İçeriğe Yönlendir

Citroen C4 1 (2004-2010) Xenon ve angel eye

Hüseyin Kenç

Recommended Posts

Orhan Yüksekyol
(düzenlendi)

diod'un herhangi bir numarası mevcut mu..?

elektronikçiden ne olarak almam gerekiyor...

tarihinde Orhan Yüksekyol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

diod'un herhangi bir numarası mevcut mu..?

elektronikçiden ne olarak almam gerekiyor...

Ben 1N4007 diyot kullanmıştım,ama sağlam olsun diye 2 diyotu birleştirip tek diyot haline getirmiştim uzun süre sorun çıkarmadı bana...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
mahmut naptın sen ?

6A10 diot bile çok ısınıyor 1n4007 nin gücü neki? yazık günah yakacaksın biyerleri.

Bektaş bu şekilde 1 yıldan fazla kullandım ve sorun yaşamadım...

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Erkan Göregen

Merhaba

PHILIPS D2S 35W 85122+ ampul yeni tanesi 75 tl çifti kargo dahil 155 tl ye geliyor ürün Türkiye'de fiyat olarak sizce nasıl arkadaşlar?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut
Merhaba

PHILIPS D2S 35W 85122+ ampul yeni tanesi 75 tl çifti kargo dahil 155 tl ye geliyor ürün Türkiye'de fiyat olarak sizce nasıl arkadaşlar?

Fiyat uygun ama birde kargo süresi var azami 2 hafta,TR de 80~100 TL aralığında kargo dahil...

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Erkan Göregen

Merhaba

Bi xenon projem yavaş da olsa ilerliyor :rolleyes:

Telefonda görüştüğüm Mahmut ve Bektaş beylerin tavsiyesi ile Bu işi yapan bir arkadaştan bosch d1s balast osram ampul ve hella ampul tutucu aldım.İlk önce tercihim d2s ve hella gen 3 idi.Balastlardan birinde çıkan sorun nedeniyle (aslında balast sağlam benim kullandığım power suply arızalı imiş) satan arkadaşla görüştüm arızalı balastın yerine başka balast gönderdi birde eğer olursa d1s seti gönderdi.d1s olmaz diyordum ama sorun çıkarmadı hatta d2s den toplamda daha kısa ama daha geniş.

Böylece d1s te karar kıldım bu sayede sellektörü de xenon dan yapabileceğim.

Mercek montajım sorunlu idi servisten bulduğum çıkma reflektörlere bu sefer düzgün bir montaj yaptım 4er adet vida ve 404 powermix ile merceği sabitledim.Şimdilik taş gibi duruyor. :yes:

Mercek çerçevesini Çin den getirtmiştim ama Derinliği tam istediğim gibi olmasına rağmen çapı geniş geldi üst kısımdan kesmem gerekti.Böyle olunca da maalesef görüntü çok bozuldu.Tekrar araştırdım bu sefer farklı ürün sipariş ettim tahminim haftaya elimde olur.

C4fanclub tan bir arkadaşın tavsiyesi ile uzun farı dimleyerek drl yapma sevdasına düştüm.Tabi harıl harıl bir araştırma süreci geçti. :coffee: H15 ampul düşündüm ama yuvası farklı olduğu için uyduruk birşey olacak ve odaklaması tam olmayacaktı vazgeçtim.Servet beyin yaptığı dimmer ile ilgili bilgi alabilmek için bir citroenci olarak fordclubtr ye üye olmam gerekti. :unknw:

Şu an benim aklımda olan fikir selektör olayını farlar kapalı veya açık her durumda xenon a yaptırmak uzun halojenide sadece drl olarak kullanmak.Bunun için 12 volt 8 amper dimmer buldum hatta forumda bir arkadaş almış daha önce çiftinin maliyeti 20 tl kargo dahil.

Drl Kontağı açınca değilde araç çalıştıktan sonra açılsın istiyorum ama bu zor onun için en azından kontak açtıktan belli bir süre sonra devreye girsin diye zaman rölesi almak istedim ama burada elektronikçiler de ve oto parçacıların da bulamadım.

Ne çok yazmışım

Siz ustalarım ne tavsiye edersiniz.

Bilginizi, klavyenizi esirgemeyin lütfen :yes:

post-780-0-06533900-1344711223.jpg

post-780-0-21454100-1344711255.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Kolay gelsin paylaşımları bekliyoruz,yapmak istediğiniz drl devresi çok zor değil ama iyi bir elektronikçi bulup yaptırmanız yada Servet abiden yardım istemeniz lazım,belki kendi devresi üzerinde pic programla istediğiniz çalışma şeklini size tasarlayabilir :unknw:

Yorum bağlantısı
Erkan Göregen
(düzenlendi)

Aslında ihtiyacım olan sadece zaman rölesi gelen 12 voltu 10 saniye sonra gönderecek hepsi bu ama bulamadım sanel firmasının ürünlerine baktım onda 24 voltluk var benim istediğim özellikte 12 volt olsa işlem tamam.

Uzun halojenlerin farla hiç ilgisi olmayacak.Kontaktan gelen elektirik zaman rölesine oradan 5 bacaklı röleye girecek Buradan da yeni çekeceğim kablo ile uzunlara gidecek parklar açılınca sistem devre dışı kalacak.Basit bir sistem olarak düşündüm eksiği varmı :unknw: .

Bu arada yukarıdaki balastlar ve osram ampullerle xenon sellektör sorun yaparmı?

Resimdeki röle işimi görürmü acep?

post-780-0-41389400-1344772648.jpg

tarihinde Erkan Göregen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Zaman rölesini ters mantıkla çalıştıracaksınız,rölenin görevi üzerinden geçen akımı verilen sürede dimleyerek kapatmak,ama siz bunu 5 bacaklı röle yardımı ile tetik olarak kullanacaksınız bence mantıklı :good1: ekstra devreye ihtiyaç duyulmayacak.Sadece rölenin amperi halojen uzunları kaldırabilirmi? onu iyi hesaplamak lazım çünkü üzerinden sürekli akım geçecek ve ısınacak :unknw:

Balastlar gayet kaliteli,montajı standartlara yakın yapılırsa,yani su ve nemden korunursa çok uzun süre bir şey olmaz.Zaten bu balast ve ampulleri öyle sürekli selektör atarak veya aç-kapa yaparak bozamazsınız!!! ;)

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merhaba

Bi xenon projem yavaş da olsa ilerliyor :rolleyes:

Telefonda görüştüğüm Mahmut ve Bektaş beylerin tavsiyesi ile Bu işi yapan bir arkadaştan bosch d1s balast osram ampul ve hella ampul tutucu aldım.İlk önce tercihim d2s ve hella gen 3 idi.Balastlardan birinde çıkan sorun nedeniyle (aslında balast sağlam benim kullandığım power suply arızalı imiş) satan arkadaşla görüştüm arızalı balastın yerine başka balast gönderdi birde eğer olursa d1s seti gönderdi.d1s olmaz diyordum ama sorun çıkarmadı hatta d2s den toplamda daha kısa ama daha geniş.

Böylece d1s te karar kıldım bu sayede sellektörü de xenon dan yapabileceğim.

Mercek montajım sorunlu idi servisten bulduğum çıkma reflektörlere bu sefer düzgün bir montaj yaptım 4er adet vida ve 404 powermix ile merceği sabitledim.Şimdilik taş gibi duruyor. :yes:

Mercek çerçevesini Çin den getirtmiştim ama Derinliği tam istediğim gibi olmasına rağmen çapı geniş geldi üst kısımdan kesmem gerekti.Böyle olunca da maalesef görüntü çok bozuldu.Tekrar araştırdım bu sefer farklı ürün sipariş ettim tahminim haftaya elimde olur.

C4fanclub tan bir arkadaşın tavsiyesi ile uzun farı dimleyerek drl yapma sevdasına düştüm.Tabi harıl harıl bir araştırma süreci geçti. :coffee: H15 ampul düşündüm ama yuvası farklı olduğu için uyduruk birşey olacak ve odaklaması tam olmayacaktı vazgeçtim.Servet beyin yaptığı dimmer ile ilgili bilgi alabilmek için bir citroenci olarak fordclubtr ye üye olmam gerekti. :unknw:

Şu an benim aklımda olan fikir selektör olayını farlar kapalı veya açık her durumda xenon a yaptırmak uzun halojenide sadece drl olarak kullanmak.Bunun için 12 volt 8 amper dimmer buldum hatta forumda bir arkadaş almış daha önce çiftinin maliyeti 20 tl kargo dahil.

Drl Kontağı açınca değilde araç çalıştıktan sonra açılsın istiyorum ama bu zor onun için en azından kontak açtıktan belli bir süre sonra devreye girsin diye zaman rölesi almak istedim ama burada elektronikçiler de ve oto parçacıların da bulamadım.

Ne çok yazmışım

Siz ustalarım ne tavsiye edersiniz.

Bilginizi, klavyenizi esirgemeyin lütfen :yes:

Zaman rölesine takılmanı tavsiye etmem. Zaten düşük güçte halojen ampul kullanacaksın o nedenle sorun olmaz.

Yorum bağlantısı
Erkan Göregen

Selçuk bey tavsiyeniz için teşekkürler zaman rölesini kullanmayacağım.

Servet bey 24 volt ampul kullanmak ile mevcut 12 volt ampulleri seri bağlamak aynı olur mu?

Aracın üzerindeki uzun tesisatını ben mercek için kullanacağım o yüzden yeni kablo çekeceğim bu işlem için.2 seçenek te aynı etkiyi yapar ise tercihim 12 volt olanları seri bağlamak kablo işi daha kolay olacak.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

ben de o gecikme devresini mustafa bağseven arkadaşa yaptırmıştım daha önce 1yıl falan kullandım (marşa basarken far sensörünün karanlıkta geç çalışması içindi) sonra devre bozuldu ben de bir daha takmadım. onunla da görüşebilirsin kaç saniye istersen o kadar geç yakıyor.

bir de eğer aracının orjinalinde marşa basarken farları (veya başka bir yeri) kapatma özelliği varsa DRLnin +sını oradan alabilirsin bu sayede marşa basarken DRL devre dışı kalmış olur. Benimkinde 2 saniyelik marş süresinde DRLleri kapatıyor anahtarı bırakınca açılıyor...

Yorum bağlantısı

Servet bey 24 volt ampul kullanmak ile mevcut 12 volt ampulleri seri bağlamak aynı olur mu?

Aracın üzerindeki uzun tesisatını ben mercek için kullanacağım o yüzden yeni kablo çekeceğim bu işlem için.2 seçenek te aynı etkiyi yapar ise tercihim 12 volt olanları seri bağlamak kablo işi daha kolay olacak.

İkisi arasında tek fark seri kablolama olacaktır. 12 volt seri bağlantılı ampül, ziyadesi ile iş görür.

Yorum bağlantısı
Erkan Göregen

ben de o gecikme devresini mustafa bağseven arkadaşa yaptırmıştım daha önce 1yıl falan kullandım (marşa basarken far sensörünün karanlıkta geç çalışması içindi) sonra devre bozuldu ben de bir daha takmadım. onunla da görüşebilirsin kaç saniye istersen o kadar geç yakıyor.

bir de eğer aracının orjinalinde marşa basarken farları (veya başka bir yeri) kapatma özelliği varsa DRLnin +sını oradan alabilirsin bu sayede marşa basarken DRL devre dışı kalmış olur. Benimkinde 2 saniyelik marş süresinde DRLleri kapatıyor anahtarı bırakınca açılıyor...

Marşa basarken tabiri caizse araçta hayat duruyor radyo dahil devre dışı kalıyor.Marş anında devre dışı kalan uygun bir yerden elektrik .alacağım.Teşekkür ederim.

İkisi arasında tek fark seri kablolama olacaktır. 12 volt seri bağlantılı ampül, ziyadesi ile iş görür.

Bu işimi daha da kolaylaştırdı Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erkan Göregen
(düzenlendi)

Nihayet bi xenon projesini bitirdim.

xenon la birlikte ledli kaşlar,amerikan park ve drl işinide halletmiş oldum.sadece farların ince ayar işlemi kaldı.

Hella bi xenon mercek, bosch gen5 balast osram d1s ampul kullandım.

Uzun ve sellektörü de xenon dan yapıyorum.Bu sayede uzun far reflektörü boşa çıkmış oldu bende burayı drl olarak kullandım.Yaptığım işlemde dimmer kullanmadım orjinal uzun far ampullerini seri bağlayarak gücünü yarıya düşürmüş oldum.Araçtan kontak açılınca devreye giren elektirik aldım bunu 5 bacaklı rölenin 30 nolu ucuna bağladım. parklardan aldığım artı ve şaseyi de rölenin 85 ve 86 nolu uçlarına bağladım farlara giden elektiriğide rölenin 87 ucuna bağladım.Buradan gelen akımı sol uzun farın artısına bağladım sol farın eksi ucu ile sağ farın artı ucu arasına kablo çektim bu işlemide radyatörün üst kısmından yaptım görüntü kirliliği olmadı.

Kontağı açınca uzunlar kısık bir şekilde yanıyor marşa basma esnasında devreden çıkıyor (marş sırasında aküye yük bindirmiyor)araç çalıştıktan sonra tekrar yanıyorlar park lambaları yandığı zaman kapanıyorlar.

amerikan park içinde mevcut sinyal ampüllerinin çift duylusundan aldım bunları küçük bir operasyonla 5w olan duyun arkasına bir kablo lehimleyerek ve ampul tutucunun arkasını bu kablo çapında delerek kabloyu dışarı çıkardım ve parkın artı ucuna bağladım.

Parklarda kaşlar ve sinyal bölümü kısık olarak yanıyor sinyalde ise sinyal yüksek güçte yanıyor.

Mercek çerçevelerini çinden getirttim daha önce getirdiklerimde boyut sorunu oldu monte edememiştim bunlarda da bazı bölümlerde işlem yapmam gerekti.Eğer çerçeve ihtiyacınız varsa aliexpres ten kargo dahil 40tl (21$) alabilirsiniz çok fazla çeşit var .Kargo takip numaralı gönderiyorlar 15 gün içinde elinizde oluyor.

Son 2 resmi drl için çektim bana biraz fazla parlak gibi geldi sizce nasıl duruyor?

post-780-0-36032800-1348667721.jpg

post-780-0-11625200-1348667729.jpg

post-780-0-69021000-1348667735.jpg

post-780-0-56988800-1348667741.jpg

post-780-0-16758400-1348667756.jpg

post-780-0-75372000-1348667763.jpg

post-780-0-31609600-1348667771.jpg

post-780-0-84342500-1348667779.jpg

post-780-0-80536100-1348667786.jpg

post-780-0-92840300-1348667791.jpg

post-780-0-84700200-1348667822.jpg

post-780-0-22113300-1348667834.jpg

tarihinde Erkan Göregen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok yakışmış.. güle güle kullanın.. detayları da görmek isteriz..

Yorum bağlantısı

Bir mercek bu kadarmı yakışır araca ve fara, mükemmel görünüyor, birde gece duvar fotoları alsak.

Yorum bağlantısı
Erkan Göregen

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

duvar resimlerini ekliyorum resimler iki farklı cep telefonu ile çekildi.montaj sırasında resim çekmedim.

İlk defa montaj yaptım ve sanırım sonuncuda bu olur.Niyetim inşallah kısmet olursa bundan sonraki aracımın orjinal bi xenonlu olması.

araca montaj sırasında uzun ve kısa + uçlarına Mahmut beyin anlattığı 2 adet 1n4007 diyot bağladım ve lehimledim.Bu işlemler sırasında resim çekemediğime pişmanım.

post-780-0-81663500-1348755892.jpg

post-780-0-13003700-1348755902.jpg

post-780-0-22683400-1348755907.jpg

post-780-0-74080100-1348755912.jpg

post-780-0-19235800-1348755927.jpg

post-780-0-17889400-1348755941.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...