Hüseyin Kenç 14 Temmuz 2009 Paylaş 14 Temmuz 2009 C4 sonar angel eyes far 180tl (Reflektörleri oynuyor. Defolu)2 adet Megane II den çıkma valeo d2s mercek 40tl 2 adet far yükseklik motoru 40tlsunpart D2S 6000k xenon kit... 220tlled, 560 ohm direnç, regülatör, sıcak silikon, sista cam silikonu, sista 300 dereceye dayanıklı silikon, lehim makinası vs... 40tl BU ARADA BANA UZAKTANDA OLSA DESTEĞŞ OLAN AHMET KASAPOĞLU(bUTCHER) KARDEŞŞME TEŞEKKÜR EDERŞMFarı açmak zor olmadı ama artık kalan silikonu temizlemek uğraştırdı.Sonar dan çıkan mercek o kadar küçükki valeo d2s merceği yerleştirebilmem için biraz rütüş yapmam gerekti.far motoru yerleştirildi ve sağlamlaştırıldı.Angel ledleri değiştirildi...Far kaşlarına Led bar eklendi.Farlar kapatıldı...SONUÇ:Ledler...Kısa Aydınlatma... Yorum bağlantısı
Misafir 14 Temmuz 2009 Paylaş 14 Temmuz 2009 Çalışma güzel olmuş.Hayırlı olsun.Kazasız belasız günlerde.Şimdide eleştri;sol farmı yüksek?sağ farmı aşağıda?Kesilme çizgilerini bir hizaya getirdinmi daha bişe demem Yorum bağlantısı
Hüseyin Kenç 14 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2009 sol far aşağıda biraz. Alel acele çektim resimleri yarın ayarlarım artık. Teşekkürler... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 15 Temmuz 2009 Paylaş 15 Temmuz 2009 Harika olmuş ledli kaşları çok beğendim. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 15 Temmuz 2009 Paylaş 15 Temmuz 2009 Güzel çalışma olmuş. Kaşlar benimde çok hoşuma gitti. Ellerine emeğine sağlık.. Yorum bağlantısı
İrfan Hoca 17 Temmuz 2009 Paylaş 17 Temmuz 2009 Güzel çalışma, sarsıntılara karşı uzun ömürlü çıkar inşallah... Yorum bağlantısı
Hüseyin Kenç 17 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 17 Temmuz 2009 (düzenlendi) Eskiden bu farı kullanıyordum zaten(sonar angel, 11 ay), aydınlatmasından memnun kalmadığım için söküp bu uygulamaya başladım. Şimdi yaptığım far eskisine nazaran çok daha sağlam oldu. Buna eminim. Çünkü bu farı 3. kez açıp kapatmam...Artık bu son oldu...Bu arada Çalışmayı beğendiğinize çok sevindim... Teşekkürler... 17 Temmuz 2009 tarihinde drhmk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 18 Temmuz 2009 Paylaş 18 Temmuz 2009 evet bende kaşları çok beğendim tebrik ederim. hayırlı günlerde kullanınsun part d2s 6000K kitin rengini soranlar resimlerde görebilir Yaşıyonmu sen.Nerdesin yahu ???? Yorum bağlantısı
Oktay Kabar 20 Temmuz 2009 Paylaş 20 Temmuz 2009 arkadaşlar merhaba uzun süredir forumu takip ediyorum gerçekten bir çok bilgi edindim.Şunu anladım ki merceksiz xenon kesinlikle önerilmiyor.Fakat şu an mercek alacak kadar maddi imkanım yok.Xenon kit almayı düşünüyorum.Önerebileceğiniz en ideali nedir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Arabam c4 vtr.Ayrıca kısalara 6000 k yeterli diye düşünüyorum 8000 k çok mu göz alıyor?Bir sorumda sislere ne gibi bir öneri verebilirsiniz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 20 Temmuz 2009 Paylaş 20 Temmuz 2009 arkadaşlar merhaba uzun süredir forumu takip ediyorum gerçekten bir çok bilgi edindim.Şunu anladım ki merceksiz xenon kesinlikle önerilmiyor.Fakat şu an mercek alacak kadar maddi imkanım yok.Xenon kit almayı düşünüyorum.Önerebileceğiniz en ideali nedir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Arabam c4 vtr.Ayrıca kısalara 6000 k yeterli diye düşünüyorum 8000 k çok mu göz alıyor?Bir sorumda sislere ne gibi bir öneri verebilirsiniz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..Kelvin yükseldikçe dezavantajlar artıyor : http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=1155 Yorum bağlantısı
Oktay Kabar 20 Temmuz 2009 Paylaş 20 Temmuz 2009 evet hocam farkındayım o yüzden ya 4300 k ya da 6000 k taktırmayı düşünüyorum ama ne marka ne de kelvin hakkında bir fikrim var?ve merceği sonra düşüneceğim sanırım şimdilik önerebileceğiniz en uygun kit ne olabilir? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 21 Temmuz 2009 Paylaş 21 Temmuz 2009 evet hocam farkındayım o yüzden ya 4300 k ya da 6000 k taktırmayı düşünüyorum ama ne marka ne de kelvin hakkında bir fikrim var?ve merceği sonra düşüneceğim sanırım şimdilik önerebileceğiniz en uygun kit ne olabilir?Xenon kit kullanılmasını önermiyoruz. Kelvin arttığında performansın düştüğünü de bildiğine göre bundan sonrası tamamen senin zevkine kalmış bir şey. Yorum bağlantısı
Hüseyin Kenç 2 Ekim 2009 Yazar Paylaş 2 Ekim 2009 C4 ojinal far camı ve powerled modifiyesi. Yaklaşık 1 ay önce ufak bir kaza yapmam üzerine (köpeğe çarptım far tırnakları kırıldı) power led ve orjinal far camı modifiyesi yapmaya karar verdim. İşte sonuçlar: Yorum bağlantısı
Murat Eder 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 citroen c4 2009 aracıma xenon taktırdım ama formu okuyunca çok yanlış olduğunu anladım şimdi farlarıma mercek taktırmayı düşünüyorum bana yardımcı olabilirseniz sevinirimbi-xenon içinde geçen xenon ampül dedikleri balastlı xenondan farklı mı oluyor benim araca bi-xenon olur mu Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 14 Mayıs 2010 Paylaş 14 Mayıs 2010 bi-xenon denilen sey mercek cesididir. d1s yahut d2s model ampul kullanir. elinizdeki xenon beynini kucuk bir kablo donusum aparati ile yaptiracaginiz yahut yapacaginiz d2s bi-xenon yapi ile de kullanabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Murat Eder 15 Mayıs 2010 Paylaş 15 Mayıs 2010 bi-xenon denilen sey mercek cesididir. d1s yahut d2s model ampul kullanir. elinizdeki xenon beynini kucuk bir kablo donusum aparati ile yaptiracaginiz yahut yapacaginiz d2s bi-xenon yapi ile de kullanabilirsiniz.bilgi için teşekkür ederim nerede yaptırabilirim ve maliyeti ne civardadır acaba Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 30 Mart 2012 Paylaş 30 Mart 2012 (düzenlendi) C4 için bende xenon düşünüyorum.Orjinal çıkma far ayarladım.Hella bixenon mercek aldım.çin malı d2s xenon kit aldım merceği fara monte ettim ama ampulü merceğe takmaya gelince orda kaldım.Yukarıda tel ile bağlanmış resimde gördüğüm kadarı ile.Sakın yanlış anlaşılmasın ama öyle takacağıma halojen ile gezerim daha iyi (şahsi fikrim) Çözüm aradım ama malesef benim mercek d1s imiş d1s ampul kullanamıyorum sebebi ise c4 farının arka kısmı d1s ampulu için çok dar olmuyor.merceğe h7 halojen takıp monte etmeyi düşünüyorum. 21 Eylül 2012 tarihinde Erkan Göregen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 30 Mart 2012 Paylaş 30 Mart 2012 C4 için bende xenon düşünüyorum.Orjinal çıkma far ayarladım.Hella bixenon mercek aldım.çin malı d2s xenon kit aldım merceği fara monte ettim ama ampulü merceğe takmaya gelince orda kaldım.Yukarıda tel ile bağlanmış resimde gördüğüm kadarı ile.Sakın yanlış anlaşılmasın ama öyle takacağıma halojen ile gezerim daha iyi (şahsi fikrim) Çözüm aradım ama malesef benim mercek d1s imiş d1s ampul kullanamıyorum sebebi ise c4 farının arka kısmı d1s ampulu için çok dar olmuyor.merceğe h7 halohen takıp monte etmeyi düşünüyorum.Hella mercekler için kullanılan D2S ampul tutucusu almanız yeterli olur Erkan bey... Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Merhabamahmut bey öneriniz için teşekkür ederim.Belirttiğiniz ürünü ebay dan sipariş edeceğim çifti 50 tl kargo dahil (orjinal hella olduğunu sanmıyorum)Aşağıdaki resimlerde yaptığım mercek montajı ve çerçeve görülüyor.Burada benim sorunum malesef merceği gereğinden fazla içeriye monte etmişim.Bu yüzden ampul tutucu kısmı dış kapağa değiyor.Merceği söküp öne monte şansım yok çünkü gereğinden fazla reflektörü deldim tutturacak yer bulamam.Resimde görünen çerçeve sadece ön kısımdı arka tarafını ben monte ettim (11cm lik su borusundan ) üzerini mat siyaha ve krom renge boyadım hoşuma gitmedi şuanki hali aliminyum bant ile kapladığım halidir.Sizlerin Fikir ve önerilerinize ihtiyacım var.By eg1968eg at 2012-04-25By eg1968eg at 2012-04-25By eg1968eg at 2012-04-25 Yorum bağlantısı
Erkan Göregen 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Merhabaİlk defa mercek montajı yapmaya çalışan birisi olarak belki sorularım bu işin profesyonellerine garip veya çok basit gelebilir.Mercekleri çok geride konumlandırdığım için söktüğümü söylemiştim.Söktükten sonra baktımki mercekleri öne alırsam vida tutturma şansım yok çünkü reflektörü gereğinden fazla delmişim. uzun civata pul aldım denedim olmadı.Bende reflektörün fazla kestiğim yerlerini fiber macun ile doldurdum. Vida deliklerini yeniden deldim.Fakat ya farın yapısının garipliğinden yada benim beceriksizliğimden vidalar ile bir türlü istediğim far desenini yakalayamadım.Forumda okuduklarımdan civata haricinde yapıştırıcılar ile merceği sabitleyenler olduğunu biliyorum. Sizlerden ricam bana ne önerirsiniz. Hangi yapıştırıcıyı kullanayım? Uzun vadede yapıştırıcılar ısı yüzünden sorun çıkarırmı veya başka bir yolu varmı? Önerilerinizi bekliyorum Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Erkan bey merceği reflektöre yapıştırmak için ısıya dayanıklı silikon kullanabilirsiniz,daha sonrasında merceğin titreme yapmaması için epox ile sağlamlaştırmanız lazım.İmkanınız varsa çıkma reflektör alıp yeniden yapsanız çok daha sağlıklı olur... Yorum bağlantısı
Orhan Yüksekyol 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 (düzenlendi) farlar kapalı iken sellektör yapıldığında mercekteki ampulün yanması için ne yapılabilir fikri olan var mı..?farlar açıkken bir problem yok mercekten sellektör yapabiliyorum,farlar kapalıyken aracın kendi uzun farlarını kullanmak zorunda kalıyorum ve merceğin içindeki uzun,kısa motor sesi geliyor.uzunların artısını kısanın artısına bağladığımda kısaları açtığım zaman direk uzunlar yanıyor.arada kullana bileceğim tek yönlü bir çalışan elektrik direnç v.s var mı..? 2 Mayıs 2012 tarihinde Orhan Yüksekyol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 (düzenlendi) farlar kapalı iken sellektör yapıldığında mercekteki ampulün yanması için ne yapılabilir fikri olan var mı..?farlar açıkken bir problem yok mercekten sellektör yapabiliyorum,farlar kapalıyken aracın kendi uzun farlarını kullanmak zorunda kalıyorum ve merceğin içindeki uzun,kısa motor sesi geliyor.uzunların artısını kısanın artısına bağladığımda kısaları açtığım zaman direk uzunlar yanıyor.arada kullana bileceğim tek yönlü bir çalışan elektrik direnç v.s var mı..?Edit...Made by Bektaş TALAY Photo sharing Oktay TOKER 2 Mayıs 2012 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Mayıs 2012 Paylaş 2 Mayıs 2012 Oktay abiye ben gönderdim bunu Mahmut Pardon kardeşim resmin telif haklarının sende olduğunu bilmiyordum Oktay abi ekleyince onun ismini yazdım ama düzeltiyorum şimdi... Yorum bağlantısı
Recommended Posts