Murat Demirsen 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 herkese merhabalar. uzun zamandır sizleri takip etmeye çalışıyoprum (fırsat buldukça). çok güzel çalışmalarınız var ve banada inanılmaz ilham verdi. kolları sıvadım ucundan ucundan işe giriyorum. bende 1995 model peugeot 306 var. arka aydınlatmasını led kullanarak yapmak istiyorum. ben kaba taslak bir planhazırladım. bu konuda ve diğer aşamalr için tavsiyelerinizi bekliyorum.üstkısımda ince park lambaları. frene basınca ışığın şiddeti fren lambaları ile aynı olacak şekilde olsun istiyorum ) Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 herkese merhabalar. uzun zamandır sizleri takip etmeye çalışıyoprum (fırsat buldukça). çok güzel çalışmalarınız var ve banada inanılmaz ilham verdi. kolları sıvadım ucundan ucundan işe giriyorum. bende 1995 model peugeot 306 var. arka aydınlatmasını led kullanarak yapmak istiyorum. ben kaba taslak bir planhazırladım. bu konuda ve diğer aşamalr için tavsiyelerinizi bekliyorum.üstkısımda ince park lambaları. frene basınca ışığın şiddeti fren lambaları ile aynı olacak şekilde olsun istiyorum )Resme bakarak konuşursak her ne kadar taslak olsada çok fazla sayıda LED var. Şekil açısından buna benzer bir şey istiyorsanız o ayrı tabi. Yapım aşamaları olarak sitede diğer arkadaşların ve sanırım en son olarakta benim bir çalışmam var. Ordan bilgi edinebilir kalan soru işaretlerini ise bu topicten giderebiliriz.http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2806 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Mart 2010 Paylaş 3 Mart 2010 Oraya o kadar ledi sıgdıramazsın+1 Zaten o kadar kenara da yaklaşamazsın... Yorum bağlantısı
Murat Demirsen 4 Mart 2010 Yazar Paylaş 4 Mart 2010 oooooo! arkadaşlar daha başlamadan şevkimi kırdınız valla:( ben zaten bu kadar led kullanıcam, resimdekinin bire bir aynısı olsun da istemiyorum. sadece bri işe başlıyorum ve sizlerin de tecrübelerinden faydalanmak istiyorum. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 oooooo! arkadaşlar daha başlamadan şevkimi kırdınız valla:( ben zaten bu kadar led kullanıcam, resimdekinin bire bir aynısı olsun da istemiyorum. sadece bri işe başlıyorum ve sizlerin de tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.Şevkiniz kırılmasın. Daha önceki uygulamaları inceleyerek fikir sahibi olur sonrasında devam edebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 (düzenlendi) herkese merhabalar. uzun zamandır sizleri takip etmeye çalışıyoprum (fırsat buldukça). çok güzel çalışmalarınız var ve banada inanılmaz ilham verdi. kolları sıvadım ucundan ucundan işe giriyorum. bende 1995 model peugeot 306 var. arka aydınlatmasını led kullanarak yapmak istiyorum. ben kaba taslak bir planhazırladım. bu konuda ve diğer aşamalr için tavsiyelerinizi bekliyorum.üstkısımda ince park lambaları. frene basınca ışığın şiddeti fren lambaları ile aynı olacak şekilde olsun istiyorum )ben böyle bişi düşündüm.. led saysını abartmasak daha iyi olur ...çok sayıda led olunca sanki ampullu stop gibi oluyor ... 4 Mart 2010 tarihinde Murat Kurto?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 4 Mart 2010 Paylaş 4 Mart 2010 ben böyle bişi düşündüm.. led saysını abartmasak daha iyi olur ...çok sayıda led olunca sanki ampullu stop gibi oluyor ...+1 kesinlikle bu şekil daha güzel..geri vistes lambası güçlü olmalı ama power led kullanabilirsiniz.. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 5 Mart 2010 Paylaş 5 Mart 2010 +1 kesinlikle bu şekil daha güzel..geri vistes lambası güçlü olmalı ama power led kullanabilirsiniz..LED leri bu şekilde dizebilmek için PCB devre yapmak yada yaptırmak gerekebilir. Standart delikli pertinax'a bu şekilde dizmek zor gibi. Ayrıca geri vites için P. Led gerekmez bence. Kullanılırsada sayısı az olacağı için diğer LED grubu ile görünüş olarak bütünlük sağlamayacaktır. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 5 Mart 2010 Paylaş 5 Mart 2010 (düzenlendi) Recep abinin dedigi gibi standart pertinaksla bu şekılde çok zor yaparsın..Standart pertinaks ledler yanyana ve bitişik dizilecegi zaman işe yarar.Ben yine de mecbur kalmadıkça delikli kullanmamaya gayret ediyorum.Çünkü ledleri pertinaksa gömüp ters çevirip lehimlicegim esnada o sırada ledlerin kimisi yerinden çıkıyor ugraştırıyor vs.Standart pertinaksda deliklerin çapı büyükAma kendim baskı devre alıp pcb yaptıgımda 1mm uçla deliyorum.Ledler girdigi yerden çıkmıyo ve düşmüyor.Hemen lehimliyorum iş bitiyor.Standart pertinaksı ben genelde şablon olarak kullanıyorum.Ledleri yerleştiriyorum ve görüntü iyiyse aynı görüntünün pcb baskısını çıkartıyorum. 5 Mart 2010 tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 5 Mart 2010 Paylaş 5 Mart 2010 Recep abinin dedigi gibi standart pertinaksla bu şekılde çok zor yaparsın..Standart pertinaks ledler yanyana ve bitişik dizilecegi zaman işe yarar.Ben yine de mecbur kalmadıkça delikli kullanmamaya gayret ediyorum.Çünkü ledleri pertinaksa gömüp ters çevirip lehimlicegim esnada o sırada ledlerin kimisi yerinden çıkıyor ugraştırıyor vs.Çünkü standart pertinaksda deliklerin çapı büyükAma kendim baskı devre alıp pcb yaptıgımda 1mm uçla deliyorum.Ledler girdigi yerden çıkmıyo ve düşmüyor.Hemen lehimliyorum iş bitiyor.Standart pertinaksı ben genelde şablon olarak kullanıyorum.Ledleri yerleştiriyorum ve görüntü iyiyse aynı görüntünün pcb baskısını çıkartıyorum.ambalaj için üretilen içi oluklu PVC yi şekle göre kesip tek taraflı siyah folyo ile kaplayın ..ledlerin takılacağı yerleri belirleyip kalın iğne ile delip led geçirip arkadan bacaklarını kısaltıp zıt yönlere eğin istediğiniz ayarlama ile direnç +led gruplarını kablo ile lehimleyin ..stop içindeki lamba duylarını ve reflektörleri iptal edip bu pvcleri yerleştirin olsun bitsin ..beni ilk denmemde iyi sonuç aldım ...hızlı , pratik , ekonomik ... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 5 Mart 2010 Paylaş 5 Mart 2010 Abi senin o dedigin şey ledler mantar ledse işe yarar.Ama fluks led kullandıgımızda bacaklarını kısaltma şansı olmuyor.O nedenle mecburen yine baskı devre çizimi gerekli Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 5 Mart 2010 Paylaş 5 Mart 2010 Diğer bir konu LED leri pvc üzerinde konumlamak. Düz sıra olsa bir nebze ancak örnekteki gibi oval bir dizilişte bunu yapmak oldukça zor olsa gerek. Ayrıca her led için kablo ile bağlantı hem işçilik hemde görüntü açısından benim kanımca iyi olmaz. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 7 Mart 2010 Paylaş 7 Mart 2010 Abi senin o dedigin şey ledler mantar ledse işe yarar.Ama fluks led kullandıgımızda bacaklarını kısaltma şansı olmuyor.O nedenle mecburen yine baskı devre çizimi gerekli evet flux la olmaz haklısın...(aslında oda olurda biraz uğraştırır..)Diğer bir konu LED leri pvc üzerinde konumlamak. Düz sıra olsa bir nebze ancak örnekteki gibi oval bir dizilişte bunu yapmak oldukça zor olsa gerek. Ayrıca her led için kablo ile bağlantı hem işçilik hemde görüntü açısından benim kanımca iyi olmaz.bence ledleri dizmek için PVC yi delmeden önce eni dar bir kağıt bantla led güzergahına band cekilirse gayet güzel olur ..hem prova etmiş hemde daha muntazam birşekilde delikleri delebilirsiniz...Oval şekilde yapmak ise yapacak kişinin göz zevki,hayal gücü ve yeteneğine bağlıdır ...hayal gücü ve yeteneğiniz yoksa bırakın başkası sizin için yapsın..Arka tarafta tabiki biraz çirkin bir görünüm olucak (sonuçta görünmeyecek ) ama teknik imkanları kısıtlı ,sabırsız ama hevesli kişiler için pratik yöntem diye paylaşayım dedim..ön tarafda ise siyah folyo ile kaplı olacağından (boyadanda kurtuluyoruz) kimse yok pertiktansmı yok PVC mi bilemez zaten..siyaha boyalı elek gibi delikli pertikans ile yapılan çok örnek var kimse dikkat bile etmez zemine..+1 kesinlikle bu şekil daha güzel..geri vistes lambası güçlü olmalı ama power led kullanabilirsiniz..Power led kullanmayı herkez ister ama hem soğutma işi hemde fiyatı kullanırlığını kısıtlıyor ... ben ne power nede flux kullandım son yaptığımda ...mantar ledlerin lümeni yüksek 90 derecelik olanları kullandım ..geri vitesime çıplak gözle uzun süre bakamayacağını temin edebilirim...Aydınlatmasıdanda çok memnunum.. Yorum bağlantısı
Murat Demirsen 14 Mart 2010 Yazar Paylaş 14 Mart 2010 adaşım tasarımın gerçekten çok hoşuma gitti. bende kimseden cevap gelmiyor diye üzülüyordum. ben şu anda malzeme alım işine geçtim diyebiliriz. malum bandırma'da imkanlar kısıtlı. internetten halletmeye çalışıyorum. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 14 Mart 2010 Paylaş 14 Mart 2010 adaşım tasarımın gerçekten çok hoşuma gitti. bende kimseden cevap gelmiyor diye üzülüyordum. ben şu anda malzeme alım işine geçtim diyebiliriz. malum bandırma'da imkanlar kısıtlı. internetten halletmeye çalışıyorum.Şimdiden kolay gelsin.Nasıl uygulamaya karar verdiniz. Hangi malzemeleri seçtiniz ? Yorum bağlantısı
Murat Demirsen 16 Mart 2010 Yazar Paylaş 16 Mart 2010 adaşımın tasarımı çok hoşuma gitti. şimdilik bu plan üzerinden başlıyorum. led olarak şu linkteki ledlerden sipariş vericem. özellikle geniş açılı olmasını istedim. internetten bulabildiğim bu. başka tavsiyeleriniz yada bana temin edebileceğiniz seve seve tekliflere açığım.http://www.sahibinden.com/genis_aci_led_10...pXQQdisplayitem Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 16 Mart 2010 Paylaş 16 Mart 2010 adaşımın tasarımı çok hoşuma gitti. şimdilik bu plan üzerinden başlıyorum. led olarak şu linkteki ledlerden sipariş vericem. özellikle geniş açılı olmasını istedim. internetten bulabildiğim bu. başka tavsiyeleriniz yada bana temin edebileceğiniz seve seve tekliflere açığım.http://www.sahibinden.com/genis_aci_led_10...pXQQdisplayitemBen kırmızı olarak bunlardan almıştım. 20 Adet fiyatı 13,50 USD. 140 Derece40 KmcdEbay Super FLUX Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 16 Mart 2010 Paylaş 16 Mart 2010 Murat bey bi kere o linkteki ledler superfluks led falan degil.Yahu bu satıcılara ben hayret ediyorum.Şnsanlarda hiç saygı dürüstlük kalmamış..Adam mantar ledi superfluks led adı altında satıyor.Yine geçenlerde bi ilanda smd ledin power led adı altında satıldıgını gördüm.O linkteki ledlerden pek memnun kalcagını sanmıyorum..Ebayda Recep Abi'nin kullandıgı ledlerden almalısın.Asıl fluks led onlar. Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586 16 Mart 2010 Paylaş 16 Mart 2010 Murat bey bi kere o linkteki ledler superfluks led falan degil.Yahu bu satıcılara ben hayret ediyorum.Şnsanlarda hiç saygı dürüstlük kalmamış..Adam mantar ledi superfluks led adı altında satıyor.Yine geçenlerde bi ilanda smd ledin power led adı altında satıldıgını gördüm.O linkteki ledlerden pek memnun kalcagını sanmıyorum..Ebayda Recep Abi'nin kullandıgı ledlerden almalısın.Asıl fluks led onlar.Şçinde Super geçiyor ya ondandır Yorum bağlantısı
Murat Demirsen 18 Mart 2010 Yazar Paylaş 18 Mart 2010 sorduğum gerçekten iyi oldu alıyordum nerdeyse Yorum bağlantısı
Murat Demirsen 21 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2010 bir projeyi daha başlamadan sonlandırmak zorunda kaldım. hayırlısı inşallah yeni projelere. emektar 306'mı sattım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 21 Mayıs 2010 Paylaş 21 Mayıs 2010 bir projeyi daha başlamadan sonlandırmak zorunda kaldım. hayırlısı inşallah yeni projelere. emektar 306'mı sattım.hayırlısı olsun.yeni aracında yeni projeler yaparsın artık dedigin gibi. Yorum bağlantısı
Murat Demirsen 27 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 27 Mayıs 2010 hayırlısı olsun.yeni aracında yeni projeler yaparsın artık dedigin gibi.Sıfır aldığım Chevrolet Cruz'a uzunca bir süre kurcalamak için yanaşmamam lazım, ama bakalım kendimi ne kadar tutabilicem...! Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Mayıs 2010 Paylaş 27 Mayıs 2010 Sıfır aldığım Chevrolet Cruz'a uzunca bir süre kurcalamak için yanaşmamam lazım, ama bakalım kendimi ne kadar tutabilicem...!hayırlı ugurlu olsun kazasız cesasız kullanım dilerim.kendini tutamazsın bak gör Yorum bağlantısı
Recommended Posts