İçeriğe Yönlendir

Bosch Plus 90 - Osram NightBreaker - Philips X-tremeVision

Serdar Özer1679652569

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi
:) sende haklsın abi. 2. ele koyarız ben biricilere talip olurum :p (H4 için :p )
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Güzel diyonda her test için 40-50 tl ampüle para veriyorum.sonrada kaldırıp kenara atıyorum. :) Sırf merakları gidermek niyetim.Yoksa ben ne edeyim dandik H4'ü :p Aslanlar gibi Bi-xenon'um var benim..

H7 Plus 90 denesene bide :p

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Çırpınma boşuna :p Şste artık şu farlarıda tak merceği.

Şaka bir yana h4 te çok güzel aydınlattı.Şaşırttı beni performansları.H7 tabanlı far olsa alıp denerim :)

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

H4 Plus90 Coolblue karşılaştırma.Vaziyete göre Plus90'ı tek geçerim diyorum,başka bişe demiyorum :uuuw:

Osram Coolblue

Bosch Plus90

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
(düzenlendi)

Server kaç para bunun H7'si... Bi denk gelince sor bakalım... Hala gelmedi buralara...

H1'de sor...

tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Utku Öz
(düzenlendi)

Testi yapan Ser41'e teşekkürler. Ser41, Plus 90'ın ömrü için kısıtlama yok demiş ama oto-parca.net'teki fotoğrafını büyütünce, kutu üzerinde ürün ömrü ile ilgili bilgi var ve 3/5 ömrü olduğu bilgisi veriliyor. (kum saatinin yanındaki 5 adet kutucuğun, 3'ü dolu!) Yani maalesef Plus 90 da neredeyse NB'lar gibi yarı ömürlü...

Adres :

http://www.oto-parca.net/H7-AMPUL-CIFT-PLU...ISI,PR-523.html

Ürünün resmi web sitesinde de aynı bilgi var tabii :

http://aa.bosch.de/aa/en/static/produkte/l...ller=cCaller_06

Bu arada sitedeki diğer ampüllerle karşılaştırıldığında Plus 90'ın "mesafe" bazında 6 yıldız aldığı, dolayısı ile ciddi oranda "uzağı" aydınlatacağı görülüyor. Bu yüzden Plus 90 alan arkadaşların, far ayarlarını kontrol etmelerinin doğru bir davranış olacağını hatırlatmak isterim.

tarihinde wolfien tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Evet Bendeki kutu üzerindede ömür işaretini gördüm.Ford gibi 14.6 volt civarında çalışan araçlarda ömrü kısa olacaktır.Ama renault gibi 13.7 voltta çalışan araçlarda ömür daha uzun olacak.1.1.10 tarihi itibari ile Kangoda H4 kullanmaya başladım.Zaman baremini takip edeceğim.Uzun mesafe olayına gelince eğer farlar doğru bir şekilde ayarlı ise sıkıntı olmayacağı kanaatindeyim.Zira Kangoda bahsettiğin sıkıntıyı yaşamıyorum ki far ayarına çok ihtimam gösteririm.

Yorum bağlantısı
Utku Öz
(düzenlendi)

Ben de zaten yükseklik ayarı doğru olmalı diye uyarmak istedim, ayar doğru olduktan sonra elbette sorun olmaz :)

Bu arada farın kaç volt ile çalıştığını nasıl öğrenirim ? (Peugeot 207)

tarihinde wolfien tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

ondan ford kullananların Nb leri patır patır gidiyor :)

Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener
Bir yıla yaklaştı.. patlasa da Plus 90 alsam diye gözüne bakıyorum... :)

Hayırlı sabahlar Sn. Özyürek,

Maaşallah diyelim, çünkü ben bir yıldır NB kullanıyorum, 2-2,5 ayda bir değiştirerek. ))

Asla dayanmıyor.

En uzun ömürlü olanı yine Philips markalı olanlar. Onlar da 4 ayı geçmiyor pek.

Bir de Bosch. Daha önce Xenon Silver kullanmıştım, aydınltma performansı çok iyiydi ancak o da dayanmadı.

Farlarım da sorun yok ama ana sebep yukarıda belirtildiği gibi voltaj sorunu olsa gerek.

Bilginize.

Saygılar, hayırlı haftalar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hayırlı sabahlar Sn. Özyürek,

Maaşallah diyelim, çünkü ben bir yıldır NB kullanıyorum, 2-2,5 ayda bir değiştirerek. ))

Asla dayanmıyor.

En uzun ömürlü olanı yine Philips markalı olanlar. Onlar da 4 ayı geçmiyor pek.

Bir de Bosch. Daha önce Xenon Silver kullanmıştım, aydınltma performansı çok iyiydi ancak o da dayanmadı.

Farlarım da sorun yok ama ana sebep yukarıda belirtildiği gibi voltaj sorunu olsa gerek.

Bilginize.

Saygılar, hayırlı haftalar.

Hayırlı sabahlar Murat Bey..

Arabanın voltajını bi ölç bakalım...

Yorum bağlantısı
Serdar Can

plus 90'ın yağmurlu havalarda performansı nasıl? deneyen var mı?

Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener
Hayırlı sabahlar Murat Bey..

Arabanın voltajını bi ölç bakalım...

Teşekkür ederim Mehmet bey,

Diğer forumumuzdan da aşina iseniz eğer, aracım bildiğiniz gibi, 2009 Focus 1.6 TDCI. Yeri gelmişken, Ford ile ilgili sizlerden edindiğimiz bilgiler için, şahsınıza bir kez daha buradan teşekkür etmek isterim.

Servise gelen herkeste hemen hemen aynı şikayet var. Üzerindeki fabrika çıkışı Osram Standart ampuller de, eğer benim gibi gündüz de yakıyorsanız, 8 ay gibi dayanıyor en fazla.

Biz de aynı araçtan 4 adet var, hepsinde aynı sorun var. Farlarını gündüz yakmayan arkadaşlarımız bile, 1 sene sonra ampul değiştirdi.

E, bşr de benim gibi, performans ampulu kullanınca, sonuç nornal olarak bu oluyor. Alıştık artık. ))

Uzun farlarımızı doğal olarak, her dakika kullanmadığımız için, Osram NB H1 ler, Ekim 2008 den beri halen çalışıyor.

Şu anda, kısa farlarımda, H7 Philips Blue Vision var, ötesini yani daha mavi olanını yazın bile almam zaten. Uzunlarda ise NB' a devam.

Zaten, maaşallah bizim yeni Focus' ların far reflektör yapısı dolayısıyla, Blue Vision ' da hem biraz daha beyaz ışık, hem de gece-yağmur vs. gibi olumsuz koşullarda da sıkıntısız aydınlatma sağlıyor.

Performans ampullerinde bence en iyisi, Philips Power2Night ama o da, 2,5 ay dayandı. Diğeri de az önce yazdığım gibi Bosch Xenon Silver.

Zaten, bu tip performans ampulü taktığınızda, araç yüksüz iken bile farların ayarını indirmek zorunda kalıyorsunuz, saygılı bir sürücü olarak.

Voltaja gelince, kontrol etmiştik. 14-14,3 gibi voltaj çıkıyor. Ve sanıyorum, bundan oluyor.

Tekrar saygılar.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Gece Uçuşu proje ekibi toplansın :p

55W ampul için geliştirilmiş 7812 devresi tasarlansın :voltron:

Sonra da Ford'a satarız projeyi :D

Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener
Gece Uçuşu proje ekibi toplansın :p

55W ampul için geliştirilmiş 7812 devresi tasarlansın :voltron:

Sonra da Ford'a satarız projeyi :D

Cehaleti mi bağışlayın ama bu nedir ? Bu devre ?

Sanırım voltajı daha optimum seviyede tutmaya yarayan bir devre ?

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

55 Watt 7812 lemi.. ?? :voltron:

Olur tabi... 55 Watt adaptör oluyorsa 55 Watt 7812'de olur...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Cehaleti mi bağışlayın ama bu nedir ? Bu devre ?

Sanırım voltajı daha optimum seviyede tutmaya yarayan bir devre ?

Saygılar.

Selçuk, regüle devresi istiyor... Sabit 12 V çıkış istiyor...

Yorum bağlantısı
Ü. Murat Sevdirener
Selçuk, regüle devresi istiyor... Sabit 12 V çıkış istiyor...

Teşekkürler Mehmet bey, tahmin ettiğim gibiymiş.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Ahanda regüle size :voltron:

T1:Bur50-Bus50-MJ3773 v.s.

R1:2.2 ohm 5 watt

R2:0.01Ohm 50 watt

C1:470 mF 25 volt

C2:470 mF 25 volt

C3:1000mF 25 volt

C4:2200mF 16 volt

Sistemden akım çekmeyince çıkışta 12 volt göreceksiniz.Akım arttıkça R1 girişindeki gerilim düşerek T1 transistörünü iletken hale getirecek Çıkış gerilimi 13. volta kadar çıkacak.Tabii transistörde köfte gibi ısınacak.Çok iyi soğutma gerekiyor.

Şkinci alternatif ise daha pratik.Ampül eksisine 0.1 Ohm 55 watt alüminyum direnç bağlayarak gerilim düşümü sağlanacak.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Ahanda regüle size :voltron:

T1:Bur50-Bus50-MJ3773 v.s.

R1:2.2 ohm 5 watt

R2:0.01Ohm 50 watt

C1:470 mF 25 volt

C2:470 mF 25 volt

C3:1000mF 25 volt

C4:2200mF 16 volt

Sistemden akım çekmeyince çıkışta 12 volt göreceksiniz.Akım arttıkça R1 girişindeki gerilim düşerek T1 transistörünü iletken hale getirecek Çıkış gerilimi 13. volta kadar çıkacak.Tabii transistörde köfte gibi ısınacak.Çok iyi soğutma gerekiyor.

Şkinci alternatif ise daha pratik.Ampül eksisine 0.1 Ohm 55 watt alüminyum direnç bağlayarak gerilim düşümü sağlanacak.

Şkinci direnç 55W mı çekecek yani ? Pek iyi bi metod değil o zaman.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Patlamaz değil mi.. ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Mert1679652586
plus 90'ın yağmurlu havalarda performansı nasıl? deneyen var mı?

Merhaba,

h1 ve h7 plus 90 ile ankara istanbul arası gidip geldim geçen hafta, hava karanlık ve yağışlı olmasına rağmen perfomans muhteşem :voltron:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...