İçeriğe Yönlendir

Hyundai Accent 3 (2006-2011) Bi-Xenon

İlker Kemal1679652572

Recommended Posts

Aykan Samet Uzun
eline saglik, guzel iscilik cikarmissin. ama Oktay Abi'nin de dedigi gibi, far ici biraz fazla koyu durmus. daha dogrusu beyaz aracta siyah far cok karanlik kalmis. gerci onemli olan aydinlatmasi tabi. yol ve duvar resimlerini bekliyoruz.

Bektaş çok ısrar etti ama ben istedim mat siyah olmasını.Beyaz arabada daha güzel durcağını düşündüm öylede oldu :)

Fotoğraflarda haftaya inş...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Işık bayağı ilerden başlıyor. Bizim valeolar hemen tamponun dibinden başlıyor. Bunlar da koitoydu değilmi? Koito farkı bu olsa gerek. :)

Yorum bağlantısı
koito bunlar bentley ve 911 den çıkan merceklerden biraz ilerden başlıyor evet ama başladığı yerden bitene kadar aynı ışık dağılımı var mercekleri süper yapmışlar herifler :D

Daha geçen gün keşke koito takmasaydım diyordun.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Vural Dumlu
(düzenlendi)

Uzun bir aradan sonra tekrar Merhaba. Aracıma mercek montajı yapıyorum. %80 ilerledim. Sadece mercekleri reflektöre sabitleyip farın camını kapatmak kaldı. Hella d2s bi-xenon mercek kullandım. Farlar kapalıyken sellektör yapabilir miyim yoksa başka bir sistem mi yapılacak? :) Farın fotograflarını ekleyeceğim :)

tarihinde Vural Dumlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Uzun far rolesinden kısa far rolesine diyot bağlamak gerekir..

balast gen5 falan değilse bu şekilde sellektör pek mutlu etmeyecektir.. Geç yanar.. Peş peşe yakamazsınız..

Yorum bağlantısı
Vural Dumlu

Arkadaslar çok büyük bir sorun var. Benim farları aldığımdaki halinde içi full siyaha boyanmış ve merceğe benzer bişey montaj yapılmış ama mercek değil sadece ampulün etrafını kapatmış ve h4-3 xenonla kullanmış. Ben farı açıp bi-xenon mercek montajı yapılacak duruma getirdim ama far siyaha boyandığı için kesilme çizgisini alamıyorum. Ne yapabilirim sizce? Acil yardım gerek.

Yorum bağlantısı
Vural Dumlu

Merceği fara geçici sabitleyip, araç üzerinde son ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Araç burda olmadığı için oda zor. Merceği hızlı yapıştırıcı ile birkaç yerinden sabitleyip farı toplayarak bakıyorum ya sağa sola bakıyor yada saat yönünde çevrilmesi gerekiyor. 6-7 kez denedim hep böyle oldu.

Yorum bağlantısı
Vural Dumlu
(düzenlendi)

Merhaba. Mercek montajında yavaş yavaş ilerliyorum. Mercekleri tam sabitlemeden ayarlamaya çalıştım. Mercekleri 2 noktadan yapıştırıcı ile yapıştırdım. Tam ayarı tutturunca vidalanacak. İşte fotoğraflar(Halojen ampul ile deneme yaptım):

Ampul taktıktan sonra:

579683_580794708616582_1599450657_n.jpg

Karanlık ortamda kesilme çizgisi(Mercek biraz çevirilecek):

44308_580794601949926_302911190_n.jpg

529777_580794695283250_429879881_n.jpg

Park lambası olarak kullanacağım angel ve Led:

534902_580793238616729_1279612614_n.jpg

537975_580793208616732_649276798_n.jpg

Angel yeterli ışık vermeyebilir diye şerit ledin altısını yapıştırdım:

563202_580793261950060_1627165732_n.jpg

179701_580793318616721_1939175016_n.jpg

485251_580793341950052_656522816_n.jpg

Yorumları bekliyorum :)

Bir sıkıntım var reflektörü yerine takıp camı kapatarak deneme yapacaktım ama merceğin arkası farın arkasındaki boşluktan çıkmıyor kenara takılıyor onu ne yapmalıyım? Bİraz genişletmelimiyim?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Olacak olacak :good1: merceğin sığmayan yada çıkmayan yerini resimleyip eklersen fikir verebiliriz ama Bektaş ında yaptığı era mercek uygulamasında arka kısım sığmamıştı oda aks körüğü kullanarak çözüm bulmuştu...

Yorum bağlantısı
Samet Daş

1.Tam emin olmamakla birlikte ışıma dereceleri farklı olduğu için xenon ampülü ile çizgi ayarlasaydınız daha iyi olurdu sanki.

2.Mercek için genişletip arkaya bir kapak uydurmak gerekiyor. Örnekleri forumda var araştırırsanız fikir verir.

İyi gidiyor. Güzel olacak. Kolay gelsin :good1:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bence ledleri bu şekilde değilde yapıştırdığın yerin arkasından koymayı dene ledlerin denk gelen yerlerini uygun ölçüde delersin ışık daha güçlü yanacaktır...

1.Tam emin olmamakla birlikte ışıma dereceleri farklı olduğu için xenon ampülü ile çizgi ayarlasaydınız daha iyi olurdu sanki.

Sorun olmaz kesilme çizgisi xenon dada aynı halojen dede :good1:

Yorum bağlantısı
Samet Daş

Tamam ne kızıyorsun ki :D Tahmin yürüttüm sadece.

Yorum bağlantısı
Vural Dumlu
(düzenlendi)

Olacak olacak :good1: merceğin sığmayan yada çıkmayan yerini resimleyip eklersen fikir verebiliriz ama Bektaş ında yaptığı era mercek uygulamasında arka kısım sığmamıştı oda aks körüğü kullanarak çözüm bulmuştu...

Fotoğrafını çekecektim ama araya iş girince unuttum. :)

2.Mercek için genişletip arkaya bir kapak uydurmak gerekiyor. Örnekleri forumda var araştırırsanız fikir verir.

İyi gidiyor. Güzel olacak. Kolay gelsin :good1:

1.Kullandığım güç kaynağı xenon yakamadığı için halojen kullanmak zorundayım :)

2.Bende öyle düşünüyordum ama yinede sorayım dedim.

Sağolun :)

Bence ledleri bu şekilde değilde yapıştırdığın yerin arkasından koymayı dene ledlerin denk gelen yerlerini uygun ölçüde delersin ışık daha güçlü yanacaktır...

Uygun matkap ucu bulursam deneyeceğim. Ama öncelikle matkap bulmam lazım :bambam:

Tamam ne kızıyorsun ki :D Tahmin yürüttüm sadece.

Sakin olun benim için kavga etmeyin :exc1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mesela nasıl bir diyot?

Çok basit bir diyot, mesela 1N4007

Yorum bağlantısı
Vural Dumlu

Çok basit bir diyot, mesela 1N4007

Hiç diyot görmedim bilmiyorum. :) Nerden bulabilirim nasıl montajlanır? Cumartesiye kadar bu işi hallettmem lazım :)

Farların yapım aşaması bitti. Cumartesi günü araca takılacak :)

402951_530800366960237_1854553525_n.jpg

182662_530800580293549_1630779438_n.jpg

Yorum bağlantısı
Samet Daş

1n4007.jpg

Diyot bu. Elektrik elektronik malzeme satan yerlerde olur. Nasıl montaj edilir bilmem biggrin.png

Farları kapatmadan keşke işaretli oyuklu yere içten dış mekan şerit ledden Amber rengi sinyal için 4-5 parça atsaydınız mercedes stayla biggrin.png

Çok boş kalmış sanki orası.

post-6272-0-03133700-1361357077_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Vural Dumlu
(düzenlendi)

1n4007.jpg

Diyot bu. Elektrik elektronik malzeme satan yerlerde olur. Nasıl montaj edilir bilmem biggrin.png

Farları kapatmadan keşke işaretli oyuklu yere içten dış mekan şerit ledden Amber rengi sinyal için 4-5 parça atsaydınız mercedes stayla biggrin.png

Çok boş kalmış sanki orası.

post-6272-0-03133700-1361357077_thumb.jp

Sinyal bölümünün altında 6 lı şerit led var zaten. Led çok olsa yapardım ama led almaya üşendim :biggrin:

Yorum bağlantısı
Vural Dumlu
(düzenlendi)

1N4007 diyot aldım bu gün. Far rölesi aracın neresinde olabilir? :) Ayrıca bunun hangi tarafı + hangi tarafı - :D

1n4007.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
(düzenlendi)

1N4007 diyot aldım bu gün. Far rölesi aracın neresinde olabilir? :) Ayrıca bunun hangi tarafı + hangi tarafı - :D

Far rölesi motor bölümünde bulunan ana sigorta kutusunda olur kapağını açın ve rölelerin üzerine dokunun far anahtarını çevirin röle akım çekerek ses çıkaracaktır bu şekilde kolayca bulursunuz...

Diyot bağlantı yönü...

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTwFXTkf7oJg1-afz20tdYm5haAVwKBPB61LZLFNWexzlJPUjEx

tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Servet öğretmişti bana...

Diyotun artısı eksisi olmaz...

+ elektrik verildiğinde boyasız taraftan, gri boyalı tarafa akım geçirir, tersine izin vermez...

- yani şasi verildiğinde ise tersini yapar,

Bişeyler çizmeye çalıştım...

1n40071.jpg

Yorum bağlantısı
Vural Dumlu

Far rölesi motor bölümünde bulunan ana sigorta kutusunda olur kapağını açın ve rölelerin üzerine dokunun far anahtarını çevirin röle akım çekerek ses çıkaracaktır bu şekilde kolayca bulursunuz...

Diyot bağlantı yönü...

https://encrypted-tb...ZLFNWexzlJPUjEx

Dediğiniz gibi yaparak bulmaya çalışacağım :)

Servet öğretmişti bana...

Diyotun artısı eksisi olmaz...

+ elektrik verildiğinde boyasız taraftan, gri boyalı tarafa akım geçirir, tersine izin vermez...

- yani şasi verildiğinde ise tersini yapar,

Bişeyler çizmeye çalıştım...

1n40071.jpg

Çok teşekkür ederim sağolun :) 1N4007 ve 1N4001 var hangisini kullanayım?

Yorum bağlantısı
Vural Dumlu

Arkadaşlar düşünürken aklıma geldi: Ben bu diyot işini halledince uzunlar yanınca kısalarda yanmaya devam edecek. Xenon bağlantısını direk ampulün soketinden yapsam sağlıklı olur mu yoksa elektrikçiye gideyim mi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...