Berkay Duman 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Forumda birçok far merceği projesi ve örneği var. Merceği yerleştirdikten sonra görülen kenar kısmı şık bir kapakla kapatmak gerekir. Tabiki bu kapaklar orjinal mercekli araçlarınki kadar profesyonel olmayacaktır ama en azından basit birşeyler yapılabilir. Bunun için o kısım üzerinde çalışmak için biraz bilgi gerekiyor. Mesela xenon projektörün içi kaç derece sıcaklığa kadar çıkabilir? Valeo mercek iskeletleri(siyah olan h7 tip) gibi örnekler termoplastik ürününe benziyor. Diğerleri genel olarak metal... Buraya yapacağımız küçük bi kaplama için ne tür bir malzeme seçilebilir? Kolay bulunan ve kolay şekillendirilebilir bir malzeme tavsiyeniz var mı ? Youtube'den güzel bi örnek buldum akrilik levha'yı ısıtarak bir vakum makinası yardımıyla kalıpsal şekil vermişler. Bunun gibi birşey yapabilsem güzel olurdu ama daha kolay bi yol arayışındayım. Bunun alternatifleri de varsa öğrenmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Kasım 2009 Paylaş 15 Kasım 2009 Harika bir teknik ve çok da basit... Helal olsun düşünene... Yorum bağlantısı
Berkay Duman 16 Kasım 2009 Yazar Paylaş 16 Kasım 2009 Forumda birçok far merceği projesi ve örneği var. Merceği yerleştirdikten sonra görülen kenar kısmı şık bir kapakla kapatmak gerekir. Tabiki bu kapaklar orjinal mercekli araçlarınki kadar profesyonel olmayacaktır ama en azından basit birşeyler yapılabilir. Bunun için o kısım üzerinde çalışmak için biraz bilgi gerekiyor. Mesela xenon projektörün içi kaç derece sıcaklığa kadar çıkabilir? Valeo mercek iskeletleri(siyah olan h7 tip) gibi örnekler termoplastik ürününe benziyor. Diğerleri genel olarak metal... Buraya yapacağımız küçük bi kaplama için ne tür bir malzeme seçilebilir? Kolay bulunan ve kolay şekillendirilebilir bir malzeme tavsiyeniz var mı ? Youtube'den güzel bi örnek buldum akrilik levha'yı ısıtarak bir vakum makinası yardımıyla kalıpsal şekil vermişler. Bunun gibi birşey yapabilsem güzel olurdu ama daha kolay bi yol arayışındayım. Bunun alternatifleri de varsa öğrenmek istiyorum. Burda kullanılan ve adına da "akrilik levha" dediği ürünü nerelerden temin edebiliriz ki ? Ben birkaç yapı malzemesi satan yere sordum o neymiş ya filan dediler... malzemem.com da akrilik levha diyerekten buldum gibi ama aynı şey olduğunu sanmıyorum plexiglass a benziyor ordakiler daha çok. Bu böyle üzerinde ince bi nylon koruyucu tabaka bulunan şeffaf bi malzeme. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 16 Kasım 2009 Paylaş 16 Kasım 2009 bütün ilgili videoları izledim mükkemel bir çalışma.Berkay bey sizede başarılar, başarılı çalışmanın eserini görmek isteriz. Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray 17 Kasım 2009 Paylaş 17 Kasım 2009 bunun toptancısı var. lexan levhalar var. kalınlıkları değişiyor. genel olarak ismi akrilik levha. plexyglass diye bilinen bir marka neskafe gibi. reklamcılara toptan malzeme satan yerlerde yada inşaatlara özel imalat yapan yerlerde levha ile satılıyor. ankarada var mesela. bunların opak renklisi aynalısı koyu gri renklisi vs si de var. Yorum bağlantısı
Berkay Duman 17 Kasım 2009 Yazar Paylaş 17 Kasım 2009 bütün ilgili videoları izledim mükkemel bir çalışma.Berkay bey sizede başarılar, başarılı çalışmanın eserini görmek isteriz.Ön hazırlık bitti sayılır yakında montajı yapacağım. Bittiğinde paylaşmak isterim... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 17 Kasım 2009 Paylaş 17 Kasım 2009 H4 gibi büyük reflektörleri kapatmak için çok güzel bir yöntem. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Kasım 2009 Paylaş 18 Kasım 2009 (düzenlendi) plexiglass ile olmazmıki ?Isınınca o da aynı böyle hamurlaşıyor... 18 Kasım 2009 tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 2 Aralık 2009 Paylaş 2 Aralık 2009 tamam güzel de altında vakum makinası var. o şekilde yapışması için pürüzsüz. oturttuğun gibi o hali alacağını sanmıyorum. ayrıca merceğin o kısmında ısı 200 dereceyi buluyor. adam da 240 derede şekli veriyor. tekrar erimeyecek mi bu zımbırtı? Yorum bağlantısı
Berkay Duman 6 Aralık 2009 Yazar Paylaş 6 Aralık 2009 Ya arkadaşlar bi de kafama bişi takılıyor. Konu altında hemen onu da sorayım. Hella D1S bi-xenon merceklerim var. Alüminyum bank ile etrafını güzelce kapadım ve yaklaşık birim alan başına 2 yada 3 kat bant düşüyordur. Şçine toz filan da almasın diye güzelce her deliği kapadım. Böyle bi izolasyon durumunda içerdeki sıcaklık ampule veya mercek camına zarar verecek seviyeye ulaşır mı ? Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 6 Aralık 2009 Paylaş 6 Aralık 2009 merceğin içindeki sıcaklık xenon ampulle ortalama 200 derece. bantın kalitesine bağlı dayanıp dayanmayacağı Yorum bağlantısı
Berkay Duman 7 Aralık 2009 Yazar Paylaş 7 Aralık 2009 (düzenlendi) Benim asıl sorduğum şey band değil de mercek ve ampulde aşırı ısınma olma ihtimali olup olmadığıydı. Sonuçta etrafı açık bir mercek ile kapalı bir merceğin sıcaklığı aynı seviyede olmaz. Açık olsa hava girer bir miktar soğutma olur içeride. Parmak lekesinin neden olduğu fazladan ısınma ile bile patlayabileceğini tartıştığımız bir xenon ampul bu şekilde bir izolasyon ile de patlayabilir diye düşünüyorum. Acaba açsammı bantları 7 Aralık 2009 tarihinde berkay_8 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 7 Aralık 2009 Paylaş 7 Aralık 2009 sanmam patlayacağını. mercek zaten farın içinde. komple kapalı devre. çoğu araç uzun yoldayken uzunları da açıyor ve + ısı oluşuyor. xenon ampulün sicaklığı 270 derece ortalama. birşey olmaz ısıdan Yorum bağlantısı
Berkay Duman 7 Aralık 2009 Yazar Paylaş 7 Aralık 2009 Bmw e46 nın, golfün filan merceklerini inceledim kapakla mercek arasında geniş bi boşluk var. Ordan takıldı benim kafama da acaba havalandırılması mı gerekli diye. Neyse ya patlarsa yeni ampul alır, bantları da sökeriz Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 7 Aralık 2009 Paylaş 7 Aralık 2009 hiçbişey olmaz için rahat olsun. bazı araçların yükseklik ayarı mercek+kapak şeklinde hareket eder, bazılarında kapak far çerçevesindedir sadece mercek hareket eder. gördüğün hareket boşluğudur Yorum bağlantısı
Berkay Duman 7 Aralık 2009 Yazar Paylaş 7 Aralık 2009 Şyi o zman ya sorun olmaz herhalde. zaten bi güzel kapadım etrafını bir zerre bile ışık sızmıyo dışarı.güzel oldu. Bozmayayım şimdi. Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar 21 Aralık 2009 Paylaş 21 Aralık 2009 Anlatılan şekilde vakum makinası ile merceğe kapak yapmaya çalıştım. Vidyoda fırın 300 dercede çalışıyor ancak o derece Fahrenheittır diye tahmin ediyorum.O da 150 santigrata tekabül ediyor. 150 derecede yapmaya çalıştım fakat istediğim formu almadı pleksi. Çok sert kaldı birazcık şekil aldı sonra da bastırıken kırıldı. Dereceyi 200 olmazsa 250ye çekip bir daha deneyeceğim. Yorum bağlantısı
Berkay Duman 21 Aralık 2009 Yazar Paylaş 21 Aralık 2009 Anlatılan şekilde vakum makinası ile merceğe kapak yapmaya çalıştım. Vidyoda fırın 300 dercede çalışıyor ancak o derece Fahrenheittır diye tahmin ediyorum.O da 150 santigrata tekabül ediyor. 150 derecede yapmaya çalıştım fakat istediğim formu almadı pleksi. Çok sert kaldı birazcık şekil aldı sonra da bastırıken kırıldı. Dereceyi 200 olmazsa 250ye çekip bir daha deneyeceğim.Akriliği nerden aldın ? Nasıl bişey link filan varsa verir misin ? Yorum bağlantısı
Yusuf Bayraktar 24 Aralık 2009 Paylaş 24 Aralık 2009 Pleksiglası reklamcılardan alabilirsin hocam. Yorum bağlantısı
Recommended Posts