Ahmet Kasapoğlu 28 Ağustos 2008 Paylaş 28 Ağustos 2008 boşu boşunabütün ölçü bu akşam size kimsenin selektör yapmamış olmasımı yani?aklımıza esen fazlalıkları atalım o zaman araçtan en azından ağırlık yapmaz. onlarca mühendisin bin tane testle tasarlayıp yaptığı farlardaki bir parçayı kendinizce bu boşa yapılmış diye yerinden sökmeyi mantıklı bulmanıza gerçekten şaşıyorum. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 28 Ağustos 2008 Paylaş 28 Ağustos 2008 bu şema fikir verebilir ... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ağustos 2008 Paylaş 29 Ağustos 2008 arkadaşım sana katılmıyorum ben bugün fardaki şapkayı söktüm ve akşam aydınlatmada bir fark varmı diye biraz gezmeye çıktım aydınlatma gayet güzel ve en önemliside karşıdan gelen hiç bir arabanın bana selektör yapmaması yani karşıdan gelenin gözünü kamaştırmıyor ayrıca ışık dağılımı aynı normal (ben de işe yaradı ama karar sizin)Şapka takılı ve çıkarılmış olarak duvar resmi görmeden buna karar verilemez. Üstü karanlık olması gereken yere ışık gönderdiğinden karşıdan gelen ya da önde giden sürücünün gözü kamaşır. Yorum bağlantısı
Murat Kurtoğlu1679652580 29 Ağustos 2008 Paylaş 29 Ağustos 2008 Şapka takılı ve çıkarılmış olarak duvar resmi görmeden buna karar verilemez. Üstü karanlık olması gereken yere ışık gönderdiğinden karşıdan gelen ya da önde giden sürücünün gözü kamaşır.Voltrona katılıyorum..bence far ayarındaki kısa hüzmeler açıkken kesilme çizgisinin üst tarafının karanlık olmasının sebebini kendimize sormalıyız neden karanlık...Şapka çıkarılırsa taminim ışık dağılımı bozulacaktır.. @serdaraw arkadaşımız karanlık bir yolda aracına bi başkasını bindirmeli kendisi karşı yönde başka bir araçla karşı yönden gelerek basit bir deneme yapabilir..Ben şahsen karşı yönden gelen aracın farına bakmam, uzunmuş kısaymış ,sisleri yakmış ,aldırış etmem,umursamam, uyarmamda,gideceğim yere doğru en karanlık yere bakarım..Yani herkes sellektör yapıp uyarmak zorunda değil yalnış bi kanıya kapılmayalım derim .. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Ağustos 2008 Paylaş 29 Ağustos 2008 Ben hatalı far gördümmü.. Yada beni rahatsız eden bir far gördümmü illaki bunu hissettiririm... Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 29 Ağustos 2008 Paylaş 29 Ağustos 2008 (düzenlendi) bu şema fikir verebilir ...27. mesajda anlatmaya çalıştığım buydu işteBen hatalı far gördümmü.. Yada beni rahatsız eden bir far gördümmü illaki bunu hissettiririm...böyle arkadan hızlı şekilde sis farlarıyla merceksiz takılı xenonlarla gelenler önüme geçtimi. bixenon yakıp başka şeride geçmelerini beklemek en büyük zevkimdir. en fazla 30 saniye dayanabiliyorlar 29 Ağustos 2008 tarihinde BuTcHeR tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Ağustos 2008 Paylaş 29 Ağustos 2008 nasıl yani? En sağlam gözlüsü 30 saniye dayanır .... Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ağustos 2008 Paylaş 31 Ağustos 2008 (düzenlendi) eee benim kangodaki eski farda kapağı çıkarıp denedim milletin balkonunu aydınlatmaya başladım hemde kısalarda 31 Ağustos 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ağustos 2008 Paylaş 31 Ağustos 2008 27. mesajda anlatmaya çalıştığım buydu işteböyle arkadan hızlı şekilde sis farlarıyla merceksiz takılı xenonlarla gelenler önüme geçtimi. bixenon yakıp başka şeride geçmelerini beklemek en büyük zevkimdir. en fazla 30 saniye dayanabiliyorlar senin şemada reflektörler farklı ama bide xenon için bilgi var. Yorum bağlantısı
Serdar Dinçoğlu 1 Eylül 2008 Paylaş 1 Eylül 2008 En sağlam gözlüsü 30 saniye dayanır .... eee ben de niye kimsenen gözünü almıyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Eylül 2008 Paylaş 2 Eylül 2008 eee ben de niye kimsenen gözünü almıyor Merceğin tırttır, yada ampulün... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 Eylül 2008 Paylaş 2 Eylül 2008 eee ben de niye kimsenen gözünü almıyor Sen öyle sanıyor olabilirsin, çünkü somut bir şey yok ortada. Yorum bağlantısı
Serdar Dinçoğlu 20 Ekim 2008 Paylaş 20 Ekim 2008 (düzenlendi) arkadaşlar sizin için farın birinde şapka varken diğerinde yokken resim çektim hangisin de şapka olmadığını siz tahmin edebilirmisiniz kısalar ve uzunlar 20 Ekim 2008 tarihinde serdaraw tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 20 Ekim 2008 Paylaş 20 Ekim 2008 arkadaslar benim aracıma h4-3 xenon taktırdım ampulun kendi üzerinde sapka vardı ve benim farlarımında sapkaları vardı ancak bi farım orjinal olmadığından sapkalarda birbirinden farklıydı ve ben ısrarla şapkaları cıkarttırdım ama inanın hiç bir fark göremedim bozuk olan yani dağınık aydınlatan sol farım yine aynıydı problemin reflektörden olduğunu anladım (sol far orjinal değil) tabi dediğim gibi xenon ampulünün üzerinde kendi sapkası hala var ben sadece farın sapkalarını cıkarttırdım eskiden her bir farım cift sapkalıydı şimdi tek sapkalı... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ekim 2008 Paylaş 20 Ekim 2008 (düzenlendi) arkadaşlar sizin için farın birinde şapka varken diğerinde yokken resim çektim hangisin de şapka olmadığını siz tahmin edebilirmisiniz kısalar ve uzunlarBunu duvar resminden anlayamayız ki.. çıplak gözle bakmak lazım... Yada yan taraflara bakmak alzım diye düşünüyorum... 21 Ekim 2008 tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Ekim 2008 Paylaş 21 Ekim 2008 H4 ampulün önündeki şapka ışık dağılımını değiştiriyorsa yani kesiyorsa farın şapkasının etkisi olmayabilir, duruma göre değişebilir. H7 kitlerin böyle bir şapkası olmadığından bu H4'e özel bi istisna.Ancak yine de orjinal şapka mecbur kalınmadıkça çıkarılmamalı. Yorum bağlantısı
Yasin Öcal 21 Ekim 2008 Paylaş 21 Ekim 2008 dediğim gibi benim ampulun kendi sapkası olduğundan ve de farlarımdaki şapkaların farklı olmasından (biri orjinal tam kapalı yuvarlaktı diğeri ise yuvarlak ama kenarlarında boşluk vardı ters hilal gibi) dolayı söktürdüm acıkcası korktum bozulur diye ama ne bozuldu ne düzeldi farımın reflektörü orjinal olmadığından dağılıyomuş cünki orjinal far daha toplu ışık veriyo Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Kasım 2008 Paylaş 21 Kasım 2008 bendede şapka var ve bu şapkayı istediğim yönde takabilitorum şuanda p,şapkanın acık kısmı yukarıda benım için en düzgün işik dağilimi kim ayarlar arkadaşlar bu işin profesyoneli varmi bildiğinizŞapkayla hiç oynamamanız gerekirdi. http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417 linkinden yararlanarak düzgün bir ışık dağılımı elde etmeye çalışın. Yorum bağlantısı
Serdar Dinçoğlu 21 Kasım 2008 Paylaş 21 Kasım 2008 Voltrona katılıyorum..bence far ayarındaki kısa hüzmeler açıkken kesilme çizgisinin üst tarafının karanlık olmasının sebebini kendimize sormalıyız neden karanlık...Şapka çıkarılırsa taminim ışık dağılımı bozulacaktır.. @serdaraw arkadaşımız karanlık bir yolda aracına bi başkasını bindirmeli kendisi karşı yönde başka bir araçla karşı yönden gelerek basit bir deneme yapabilir..Ben şahsen karşı yönden gelen aracın farına bakmam, uzunmuş kısaymış ,sisleri yakmış ,aldırış etmem,umursamam, uyarmamda,gideceğim yere doğru en karanlık yere bakarım..Yani herkes sellektör yapıp uyarmak zorunda değil yalnış bi kanıya kapılmayalım derim ..arkadaşım tezime cevap vermedinizBunu duvar resminden anlayamayız ki.. çıplak gözle bakmak lazım... Yada yan taraflara bakmak alzım diye düşünüyorum...buyur arkadaşım Yorum bağlantısı
Misafir 22 Kasım 2008 Paylaş 22 Kasım 2008 (düzenlendi) kullandığım aracımın orijinal farlı hali h4 dü.bende merak edip tek farın şapkasını çıkardım ve 5-6 metre karşısına geçip baktım.şapka çıkık olan tarafta ampülün ışık yayan flamanı direk gözüme denk geliyordu.deneme yaptığım yerde (iş yerimin önünde) 7 metre üstümüzde çıkma duvar var. oraya dahi ışık geliyordu kısalar olmasına rağmen.burada şu sonuca vardım.benim aracımdaki şapkanın özelliği karşıdaki yaya veya sürücü kısalarım yanarken ampülün tasa yaydığı ışığı doğal olarak görecek ama ampülün flamanının ışığını görmeyecek ve boşuna gözleri kamaşmayacak.bu arada benim şapkanın içi siyah öyle ışığı tasa yansıtayımda biraz daha verim artsın demiyor.yayan bi farda ampül flamanın yanarken gözükmesinin bi mantığı yok. 22 Kasım 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serdar Dinçoğlu 23 Kasım 2008 Paylaş 23 Kasım 2008 karşıdan görünüş 1. resim benim aracım diğeri aynı model bir başka aracın 2 resimde ortalama 25 metreden çekildi Yorum bağlantısı
Misafir 19 Aralık 2008 Paylaş 19 Aralık 2008 (düzenlendi) Benim farın orjinalinde far içinde şapka var ve daha önce bu platformda bahsettim.şapkanın çıkarılması iyi birşey değil diye.şimdide hazır elimde far varken şapkalı ve şapkasız resim çekeyimde tam olsun dedim.sol şapkalı sağ şapkasız 19 Aralık 2008 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 24 Aralık 2008 Paylaş 24 Aralık 2008 eline sağlık.Bende başından beri fabrika üretimi bir parçanın çıkarılmasını sonucunun daha kötü olucağını savunuyordum zaten. Yorum bağlantısı
Emre T. 25 Aralık 2008 Paylaş 25 Aralık 2008 eline sağlık.Bende başından beri fabrika üretimi bir parçanın çıkarılmasını sonucunun daha kötü olucağını savunuyordum zaten.aynen hatta xenon takacaklar ıcnde sunu onerıyorum.orjınalınde sapka yoksa sakın xenon takmayın bence Yorum bağlantısı
Recommended Posts