İçeriğe Yönlendir

Farlar neden buğulanır ?

Selçuk Keleş

Recommended Posts

Hakan Terzioğlu

Merhabalar,

fotoğraflarda gördüğünüz gibi farım buğu yaptı komple ve 2 gündür içinde su damlacıkları kaldı geçmek bilmiyor :( farın içini de açtırmak istemiyorum ama sizce çözüm nedir?

C5C4410B-6865-477E-8613-7E872EC1C23E.jpeg

79C932D5-872E-47EB-8024-96E8B9F858E4.jpeg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Geçmiş olsun Hakan bey , far toz kapaklarını açın ve farları su buharı kayboluncaya kadar açık tutun . Yan sanayi farlarda özellikle ani hava değişimlerinde sık yaşanan bir bir durum , kuruduktan sonra devam ederse ya kapaklar tam kapanmıyor far hava alıyordur yada far cam silikonun da boşluk vardır , far hava tahliyenin de çalışıyor olması lazım , aksi durumda yoğuşma yapar ...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Terzioğlu
12 dakika önce, Mahmut Akbulut yazdı:

Geçmiş olsun Hakan bey , far toz kapaklarını açın ve farları su buharı kayboluncaya kadar açık tutun . Yan sanayi farlarda özellikle ani hava değişimlerinde sık yaşanan bir bir durum , kuruduktan sonra devam ederse ya kapaklar tam kapanmıyor far hava alıyordur yada far cam silikonun da boşluk vardır , far hava tahliyenin de çalışıyor olması lazım , aksi durumda yoğuşma yapar ...

Maalesef Mahmut Bey,

farların etrafına güzelce silikon çektirdim takmadan önce kapaklar tam kapalı ve tahliye deliği de aktif bizzat ben kontrol ettim hepsini ama ne yaptıysam buğuyu yok edemedim hala :(

Yorum bağlantısı
Hakan Terzioğlu

Merhabalar,

cidden bu işe kafayı çok taktım :) farların etrafını siyah normal silikon ile iyice tekrardan sardık. Yaklaşık 5-6 saat bekledik kuruması için ve tekrar taktık. Şuan farların alt kısmı buğu yapmakta, siyal çevresi özellikle. Nerden hava alabilir anlam veremiyorum, kapaklar da tam kapalı uzun ampüllerin bulunduğu kısıma silika jel de koydum. Hava tahliyelerini de kontrol ettik problem yok. Anlam veremedik bir türlü, önerileriniz nelerdir acaba?

teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Dizaynda  hata var belki de, ısı ve nem sirkülasyonu tam sağlanamıyor. Çözememeniz normal. Mesele dışardan hava alması değil çünkü.  Bulunduğunuz iklim koşulu da bir etken, farı açıp kullanınca çözülüyorsa üzerinde durmayın.

Yorum bağlantısı
Hakan Terzioğlu
2 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Dizaynda  hata var belki de, ısı ve nem sirkülasyonu tam sağlanamıyor. Çözememeniz normal. Mesele dışardan hava alması değil çünkü.  Bulunduğunuz iklim koşulu da bir etken, farı açıp kullanınca çözülüyorsa üzerinde durmayın.

Selçuk abi, farlar yanmadığı sürece problem yok. Farlar açık olarak yarım saat ve üzeri kullanımda buğu oluşmaya başlıyor ve aracı park ettiğimde sabaha kadar anca geçmiş oluyor. İçindeki ledlerden olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Kablolar biraz fazla. 

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
7 saat önce, Hakan Terzioğlu yazdı:

Selçuk abi, farlar yanmadığı sürece problem yok. Farlar açık olarak yarım saat ve üzeri kullanımda buğu oluşmaya başlıyor ve aracı park ettiğimde sabaha kadar anca geçmiş oluyor. İçindeki ledlerden olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Kablolar biraz fazla. 

Dizayn problemi bence. Benzer araçlarda aynı durum oluşuyor mu, forumlarda konuşuldu mu ?

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Hakan Terzioğlu
On 29.11.2018 at 19:24, Selçuk Keleş yazdı:

Dizayn problemi bence. Benzer araçlarda aynı durum oluşuyor mu, forumlarda konuşuldu mu ?

Selçuk abi merhaba,

Bu konudaki cevabınızı yeni gördüm özür dilerim. Bu farlar değişti, yenisi verildi.

Şimdi yine yapıyorlar ama aracı stop edince 1 saate kalmaz gidiyor buğular. bazen sadece 1 tanesi yapıyor.

Bana hava tahliye deliklerinde problem var gibi geliyor, yani işlevini yerine getirmiyorlar bence, hava içeride sıkışıyor, 

çünkü arka uzunların kapağı açık bırakıp gezince hiç bir problem olmuyor sabaha kadar yanık kalsa da buğu olmuyor. 

şimdi bu deliklerdeki lastik u gibi olan aparatları çıkarıp, far plastiğinin deliğini matkapla büyültüp, tekrar o lastikleri yerine takacağım. bir de bu şekilde deneyeceğim. 

Yine önerileriniz varsa beklerim, saygılar

Yorum bağlantısı
Hakan Terzioğlu

Dün farın en alt orta kısmında lastik kapak vardı. Hiç bir ampül yuvası vs. yok bu kapağın içinde. Sadece kablolar geçiyor, hava kapağı gibi birşey sanırım. Sol taraftakini açıyım derken düştü motor kısmına muhtemelen yolda da kaybolmuştur. fakat bu kapak açık olmasına rağmen sabah yine hafiften buğu yaptı.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Hiç oynamasan daha iyiydi. Buğu kayboluyorsa problem yok. Buğu camdaki iç-dış ısı farkından oluşuyor herhangi bir yere delik açman bu durumu değiştirmez. O deliği bişeyle kapatsan iyi olur toz girmesin.

Yorum bağlantısı
Hakan Terzioğlu
1 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Hiç oynamasan daha iyiydi. Buğu kayboluyorsa problem yok. Buğu camdaki iç-dış ısı farkından oluşuyor herhangi bir yere delik açman bu durumu değiştirmez. O deliği bişeyle kapatsan iyi olur toz girmesin.

Biraz takıntı yaptım abi işte. Yaşadığım problemi çözmeden rahat duramıyorum :) bu sefer daha beter yaptık sanırım, bakalım bi çözüm bulabilirsem, yine buradan bilgilendirme mesajı paylaşacağım. Teşekkürler,

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Konu içersinde detaylı bir yorumum mevut onuda okuyabilirseniz fikir verecektir.

Far yan sanayi olduğu için bu sorun maalesefki kronik.Beni edindiğim tecrübeye dayanarak kendi teorim ve bütün modeller içinde geçerli diyebilirim silikon içindeki hava kabarcıklarına paralel olarak araç çalıştığında ön kısımda oluşan hava sirkulasyonu maalesef farlar açıldığında oluşan ısı ile tepkime oluşuyor ve bu durum meydana geliyor.

Camın kasaya oturan kanalı boyunca çok dikkatli şekilde ısı tabancası ile cm cm içindeki silikondaki nem ve boşluklar giderilebilir şekilde dikkatlice ısıtılarak elle bastırıldığında yada tornavida ile silikonun cıvımış hale geldiğini ve yayılarak dagıldığını görene kadar uğraşılacak.

Yada far camı ayrılacak kanldaki silikon komple temizlenecek içine cıvıklığı iyi olduğu için sista siyah silikon tavsiye ederim kanala doldurularak camlar kapatılacak biraz kuruduktan sonra cam ile kasa birleşim kısmıda silikonla üzerinden bant gibi sürülecek.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...