İçeriğe Yönlendir

Fiat Fiorino iç aydınlatma

Süleyman Öziş

Recommended Posts

Süleyman Öziş
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba,

15 gündür beklediğim 5mm mavi renk superflux (5chip) lerim dün elime ulaştı zaman kaybetmeden uygulamaya başladım (sabırsızlık).

1 adet delikli pertinaks,

6 adet 5mm benim tercihim mavi renk superflux,

6 adet 120 Ohm - sanırım 5W direnç,

Yeteri kadar kablo,

Direnç ve superflux 'ler ;

2d1uzb5.jpg

Delikli pertinaksımız ;

2dqq6ac.jpg

Uygulamayı yapacağım armatürün dış görünümü ;

nx45s3.jpg

Uygulamayı yapacağım armatürün iç görünümü ;

33mmv78.jpg

Devremizin hazır hali (sonradan farkına vardım delikli pertinaksı sprey boya ile boyayabilirdim, dirençleri arkaya alabilirdim bu sayede görünmezlerdi)

2r56i9s.jpg

Superflux 'ler :)

34f18yb.jpg

Superflux 'lerin armatür içi görüntüsü;

6e2p38.jpg

Delikli pertinaksı sıcak silikon yardımı ile armatürün içine sabitledim(benim kullandığım araçda böbreğinde taş olan hasta taşı düşürür :));

ff8dic.jpg

Ve final resmi (direnç ve boyama ile ilgili söylediklerim bu resimde daha bariz belli oluyor);

30m76n9.jpg

25tub9f.jpg

etuqgy.jpg

Aracıma yaptığım ilk uygulamam, olumlu olumsuz tüm görüşlerinizi bekliyorum...

Geceleyin resim çekip tekrar ekliyeceğim...

tarihinde S tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Recep Yazıcı1679652586

LED leri yan yana değilde kare yada yuvarlağa yakın dizseydiniz bence çok daha güzel olurdu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş

Üstad aynen öyle Allahdan uygulamayı yaparken elemanların ayaklarını bükerek özelliklede ledlerin ayaklarını bükmemiş idim. Armatür resimde gördüğün gibi yuvarlak tam onu dolduracak şekilde yapacağım, dirençleri arkada tutacağım. Yuvarlak olarak kestiğim delikli pertinaksın üzerini tamamen doldurmayı düşünüyorum yada pertinaksı boyamayı düşünüyorum. Renk seçemedim.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Güle güle kullanın orda sırıtmayacak renk krem olabilir. Bir de sorum olacak her led e bir direnç neden? superflux lar 12v mi?

Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş

Evet krem rengi gerçekden gsl durur, ledler yanmadığında pek içerde sırıtmazda renk tercihi için teşekkürler. Her led e direnç olayı, bu esasında çok temel bir durum, elektronik bölümü mezunuyum tüm devrelerimizde bunu uygulardık, daha sonra superflux leri aldım yurtdışından pakette 20 led, 20 dirençle birlikde geldi, bildiğim kadarı ile 3.6V normal 5V max. çalışabileceği voltaj, ben direkt üretici firmadan aldım ledleri, Adamlar muhtemelen 5V u 3.6V 'a çekmek için dirençleri göndermişler, Sonuçda max. güçde uzun süre çalıştırıp ledin yanmasını engellemek için olabilir. Malesef ölçü aletimin o kadar koruyup kollamama rağmen probu koptu :) bugün :) sanırım 12V dolaşıyor tavan devresinde dirençden sonra ledin üzerine kaç V düşüyor bunu ölçemedim. Ölçüp ekranda 3.6 yada 4V gibi bir değer görsem direkt şunu diyebilrdim 12V u ledin çalışma voltajına çekmek için lede seri bağla geç :) ama dediğim gibi göremedim. Yuvarlak olarak uygulamam ile ilgili ne düşünüyorsun ?

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Teşekkürler bilgi için. Ben hep 3 led+220 ohm ya da 4led+100 ohm yapıyordum öyle öğretti Mehmet abi alıştık bizde. Yuvarlak hoş durur ama ortası boş olmasın yani çember yapmayın daire daha iyi olur derim(tam yuvarlak şekilde ortalar filan led)

Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş

Tabi tam yuvarlak olarak yapcağım full kontak mavi :) döşeme, lamba :) belki tek dirençde kurtarabilir uygulama yapıldıkca daha net bilgi edilir teoriye fazlada dayandırmamak lazım. Ama nette biraz ledli devreleri incelersen her lede bir direnç koyduklarını görebilirsin. Muhtemelen siz ledleri seri bağlıyorsunuz o yüzden tek direnç kullanıyorsunuz ben ise resimdeki gibi paralel bağladım bu yüzdende her led e ayrı ayrı 12 şer V gittiği için direnç koymam gerekti.

555_timer_4.gif

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Evet ledler seri bağlı ledlere seri bir de direnç. Valla hocam alıştık zamanında işte :) araçta baya led var benim hepsi seri şekildedir ama kararma sönme yapan olmadı çok şükür zaten araç voltajını 13.5v-14v alıyorum sonuçta araç çalışırken iş değişiyor onun için.

Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş

Ledler gsl gsl olmasınada şu arıza ikaz sistemi adamın canını sıkıyor, garantide bir aracın varsa dahada problem. Özelliklede fiatsa ön parklara led takdım, direnç bağlamadım arıza uyarısı varken kullandım, sol arka park lambası patladı, plaka lambası patladı, plaka lambası plaka çıtası ince plastikmiş yamulttu, :) dışardan içeri göcük belli oluo hiç sevmediğim krom kaplamayı çekecez üstüne biraz taksici işi ama yapacak birşey yok :) adamlar dibine vuruyor heryer krom ellerinde olsa kaportayıda komple kroma kaplatacaklar çaydanlık gibi :):D bi dönem neydi öyle ankarada arka yayların arasına takoz aracın arkası kalkık tempra modeli dolaşan şahinler (taksi) :DD adam dikizden bakıyor havayı görüo :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Şşte akılsız bir aracım olmasını bu yönden seviyorum dediğini yapıyor demediğini zaten haberi yok. :) O taksi amartisör sisteminin amacı insana ingiliz tayı kullanıyor havası vermek olsa gerek. Ankaralıyım ordan- :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş

Bende öyleyimde kardeşim neydi öyle beaa aracın difransiyel, amortisör aklına ne geliyorsa ortada :)

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Lifte kaldırma derdi yok :). Ama azaldı baya bu taksiler iyi de oldu

Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş

Tabi en son 2 yıl önce falan geldiğimde nerdeyse göremedim diyebilirim o bi dönem furyaydı geldi geçti, bi dönem cms40 çelik cant :) geniş taban lastik 6 kişi binersin sonra der abi çamurluaa sürtcek :) niye taktın kardeşim o zaman :) şimdi moda borbet helezon yay kestirme ısıtma vs. :D

Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş

Ağalar benim aklım oldu çorba :yes: Yaptığım uygulamadaki devreyide komple dağıttım. Yeniden tasarlayacağım sorum kısaca şu 5 chipli mavi renk superflux kullanacağım Recep bey özellikle soruma sizden net cevap alabileceğimi düşünüyorum forumdaki megan 2 ye yaptığınız uygulama harika, aynı stop markasının ürettiği stoplardan bende var ilerde stop'a da girmeyi düşünüyorum nası çıkarım o işin içinden bilmiyorum ya neyse döneyim soruma, 5 chipli mavi renk superflux 'um var bunları bunları 3 lü gruplar halinde serimi bağlamamı tavsiye edersiniz ? Yoksa tek tek mi bağlayayım. Yeni tasarladığım devrede tek plakette 20 adet led var. Hangisi daha uygun olur ?

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

3 lü seri bağlarsanız 220ohm luk direnç 4 lü seri olursa önlem olsun diye 100 ohm luk bir direnç . Ben hep böyle yaparım hocam. Sanırsam önerilerde o yönde olur.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Enes Ersöz
(düzenlendi)

Fiat fiorinoya bagaj,far led,iç aydınlatma ve gece görünmeyen klasik turuncu ışık yerine beyaz ledler koydum

post-5739-0-41682200-1329853394.jpg

dörtlülerin içi diğerlerinde aynı olduğu içn fazla ayrıntıya girmedim darısı göstergeye

post-5739-0-10904100-1329853546.jpg

post-5739-0-35571800-1329853560.jpg

post-5739-0-04732800-1329853640.jpg

post-5739-0-99834000-1329853837.jpg

aksesuarcıda satılan papatya ledlerden aldım tanesi 4 tl

post-5739-0-56243300-1329853657.jpg

post-5739-0-86472900-1329853696.jpg

post-5739-0-10234500-1329853825.jpg

post-5739-0-54259000-1329853725.jpg

post-5739-0-30203100-1329853755.jpg

post-5739-0-14862200-1329853767.jpg

far kaşı takılmış hali

post-5739-0-72380700-1329853846.jpg

ve takılmış hali

Gece çok hoş görünüyorlar

tarihinde Mehmet Enes tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Farlardaki ledler dışında çok güzel olmuş.

Farlardaki ledi farın üst köşesine benim yaptıgım gibi yaparsanız daha güzel bi görüntü olur bence.

389832_10150420123664336_35856249335_8059761_1911891853_n.jpg

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mehmet bey, düğme aydınlatmaları çok güzel olmuş..

+1 Servet Abiye katılıyorum,umarım bu kadar beyaz ışık gözlerinizi yormaz :clever:

Yorum bağlantısı
Mehmet Enes Ersöz

çok teşekkür ederim arkadaşlar

aslında fara üstten çekmek lazım ledi ama bence böylede hoş duruyo

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

çok teşekkür ederim arkadaşlar

aslında fara üstten çekmek lazım ledi ama bence böylede hoş duruyo

Bence tamamen sökmeniz daha da hoş olur. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Enes Ersöz

Ya arkadaşlar o kdar kötümü durmuş

yoksa fotoğraf makinasındanmı

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Ya arkadaşlar o kdar kötümü durmuş

yoksa fotoğraf makinasındanmı

Kötü demek doğru olmayabilir sonuçta el emeği var ama ne bileyim çok sıradan olmaya başladı kafamı nereye çevirsem var artık :happy:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...