İçeriğe Yönlendir

Valeo'dan Tri-Xenon


Selçuk Keleş

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Valeo'nun Tri-Xenon teknolojisi ilk defa Audi Q7'de kullanılacak. Kısa ve uzun fara ek olarak otoyol fonksiyonunun çalıştırılabildiği modül 115 km/s hızdan sonra kısa farın mesafesini diğer sürücüleri rahatsız etmeden iki katına çıkarıyor.

Ek olarak, yağmur, şehir içi ve soldan akan trafik için de özelleştirebilen modül piyasadaki en küçük ve en parlak modül olarak biliniyor.

Yorum bağlantısı

Vallahi ben düşünmüştüm bunu yav.Kilomerte gösterge motorundan voltaj alıp farı yükseltecektim hatta 70 km den sonra farlar kendiliğinden yancaktı..

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bunu daha önce Astra'da ve MB E200'de uygulamışlardı zaten. Belki bunun performansı daha iyidir. 70 biraz az değil mi ?

Yorum bağlantısı
Yusuf Gür

servet abinin dediği olur ama tri-xenon nasıl olacak? uzun kısa yı anladım da ampule ek voltaj mı verilecek çok garip gerçekten.

Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş

Opel Insignia'da Cosmo donanım seviyesi ile satın alınabilen AFL (advanced front ligth) adı altında bu ve benzeri pek çok teknoloji hali hazırda mevcut. Insignia’da kullanılan AFL sistemi 9 farklı aydınlatma moduna sahip. Bu modlar sayesinde otoyol, şehiriçi gibi yol koşullarına ve yağmur ya da sis gibi hava koşullarına uygun aydınlatma yapılabiliyor. Ayrıca çok düşük hızlarda yayaların gözünün kamaşmaması için yumuşak aydınlatmaya geçiliyor. Aracın hızı arttıkça aydınlatma konisi daralarak menzil uzuyor.

Insignia-AFL-Lamp-1-lg.jpg

Insignia-AFL-Lamp-2-lg.jpg

Yorum bağlantısı
Turgay Tuna

Ben internette dolaşırken Mercedes de tri xenon diye bir linke bakmıştım. Ancak aynı şeymi bilemiyorum.

LŞnk:

Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş

Verdiğiniz linkten video'yu izledim. Mesafeyi kısalttığı zaman ışığın rengi beyazdan sarıya dönüyor, sanki xenon'dan halojene geçiyor gibi; konu başlığındaki valeo tri-xenon ya da Insignia'daki AFL ile farklı şeyler gibi geldi bana..

Yorum bağlantısı
Turgay Tuna

Bende benzer bişey düşündüm ancak dikkatli bakınca sarı yanan farların arasında açıkca bir beyzalık var ben xenon olara düşündüm. Emin olmamakla birlikte. Piyasaya çıktığında tri xenon larıda youtubeden izleriz nasılsa eklerler.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Coşku Arşiray

insignianınki süper görünüyor. ancak kırılınca herhalde dünyanın parasını alırlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...