Ozan Kar 7 Nisan 2012 Paylaş 7 Nisan 2012 OzanKusura bakma geç cevap verdigim için.Telefonla aradım senı geçenlerde ama müsait degildin sanırım.Yaklaşık 1-2 aydır Konya'da degildim.Bazı ailevi problemlerin yanı sıra bir kamu kuruluşunun önemli bir sınavına hazırlandıgım için siteye giriş yapamadım.Elindeki cihazdaki problemi görmeden bilemem.Elektronik sektörüne atandığım yere yerleşene kadar ara verdim. Pazartesi günü ise Konya'dan ayrılıyorum Manisa'dayım.Şimdi değil ama ilerleyen zamanlarda cihazı söküp yollarsan bakabilirim.Selam abi, umarım herşey yoluna girmiştir. Söküp bakmaya değecek birşey yok gerekirse bi ara manisadan geçerken uğrarım bizim forumdan biriside aynı devreyi istedi seni o yüzden aramıştım. aradığında uygun değildim sonrada unuttum ama arkadaşa telefonunu vermiştim sen devam ediceksen onunla halledersin Yorum bağlantısı
Ufuk Kaya 16 Nisan 2012 Paylaş 16 Nisan 2012 ben bölesine nezih bölesine güzel bir forum görmedim herkes muhteşem, iyi ki tanıştım geceuçuşu iledüşünene yapana kurana çok teşekkürler Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 22 Nisan 2012 Paylaş 22 Nisan 2012 ben bölesine nezih bölesine güzel bir forum görmedim herkes muhteşem, iyi ki tanıştım geceuçuşu iledüşünene yapana kurana çok teşekkürler Yorum bağlantısı
Nuh Kahraman 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 merhabalar aranızda oldukça yeniyim kendi aracıma sis farı takmak istiyorum ve follow me home ilede renklendirmek istiyorum yanlız elimdeki devre şeması istediğimi sağlamadı bana yardımcı olabilirmisiniz?Saygılarımla iyi çalışmalar!Bu arada Peugeot yedek parçacısıyım pejo hakkında istediğiniz parçayı sorabilirsiniz büyük bir zevk ile yardım ederim. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2012 Paylaş 26 Nisan 2012 Hoş geldiniz. Yukarıda bahsi geçen şemayı uyguladığınızda sis farlarınızı şemadaki gibi bağlayın. Bc 640 yerine bdx 53, bd 175 yerine iki adet paralel bağlanmış bd 149 kullanın.Transistörler ( bd 149 ) epey ısınacaktır. Yeterli büyüklükte soğutucu kullanınç Yorum bağlantısı
Nuh Kahraman 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 (düzenlendi) Allah razı olsun abim... varsa bi isteğin yapayım.. teşekkürler yardımın için!yanlız şöle bişi var sayın abim "iki adet paralel bağlanmış bd 149 kullanın" demişsin benim elektronik bilgim taaaaa...aaa lisedeki end. elktrnk dersine dayanıyor Azalarak yanan veya sönen bi devre istiyorum! tabiki armut piş ağzıma düş demicem ama benide arkadan biri dürtmesi lazım yapmam için.. hani soğutucu falan demişsin soğutucusu olmadan bi devre olabilirmi? olmassa tabi heves soğutucu takarak yaparımistediğim aşağıdaki video gibidir : 27 Nisan 2012 tarihinde Nuh KAHRAMAN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Şemadaki transistörlerin ayak kodları yazılı. Tavsiye ettiğim transistörlerin internetten pdf'lerine bakıp ayak bağlantılarını not edin.Şemadaki gibi bağlayın ( iki adet bd 149 paralel demek üç ayağında birbirine paralel olması demek )Gelelim video daki gibi sisteme. İşin aslı dimleyerek lamba söndürmek, heleki sistemin ısınmadan, kibrit kutusu büyüklüğünde yapmak meşaggatli iştir. Emek ve arge ister. Bunu şemasını bulmak mümkün olsa bile kararlı çalışanlar yazılım destekli olur ve yazılım bulunması çok çok zor.. Yorum bağlantısı
Nuh Kahraman 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 ilgin ve yardımların için çok teşekkür ederim sayın abim. hayırlı günler dilerim Yorum bağlantısı
Efe Mert Meşeci 13 Haziran 2012 Paylaş 13 Haziran 2012 Merhabalar.Daha önce Mehmet Bey'in açtığı konudan esinlenerek rölelerden oluşan bir sistem hazırladım.Kullandığım malzemeler;1 Ad. Tofaş Tavan Lambası Geciktirme Rölesi3 Ad. Mini Röle Öncelikle aküden sabit 12v+ çektim ve zaman rölesine + verdim.Tetiklemeyi alarm sisteminin kapılar kilitlendiğinde ya da açıldığında dörtlüleri yakması için olan kablodan aldım.Orada tetik + geliyordu.Onuda röle ile eksiye çevirdim ve zaman rölesini tetiklemeyi başardım.Röleden aldığım çıkışları da 2 ad. mini röle ile biri far diğeri de parklar için olmak üzere ayarladım.Park bağlantısını yaptım.Kapılar kilitlendiğinde yada açıldığında yaklaşık olarak 23 sn. boyunca yanıyor.Ancak far sistemi sadece kontak açıkken çalıştığı için bağlantıları yapamadım.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Haziran 2012 Yazar Paylaş 13 Haziran 2012 Aküden çektiğiniz elektriği roleye girin, role tetiklenince diyottan geçerek farlara +12 göndersin.. . Yorum bağlantısı
Efe Mert Meşeci 14 Haziran 2012 Paylaş 14 Haziran 2012 (düzenlendi) Mehmet abi şu şekilde anlatıyım sana.Röleden aldığım çıkışı far kolundaki kabloya bağladım.Orada sadece - kablo var.Far ampulunün olduğu yerdeki kabloya 12v+ verdiğim zamanda kontak kapalıyken de camlar açılıpı kapanabiliyor yani aslında kontak anahtarı olmadan da farları açıp kapatabilirsem olucak gibi geliyor bana Sizin açtığınız konudan gördüğüm kadarını yapmaya çalıştım ama bu işin içinde çıkamadım 14 Haziran 2012 tarihinde Efe Mert Meşeci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Haziran 2012 Yazar Paylaş 14 Haziran 2012 Koldan değil de anahtardan çalışın... Yorum bağlantısı
Efe Mert Meşeci 14 Haziran 2012 Paylaş 14 Haziran 2012 Abi çok özür dileyerek tekrar soruyorum aküden çekeceğim bir kabloya arada sigorta kullanarak kontak anahtarının olduğu yerdeki kabloya mı bağlamam gerekiyor?Müsait olduğun bir zamanda biraz detaylı anlatabilirsen çok sevinirim abi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Haziran 2012 Yazar Paylaş 14 Haziran 2012 Kontak değil, far anahtarının arkasında çalışman gerekiyor..Senin arabanın farı nereden tanıyor..? Kolda mı yoksa ? Yorum bağlantısı
Efe Mert Meşeci 14 Haziran 2012 Paylaş 14 Haziran 2012 Evet abi direksiyonun sol tarafında kol var.Üzerindeki halka 2 kademeli.1. çevirmede parklar 2. çevirmede farlar açılıyor.Kontak anahtarı yokken 1. çevirmede parklar açılıyor.Ancak farların yanması için kontak anahtarını takıp çevirmem gerekiyor.Yoksa çalışmıyor.Öyle olduğu için kolun far çıkışına röleden çıkış verdiğim zaman farlar çalışmıyor abi. Yorum bağlantısı
Efe Mert Meşeci 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Sayın abilerim konu 113 kere görüntülenmiş ama bir çözüm yolu hala bulamadım.Eğer ki bu konuda kimsenin bilgisi yoksa sis farlarına nasıl bağlantı yapabilirim o konuda yardımcı olursanız çok sevinirim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Haziran 2012 Yazar Paylaş 15 Haziran 2012 Evet abi direksiyonun sol tarafında kol var.Üzerindeki halka 2 kademeli.1. çevirmede parklar 2. çevirmede farlar açılıyor.Kontak anahtarı yokken 1. çevirmede parklar açılıyor.Ancak farların yanması için kontak anahtarını takıp çevirmem gerekiyor.Yoksa çalışmıyor.Öyle olduğu için kolun far çıkışına röleden çıkış verdiğim zaman farlar çalışmıyor abi.Aküden aldığın elektriği fara giden hatta bağladığında yanmaması için hiç bir sebep yok..Sayın abilerim konu 113 kere görüntülenmiş ama bir çözüm yolu hala bulamadım.Eğer ki bu konuda kimsenin bilgisi yoksa sis farlarına nasıl bağlantı yapabilirim o konuda yardımcı olursanız çok sevinirim Sis farları da aynı şekilde.. aküden aldığın elektriği role aracılığı ile sis farlarına göndereceksin bunu da yine sis farı anahtarının arkasından yapacaksın.. Yorum bağlantısı
Tuncay Özer 2 Temmuz 2012 Paylaş 2 Temmuz 2012 bu devreyi ben yaptım güzel çalışıyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Cambaz 11 Ağustos 2012 Paylaş 11 Ağustos 2012 s.a ustalarım kolay gelsin tofaşın tavan lamba rolesini aldım fakat eksi ile tetiklenerek çalışıyor benim alarm ise artı tetik veriyor araya role koymayı denedim fakat beceremedim resimli olarak ne yapacağımı anlatabilirseniz memnun olurum.Saygıyla Selamlar.. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 11 Ağustos 2012 Paylaş 11 Ağustos 2012 kardeşim konu biraz eski fakat gene de yazayım... skoda octavia araçta follow me home seçeneğini VAG COM ile kodlayarak açtıktan sonra aracın menüsünde seçenek çıkıyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Cambaz 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 alarmdan gelen artıyı nasıl eksiye çevireceğim bunu anlamadım Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 12 Ağustos 2012 Paylaş 12 Ağustos 2012 alarmdan gelen artıyı nasıl eksiye çevireceğim bunu anlamadımanlattım yukarıda."rolenin 85 ucuna aküden + gelicek tavandan gelen - ise 86 ucuna 30 ucuna gene aküden + gelicek 87 ise istediğiniz yere + çıkış "Bektaş, arkadaş gelen artıyı nasıl eksiye çeviririm diyor. Sense artıya çevrimi tarif ediyorsun. Birazdan şema resmini atarım İnşaallah.Eğer aracınızın şasesi eksi(-) ise, "AKÜ -" yazan yere araç şasesinden de bağlantı yapabilirsiniz. Kolay gelsin... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 15 Ağustos 2012 Paylaş 15 Ağustos 2012 Artı tetiklemeyi - tetiklemeye bir adet transistör 1 adet direnç ve 2 adet diyotla yapmak daha ucuz(toplamda 20 kuruş).Altı üstü bir tetikleme için 5 lira röleye vermeye gerek yok. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 15 Ağustos 2012 Paylaş 15 Ağustos 2012 yok açıktı fakat menü yoktu bende sadece kaç litre yaktığı kaç km kaldığı vs yazıyordu ve menüyü ben silecek kolundan kontrol ediyordum tiguandaki gibiaşağı veya yukarı düğmesine basılı tutup setup kısmına girince orada coming home ve leaving home diye 2 adet menü çıkması lazım. 2009octavia ve 2010sciroccoda çıkmıştı... Yorum bağlantısı
Recommended Posts