz farları içinde ayrıca iki cree led toplamda 11 adet,

iki farda toplam 22 adet sürücü lazım.herbir ledi tek sürücüyle denedim ve 6.2 volt 600 ma 'de sıkıntı olmuyor.

Farın kendi led balastı üzerinde değil mi?

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut
(düzenlendi)

Farın kendi led balastı üzerinde değil mi?

farın sürücü devresinin teki 300 lira :) gündüz farının çift ledli ledi ise teki 200 lira :) o yüzden üzerindeki ledlere marketdijitalden tek tek sürücü devresi almak teki 2,5 lira :D toplam 11 tane lazım bir fara.

bu arada bir çift kırık leon led far 200 lira :bambam:

Toplamda 100 watt ı aşan güç çıkıyor ortaya. Hata var bu işte

abi orjinal sürücü ünitesinin kaç amperle çalıştığını bilmiyorum ama ben 3.2 stabil voltaj ve 600 ma çıkış veren sürücü devresiyle sabaha kadar denedim sıkıntı olmuyor,soğutucu zoraki ısınıyor.

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Fiyat güzelmiş :) Xenon projektör kadar aydınlatma sunmasa da görünüş ve hızlı başlangıç açısından güzel. Renk tonu olarak 6500kya doğru sanırım. Led farlı araç kullanmadım gece aydınlatması nasıl merak ediyorum doğrusu.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

Fiyat güzelmiş :) Xenon projektör kadar aydınlatma sunmasa da görünüş ve hızlı başlangıç açısından güzel. Renk tonu olarak 6500kya doğru sanırım. Led farlı araç kullanmadım gece aydınlatması nasıl merak ediyorum doğrusu.

duvar çizgisi kısa halojen farın aynısı ve beyazı ,tabiki xenon kadar güçlü değil :good1:

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Selçuk Karabulut
(düzenlendi)

voltajları düzelttim servet abi :unsure2: 6,2 değil 3,2 voltmuş :bambam:

aklım audi a6 iki çipli lede gitti meğerse sürücü devresi ledin çektiği maximum voltaj değerini 6v-24 volt arasında veriyormuş :bravo:

Yorum bağlantısı

Toplamda 100 watt ı aşan güç çıkıyor ortaya. Hata var bu işte

voltajları düzelttim servet abi :unsure2: 6,2 değil 3,2 voltmuş :bambam:

aklım audi a6 iki çipli lede gitti meğerse sürücü devresi ledin çektiği maximum voltaj değerini 6v-24 volt arasında veriyormuş :bravo:

6,2 voltu nereden çıkardın? Zaten bu tip ledleri akım sınırlı, gerilim sınırsız devreler ile sürersin ancak

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

aynen abi 600 ma lik sürücü kullanıyorum ama o bile az kalıyor çünkü sabah soğutucuya bakıyorum zoraki ısınıyor ,oktay abiylede görüştüm zannedersek bu audi ledleri falan hepsi 1 amper civarı akım çekiyor, 1 amperlik akımı veren küçük sürücü devreleride yok galiba bulamadım. :soshelp:

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

jvXdyJ.jpg31vk62.jpg7V7jWY.jpgl03APJ.jpgW6gja8.jpgVgPjRv.jpgpmXOVr.jpgA0njvv.jpgn5j4DM.jpg5oLjv5.jpgZAMl63.jpg

yeni A6 led farı linea farına uyarlamaya çalışmalarım tüm hızıyla sürüyor galiba sığmayacak :s

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

O ledler sığmazsa motor kaputu ızgara tampona kadar tadilata gider :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Bu ledler uzun ve kısa içinse eğer, kontrol devresi olmadan nasıl çalışacak? Yani adaptif özelliği çalışmadan yükseklik ayarı ve çizgisi düzgün olacak mı? Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut
(düzenlendi)

Bu ledler uzun ve kısa içinse eğer, kontrol devresi olmadan nasıl çalışacak? Yani adaptif özelliği çalışmadan yükseklik ayarı ve çizgisi düzgün olacak mı? Kolay gelsin.

her lede ayrı ayrı 600 ma küçük sürücü devreleri bağlanacak ,adaptif özelliğe falan gerek yok ben zaten benim farın içinde hiçbirşey bırakmadım reflektör ayakları, far motoru falan hepsini kesip attım,sürekli kısa farda kullanılan çizgi yüksekliğine göre çizgileri ayarlayacam ve kesilme çizgisi mercekle aynı.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut
(düzenlendi)

abi uzunlar 3 seri ve hellanın 4 çipli ledi var toplamda 36,2 volt çekiyoe eski audi a5 sürücüsüyle yakınca sürücü 300 ma olduğu için kısık yanıyor,

kısalar ise 9 lu seri abi hellanın tek çipli ledleri kullanılmış onun voltajı aklımda değil akşam ölçüp yazarım abi.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Selçuk sen bu led işini çöz ben de gidip 2 tane daha yedek far alıp fiestaya led yapıcam :)

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Güzel çalışma olacak gibi ama yükseklik ayarı iptal olması başınızı ağrıtır arkada yük ve yolcu çok olunca.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

Güzel çalışma olacak gibi ama yükseklik ayarı iptal olması başınızı ağrıtır arkada yük ve yolcu çok olunca.

ahmet bey şirket aracıyla sürekli yolda tekim ve araç boş bu yüzden her zaman ki kısa far yüksekliğine göre ayarlayacağım için sıkıntı olmaz :yes:

Ölç ve bana kaç volt kaç amper lazım söyle. Bakayım ne yapabilirim

hemen ölçüyorum abi :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Karabulut

D8PbGm.jpg

abi uzunlardaki ledler 4 çipli ve herbiri 12 volt çekiyor tek halde

PY0WN6.jpg

uzunlar üçlü seri halde eski a5 sürücüsüyle 36,3 voltta çalışıyor

Ezgd0D.jpg

uzunların duvar deseni batman amblemi gibi :lol:

dWPd9V.jpg

kısaların dıştaki ilk 4 ledi tek çipli

N9pBvO.jpg

kısaların dıştaki 3 yan tek çipli ledinin duvar yansıması

n5R6zM.jpgmr3yV8.jpg

kısaların iç taraftaki 5 tane ledi ise iki çipli

l0d5YQ.jpg

kısa farın içteki iki çipli 5 ledinin duvar yansıması

2YrzQd.jpg

kısa farın 4 tane tek çipli ve 5 tane iki çiftli 9 lu seri ledinde tolam 14 seri çip bulunmakta ve toplamda 39,1 volt çekiyor servet abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...