Burak Yılmaz1679652586 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Herkese selam ve saygılarımı sunarım;Arkadaslar baslıktada belirttiğim gibi tavan aydınlatmasını led yaptım.6 ledli sofit aldım.Hem arka koltukların oraya hem de ön tarafa.Arkalarda hiç bir problem yok kapıları kapatınca tak diye sönüyor.Ön taraftaki kapıyı kapatınca 15 sn sonra ısıgı azalarak sönüyor.Zaten normalide bu ama birde baktımki cok cılızda olsa ledler yanık kalıyor.Bunun arabaya bir zararı olur mu?Akü,ısınma vs.Bunun bir çözümü var mı?Birde araba hafta içi hiç kullanılmıyor sadece hafta sonları yani buda demek oluyorki bütün hafta boyunca o ledler öyle cılızda olsa yanık mı kalacak?Bir problem teşkil eder mi?Şimdiden teşekkürler...(Arastırma yaptım ama tam net olarak bi cevap bulamadım) Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Kardeş aynı problem bendede var, akü ile ilgili bir problem olabilir araç uzun süre çalışmadan yatarsa aküyü belki bitirebilir, ama şunuda unutmamak lazım ledler enerjiyi kokluyorlar nerede ise akünün boşalması oldukca uzun sürecektir diye düşünüyorum. Sorunun esas çözümü ise sanırım şu, şimdi tavan ampülleri takdığımız ledler orjinallere göre daha düşük voltajda çalışıyorlar seri bir direnç ile sorun çözülebilir ama buna hiç gerek yok. (Tabi aracı 15gün 30 gün hiç kontağa vurmadan yatıracaksan o başka) benim tavan ledlerim 18 er adet ledli feston tipi 18 tane led olmasına rağmen yine yanıyor . Dip not : fişe takılı her alet az da olsa elektirik çeker. Örneğin tv fişde düğmeden kapattın fişi çıkarmadığın sürece anahtara gelen akım ki bu teoride yok sanacak kadar az, yinede akım çeker. Şimdi dikkat ettim senin aracında fiat mış benimkide fiorino belkide fiatın sıkıntısı olabilir. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Aynısı fiestam da da var arkadaşlar ama ben normal tavan lambasını devreden çıkarmadım o zaman tamamen sönüyorlar. Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Şöyle bile çözüyorsun diyelim 3 tane lamba var, 2 sini led yap 1 i normal kalsın çözüyor ama düşünsene 2 si mavi yanıyor 1 i sarı yada 2 si beyaz biri sarı. Çözüm ama teknik olarak kabul edilebilecek bir çözüm değil en azından benim için değil Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Şimdi tamamen beyaz olunca (ben beyaz kullanırım led hep) araç içi bi donuk duruyor. Ama ortadaki ampül normal olunca beyazlarda yanında olunca bi hoş duruyor. Teknik olarak ise çözümdür ama estetik değil derseniz bilemem . Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 (düzenlendi) valla bilemiyorum tercih bir çok çözüm var en azından burak arkadaşımıza ilham kaynağı olduk. 17 Nisan 2010 tarihinde S tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Tabiki maksat yardımlaşmak. Taş dirençte olabilir ama deneyen var mı bilemiyorum tam. Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Seramik direnç veya alüminyum direnç kullanılabilir de armatürde çok yer kaplar bence gerek yok. Ön parklarda falan olsa tamam. ama bence içeride 5W 100 - 200 Ohm luk direnç kullanılabilir. Not 5W lık direnç lamba uzun süre yandığında ısınabiliyor. Bunun yerine 10W lık bir dirençde tercih edilebilr. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Benim durum böyle hala yanıyor hocam. Direnci nereye yerleştirmeli dersiniz? Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Ortadaki sarı dursun diyorsan dirençlerinin değerini örneğin soldaki led panel için konuşalım 2 x 220 Ohm seri bağlı direnç midir ? Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Evet hocam 220 lik dirençler. yani şimdi ortadaki normal ampülü söküyorum kalan ledler o hafif yanmayı yapıyor arkadaşın sorunu aynen. Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 (düzenlendi) Ama sarı varken sönüyorlar. Sebebi o akkor lamba akımı çekiyor ama yeteri kadar akım gelmediği için kızaramıyor basit trimmer olayı oto teyibindeki ses kontrolü gibi kontrollü ev lambalası görmüşsündür çok az açarsın yanmaz biraz daha verirsin kör yanar biraz daha derken iyice yanar. Şimdik Voltaj değerlerini bilemediğim için tam birşey söyleyemiyeceğim denemen lazım sonucda direnç max. 1-2tl birşey pek sorun olmayacaktır senin için o 220Ohmluk dirençleri sırası ile 500 Ohm tam bu değer bulamasanda biraz yukarısında olabilir az olursa yine aynı sorunu görebilirsin çok fazla olursa ledler sönük yanar baktın olmadı o zmn 750 Ohm 1KOhm deneyebilirsin ama 1KOhm ve katları şeklinde ilerleyebilirsin ama 1K Ohm u geçeceğini sanmıyorum. 220Ohm luk dirençleri kıpırdatmayım diyorsan o dirençlere seri olarak ekstra bir direnç koyabilrsin ki bu senin montajın açısından daha kolay olur şimdi fark ettim sıcak silikon sökmen zor olur 17 Nisan 2010 tarihinde S tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 en iyisi sarı dursun . O zaman bu ledlere gelen elektrik aslında halojen ampulde hep yanıyor mu yani biz göremesekte. Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Yok yeteri değeri alamadığı için yanmıyor. Ama o akımı emdiği için ortadada açıkda kalan akım kalmadığı için ledlere birşey kalmıyor Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 Demek istediğim halojen ampulde tükeniyor zaten bu ledleri çok hafif yakan akım. o zaman varsın led de tükensin yani aküye etki etmez diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 17 Nisan 2010 Paylaş 17 Nisan 2010 (düzenlendi) Yav yok be bu ledlerin çekeceği akım aküyü bitirecekse o aküyü araca koymayalım Herhalde tam dolu bi akü bi ledi aylarca yakar sen aracını hafta bir çalıştır sağlama al kendini birşey olmaz akünün kutup başlarında oluşabilecek herhangi bir boşluk yani akünün kutup başı ile o kutup başına temans eden kablo arasında oluşabilecek hafif bir boşluk ve bu boşlukdan oluşacak ark, açık bi kablonun aracın üzerinde herhangi bir metale temans etmesi. Bu aracımdan önce kango vardı 2005 model araç 2 gün yatsın akü bitiyodu ara ara bi türlü bulamadık hoş sonra araç satıldı Forumda gezinirken şimdi dikkatimi çekti bu konu tam bizlik,http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2165 17 Nisan 2010 tarihinde S tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Yılmaz1679652586 18 Nisan 2010 Yazar Paylaş 18 Nisan 2010 Yazısmalarınızdan anlıyorum ki aslında 1 direnç veya ampul işi çözer.Ama dediğiniz gibi sonucta led bu.Normal bile yansa aylarca yakar dolu bi akü.O zaman böylede kalabilir.Öyle mi arkadaslar? Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 18 Nisan 2010 Paylaş 18 Nisan 2010 (düzenlendi) Aynen ya öyle azda olsa yanarak kalacak yada araçdan inmeden kapatıp öyle ineceksin. Örneğin benim aracımda lambaları kapılar açıldığında yan konumunda bıraktığımda kapılar kapandıkdan sonra hafifden yanıyor direkt kapalı konumuna aldığımda ise normal olarak ledler sönüyor. 18 Nisan 2010 tarihinde S tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2010 Paylaş 18 Nisan 2010 Sorun gecikme devresinden kaynaklanıyor... Makyaj sonrası focus 1'lerde de benzer sorun yaşanıyor.. Devreye direnç bağlayarak bunu çözersiniz ancak bu direnç seri değil paralel bağlanmalı... Gecikme süresi etkilenir mi bunu da denemek gerekir... Yorum bağlantısı
Burak Yılmaz1679652586 18 Nisan 2010 Yazar Paylaş 18 Nisan 2010 Arkadaşlar yardımlarınız için sağolun. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 19 Nisan 2010 Paylaş 19 Nisan 2010 Sorun gecikme devresinden kaynaklanıyor... Makyaj sonrası focus 1'lerde de benzer sorun yaşanıyor.. Devreye direnç bağlayarak bunu çözersiniz ancak bu direnç seri değil paralel bağlanmalı... Gecikme süresi etkilenir mi bunu da denemek gerekir...makyaj öncesindede durum aynı bendede var aynı sorun ama şunu söyliyeyim ön tarafta 6 smd arkada 6 smd var toplamda 12 adet 1 ay kadar çalıştırılmayan aracımda herhangi bir sorun oluşmadı... Yorum bağlantısı
Burak Yılmaz1679652586 19 Nisan 2010 Yazar Paylaş 19 Nisan 2010 Herhalde bu yanma olayı kapıları kapattıktan bir süre sonra sönüyormuş yani tamamen kapanıyormus ledler bugün duydum bunuda basına gelen biri söyledi...onu takip edicem şimdi bakalım sönecekmi Yorum bağlantısı
Süleyman Öziş 19 Nisan 2010 Paylaş 19 Nisan 2010 Bende tamamen sönmüyor ama aracımın iç aydınlatmasında yeni bir çalışmaya başladım Bu çalışma ile birlikte bu problemi çözeceğim aracın gee dışdan görünümü diskoya benzeyecek 3 armatür 5 chipli superflux 60 adet zaten bu led adeti ile 30W gibi bir değer yakalıyorum aracın orjinalde yanlış anımsamıyorsam 10'ar watt dan 3 adet lamba var Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Nisan 2010 Paylaş 20 Nisan 2010 makyaj öncesindede durum aynı bendede var aynı sorun ama şunu söyliyeyim ön tarafta 6 smd arkada 6 smd var toplamda 12 adet 1 ay kadar çalıştırılmayan aracımda herhangi bir sorun oluşmadı...Sizin aracınız ne ki. ?Profilden gördüğüm kadarıyla, 2,0 2002 model focus ama... Hem 2002'de 2,0 focus gelmedi hemde 2002'ler makyajlı kasa zaten... Yorum bağlantısı
Recommended Posts