Musa Can Koca 23 Şubat 2010 Paylaş 23 Şubat 2010 Ampulün önündeki şapka ışığın dağılımını şekillendiren bir parçadır, boyamakla bişeyi değiştiremezsin. Aydınlatmanı iyileştirmek için NB güzel bir seçim. Ancak xenon yapmak istiyorsan öncelikle H4 kitlerle ilgili başlıkları incelemelisin, markasının A ya da B olması sonucu pek değiştirmez, sadece kendini kandırırsın, hepsi bu.Bu farın önündeki şapka mevzusu bir ara yine tartışılmışdı,ışığa şekil verdiğini kabul edersek hangi far yapısında genelde kullanılmakdadır ve nasıl bir işlev görmekdedir tam olarak.Örneğin Wv bazı farlarında WV amblemi şeklinde acaba bu üründe benzer işlev görmekdemidir!!?Selçuk abi bu konuda bildiklerini paylaşmanı rica edeceğim,saygılar Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Şubat 2010 Paylaş 24 Şubat 2010 Şapka genelde halojen ve free form reflektörlü farlarda kullanılıyor. Merceklilerde olmaz. VW amblemli şapka da aynı işi görüyor ama ileriye VW yazısını yansıtmaz ampulun oraya gelen kısmı zaten ışık vermez. Yorum bağlantısı
Hakan Arıbaş 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 Bu farın önündeki şapka mevzusu bir ara yine tartışılmışdı,ışığa şekil verdiğini kabul edersek hangi far yapısında genelde kullanılmakdadır ve nasıl bir işlev görmekdedir tam olarak.Örneğin Wv bazı farlarında WV amblemi şeklinde acaba bu üründe benzer işlev görmekdemidir!!?Selçuk abi bu konuda bildiklerini paylaşmanı rica edeceğim,saygılarReflektörlü halojen farlarda ışığın doğrudan değil, reflektörden yansıyarak ışıma yapması gerekiyor, öndeki şapka bu amaca hizmet ediyor; ampülden çıkan ışığı reflektöre yönlendiriyor. H7, H4 gibi ampüllerin uç kısmı zaten ışığı geçirmeyecek şekilde kaplanmıştır. Yorum bağlantısı
Erkan Polat 29 Ekim 2012 Paylaş 29 Ekim 2012 Konuya dahil olarak ; Hyundai Getz makyajlı arabamın farları iç kısımdan buhar yapıp tozlandığı için baya kirliydi, Bende farları açıp iç kısmını güzelce Meguiars Plast X ile temizledim, dikkatimi birşey çekti, ampul şapkalarının içi kararmış ve pütürlü bir hal almıştı. Hemen temizliğe koyuldum ve iç kısmını ilk günkü haline getirdim pırıl pırıl olmuştu. Bu bahsettiğimiz şapkanın iç kısmını temizledikten sonra farkına vardımki H4 Osram Nb ampullerim çok daha güzel aydınlatma sağlamaya başlamıştı. Evet kimi arabalarda ampul şapkası yok ama olanlarda ise ona göre dizayn edilmiş olduğu. Yoksa araba üreticileri bir vidanın, ampulun bile hesabını yapıp nasıl daha çok kaar ederiz diye düşünürken böyle bir şeyi zorda kalmasalar koymazlardı diye düşünüyorum.Belli aralıklarla bu şapkanın iç kısmını temizlemenin çok yararı olduğunu düşünüyorum.Birde aydınlatmayı eksi yönde etkilemeyecek biçimde karartmada yaptım, buyrun. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Ekim 2012 Paylaş 30 Ekim 2012 Güzel görünüyor bir de aracın üzerinde görmek lazım. 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 22 Kasım 2012 Paylaş 22 Kasım 2012 Eline sağlık.Yenilenmiş iyice farkı çok olmuştur.Testlerimde bu şapka varken ve yokken çizgi görünümü farklılaşıyor.Şapka yokken bulanık bir çizgi almıştım.Şapka işe yarıyor ve ışık şiddeti ve dagılımına tas içine faydası kesinlile yatsınamaz bir gerçek. Yorum bağlantısı
Erkan Polat 6 Aralık 2012 Paylaş 6 Aralık 2012 Eline sağlık.Yenilenmiş iyice farkı çok olmuştur.Testlerimde bu şapka varken ve yokken çizgi görünümü farklılaşıyor.Şapka yokken bulanık bir çizgi almıştım.Şapka işe yarıyor ve ışık şiddeti ve dagılımına tas içine faydası kesinlile yatsınamaz bir gerçek.Teşekkürler, şuanda farlarım yepisyeni oldu diyebilirim, Yorum bağlantısı
Recommended Posts