İçeriğe Yönlendir

Bosch Plus 90 - Osram NightBreaker - Philips X-tremeVision

Serdar Özer1679652569

Recommended Posts

Oğuzhan Mutlu1679652600
  Aslan Erol yazdı:

h7 si yine pahalı :)

h7 her zaman pahallıdır, bütün ampüllerde öyle denk geldim, osram olsun bosch olsun h7'ler pahallı oluyor, sebebi hakkında bir fikrim yok ama

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Samet Daş

öncelikle Allah'ın selamı üzerinize olsun. bosh +90 ile ilgili araştırma yapar iken, Mehmet Özyürek abimizin ford club ta şu yorumu http://www.fordclubtr.com/forum/topic/198154-bosch-plus-90-ampuller/page__view__findpost__p__981908 dikkatimi çekti. ben arabamda far sensörünü 24 sa. açık bırakıyorum. özellikle akşam sürüşlerim de kontağı açtığımda farlar yanıyor marşa bastığımda sönüp tekrar yanıyor. sorum şu: diğer forumda bahsettiğin üzre +90 alıp taksam far sensörünü böyle kullanmam ampul ömrünü ne kadar etkiler. halojenlerimden memnun sayılırım, + 90 alsam mı H7 performansı nasıldır?Hyundai-i20-2012-front_25.jpeg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

+90 performans ampulleri standart halojen ampullere göre +/- %20 daha fazla ışık verir ve beyaza yakın renk tonundadır.Far anahtarını auto da bırakmak ampulün ömrünü mutlaka olumsuz yönde etkiler...

Yorum bağlantısı
Samet Daş

eyvallah. %20 için değmez o vakit Mahmut. bixenon düşünmemiz gerek sanıyorum.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
  Samet Daş yazdı:

eyvallah. %20 için değmez o vakit Mahmut. bixenon düşünmemiz gerek sanıyorum.

Ampul kutularının üzerinde yazan %50 -bence- tamamen aldatmaca :unknw: 55W yerine 100W olursa o başka ama watt ı aynı olupta %20 nin üzerine çıkan halojen ampul olduğunu sanmıyorum.Bi-xenon candır ve far modifikasyonu çok kolay ve zevkli bir araca sahipsiniz,far camını açmanız 15-20 dakikanızı alır,eski bir hyundai kullanıcısıyım tecrübe ile sabittir :bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Samet Daş
(düzenlendi)

el becerisi tamam, el aletleri tamam. lakin araba yeni ve çıkmasını bile çok paraya satıyorlar. :pufpuf:

adamlar utanmadan çıkma orjinal gündüz farlı (21 led) sis farının tekine bile ''780 tl dediler''

tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
  Samet Daş yazdı:

el becerisi tamam, el aletleri tamam. lakin araba yeni ve çıkmasını bile çok paraya satıyorlar ya la. onu ne etcez biraderim :pufpuf:

adamlar utanmadan çıkma orjinal gündüz farlı (21 led) sis farının tekine bile ''780 tl beyfendi'' dedilerde ''çüşş'' diyemedim ya. :fiuw:

Çok özür dilerim Samet bey,amacım sizi tenkit etmek değil excl.png ama üslubunuzu ve kurduğunuz cümleleri gözden geçirip,Türkçe mizi daha dikkatli kullanırsak,sohbetimize kaldığımız yerden devam edebiliriz give_rose.gif

Yorum bağlantısı
Samet Daş
  Mahmut Akbulut yazdı:

Ampul kutularının üzerinde yazan %50 -bence- tamamen aldatmaca :unknw: 55W yerine 100W olursa o başka ama watt ı aynı olupta %20 nin üzerine çıkan halojen ampul olduğunu sanmıyorum.Bi-xenon candır ve far modifikasyonu çok kolay ve zevkli bir araca sahipsiniz,far camını açmanız 15-20 dakikanızı alır,eski bir hyundai kullanıcısıyım tecrübe ile sabittir :bravo:

eyvallah o zaman

Mahmut Akbulut yazdı:

Çok özür dilerim Samet bey,amacım sizi tenkit etmek değil excl.png ama üslubunuzu ve kurduğunuz cümleleri gözden geçirip,Türkçe mizi daha dikkatli kullanırsak,sohbetimize kaldığımız yerden devam edebiliriz give_rose.gif

afedersin. haklısın

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
  Mahmut Akbulut yazdı:

Ampul kutularının üzerinde yazan %50 -bence- tamamen aldatmaca

Akkor flamana zarar vermeden 55 watt ampül camını kır, oksijen ile yanan tungten telinin kör edici ışığına şahit ol :)

%50 ışık gücü arttırmak için flamanın alanındaki gazlarla oynanır. Yani safsata değil ;)

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
  Misafir yazdı:

Akkor flamana zarar vermeden 55 watt ampül camını kır, oksijen ile yanan tungten telinin kör edici ışığına şahit ol :)

%50 ışık gücü arttırmak için flamanın alanındaki gazlarla oynanır. Yani safsata değil ;)

Abi iki tane aynı tip halojen ampul 55W ve aralarında %50 ışık gücü farkı bu normal mi?

Yorum bağlantısı
  Mahmut Akbulut yazdı:

Abi iki tane aynı tip halojen ampul 55W ve aralarında %50 ışık gücü farkı bu normal mi?

Normal, lux metre ile ölçtük vakti zamanında.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Performans ampullerinde %X'lik fark hem ışık gücü (lümen) hem de ampul geometrisi ile sağlanıyor.

Yani %50 fazla ışık veren bir ampul her yöne %50 fazla ışık vermiyor. Bu yanlış biliniyor. İçindeki telin geometrisine göre yolun bazı noktalarına "%50'ye kadar varan" artışla ışık veriyor.

Aslında üreticiler, web sitelerinde ya da ürün kutusunda "up to" ifadesini hep kullanırlar ama ticari zihniyet "bu ampul %50 fazla ışık veriyor" diye empoze edince insanlar tarafından da böyle anlaşılıyor.

post-5-0-58414700-1353418148.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
  Selçuk Keleş yazdı:

Performans ampullerinde %X'lik fark hem ışık gücü (lümen) hem de ampul geometrisi ile sağlanıyor.

Yani %50 fazla ışık veren bir ampul her yöne %50 fazla ışık vermiyor. Bu yanlış biliniyor. İçindeki telin geometrisine göre yolun bazı noktalarına "%50'ye kadar varan" artışla ışık veriyor.

Aslında üreticiler, web sitelerinde ya da ürün kutusunda "up to" ifadesini hep kullanırlar ama ticari zihniyet "bu ampul %50 fazla ışık veriyor" diye empoze edince insanlar tarafından da böyle anlaşılıyor.

Hah işte ben bunu düşündüydümde diyemediydimdi :p Servet abi :terle:

Yorum bağlantısı
Samet Daş
  Selçuk Keleş yazdı:

somewhere up to %50 gibi birşey demedikleri için ampulleri geri iade edebiliriz o vakit 3-4 ay kullandıktan sonra. yasal hak doğuyor :dribble:

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Servet Agamın tavsiyesi ile Bosch plus 90 taktım. Aydınlatmada gözle görülür derecede (benim bile farkedebileceğim nitelikte :) ) artış oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Ertan Çabuk yazdı:

Servet Agamın tavsiyesi ile Bosch plus 90 taktım. Aydınlatmada gözle görülür derecede (benim bile farkedebileceğim nitelikte :) ) artış oldu.

Aynı şeyi ben daha önce söylemiştim ama niyeyse hiç ismim zikrolmamış.. Bu adamda ne var sizi çeken anlamıyorum ki.. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aslan Erol

oğuzhan bey merhaba, oğuzhan bey philips x-treme vision sipariş vereceğimde sonunda ucuz biryer buldum hem h7 hem h1 alacağım son olarak sorayım dedim philips in xenon effect serisi kadar beyaz ışık vermiyormu? ben beyaz ışık istiyorum xtreme visiyonu tavsiye ediyomusun yoksa xenon efect serisimi alayım veyahut tavsiye ettiğiniz baska ampul varmı

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Samet Daş

arkadaş sabahtan beri bosh car service dolaştım. bir tane +90 bulamadım. ürün müdürü ile görüştüm. haber verecekler inşallah. acil dönsünler diye ''bakkalda bile satılır, neden koymuyorsunuz'' dedim :p

Yorum bağlantısı
Ali Öztaş
  Evren Erdem yazdı:

bu orjinal hali; Osram Bilux H4

dsc00234.jpg

Sol taraftaki BOSCH PLUS 90 - Sağ Taraftaki OSRAM H4 BILUX

dsc00243l.jpg

aracın sol tarafındaki (fotoda sağ taraf) BOSCH PLUS 90,aracın sağ tarafındaki (fotoda sol taraf) OSRAM H4 BILUX

dsc00265fh.jpg

Şkiside BOSCH PLUS 90 H4

dsc00261.jpg

Karşıdan görünüş...

dsc00260k.jpg

yola bakın...

dsc00259y.th.jpg

rahat bi şekilde karşılaştırmalı bakın ;)

öncesi (OSRAMH4 BILUX)

dsc00266xb.th.jpg

Sonrası (BOSCH PLUS 90 H4)

dsc00261j.th.jpg

Okurken dikkatimi çekti de, iki far farklı olan resimden itibaren belli oluyor; sol far lambasını hatalı takmışsınız çünkü eski çizgiden çok daha aşağıya bakıyor...

Yorum bağlantısı

Ampül hatalı takılsa kesilme çizgisi ve yere vuran ışık muhakkak dağılır, milimetrik kaçıklık yeter. Muhtemelen ampül takılırken far bağlantıları tam sıkı değil yada reflektörde boşluk var ve far hafif aşağı bakıyor.

Yorum bağlantısı
Samet Daş
(düzenlendi)

abi bu plus 90 ı satan esnaf yok mu? bostancı oto sanayi de yada başka yerde. :unknw:

abi birde hangi otomobile hangi far ampülü nasıl öğreniriz. transporter 2008 ampül tipini bi anlayamadım. bi arkadaşı imana getirdim, xenon kitini söküp +90 takacağım. sağ farın ampülü ölmüş ama sellektör yapınca yanıyor normal halojen gibi sarı. sol ampül sellektörde xenon devreye giriyor. beyaz yanıyor. H4 olsa sağın yanmaması lazım değilmi?(düz mantık) :exc1:

tarihinde Samet Daş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Samet Daş
  Misafir yazdı:

Gündüz ön bilgilerim.Duvarın sarı boyalı olması neticesinde ne yaparsam yapayım gerçek rengi yakalayamıyorum..Beyaz düz bir duvar önünde tekrar resimlenecek.

Plus 90 H4

Night Breaker H4

Osram Cool Blue

Şimdiki veriler kesilme çizgisinin merkezi olan ve ışığın en yoğun olan noktasıdır.Hava kararınca araç üzerinde test yapılacak ve kısa hüzmeli ışığın sağ ve sol kör noktaları ölçülecek.

bu resimleri göremiyoruz birde servet abii

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Mert Erdoğan

Valla o kadar sayfaları okumadım,Yanlız şunu söyleyim bende Şu anda Osram cool blue takılı.Ben böyle bir ampül göremedim :exc1: Yağmurda bir gidiyorum,her yer simsiyah sadece kedi gözleri falan parlıyor.En azından yol nerde bitiyor falan görebiliyorum :clever: Kuru havada ise bariz bir şekilde çok kötü bir aydınlatması var.Orjinal ampüllerim bana çok uzakta şu anda.Mümkün olan en kısa zamanda çıkartmak için yer arıyorum :coffee:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...