Lokman Ceritlioğlu 4 Şubat 2011 Paylaş 4 Şubat 2011 Mehmet Özyürek yazdı: Faydalı bir çalışma olmuş.. Güle güle kullan abi.. Oktay Toker yazdı: lokman abi hayırlı olsun.iyi günlerde kullan. teşekkürler, bugün şöyle biraz seyrettimde arabayada değişik bir hava veriyormuş Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 4 Şubat 2011 Paylaş 4 Şubat 2011 Hayırlı uğurlu olsun. çok güzel bir uygulama. Şnsana aracını daha da sevdiriyor. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 5 Şubat 2011 Paylaş 5 Şubat 2011 Mustafa Bağseven yazdı: güle güle kullanın.LDR var mı?teşekkür ederim, sağolun. LDR yok. Hüseyin Hoca yazdı: Hayırlı uğurlu olsun. çok güzel bir uygulama. Şnsana aracını daha da sevdiriyor. Hüseyin çok sağol. aynen söylediğine katılıyorum Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 5 Şubat 2011 Paylaş 5 Şubat 2011 Ben de Follow me home da sınırları biraz daha zorladım.Birkaç güne en son halinin videosunu koyarım Yorum bağlantısı
Ozan Kar 5 Şubat 2011 Paylaş 5 Şubat 2011 Mustafa Bağseven yazdı: Ben de Follow me home da sınırları biraz daha zorladım.Birkaç güne en son halinin videosunu koyarımsabırsızlıkla bekliyorum Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 6 Şubat 2011 Paylaş 6 Şubat 2011 (düzenlendi) Follow me home de yazılım ve donanımda son bi degişiklik yaptım.Artık Golf 6 ve audi serisindeki gibi park ve sisler artarak yanıp azalarak sönüyor.LDR sayesinde alacakaranlıkta yanıyor.Şstenildiginde devre üzerindeki potansiyometre yardımıyla gece-gündüz devamlı aktif hale getirilebiliyor.Işıklar yanıkken kumandaya tekrar basılırsa ışıklar azalarak sönüyor.Işıklar yanıkken hiçbir tuşa basılmazsa 20 saniye sonra otomatik olarak azalarak sönüyor vs.Sistem de ısınma yok.Gayet stabil çalışıyor.Ve en sonunda tam istedigim gibi bi sistem kurdum.Bu benim yaptıgım Bu da golf 6 daki sistem Bu da LDR 6 Şubat 2011 tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 6 Şubat 2011 Paylaş 6 Şubat 2011 valla harika olmuş ellerinize sağlık. aslında benimkinede eklenebilirdi sanırım, iç tavan lambaları bu şekilde yanıp sönüyor. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 6 Şubat 2011 Paylaş 6 Şubat 2011 (düzenlendi) Tam istedigim gibi olmuş sonunda Daha önce alıcaktım yaptıgım ek masraflarla buna bütçe kalmamıştı almamış olmam iyi olmuş, önümüzdeki ay buna bi bütçe ayırıyım bundan sonra yeni eklenen bişey olmazdimi? veya sistem yeni oldugu için sorun çıkarmaz dimi? 6 Şubat 2011 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 6 Şubat 2011 Paylaş 6 Şubat 2011 (düzenlendi) Şç tavan lambasından paralel kablo çekip sakın denemeyin.Aracın gecikmeli sönen tavan lambası anında bozulur.Gecikmeli tavan lambasının devresi yaklaşık 1amper falan akım çeker ve ona göre tasarlanmıştır.Burda arka parklarla birlikte yaklaşık 11 amper gibi akım çekiliyor.Yazılımı ve sistemdeki transistör ve mosfetleri de çekilecek akıma göre seçip ona göre devre tasarlıyorum.Ayrıca tavan lambalarındaki ampülün + ucu direk 12volta baglıdır.- ucu ise N kanal transistörün collektör ucuna baglıdır.Ve - uçdaki voltaj degişimiyle lamba azalarak söner.Aynı işlemi sise yaptırmak için sis lambasının - ucuna ulaşmak gereklidir ki - ucu da zaten aracın tamponun altında bi yerdedir.Ordan falan kablo çekmek gerekli.Isınma sorununu uzun ugraşlar sonucu aştım.Hiç beklemiyordum ama taktıgım sogutucular da bile ısınma olmadı Bir de artarak yanıp azalarak söndügü için sistemde röle yok.Röle de sistem bellidir.Röle bi ileri bi ileri giderek anında yakar anında söndürür.Burda ise akım geçişi transistör ve mosfetler sayesinde oluyor.Henüz satmayı düşünmüyorum.Birkaç hafta denemem lazım.Çünkü önceki yapmış olduklarımdan çok fazla özellik var.Benım hesabıma göre problemsiz çalışması gerekli ki çalışacagınıda umuyorum. 6 Şubat 2011 tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 6 Şubat 2011 Paylaş 6 Şubat 2011 Önümüzdeki ay almayı düşünüyorum ben, o zamana kadar testlerin biter sanırım olmadı bi süredaha beklerim çünkü sistem tam istedigm gibi olmuş beklemeye değer. Tebrikler...Peki fiyat olarak bi değişiklik olacakmı? Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 6 Şubat 2011 Paylaş 6 Şubat 2011 Uğur Kamil pm attım.Bu sistemde şu an beni düşündüren iki problem var.Önceki yaptıgım röleli sistemde sisler xenon olsa bile problemsiz çalışıyordu hep.Bu sefer röle yok.Voltaj yavaş yavaş azalıp artıyor.Xenonda sonuç ne olur bilmiyorum?Bu hafta içi xenonda da denicez.Diger problem ise parkları sisteme bagladıgım için aracın park uyarı sesi araca binip kontagı çevirene kadar ötüyor.Kontak çevrildiginde otomatik olarak söndügü için ses kesiliyor ama benım arabada park uyarı sesi veren röle vuvuzela gibi öttügü için kısa süreligine de olsa o sesi duymaktan rahatsız oluyorum ve o ses rölesini söktüm.Modelli araçlarda böyle tın tın ses veren çok tatlı bir ses rölesi var.Bulup uydurabilirsem onu takıcam Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Şubat 2011 Yazar Paylaş 6 Şubat 2011 Mustafa Bağseven yazdı: Follow me home de yazılım ve donanımda son bi degişiklik yaptım.Artık Golf 6 ve audi serisindeki gibi park ve sisler artarak yanıp azalarak sönüyor.LDR sayesinde alacakaranlıkta yanıyor.Şstenildiginde devre üzerindeki potansiyometre yardımıyla gece-gündüz devamlı aktif hale getirilebiliyor.Işıklar yanıkken kumandaya tekrar basılırsa ışıklar azalarak sönüyor.Işıklar yanıkken hiçbir tuşa basılmazsa 20 saniye sonra otomatik olarak azalarak sönüyor vs.Sistem de ısınma yok.Gayet stabil çalışıyor.Ve en sonunda tam istedigim gibi bi sistem kurdum.Bu benim yaptıgım Çok farklı ve güzel olmuş.. Eline sağlık... Parklara bağlamazsan sorun yok değil mi. ? Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 6 Şubat 2011 Paylaş 6 Şubat 2011 Parklara bağlamayınca sorun yok ses rölesi ses çıkarmıyor o zaman abi.Ama geçenlerde petrolden mazot alırken audi q7 de parkla sisin aynı anda bu şekılde yandıgını tekrar görünce ısınma sorunu nedeniyle ugraşmaktan vazgeçtigim bu sistemle ugraşmaya tekrar karar verdim.Biraz ugraşınca ısınma sorunu kalktı..Ilıma bile yok.Soğutucuları gereksiz yere takmışım.Birde biraz daha baskı devresi üzerinde oynama yapmam lazım..Şu an işin içine LDR girdi,potansiyometre girdi..Transistörler mosfetler girdi.Parklar sağ ve sol ayrı ayrı oldugu için araç park halinde sinyal kolu yukarı yada aşagı çekildiginde parkların ikisinin birden yanmaması için 2 tane de diyot ekledim. Kapladıgı alan arttı. O nedenler yer biraz genişlesin diye - tetiklemeyle çalışan işlemci girişini iptal ettim.Yeniden pcb çizip kutuya sıgacak şekılde elemanları yerleştirmem gerekli.Şu an sadece + tetiklemeyle çalıştıgı için ne yapıp edip - tetikleme girişinide yerleştirmem gerekli.Çizime yeniden başladım. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 Mustafa Bağseven yazdı: Follow me home de yazılım ve donanımda son bi degişiklik yaptım.Artık Golf 6 ve audi serisindeki gibi park ve sisler artarak yanıp azalarak sönüyor.LDR sayesinde alacakaranlıkta yanıyor.Şstenildiginde devre üzerindeki potansiyometre yardımıyla gece-gündüz devamlı aktif hale getirilebiliyor.Işıklar yanıkken kumandaya tekrar basılırsa ışıklar azalarak sönüyor.Işıklar yanıkken hiçbir tuşa basılmazsa 20 saniye sonra otomatik olarak azalarak sönüyor vs.Sistem de ısınma yok.Gayet stabil çalışıyor.Ve en sonunda tam istedigim gibi bi sistem kurdum.Bu benim yaptıgım Bu da golf 6 daki sistem Bu da LDRmükemmel bir önceki versyonu için o kadar heves etmemiştim ama şimdi benimkileri güncelleme zamanı gelmiş zaten birde diğer mevzu vardı konuştuğumuz ikisi bir arada olur Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 mustafa üstadım ellerine sağlık.süperrr Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 güzel olmuş mustafa vazgeçtiğim bu sistemi yaza uygulamayı düşünüyorum bakalım ozamana kadar son seklini vermiş olursun..kolay gelsin Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 (düzenlendi) buda benim yaptırdığım.kısa bir video istek üzerine sonra daha detaylı eklerim, sadece kilitlediğimde yanarken. direk burdan bakalım dedim ama forum kodları kabul etmedi. 7 Şubat 2011 tarihinde Lokman Ceritlio?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Güzel olmuş, 20 sn.lik süre daha kullanışlı. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Lokman abi iyi günlerde kullan. Hızlı adamsın sana bu süre yeter bence. 20sn.olsa daha güzel olurdu. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Selçuk Keleş yazdı: Güzel olmuş, 20 sn.lik süre daha kullanışlı.Çok sağol Selçuk, 20 saniyelik olsa iyi olacaktı evet. Oktay Toker yazdı: Lokman abi iyi günlerde kullan. Hızlı adamsın sana bu süre yeter bence. 20sn.olsa daha güzel olurdu.teşekkürler Oktay, şimdilik idare edeceğiz Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 19 Şubat 2011 Paylaş 19 Şubat 2011 Mustafa Bağseven yazdı: Parklara bağlamayınca sorun yok ses rölesi ses çıkarmıyor o zaman abi.Ama geçenlerde petrolden mazot alırken audi q7 de parkla sisin aynı anda bu şekılde yandıgını tekrar görünce ısınma sorunu nedeniyle ugraşmaktan vazgeçtigim bu sistemle ugraşmaya tekrar karar verdim.Biraz ugraşınca ısınma sorunu kalktı..Ilıma bile yok.Soğutucuları gereksiz yere takmışım.Birde biraz daha baskı devresi üzerinde oynama yapmam lazım..Şu an işin içine LDR girdi,potansiyometre girdi..Transistörler mosfetler girdi.Parklar sağ ve sol ayrı ayrı oldugu için araç park halinde sinyal kolu yukarı yada aşagı çekildiginde parkların ikisinin birden yanmaması için 2 tane de diyot ekledim. Kapladıgı alan arttı. O nedenler yer biraz genişlesin diye - tetiklemeyle çalışan işlemci girişini iptal ettim.Yeniden pcb çizip kutuya sıgacak şekılde elemanları yerleştirmem gerekli.Şu an sadece + tetiklemeyle çalıştıgı için ne yapıp edip - tetikleme girişinide yerleştirmem gerekli.Çizime yeniden başladım.son durum nedir stabil bir hale geldimi ? Yorum bağlantısı
Adem Türkmenoğlu 19 Şubat 2011 Paylaş 19 Şubat 2011 Otosens marka ürünler var follow me home ve otomatik aydınlatma gibi özellikleride içeriyor Aramızda kullanan varmı?Tavsiye olunurmu? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Şubat 2011 Yazar Paylaş 19 Şubat 2011 Otosens kullananların pek şikayeti yok Adem.. Üreticisinin de ürün ile gayet ilgili olduğu söyleniyor.. Sorun yaşayacağını sanmıyorum.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts