Misafir 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Voltron yazdı: Şkinci direnç 55W mı çekecek yani ? Pek iyi bi metod değil o zaman.Hayır.ampül hattına seri girip,gerilimi düşüreceksin. Özyürek yazdı: Patlamaz değil mi.. ?Ammada tırstın sen bunlardan be abi Xenon+ yazdı: Merhaba,h1 ve h7 plus 90 ile ankara istanbul arası gidip geldim geçen hafta, hava karanlık ve yağışlı olmasına rağmen perfomans muhteşem Evet.Bizdeki H4'lü Kangoyu kullanan elemanda çok memnun. Yorum bağlantısı
Yusuf Gür 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 abi 2 ay önce bir müşterimin 2007 focus una nb taktım, ctesi biri, dün de biri patladı. şarj yüksek 14.7 volt. far sensörü de farlar açıkken marşa bastırıyor. adama diyorum farlar açıkken marşa basma diye, bana koca mühendis düşünememiş sen mi biliyosun diyo. tövbe tövbe. akşam vercem parasını geri takmayacam . iki ayda bir gelirse işimiz var anasını satayım Yorum bağlantısı
Ali Özden 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 dostlar bu bosch plus90 satan yer var mı?internetten satış yapan oto-parça.net sitesinde h1 tipinden bir adet kalmış. Yorum bağlantısı
Berkay Duman 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 (düzenlendi) Acil olarak ampullerimi değiştirmem lazım ön takımı haşat ettim. Türkiyede ilk defa bir ilçeye Mobese döşeniyormuş o da bize denk gedi iyi mi yollar ay yüzeyi gibi oldu kazıla döşene. Uzay gemisiylen dolaşıcaz artık. Herneyse ben konuya gireyim.206'ma bir çift h7 performans ampul alacağım. Yanlız arada kaldım. Adayları şu şekilde sıralayayım.1- Bosch plus90 (Maliyet 58TL) [sadece oto-parca.net te var alırsam ordan alıcam umarın ürünün orjinalliğiyle ilgili sorun yaşamam] 2- Philips H7 POWER2NIGHT GT150 (Maliyet 69TL) [hepsiburada]3- Philips H7 X-treme Power (Maliyet 67TL) [hepsiburada]4- Bosch Xenonsilver (Maliyet 66TL) [GG]5- Osram nightbreaker (Maliyet 54) [ 27TL x 2 çift yapıp ömrü 2 ye katlamak]Beklenti olarak başta aydınlatma geliyor. Bunun yanında ömür olarak da berbat denilen bi ürün olmamalı. Beyazlık o kadar önemli değil ama beyazlıkları üzerine bilgileriniz benim için önemli değerlendirme yaparken.Teşekkürler iyi geceler... 22 Ocak 2010 tarihinde berkay_8 tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 berkay_8 yazdı: 1- Bosch plus90 (Maliyet 58TL) [sadece oto-parca.net te var alırsam ordan alıcam umarın ürünün orjinalliğiyle ilgili sorun yaşamam]+1Orjinallik sorunu yaşamazsın. Hem de bu ampulün ömür bilgisi için tester lazım bize Yorum bağlantısı
Berkay Duman 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 Voltron yazdı: +1Orjinallik sorunu yaşamazsın. Hem de bu ampulün ömür bilgisi için tester lazım bize Ürünün ömrü konusunda tam fikir verebileceğimi sanmıyorum. Aracım genel olarak otoparkta duruyor ayda 1 eve gidiyorum o zaman kullanıyorum bir de tatillerde işte [öğrenciyim]. Yani NB bile alsam rahat 1 yıl gider bana:) . Alırsam elbette kullandığım gün sayısına ilişkin fikir veririm herkese ama asıl sormak istediğim siz olsanız hangisini alırdınız? Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 (düzenlendi) H4 ve H1'in kobayı benim. 26 Ocak 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 Voltron yazdı: +1Orjinallik sorunu yaşamazsın. Hem de bu ampulün ömür bilgisi için tester lazım bize ser41 yazdı: H4'ün kobayı benim. Benim nightbreakerlar bozulmadan önce, yeteri kadar test sürüşü yapabileceğin kanısındayım... Yorum bağlantısı
Misafir 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 Evet kaba bir hesapla günde 1-2 saat yanıyor.1 yılı devirsin soketinden öperim ampülü Yorum bağlantısı
Mustafa Mert1679652586 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 berkay_8 yazdı: Acil olarak ampullerimi değiştirmem lazım ön takımı haşat ettim. Türkiyede ilk defa bir ilçeye Mobese döşeniyormuş o da bize denk gedi iyi mi yollar ay yüzeyi gibi oldu kazıla döşene. Uzay gemisiylen dolaşıcaz artık. Herneyse ben konuya gireyim.206'ma bir çift h7 performans ampul alacağım. Yanlız arada kaldım. Adayları şu şekilde sıralayayım.1- Bosch plus90 (Maliyet 58TL) [sadece oto-parca.net te var alırsam ordan alıcam umarın ürünün orjinalliğiyle ilgili sorun yaşamam]Bosch Plus 90 H1 VE H7 kullanıyorum, yaklaşık bir ay oldu alalı oto-parca.net sitesinden , performans olarak gayet iyi.. yağmurlu ve karlı havada gece deneme imkanım oldu, ömür konusunda testi ben yapıyorum, bakalım ne olucak Orjinalliği ile ilgili bir sıkıntı yok, firma bosch otomotiv distribütörlerindenmiş.. Yorum bağlantısı
Ali Özden 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Xenon+ yazdı: Bosch Plus 90 H1 VE H7 kullanıyorum, yaklaşık bir ay oldu alalı oto-parca.net sitesinden , performans olarak gayet iyi.. yağmurlu ve karlı havada gece deneme imkanım oldu, ömür konusunda testi ben yapıyorum, bakalım ne olucak Orjinalliği ile ilgili bir sıkıntı yok, firma bosch otomotiv distribütörlerindenmiş..ben de aldım.beyaz ışık hayal edenler boşuna almasın.kuvvetli sarı ışık veriyor.kısalarda pek fark göremedim ama uzunlarda mükemmel.kısalara xenon şart oldu.xenonlu araç kullanan varsa uzunlara kesinlikle tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 26 Ocak 2010 Paylaş 26 Ocak 2010 Kısalara Osram NB h7 almıştım...Bileydim Bosch Plus 90 alırdım.Varmı plus90 satan arkadaşımız olmassa uzunlar için alırım.Uzunlar h1 olması lazım. Yorum bağlantısı
Berkay Duman 27 Ocak 2010 Paylaş 27 Ocak 2010 Plus90 iyi olabilir ama fiyatına oranla NB nin 2 katı ömüre sahip olacağını da sanmıyorum. Ekonomik olarak düşünüp sadece kısalara Plus90 yerine hem uzun hem kısaya NB aldım. Bunları bi kullanayım bi dahakine sadece kısaları değiştirecek olduğum zaman deneyebilirim Plus90 ı. Bilgi paylaşımlarınız için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Ocak 2010 Paylaş 27 Ocak 2010 (düzenlendi) Ben de bu gün bir set nb H4 aldım. (+90 ne bosch servisinde ne de aksesurcılarda var) koçtaşta tekli paket 14.90 aksesuarcıda 20 tl. 20 lirayada kıydım far ayarı yaptırdım. eksiden bizim farda kesilme çizgisi mi yoktu ne şimdi sanki sadece yer aydınlanıyor. makina tüv-türk uyumluydu. Odaklamayı kesilme çizgisine güzelce yaptı gibi yani makinada odakladı hepisini. Şimdi _/_/ ler gözüküyor ama far ayarı 0 da olmasına rağmen sanki yere çok yakın heralde eskiden çok bozukmuş 27 Ocak 2010 tarihinde mustafatufekci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Berkay Duman 27 Ocak 2010 Paylaş 27 Ocak 2010 berkay_8 yazdı: Plus90 iyi olabilir ama fiyatına oranla NB nin 2 katı ömüre sahip olacağını da sanmıyorum. Ekonomik olarak düşünüp sadece kısalara Plus90 yerine hem uzun hem kısaya NB aldım. Bunları bi kullanayım bi dahakine sadece kısaları değiştirecek olduğum zaman deneyebilirim Plus90 ı. Bilgi paylaşımlarınız için teşekkürler.Osram NB lerim geldi ve taktım. Yanlız bendeki standart bosch h7 lerle arasında hiçbir fark göremedim. Sonradan açılma gibi bişey sözkonusu değildir sanırsam halojen ampulde Sanki boşuna para harcamışım gibi hissediyorum şuan Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2010 Paylaş 27 Ocak 2010 Yahu hem ışık gücü hemde performansı hakkında gerek görsel gerekse teknik veriler sundum.Yine N.B.aldın.NB bir tek standart halojene göre iyi.Mucize bekleme zaten. Yorum bağlantısı
Berkay Duman 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 Tamam haklısınız. 50-60 tl lik bi ampul alacak olsaydım sizin testler çok aydınlatıcı. Ama hem uzun hem kısa alacağım için ekonomik olarak çok yük olacaktı o yüzden NB seçtim yarı fiyatına. Forum üyelerinin neredeyse tamamı NB kullanmış ve hakkında yorumları çok iyiydi. Ayrıca yanılmıyorsam NB de +%90 sınıfında bir ampul. Bi dahakine artık sadece kısalar değişir o zman paraya kıyıp plus90 alıcam. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 Ben bir sette +90 sipariş ettim sırf meraktan Ama bosch o ampulü piyasaya sürmeli bulunmuyor mecbur o neteki yerden aldım. Bakılm ne zamn elime geçecek Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 Dediğin doğru.Tek yerde satıldığından fiyatı yüksek.Eğerki bir kaç yerde daha satışı başlarsa eminim fiyatı daha makul düzeye inecektir. Yorum bağlantısı
Emre T. 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 bende aldım uzunlara takacam kagoyla fılan 43 lira h1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ocak 2010 Paylaş 29 Ocak 2010 ser41 yazdı: Dediğin doğru.Tek yerde satıldığından fiyatı yüksek.Eğerki bir kaç yerde daha satışı başlarsa eminim fiyatı daha makul düzeye inecektir.Bu ampuller piyasada satılmayacak sadece Bosch Car Service ve yetkili satıcılarında satılacakmış. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Ocak 2010 Paylaş 29 Ocak 2010 Voltron yazdı: Bu ampuller piyasada satılmayacak sadece Bosch Car Service ve yetkili satıcılarında satılacakmış. Kocaeli bosch car servise öyle bir ampulden bihaber.Bu arada +90lar elime geçti hemen taktım. Nb leri yedek yaptım. Focus 1 h4 de nb ile +90 farkını pek göremedim Ama +90 şiddet olarak daha iyidir heralde Ve Nb de reflektörde mavileşme yokken +90 da reflektörün bir kısmı mavileşiyor. Ve aydınlatmada farların arabanın dışına bakan kısmı yani ışığın bittiği noktaya doğru mavi bir renk var. Pek teknik değerlendirme değil ama benim gözlemlerim böyle Ömrünü merak ediyorum bakalım ne kadar sürecek. Yorum bağlantısı
Berkay Duman 29 Ocak 2010 Paylaş 29 Ocak 2010 mustafatufekci yazdı: Kocaeli bosch car servise öyle bir ampulden bihaber.Bu arada +90lar elime geçti hemen taktım. Nb leri yedek yaptım. Focus 1 h4 de nb ile +90 farkını pek göremedim Ama +90 şiddet olarak daha iyidir heralde Ve Nb de reflektörde mavileşme yokken +90 da reflektörün bir kısmı mavileşiyor. Ve aydınlatmada farların arabanın dışına bakan kısmı yani ışığın bittiği noktaya doğru mavi bir renk var. Pek teknik değerlendirme değil ama benim gözlemlerim böyle Ömrünü merak ediyorum bakalım ne kadar sürecek.Ben 6 TL lik standart Bosch ile 13 TL lik NB yi ayırt edemedim, sen de NB ile 30 TLlik plus90'ın farkını görememişsin. Elbette aracın reflektör yapısına bağlıdır bu işler, 3.16nın halojeniyle sıradan bi arabanın halojeni aynı olmadığı gibi. Teknik ölçümlere güvenim sonsuz ama sanırım biraz kendini avutmaca bu performans ampul işi. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Ocak 2010 Paylaş 29 Ocak 2010 Eski ampullerim gerçekten ismi gibi çok eskiydi. NB takınca fark bariz anlaşılıyordu. Standart fara xenon takıp herkesi rahatsız etmektense performans ampulü ile yetinmeyi tercih ederim. Bu arada buradan ayarsız farklarımla (farkı ayar yapınca hissettim) rahatsız ettiğim herkesten özür dilerim. Meğer kesilme çizgisi bizim farlarda da varmış. Öyleki mercek takmış gibi hissettim kendimi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ocak 2010 Paylaş 30 Ocak 2010 mustafatufekci yazdı: Meğer kesilme çizgisi bizim farlarda da varmış. Öyleki mercek takmış gibi hissettim kendimi. Komik Mustafa Yorum bağlantısı
Recommended Posts