Erkan Polat 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Nette bu işi yapan birkaç yerden fiyat aldım. 450 ila 600 lira arasında fiyat verdiler. Arabamı aldıktan sonra jant, lastik, yay, film, hoparlör vs gibi şeylere tam 2.400 lira para verdim + teyp içinde 350 lira gerekli. Bu yüzden mercek olayına hem maddi hemde elimin işçiliği zayıf olduğu için vageçmek durumunda kalıp 40-50 liraya 1 çift ampul alıp aydınlatmada muzdarip olduğum durumu bertaraf etmeyi seçmek durumundayım Mahmut bey.Hadi diyelimki mercek yapmaya karar verdim ve bütçem buna uygun kıvamda, parçaları nereden temin edeceğimi bilmiyorum. Hadi onuda hallettik diyelim. El becerim zayıftır ama bir defa kendi gözlerimle görsem yapımını bende kıvırırım ama böyle bir konum olmadığı için tıkanıp kaldığım tek nokta olmuyor ne yazıkki. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 (düzenlendi) Erkan Polat yazdı: Nette bu işi yapan birkaç yerden fiyat aldım. 450 ila 600 lira arasında fiyat verdiler. Arabamı aldıktan sonra jant, lastik, yay, film, hoparlör vs gibi şeylere tam 2.400 lira para verdim + teyp içinde 350 lira gerekli. Bu yüzden mercek olayına hem maddi hemde elimin işçiliği zayıf olduğu için vageçmek durumunda kalıp 40-50 liraya 1 çift ampul alıp aydınlatmada muzdarip olduğum durumu bertaraf etmeyi seçmek durumundayım Mahmut bey.Hadi diyelimki mercek yapmaya karar verdim ve bütçem buna uygun kıvamda, parçaları nereden temin edeceğimi bilmiyorum. Hadi onuda hallettik diyelim. El becerim zayıftır ama bir defa kendi gözlerimle görsem yapımını bende kıvırırım ama böyle bir konum olmadığı için tıkanıp kaldığım tek nokta olmuyor ne yazıkki. Siz kendinizi maddi yönden ayarladığınızda tekrar görüşelim,elimizden geldiğince yardımcı oluruz size 2 Mayıs 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Murat Güçlü 10 Mayıs 2012 Paylaş 10 Mayıs 2012 bende 05 fıesta mevcut standart farlar war.halojen ampul taktırmak ıstıyorum.Aklımda olanlar osram night breaker plus yada Philips Xtreme Vision % 100 bu ıkı urun hakkında ne dersiniz.Ömürleri gücü ve fiesta uyumlulugu?Kullanan arkadasların yorumlarını beklıyorum. Yorum bağlantısı
Erkan Polat 13 Mayıs 2012 Paylaş 13 Mayıs 2012 Bosch Plus 90 ampullerini nereden bulabilirim, Net üzerinden alılverşl yapmam benm açımdan biraz uğraştırıcı oluyor çünkü ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Mayıs 2012 Paylaş 13 Mayıs 2012 Erkan Polat yazdı: Bosch Plus 90 ampullerini nereden bulabilirim, Net üzerinden alılverşl yapmam benm açımdan biraz uğraştırıcı oluyor çünkü ?Netten daha kolay alışveriş zor,aramak vakit harcamak lazım, belki praktiker veya bauhause larda bulunabilir Yorum bağlantısı
Erkan Polat 13 Mayıs 2012 Paylaş 13 Mayıs 2012 Praktiker ve Bauhaus hemen yanı başımda ve 20 dk önce oradan geliyorum malesef çoğunlukla Osram marka ampul satıyorlar. Bir konuda koçtaş'ta var yazılmıştı ama tarih eski olduğu için acaba şuanda varmıdır diye muallaktayım... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Mayıs 2012 Paylaş 15 Mayıs 2012 Erkan Polat yazdı: Bosch Plus 90 ampullerini nereden bulabilirim, Net üzerinden alılverşl yapmam benm açımdan biraz uğraştırıcı oluyor çünkü ?Sanayideki aksesuarcılar ve elektrikçiler ... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 16 Mayıs 2012 Paylaş 16 Mayıs 2012 ahmet murat güçlü yazdı: bende 05 fıesta mevcut standart farlar war.halojen ampul taktırmak ıstıyorum.Aklımda olanlar osram night breaker plus yada Philips Xtreme Vision % 100 bu ıkı urun hakkında ne dersiniz.Ömürleri gücü ve fiesta uyumlulugu?Kullanan arkadasların yorumlarını beklıyorum.2005 fiesta'nın ampulü H4'tür ve H4'ün de pek verimli olduğu söylenemez. Bu nedenle performans ampullerine çok para ödeyip yüksek beklentilere girmeyin.http://www.geceucusu.com/topic/2616-ampul-secimi-ve-farlarin-guclendirilmesi/ 1 Yorum bağlantısı
Erkan Polat 21 Mayıs 2012 Paylaş 21 Mayıs 2012 Nereye baktıysam, ettiysem bulamadım. 7 Düvele haber saldım, peşine esnaflar yolladım ama yok yok yok. Bende bu sebeple yine Osram Nb Aldım. Ne yapalım bunumayınca bulunmuyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Murat Güçlü 22 Mayıs 2012 Paylaş 22 Mayıs 2012 evet fiesta larda far yapısından dolayı memnun olmayanları duydum ama yine de bu ampüller standart üzerinde olanlara göre fark yaratmaz mı? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Performans ampulleri gerçek güçlerini H7 gibi daha modern farlarda gösterebiliyor. H4 far yapısı gereği hem kısa hem de uzun far ışığı vermesi gerektiğinden yansıtıcı alanı kısıtlı. Elbette ki standart ampullere göre daha fazla ışık verse de, ışığın dağılımı farın yansıtıcılarında şekillendiğinden ve yansıtıcılar da eğer verimli değilse bunu yol üzerine görmek mümkün olmayabilir. Yorum bağlantısı
Onur Dikel 16 Temmuz 2012 Paylaş 16 Temmuz 2012 Şu an Osram NB+ kullanıyorum. Şubat ayından beri kullanmaktayım fakat herhangi bir patlama çatlama yapmadı. Tavsiye ederim. Eski ampüllerim olan Osram Bilux lar felaketti. Ama şimdi gece görüşüm daha iyileşti. Hava kararınca fotoğrafları eklerim. Yorum bağlantısı
Murat Dellal 23 Temmuz 2012 Paylaş 23 Temmuz 2012 Osram NB ları daha önce kullandım çok memnun kaldım şimdi yeni aracıma da taktım gerçekten müthiş ... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Ağustos 2012 Paylaş 27 Ağustos 2012 Ben uzunlarda Night Breraker kullanıyorum... + bixenon Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600 28 Ağustos 2012 Paylaş 28 Ağustos 2012 aracımı ilk aldığımda yaptığım uygulama, sonuçtan memnun kalmıştım.başka bir forumda izlenimlerimi paylaşmıştım. belki bazı kullanıcılara rehber olur düşüncesiyle burada da paylaşmak istedim.aracımın aydınlatmasından memnun değildim. önceki aracımda osram nightbreaker, nightbreaker 2 ve bosch plus 90 kullanmıştım ama malum kullanım ömürleri kısaydı. farklı arayışlara girince philips'in x-treme power serisinin devamı olan x-treme vision modeline ulaştım. yanlış hatırlamıyorsam x-treme power %90 daha fazla ışık veriyor, x-treme vision'da bu oran %100'e çıkmış ( en azından ambalajında öyle diyor ) ampülleri hafta sonu medos'a gittiğimde taktırttım, aracı ilk gördüğümde renk daha açık ve berrak gibi geldi, resimleri karşılaştırdığımda da göze batıyor. bana ampülün ıslak zemindeki performansı nightbreaker ve plus 90'a göre iyi geldi. çiftini 46 lira + kargoya edindim. 1 yılda garanti aldım. genel bir kanı edinmeniz için 2 farklı resim paylaşıyorum. 2 resim arasında 2 günlük fark var, hemen hemen aynı yerde resim çekmeye çalıştım her iki resimde de üstteki fotoğraf osram bilux alttaki philips x-treme vision daha önceki izlenimlerime ek olarak uzun süreli kullanımda farların (yağmur/çamur v.s.) kirlenmesinin aydınlatma performansını düşürdüğünü dip not olarak belirteyim.resimleri cep telefonuyla çekmiştim, aydınlatma kapasitesini renk olarak değilde yoğunluk olarak değerlendirmeniz daha sağlıklı olacaktır. zira renk olarak standart halojen ampülden pekte farkı yok. beyaz ışık isteyenler bu ampülü değerlendimeye almasın derim Yorum bağlantısı
Burak Yılmaz1679652586 30 Ağustos 2012 Paylaş 30 Ağustos 2012 philips bariz farklı hayırlı olsun Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Ramazan Tatar yazdı: philips xtreme vision mu bosch plus 90 mı??philips x-treme vision Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600 31 Ağustos 2012 Paylaş 31 Ağustos 2012 Ramazan Tatar yazdı: kısalar xenon olduğunda uzunları standart halojen ile mi bırakmalı yoksa philips xtreme vision ile güçlendirmeli mi.? Gerek var mı?tercih meselesi, sadece selektör amaçlı kullanılacak türde kullanıyorsan ağırlıklı olarak bence gerek yok. ama uygun şartlardaki fazla ışıkta göz çıkarmaz Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Eylül 2012 Paylaş 2 Eylül 2012 Ramazan Tatar yazdı: selektör dışında nasıl kullanılır ki uzunlar Servet abiden Long Headlamp Dimmer And Selector devresi alınır uzun farlar dimlenir ve halojen DRL olarak kullanılır.Uzun hüzmeli farla hem selektör yapılır hemde drl olarak kullanılır... Buda canlı örneği ; http://www.geceucusu.com/topic/5244-gunduz-fari-icin-pwm-dimmer-aldim/unread/ Yorum bağlantısı
Aslan Erol 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 Oğuzhan Mutlu yazdı: aracımı ilk aldığımda yaptığım uygulama, sonuçtan memnun kalmıştım.başka bir forumda izlenimlerimi paylaşmıştım. belki bazı kullanıcılara rehber olur düşüncesiyle burada da paylaşmak istedim.aracımın aydınlatmasından memnun değildim. önceki aracımda osram nightbreaker, nightbreaker 2 ve bosch plus 90 kullanmıştım ama malum kullanım ömürleri kısaydı. farklı arayışlara girince philips'in x-treme power serisinin devamı olan x-treme vision modeline ulaştım. yanlış hatırlamıyorsam x-treme power %90 daha fazla ışık veriyor, x-treme vision'da bu oran %100'e çıkmış ( en azından ambalajında öyle diyor ) ampülleri hafta sonu medos'a gittiğimde taktırttım, aracı ilk gördüğümde renk daha açık ve berrak gibi geldi, resimleri karşılaştırdığımda da göze batıyor. bana ampülün ıslak zemindeki performansı nightbreaker ve plus 90'a göre iyi geldi. çiftini 46 lira + kargoya edindim. 1 yılda garanti aldım. genel bir kanı edinmeniz için 2 farklı resim paylaşıyorum. 2 resim arasında 2 günlük fark var, hemen hemen aynı yerde resim çekmeye çalıştım her iki resimde de üstteki fotoğraf osram bilux alttaki philips x-treme vision daha önceki izlenimlerime ek olarak uzun süreli kullanımda farların (yağmur/çamur v.s.) kirlenmesinin aydınlatma performansını düşürdüğünü dip not olarak belirteyim.resimleri cep telefonuyla çekmiştim, aydınlatma kapasitesini renk olarak değilde yoğunluk olarak değerlendirmeniz daha sağlıklı olacaktır. zira renk olarak standart halojen ampülden pekte farkı yok. beyaz ışık isteyenler bu ampülü değerlendimeye almasın derimmerhaba arkadaşım phılıps x-treme vision u 46 tl ye nereden buldunuz ben bakıyorum 75 in altında fiyat bulamadım link verirmisiniz Yorum bağlantısı
Oğuzhan Mutlu1679652600 16 Ekim 2012 Paylaş 16 Ekim 2012 Aslan Erol yazdı: merhaba arkadaşım phılıps x-treme vision u 46 tl ye nereden buldunuz ben bakıyorum 75 in altında fiyat bulamadım link verirmisinizsene başında buradan almıştım,http://www.otocity.com/asp/show_stock.asp?product=PHI-XtremeVisionH4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts