İçeriğe Yönlendir

Follow Me Home Yapımı

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Fatih Özbaş1679652583

Arkadaşlar sayın Mustafa Bağseven arkadaşımın yapmış olduğu follow me home sistemini ve potansiyometreli geciktirici röleleri araca az önce taktırdım. sistem kusursuz çalışıyor maşallah. şu an yağmur yağıyor, yağmur dinsin videoları çeker burada paylaşırım. hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hayırlı olsun. Bende de sadece alma hastalığı var. Alıyorum arabaya takamıyorum. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Demekki iyi bir lehim tabancası almalıyım.. Ya da lehim yapmayı öğrenmeliyim..

Konu şu arkadaşlar:

Benim ön sis farlarına, role takmıştım, role takarken Servet Kardeşim, bir diyot bağlamamı söylemişti ve bunu da yappmıştım..

Ancak bu işi becerememişim ki; Lehim yaparken roleyi fazla ısıtmışım, muhtemelen içini erittim..

Bazen role sıcakken sisleri söndürüp tekrar yaktığımda, role soğuyanadek yanmıyordu..

Şimdi ön sisler hiç yanmaz oldu.. Çeşitli testler yaptım. Ampul sağlam, anahtar sağlam, gecikme devresi % 99 sağlam.. Ben roledir diyordum, Servet sigortadır diyordu.. Sigortaları da kontrol ettim.. Sağlam ama hala ön sisler yanmıyor..

Bence role bozuk..

032iv.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

bu tip parçalarda lehim yaparken maket bıçağı yardımıyla kazıyıp sonra muhakkak pasta sürülerek lehim yapılmalı.direkmen havya lehimle girişilirse erime olasılığı yükselir.lehimlerinizi muhakkak 0.80 veya yakınında lehim kullanın.tüpte satılan lehimlerin kalay seviyesi oldukca yüksek olduğu için soğuk lehim olma olasılığı çok fazladır.30watt havya fazlasıyla yeterlidir.havya ucu krom olmalıdır.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
bu tip parçalarda lehim yaparken maket bıçağı yardımıyla kazıyıp sonra muhakkak pasta sürülerek lehim yapılmalı.direkmen havya lehimle girişilirse erime olasılığı yükselir.lehimlerinizi muhakkak 0.80 veya yakınında lehim kullanın.tüpte satılan lehimlerin kalay seviyesi oldukca yüksek olduğu için soğuk lehim olma olasılığı çok fazladır.30watt havya fazlasıyla yeterlidir.havya ucu krom olmalıdır.

Havya ucu bakır, eleketrik kablosundan yapmıştım :(

Eyeledim, pastaladım da ama galiba lehimim iyi değil.. yanılmıyosam 1 mm ama kaliteli olduğunu sanmıyorum..

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
Havya ucu bakır, eleketrik kablosundan yapmıştım :(

Eyeledim, pastaladım da ama galiba lehimim iyi değil.. yanılmıyosam 1 mm ama kaliteli olduğunu sanmıyorum..

bakır uç 100watt havyalarda iyi sayılır.gerçi başka şansıda yoktur.krom uçları pahalı.watt yüksek olunca lehimi pek üzerinde tutmaz.normal havyalarda iyi değildir.1mm.lehimlerde en iyi marka kalayı az olan multi ile başlayan lehim.diğerleri işe yaramaz.lehim yapınca çürük gibi görünür.ve afdersiniz kuş pisliği gibi topaklaşır.

emmi solomon 30watt havya(neden solomon derseniz.ben sürekli kullanıyorum haftanın 6 günü hiç fişten çıkmaz.memnunum.merkayla uğraşmayın.ucu 2.5 tl falan) 0.75 0.80 lehim temin etmelisin.ağaç saplılar işe yaramaz.yazın kırşehirde hırdavatcıya girdim.ağaç saplı havya 10 küsür taneden 1 i çalıştı.eve gittik.lehimimi yaptım oda yandı.sapı iyi baya elimde tutuyorum bir gün işe yarar belki. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benimki şunlardan abi..

1990'dan beri kullanıyorum..

Senin tarif ettiğinden bir kaç tane yaktım bir daha almadım..

24180D8A-19BB-D109-0A2759816CA58FDC.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Mehmet abi acemilik zamanlarımda sendeki havyanın benzerini kullanıyordum.Bu tabanca havya yüzünden 4-5 tane işlemci yaktım.

Kalem havyaya terfi ettigimde ise acayip bi rahatlama oldugunu anladım.Tabanca havya agır ve insanı yoruyor.Ucu kalın oldugu için hassas yerlerde lehimler birleşiyor vs.Kalem havya 10 TL civarında.Uzun süre elektrikte kalırsa 3-4 ay sonra bozuluyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet abi acemilik zamanlarımda sendeki havyanın benzerini kullanıyordum.Bu tabanca havya yüzünden 4-5 tane işlemci yaktım.

Kalem havyaya terfi ettigimde ise acayip bi rahatlama oldugunu anladım.Tabanca havya agır ve insanı yoruyor.Ucu kalın oldugu için hassas yerlerde lehimler birleşiyor vs.Kalem havya 10 TL civarında.Uzun süre elektrikte kalırsa 3-4 ay sonra bozuluyor.

Ben bir kaç tane bozdum onlardan abicim.. galiba kaliteli bir şeye denk gelemedim ben..

Oktay'ın dediği markadan arayacağım...

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

ben yıllardır nerden baksan 7 yıl kendim ve önceki çalıştığım yerlerde 93 falandı bu yıla kadar sr968 30watt modelini ve bundan önceki aynı türdeki modelini kullandım kullanıyorum.1 havyayı en az 1yıl kullanabiliyorum ve sürekli takılıdır.sök tak olunca bozulma riski var tabi.bunda çok nadir yaşadım.linkte modeli ve resmi var.uçlarıda ucuz ve oldukca iyi.lehim pompasınıda solomon kullanıyorum.gayet yeterli.rahatlıkla tavsiye ediyorum.

tabanca havya bazı ledleride anında bozabilir.lehimi begenmezsin tekrar yapıyım dersin led mefta.enteğreler dede aynı durum hakim.bu havyalar 20tl civarında en son 18tlye almıştım.1 yılı geçti.sürekli takılı olduğu için bende uç harcıyorum yılda en az 4 uç gidiyor.

http://www.solomonhavya.com/

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Şbiza 2010 da sis farları dönüş farı olarak yanıyor.Follow me home yokmuş.

Bu durumda tek röle üzerinden 2 sis farına kol ayırdıgımda sağa dönerken sağ sis yancagına kollar birleştigi için sislerin ikisi birden yancak ve hoş olmıcak.

Var mı önerisi olan?Mecbur 2 rölemi kullancaz?1N5408 6A diyotla kollara ayırıyım diyorum ama 6A diyot ısınma yapıcak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Şbiza 2010 da sis farları dönüş farı olarak yanıyor.Follow me home yokmuş.

Bu durumda tek röle üzerinden 2 sis farına kol ayırdıgımda sağa dönerken sağ sis yancagına kollar birleştigi için sislerin ikisi birden yancak ve hoş olmıcak.

Var mı önerisi olan?Mecbur 2 rölemi kullancaz?1N5408 6A diyotla kollara ayırıyım diyorum ama 6A diyot ısınma yapıcak.

Mustafa bu kadar basit bir yerde niye tıkandın ki..

Araba orjinalinde sisleri açınca ne yapıyorsa, follow me home devresinde de onu yapacak.. Sen direk sis farlarına girme, sis farı anahtarını açmış gibi sis rolesini tetikle..

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Oto elektriçime telefon açıp sordum.

Çift çıkış yapıp 2 röleli bi devre tasarlamam gerektigini söyledi.Sanırım bu tip araçlarda sis sağ ve sol olmak üzere sigortaları farklı.

Oktay abi

Çift kontak rölelerle benım bildigim yüksek akım çekilemiyor.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Oto elektriçime telefon açıp sordum.

Çift çıkış yapıp 2 röleli bi devre tasarlamam gerektigini söyledi.Sanırım bu tip araçlarda sis sağ ve sol olmak üzere sigortaları farklı.

Oktay abi

Çift kontak rölelerle benım bildigim yüksek akım çekilemiyor.

yanılıyorsun.çok kaliteli roleler mevcut.yıldırımelektronik olarak googla yaz orada bulursun.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

aracın merkezi kilitlerini açtığımızda farlar yanıyor, araca biniyoruz hala yanıyor, kontağı açıyoruz sönüyor, marşa basıyoruz ve biz marşa basarken sönük, aracı çalıştırıyoruz sönük (marşa basarken göz kırpma yok) sonra aradan 20 saniye geçiyor gece ise tekrar otomatik yanıyor, gündüz ise yanmıyor. video tel ile çekildiği için biraz kalitesiz ama fikir verir. Mustafa Bağseven arkadaşın yaptığı follow me home devresi merkezi kiliti açınca yanık tutuyor + gene aynı arkadaşın yaptığı geciktirici röleler 20 saniye söndürüp tekrar yakıyor + dışarıdan aldığım sens56 far sensörü kilitleyince farları açık tutuyor...

th_FollowMeHome2.jpg

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

videodaki mustafanın yaptığı ise her şekilde gayet iyi sonuç almışsın. :D araç çalıştırılırken farın yanmaması çok başarılı.çalışınca akşam ise farın 20sn.sonra yanması biraz uzun vakit gibi geldi bana.

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583
videodaki mustafanın yaptığı ise her şekilde gayet iyi sonuç almışsın. :D araç çalıştırılırken farın yanmaması çok başarılı.çalışınca akşam ise farın 20sn.sonra yanması biraz uzun vakit gibi geldi bana.

zaten benim kontağı açınca tüm ışıklar sönene kadar çalıştırmıyorum ve ışıkların sönmesi 10 saniyeyi buluyor. bir de ben marşa basarken 5 saniye de öyle geçiyor yani arabayı hareket ettirmemle farların yanması bir oluyor neredeyse. sistemden şu ana kadar çok memnunum fakat şöyle bir sorunumuz var 2 kez devre röleyi bırakmadı ve aracı kilitlediğimde farların uzunca bir süre açık kaldığını gördüm. durumu hemen mustafaya bildirdim ve devrenin üzerinde değişiklik yapıp bana başka bir devre göndereceğini söyledi. inşallah bu sorunu da aşarız çünkü mustafanın yaptığı devrelerden öyle memnunum ki sökmek hiç içimden gelmiyor...

Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583

hadi Mustafa gözünü seveyim çöz şu benim takılma sorununu çünkü muhteşem bir düzen kurdum (passatların yeni octaviaların orjinalinde olduğu gibi) ve bu düzeni bozmak hiç içimden gelmiyor...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...