M.Çağrı Burdurlu 1 Ekim 2006 Paylaş 1 Ekim 2006 yaklaşık 9 ay kadar önce 2006 palio ya xenon dönüşüm kiti taktırdım ancak ampuller takılırken far içindeki şapkanın çıkarılması gerekti.ampuller sığmıyordu çünkü.bi ara projektör olyına niyetlendim altından kalşkamayacağımı anlayınca vazgeçtim.şimdi sorma istediğim aydınlatmanın düzensizliğini gidermek için farın içine (farı dışarıdan açmamak şartıyla) şapka takılabilirmi. Çok şey mi istiyorum Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Ekim 2006 Paylaş 1 Ekim 2006 Şapkayı çıkararak ışık dağılımını bozmuşsunuz. Mesafesini aynı tutarak aynı şapkadan takmak lazım hassas olarak ayarlanması zor olsa da sonuçta en azından karşıdan gelenleri pek rahatsız etmeyecektir, far açılmadan düzgün yapılabileceğini sanmıyorum. Yorum bağlantısı
M.Çağrı Burdurlu 3 Ekim 2006 Yazar Paylaş 3 Ekim 2006 orjinal şapkası xenon ampul boyundan kısa zaten.başka bi arabadan ayarlamak gerekecek o da zaten farın içini açtıktan sonra projektör işine girişmek daha mantıklı .teşekkürler abi sağolasın... Yorum bağlantısı
Bülent Tuğcuoğlu 22 Aralık 2007 Paylaş 22 Aralık 2007 aynen çağrı bi arkadşımda da aynı sorun var ama nasıl olucak oda çıldırmak üzere far seviyesinin 0 yada 1 de iken inanılmaz bi göz alıyo karşıdakilerin 3 e alıyo anca ii gibi ama şapka onunda söküldüçok dandik bi olay yaa aynı olay arkadaşımın başındaahmet abi senin dediğin olayın resimi varmı o olayı pek kavrayamadım da Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Aralık 2007 Paylaş 22 Aralık 2007 aynen çağrı bi arkadşımda da aynı sorun var ama nasıl olucak oda çıldırmak üzere far seviyesinin 0 yada 1 de iken inanılmaz bi göz alıyo karşıdakilerin 3 e alıyo anca ii gibi ama şapka onunda söküldüçok dandik bi olay yaa aynı olay arkadaşımın başındaahmet abi senin dediğin olayın resimi varmı o olayı pek kavrayamadım daŞapkayı tekrar taktırın umarım eski dağılımı tekrar tutturacak kadar hassas olabilirsiniz.Ampulün takıldığı yere bir kaç mm kalınlığında uygun çapta (H7 ise 2.6 cmdir) bilezik gibi halka kestirip ampulü daha geride konumlandırmaya çalışın, gerçi o zaman da H7 ile aynı odak uzaklığını yakalayamayacaksınız. (Işığın oluştuğu balonu geri çektiniz ya)Tam altta sakal üstte bıyık muhabbeti oldu.Benzer durum bu metodla Xenon ampul uzun geldi başlığında çözülmüş. Yorum bağlantısı
Soner Kayahan 24 Aralık 2007 Paylaş 24 Aralık 2007 evet daha önce doblo için uğraşmıştık bu problemleşapkayı çıkarmayı veya değiştirmeyi düşünmeyin bileampülü yuvaya sokmadan önce 1 veya 2 tane lastik contası takın ampüle zarar vermedenxenon zaten yeterince güçlü olduğu için pek problem yaşamazsınfarlarını 0 veya 1 de değil 3 seviyesinde kullanırsın.kesilme çizgisi yakalayamazsın büyük ihtimalle ama aydınlatma süper ve karşıdan gelenleri rahatsız etme oldukça azalıyor 3 seviyesinde Yorum bağlantısı
Recep Gümüş 30 Aralık 2007 Paylaş 30 Aralık 2007 benim de uzun farlarımda far şapkası ve h7 diamond kullanıorum.aydınlatmadan pek memnun değilim.far şapkalarını çıkarsam nasıl olur. Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca 30 Aralık 2007 Paylaş 30 Aralık 2007 şapkayı çıkarırsan aydınlatma düzensizleşir ve dağılımı bozuk olur,bence çıkarma. Yorum bağlantısı
Emir Tüzül 31 Mart 2008 Paylaş 31 Mart 2008 Arkadaşlar merhaba. Bir süre önce 100-150 YTL civarında maliyetle uzakdoğu xenon kitler bulunabildiğini gördüm. Bunların kötü şöhretleri olmasına rağmen bende klasik bir Türk mantığı ile ek sigorta falan takarım hiçbirşey olmaz dedim Fakat buradaki bilgileri inceleyince farlarım mercekli olmadığından bu dönüşümün trafikteki diğer sürücüleri rahatsız edeceğini anlayarak vazgeçtim. Arabam 2000 model Seat Cordoba Signo. H1 uzun ve H7 kısa far kullanılıyor çift reflektörlü, şeffaf plastik kapaklı. Asıl soruma gelecek olursak aydınlatmayı iyileştirebilmek adına sanki yansıtıcı özelliği kalmamış gibi duran aşağıdaki resimde görülen ampul kılıfını söksem ne olur?Ben bu kılıf acaba doğrudan karşıdan gelenin gözünü almasın amacıyla koyulmuş olabilirmi diye düşündüm. Ama baktım diğer aracımız olan Skoda Fabia farlarında böyle birşey yok ampül açıkta duruyor göz alma sorunuda yok. Ayrıca sanki bunun yaptığı işi yapsın diye H7 ampulün ucunda gümüş renkli bir kaplama var. Elimde Osram Night Breaker ve Osram Cool Blue Hyper 5000K ampul var bunları daha verimli şekilde kullanmak istiyorum bahsettiğin parçayı fardan söksem ne gibi dezavantajlarım olabilir?Farımın Tamamı Yorum bağlantısı
Mehmet Uğur Aca 31 Mart 2008 Paylaş 31 Mart 2008 sakın öyle bir şey denemeye kalkma,şapkayı sökersen ışık dağılımın bozulacak milletin gözünü almasın diye hem karşıdan gelenin gözünü aşırı bir şeklide kamaştıracak,hem ışık dağılımın bozulacak hemde önünü göremeyeceksin. Yorum bağlantısı
Tolga Polat1679652567 1 Nisan 2008 Paylaş 1 Nisan 2008 Bizim ibizalardan bir tanesinde bu şapkadan varken, aynı kasa, aynı motor, rengine kadar aynı olan diğer ibizamızda bu şapkadan yok Yorum bağlantısı
Emir Tüzül 1 Nisan 2008 Paylaş 1 Nisan 2008 Geçen farı sökmeye çalıştım şapkayı çıkartmayı deneyecektim ama farın alt taraftada tırnakları varmış komple tamponu indirmem gerekti hava soğuktu başka güne erteledim. Şimdi siz ibizamızın birinde yok diyorsunuz bu bana biraz daha cesaret verdi nede olsa ibiza cordoba farketmez ikiside kardeş. Gerçi sizin araç kaç model bilemiyorum eskiden biri sedan diğeri onun hatcbacki gibi birşeydi. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Nisan 2008 Paylaş 1 Nisan 2008 Bu başlığı baştan sona okuyun, o parçanın gereksiz olmadığını göreceksiniz. Bazı farlarda şapka olmamasının nedeni dizaynının bu şekilde yapılmış olmasındandır. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 1 Nisan 2008 Paylaş 1 Nisan 2008 Şapkanın amacı ampulden yansıyan öne gelen ışığı farın içine geri yansıtarak aydınlatmaya katılmasını sağlamaktır. Şapkayı çıkarırsanız aydınlatmanız daha kötü hale gelir. Ayrıca şapkanın dış kısmının aydınlatmayla ve işleviyle hiç bir alaksı yoktur yani dış kısmının parlak olmaması bir sorun teşkil etmez. Bazı farlarda niye yok derseniz tamamen farın tarasımıyla ilgili bir durum. Genelde daha geniş olan farlarda şapka bulunur. reflektör kısmı dar hafif uzun farlarda şapkasızda tasarım yapılabiliyor. Yorum bağlantısı
Emir Tüzül 1 Nisan 2008 Paylaş 1 Nisan 2008 (düzenlendi) Tamam bunu elbetteki bir mühendislik ilmi ile hesaplayıp düşünerek yapıyorlar ama 2000 model bir arabanında farlarının optik tasarım harikası olmadığını kabul etmek lazım. Sonuçta bu işin birde ampul ayağı var. Bu farın üretiminin yapıldığı yıllardan günümüze ampül teknolojisi çok daha fazla gelişti. Belki günümüzdeki ampuller 7 yıl önce olduğu gibi önüne koskoca bir şapkayı geçirmeye gerek kalmayacak kadar muntazam bir ışık dağılımı yapıyorda olabilir. Farı parçalamadan çıkartabilebileceğim birşeymi diye müsait bir zamanımda arabadan söküp bakıcam ben hala denemeyi düşünüyorum. 1 Nisan 2008 tarihinde emirtuzul tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 1 Nisan 2008 Paylaş 1 Nisan 2008 dediğinizi anladımda şapkanın görevi karşıdan gelenin gözünü almasını engellemek diilki. şapka içine çarpan bütün ışık geri dönüp far tasından yansıyarak yola gider. ampulun gelişmesiyle bir alakası yokki bu durumun. bence aydınlatmanız daha kötü olucaktır sökünce. Ayrıca ampulun ışık dağılımı değişmez. değişirse tipide değişir. eski H7 yeni H7 diye farklı ışık dağılımı olmaz sadece şiddeti rengi değişir o kadar. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Nisan 2008 Paylaş 2 Nisan 2008 Farın verimliliği genellenemez bir şeydir, 2000 yılında gayet iyi performans veren farlar vardı, şu anda bile hiç ummadığınız araçların farları (ör:Nissan Micra) hiç ummadığınız üst sınıf araçlardan daha iyi çıkabiliyor.Halojen ampul teknolojisi 2000'e gelmeden bitmişti bile, ondan sonra üretilen performans ampullerini düşünecek olsak bile, eğer ki reflektör yüzeyinin geometrisi buna göre optimize edilmemişse üretilen ışığı verimli olarak istenen noktalara yansıtamaz. Otomobil ve far üreticileri standarta en yakın ürünleri baz alarak dizayn geliştiriyorlar, maliyet olarak ucuz çünkü. Farın içindeki şapkanın ısıyı tutması gibi bir fonksiyonu da var ancak reflektöre geri yansıttığını hiç duymadım. Bunun bir kaynağı var mı ? Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 3 Nisan 2008 Paylaş 3 Nisan 2008 bir kaç far tipinde bu şapka balon gibi oluyor hafif büyük. bunların iç kısmınında parlak olduğunu gördüm. Şçeri yansıttığını düşündüm. Tabiki hepsi için aynı durum geçerli değildir. Yorum bağlantısı
Serdar Dinçoğlu 27 Ağustos 2008 Paylaş 27 Ağustos 2008 (düzenlendi) arkadaşlar şu aydınlatma işi baya kafamı karıştırdı. Bugün bi arkadaşımla bu konuyu görüşürken kendisi farın içindeki ampülün önüne gelen far perdesini kırdığını söyledi aydınlatmada baya bir fark etmiş siz nedersiniz böyle bişi mümkünmü yani ben de deneyeyimmi biliyorum bir hata yaparsam dönüşü olmaz farı yenilemem gerekir perdeyi kırarsam aydınlatma artarmı bide karşıdan gelenin gözünü fazla almıyomuş ışık öyle dedi saygılar. 28 Ağustos 2008 tarihinde serdaraw tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ağustos 2008 Paylaş 27 Ağustos 2008 (düzenlendi) ampül perdesinden kasıtın yanlış anlamadım ise farın içindeki şapka olmalı.eğer aynı yerden bahsediyorsak şapkayı kırman karşıdan gelenin senin ampülü direk olarak görmesini vede gözlerinin kamaşmasını sağlar.farlardaki şapka ampül içerisindeki flamanın direk olarak görülmesini engellemektir.farlar tasarlanırken ampülün içerisindeki flamanların yaydığı ışığn aynada (reflektör) düzenlenip yola aksettirilmesidir.şapkayı sökmen sadece karşı tarafın gözünü aalcak ve sana hiç bir fayda sağlamayacak. 27 Ağustos 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 28 Ağustos 2008 Paylaş 28 Ağustos 2008 şapka tamamen farın tasarımıyla ilgili bir parça. herhangi bir far şapkasız olarakta tasarlanmış olabilir mesela laguna farları. veya şapka ile çalışıcak şekilde tasarlanabilir. mevcut fardan standart parçaları sökmek daha iyi değil kötüye doğru bir hareket olur. Yorum bağlantısı
Serdar Dinçoğlu 28 Ağustos 2008 Paylaş 28 Ağustos 2008 ampül perdesinden kasıtın yanlış anlamadım ise farın içindeki şapka olmalı.eğer aynı yerden bahsediyorsak şapkayı kırman karşıdan gelenin senin ampülü direk olarak görmesini vede gözlerinin kamaşmasını sağlar.farlardaki şapka ampül içerisindeki flamanın direk olarak görülmesini engellemektir.farlar tasarlanırken ampülün içerisindeki flamanların yaydığı ışığn aynada (reflektör) düzenlenip yola aksettirilmesidir.şapkayı sökmen sadece karşı tarafın gözünü aalcak ve sana hiç bir fayda sağlamayacak.arkadaşım sana katılmıyorum ben bugün fardaki şapkayı söktüm ve akşam aydınlatmada bir fark varmı diye biraz gezmeye çıktım aydınlatma gayet güzel ve en önemliside karşıdan gelen hiç bir arabanın bana selektör yapmaması yani karşıdan gelenin gözünü kamaştırmıyor ayrıca ışık dağılımı aynı normal (ben de işe yaradı ama karar sizin) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Ağustos 2008 Paylaş 28 Ağustos 2008 O zaman niye yapmışlar bunu... Yorum bağlantısı
Serdar Dinçoğlu 28 Ağustos 2008 Paylaş 28 Ağustos 2008 O zaman niye yapmışlar bunu... boşu boşuna Yorum bağlantısı
Recommended Posts