Ahmet Kasapoğlu 30 Ocak 2010 Paylaş 30 Ocak 2010 Yaklaşık 1 aydır yaşadığım bir sorun var. Artık can sıkıcı bir hale geldi. Paylaşmak istedim. Araca ilk bindiğimde veya ilk çalıştırdığım anda kesinlikle olmuyor. Şllaki yola çıktıktan bir süre sonra meydana geliyor. Araç 3 4 saniye içerisinde önce uzun far daha sonra ön sis farları ve çok nadiren de 3. olarak arka sis lambaları bozuk uyarısı veriyor. Aşağıda resimde eklediğim gibi. Problem hakkında en ufak bir yorum yapamıyorum. Yola giderken gong sesi ile beraber bu uyarıların arka arkaya gelmesi artık hiç hoşuma gitmiyor. Havalar çok soğuk dijital ekranda motor sıcaklığını görmek istiyorum veya sıcaklık düşünce buz uyarısı ekrana geliyor, ama her açtığımda bu uyarılar ekrana gelerek keyfimi kaçırıyor Neticede bir uyarı olduğu için her yolculukta 3 sefer bu hatalara dikkatimi vermek zorunda kalıyorum. Fikirlerinizi bekliyorum. Soketleri kontrol edin demeyin. Soketlerde hiçbir sorun yok patlak dediği tüm ampuller sorunsuz çalışıyor. Zaten soketlerdeki problem aynı saniye içerisinde meydana gelemez 3 uyarıda bir anda arka arkaya geliyor. bu sebeple bu ihtimal eleniyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 30 Ocak 2010 Paylaş 30 Ocak 2010 Yazılımla alakalı.Yazılım güncellemesi yapman gerekli tahmınımce. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 30 Ocak 2010 Paylaş 30 Ocak 2010 cok alakali olmayabilir ama benzeri bir durumu benim tamircinin nasil hallettigini gormustum. bu tur beyinli bir arac gelmisti farkli bir uyari nedeniyle. arac beyin otomasyon programina baglamislardi. once problem kontrolu yapildi, herhangi bir sorun cikmadi. ve verilen uyariyi silmislerdi beyin hafizasindan. (aslinda tum bunlari o soyledi, ben yaptim bilgisayar basinda oturdugum icin, o yuzden aklimda kaldi ) bazen bu tur hatalarin anlik olup sonradan gectigini, ama bunlarin beyinde kalabildigini ve aracin ha bire olur olmaz uyariyi gostermeye basladigini, kendilerinin de bu sekilde bu sorunu cozmekte olduklarini soylemisti arac sahibine. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 31 Ocak 2010 Yazar Paylaş 31 Ocak 2010 (düzenlendi) Yazılımla alakalı.Yazılım güncellemesi yapman gerekli tahmınımce.yazılımla ilgili olduğunu bende pek düşünmüyorum. zaten far modülü çıkıpta bunu bilgisayara bağlayarak yazılım atabilicek bir yer bilmiyorum yazılım sorunu olsa araç 2000 model şimdiye kadar 1 kere bile olsa yapardı.cok alakali olmayabilir ama benzeri bir durumu benim tamircinin nasil hallettigini gormustum. bu tur beyinli bir arac gelmisti farkli bir uyari nedeniyle. arac beyin otomasyon programina baglamislardi. once problem kontrolu yapildi, herhangi bir sorun cikmadi. ve verilen uyariyi silmislerdi beyin hafizasindan. (aslinda tum bunlari o soyledi, ben yaptim bilgisayar basinda oturdugum icin, o yuzden aklimda kaldi ) bazen bu tur hatalarin anlik olup sonradan gectigini, ama bunlarin beyinde kalabildigini ve aracin ha bire olur olmaz uyariyi gostermeye basladigini, kendilerinin de bu sekilde bu sorunu cozmekte olduklarini soylemisti arac sahibine.Benim araçta neredeyse standart bir aracın elektronik beyni büyüklüğünde ayrıca bir far modülü var. İşlevi araçtaki submarine light tan tutunda arka plaka ışığına kadar ne kadar aydınlatma varsa kontrol etmek. Bu sebeple her modülün hataları ekrana ayrı ayrı yansıtılıyor. Yani tüm hatalar için belirle merkez bir modül yok. Zaten bilgisayara bağladığım zaman her modül için ayrı ayrı hata raporlama yapılıyor. Bilgisayardan istediğiniz modülü seçip hataları göster şeklinde.Bahsettiğiniz konu elektronik beyni genel olan araçlarda geçerli zaten bu araçlarda tüm ampuller tek noktaya bağlı birinde problem çıksa bile standart bir ampul kontrol ışığı yanıyor o kadar. Yani bizim araçlarda "ampul patlak" uyarısının "kapı açık" " benzin azaldı" gibi uyarılardan bir farkı yok aslında. araç her kapandığında bu uyarılar gidiyor. Zaten bunun başka bir kanıtıda şu; bu far modülü aynı zamanda adını şimdi unuttuğum bir akıllı ampul kontrol sistemine sahip. Örneğin ön sağ park ampulum patlarsa. Ön sağ sinyali kısık şekilde yakarak park ampulu görevini yaptırıyor. Veya sol arka fren lambası bozulucak olursa sol arka sis lambası siz ampulu değiştirinceye kadar frene bastığınızda yanmaya başlıyor. Bu sebeple bu modülün eski hataları aklında tutupta yanlışlıkla ekrana yansıtması mümkün değil yoksa bu hata gelirken gereksiz yere park yanında sinyalin yanması gibi durumlar oluşur. Lafı fazla uzattım zaten geçen hafta başka bir sebep için bilgisayara bağladığımda hiçbir hata yoktu. Hatta bilgisayarda " ampullerimi kontrol et" şeklinde bir özellik var. buna bastığınız zaman araçtaki bütün aydınlatmalar sırayla kendiliğinden yanıp sönüyor ve neticede tüm ampulleriniz sağlam gibi bir mesaj verdi. 31 Ocak 2010 tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Arıza elektronik bence... Resetlemenin işe yarayacağını düşünüyorum... Bu araba ford olsa... Aküyü söker, kutup başlarını birbirine değirir,aracın elektriğini tamamen boşaltır resetlemesini sağlardım... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 31 Ocak 2010 Yazar Paylaş 31 Ocak 2010 (düzenlendi) Aklımda şu an tek olan o zaten mehmet abi far modülünü söküp bir kenarda bırakıcam bir süre. veya kolaydaysa soketini çıkarıp öyle beklerim. Aküyü sökemiyorum kutup başını çıkardığım anda alarm çalmaya başlıyor Daha sonra aracı çalıştırma ile ilgilide problem çıkarıyor diye biliyorum.Bu da far modülünün bir resmi 31 Ocak 2010 tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 Soğuktan üşümüş ne diyeceğini bilemiyo yavrucak, yazın düzelir Bence de elektriğini kesip sıfırlamak işe yarabilir. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 10 Şubat 2010 Yazar Paylaş 10 Şubat 2010 Tüm aracın elektriğini 20 saat civarı kestim. Hiçbir düzelme olmadı. Birde eğer yanlış görmediysem sol arka park lambam ile sol plaka ışığı kısık yanıyor gibi görünüyor. Birde 2 sefer şu oldu. aracın kilitlerini açtığım zaman 2 sefer sinyal yakması gerekirken sinyal yanıyor ve bir daha sönmüyor. kilitleyip açarsam geçiyor.Far modülüm beni bırakıyor anladığım kadarıyla Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 20 Şubat 2010 Paylaş 20 Şubat 2010 Ampuller Çin malı olunca da hata veriyor... Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 benim 97 520i de lamba kontrol fonksiyonu yok ancak belliki aracı açarken birşeyleri kontrol ediyor. el yapımı led li park lambalarımdan anlıyorum.birkaç kere yanıp sönüyorlar. havalar soğuduğundan beri araç 10 dk kadar kullanılmadan yani ısınmadan sinyaller çalışmıyor. ancak içeride flaşör ve yeşil uyarı ışıkları yanıp sönmeye devam ediyor. sanırsınız ampullerin tamamı bozuk. araç ısınınca sinyaller normale dönüyor. fikri olan varmı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 benim 97 520i de lamba kontrol fonksiyonu yok ancak belliki aracı açarken birşeyleri kontrol ediyor. el yapımı led li park lambalarımdan anlıyorum.birkaç kere yanıp sönüyorlar. havalar soğuduğundan beri araç 10 dk kadar kullanılmadan yani ısınmadan sinyaller çalışmıyor. ancak içeride flaşör ve yeşil uyarı ışıkları yanıp sönmeye devam ediyor. sanırsınız ampullerin tamamı bozuk. araç ısınınca sinyaller normale dönüyor. fikri olan varmı?Fikrim var... Sorunlu olan Ampul değil role... Başıma geldi.. Ama bende tersi oluyor.. Role ısınınca kapattığım zaman, hemen açarsam sisler yanmıyor.. Soğuyunca açarsam hemen yanıyor... Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray 9 Aralık 2010 Paylaş 9 Aralık 2010 Fikrim var... Sorunlu olan Ampul değil role... Başıma geldi.. Ama bende tersi oluyor.. Role ısınınca kapattığım zaman, hemen açarsam sisler yanmıyor.. Soğuyunca açarsam hemen yanıyor...röle derken flaşör rölesinimi kastediyorsunuz? lamba kontrol modülünü söküp bakmam lazım sanırım. tek başına röle olmayabilir çünkü. seside tuhaf zaten. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 röle derken flaşör rölesinimi kastediyorsunuz? lamba kontrol modülünü söküp bakmam lazım sanırım. tek başına röle olmayabilir çünkü. seside tuhaf zaten.Muhtemelen tek başına bir role yoktur diye tahmin ediyorum.. Bence komple modül.. Yorum bağlantısı
Coşku Arşiray 10 Aralık 2010 Paylaş 10 Aralık 2010 Muhtemelen tek başına bir role yoktur diye tahmin ediyorum.. Bence komple modül..söküp bakmadan birşey demek zor gerçi. herzaman yapmaya başladığında açsam daha kolay olur sanırım. orasını burasını sökünce iyi olmuyor arabaların. Yorum bağlantısı
Recommended Posts