İçeriğe Yönlendir

Kara Şimşek kayar ışık

Hakan Arıbaş

Recommended Posts

Hakan Arıbaş
(düzenlendi)

Çocukluğumuzda bir KITT vardı, önündeki ışık kuvv-kuvvv diye gidip gelirdi. Bu ışıktan yapan/takan oldu mu hiç? :-) Yasal olarak sıkıntı yaratır mı, yani polis çevirip "pişşt bu ne bakiim" der mi? Sanki der gibi geldi bana..

[14.09.2009]

Beklenen büyük gün geldi!

Internetten verdiğim sipariş geldi ve ben de bugün heycanla montajı yaptım :(

Akşam montaj sonrası çektiğim video:

kr3.gif

17-farklı şekilde ışık yanabiliyor, ben yukarıda 2-farklı şekli video'ya çektim. RF-uzaktan kumanda ile uzaktan açıp/kapatmak, ışığın hızını belirlemek ve ışık şeklini değiştirmek mümkün.

* 48-Flux LED'ten oluşan şerit

* bir konrtol kutusu ve bağlantı kablosu

* (+)(-) akü bağlantı kablosu

Toplam montaj 30dk kadar sürdü :-)

Yukarıdaki animated-GIF formatındaki video!yu göremeyenler olabilir diye ek-olarak da aşağıya koyuyorum

post-3226-1252958478_thumb.jpg

tarihinde sparhawkisme tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

O zamanlar aksesuarcılarda satılıyordu tabii ki kara şimşek'in ki kadar homojen değildi ışık dağılımı. Aracın önüne kırmızı ışık takmak yasaktır, dikkati dağıtır, tehlikeli bir şey. Polis görürse kesin müdahele eder.

Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş

Kırmızı değilde mavi olanından düşünüyorum. Siteye AVI upload edilemediği için video'nun küçük bir kısmını animated-GIF yaptım; bu ışıktan alacağım sanki :-)

kitt.gif

post-3226-1251370448_thumb.jpg

post-3226-1251370479_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Zamanım olsa bu devreyi yapardım.Haftaya denerim.yalnız arkaya takmalısın bunun kırmızısını

Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş

Aracın önüne plakanın altındaki havalandırama ızgarasının arkasına mavi olanından takmayı düşünüyorum (temsili resimdeki gibi). Kırmızı kesin yasal olarak çıkarır, pekii mavi ya da beyaz olsa yine sorun olur mu acaba?

post-3226-1251386248_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Standart dışı bir modifiye olduğundan sorun yaşarsın, renk farketmez.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Hakan Arıbaş

Fazla bir maliyeti olmadı alsında:

$30 gerekli donanım

$25 EMS shipping+insurance

Flux LED'ler sert bir plastik üzerine monte edilmiş, sonra tüm şerit şeffaf bir tüp içine koyularak su izalasyonu yapılmış. Kontrol ünitesi malesef su geçirmez değil, o yüzden onu kabarcıklı poşetle güzelce sarıp, sonra 3M'in su geçirmez bandı ile sarmaladım. Bu kontrol ünitesini akünün yanındaki küçük plastik cepe sağlam bir şekilde sabitledim. Laguna'da akünün üzerinde vidalı plastik bir kapak var, o kapağı da kapatınca hiç gözükmüyor. LED'in kendisini ise plakanın altındaki havalandırma ızgarasına iki uçtan ve ortadan olmak üzere 3-noktadan plastik kablo sıkıştırıcılar ise sabitledim.

Kontol kablosunu ızgaradan akünün oraya geçirecem derken bir ara elimi zar-zor ızgaraya sokmuştum, oradan elimi kurtarana kadar biraz(!) kastım ;)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hayırlı olsun. Kırmızısına alışmışık. Mor biraz daha modern olmuş. Şnş. polis amcalar farketmez. ;)

Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş

Orijinali kırmızı olmasına rağmen ben mavi rengi tercih ettim; aracımdaki iç aydınlatma mavimsi olduğu için sanırım :) Ancak şu an sipariş versem büyük bir ihtimalle beyaz olanından sipariş verirdim sanırım; mavi&kırmızı polis amcaların çok dikkatini çekiyor ;)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bu araçların arkasına tamponun tam ortasına konulan formula araçlarında bulunan çakar lambalardan istiyorum. Eminim ebay da vardır. Size denk geldimi?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Burda bi honda'da görmüştüm, dikkati dağıtıyor tehlikeli yani.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

hoca1677

Ben o dedigin F1 tipi stop lambası sistemini TR'de çok ünlü bir araca yapıyorum şu anda.Bitince resimleri siteye koyarım

Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş

Martı kanatlı yeni Mercedes SLS AMG'de standart olarak o aradığınız lambadan var. Hem fren hem de geri vites lambası olarak LED'lerden tasarlanmış. Bir tanıtım video'sunda görmüştüm ama şimdi bulamadığım için aracın başka bir fotoğrafı üzerinde temsili olarak çizmeye çalıştım (bkz ekteki resim)

post-3226-1253703323_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
  mandalina_ yazdı:
hoca1677

Ben o dedigin F1 tipi stop lambası sistemini TR'de çok ünlü bir araca yapıyorum şu anda.Bitince resimleri siteye koyarım

Maliyeti çokmu bari..?

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Maliyeti fazla degil ama işçiligi çok agır.Henuz tam olarak istedigim sistemi oturtamadım ve işin başlama safhasındayım daha.Adam hususi yaptırmak için tamponu deldirdi.Kırmızı pleksiyle sparhawk nikli arkadaşımızın koydugu mercedesinki gibi geometrik olarak yamuk şeklınde bir kapak yaptırdı.Şçine ledler dizilip devreye baglancak.Şstenildigi zaman F1 tipi gibi çakacak istenildigi zaman da normal yanık kalcak.normal yanık kaldıgında dimmer özelligi sayesinde ledlerin parlaklıgı azaltılıp artırılabilecek.F1 modunda da da hızı artırılıp ayarlanabilecek.Tabi problem yaşarsak ısınma olursa bu iş yatacak ve arka sis lambası olarak kullanacak

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...