Misafir 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 555'in çıkışında transistörler var ve tam açılıp kapanma eğrileri moslara göre değil. 7555 çıkışlarında ise fetler var ve direk mos sürebiliyorlar. 555'den başkasını tanımam dersen 555 ile mos arasına sürücü entegre bağlayabilirsin.Mustafa Bağseven'de işin içinden çıkamamıştı. Ona basit ama çok kararlı bir 555 ve ır sürücü devre gönderdim. Eğer örnek alıp yaptıysa sorun kalmamıştır. O'nunla görüş şemayı çıkarıp versin sana.Uygulamalı olur senin için. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 konu harbiden "follow me" olmus. "home"sini bosverin, follow me follow me... beynim o kadar follow'landi ki, "I don't know" sinyalleri uretmeye basladi artik. Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 (düzenlendi) Ben Servet abi'nin yolladıgını yapmadım ama.Daha dogrusu onu çalıştıramadım.Hala duruyor elimde.Yabancı bir sitede PNP kanal mos sürücüsü buldum.Tek mosfetin 8 amper bastıgı yazıyordu.Follow me home da röleyi söküp bu sürücüyü taktıgımda sisler azalarak sönerken devreden duman çıktı.Mosfet kızardı ve hemen yanı başındaki direnç kapkara oldu.Oto elektrikçisi sen bu işten vazgeç azalarak söndüremezsin" dedi.Sonra da vazçgeçtim bu işten.Sonra durumu Servet abiye söyledim.Bana sağolsun bi sürücü yolladı ama onu çalıştıramadım.Pic çıkışına uyarlayamadım.Sonra rafa kaldırdım bu projeyi vazgeçtim.Geçenlerde tekrar aklıma geldi.Tekrar yaptım ilk buldugum devreyi ve bi ölçüm yaptım.Mosfet 3 ampere kadar hiç ısınmıyordu.2 adet 21wattlık ampülü takıp pwm ile azalarak söndürmeyi denedigimde mosfetin ılıdıgını gördüm.Takıldıgım sitede yüksek akımda mosfet sayısını artırmaktan başka çarenin olmayacagı çok yüksek akımda ise mosfetlere sogutucu takılması gerektigi falan yazıyordu.Mos sayısını artırdıgımda ise istedigim sonuca ulaştım ve bi ohh çektim.Isınma yok.Yalnız tek mosfet niye 8 amper basmadı onu anlamadım ve konununda fazla üstüne gitmedim.Yarın veririm şemayı. 26 Şubat 2011 tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 27 Şubat 2011 Paylaş 27 Şubat 2011 Ben bunu kullanıyorum.Tek mosfet yetmiyor ama.4 tane mos takılı şu an.Dolaysıyla önceden çıkışta bir röle bir transistör birde direnç varken şimdi 3 transistör 4 mosfet 6 direnç var.Yer büyüdü.O nedenle hala PCB çizimini tam anlamıyla bitiremedim.Ayrıca çıkışa paralel olarak koruma diyotu da bagladım.Kendi arabama yaptıgım devrede moslar şu an sıgdıramadıgım için dışarda çıplak vaziyette duruyorO nedenle az şeyle çok şey yapacak bi driver arıyorum ama bulamadım.Şimdilik bununla yetiniyorum Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Musa 7555'in muadili yok. 555'in çıkışına Mustafanın gönderdiği şemayı ekle. Yanlız yükü mosfetin artı hattına seri gir. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Bektaş Talay yazdı: hayırlı olsun Kime ? neye ? Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Misafir yazdı: Kime ? neye ?6 Mart'a olan ucak biletine... Yorum bağlantısı
Misafir 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Muhammed Andı yazdı: 6 Mart'a olan ucak biletine... Evvet .D Lokman Ceritlioğlu yazdı: Gülme abi. O uçakta sende olacaksın ve yiyeceğim nanede sende ortağımsın Artık söyleriz şafak türküsünü Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Servet emminin başı yanacak direk forum sahibi kim emmi bulmasıda kolay Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Mart 2011 Yazar Paylaş 1 Mart 2011 Misafir yazdı: Gülme abi. O uçakta sende olacaksın ve yiyeceğim nanede sende ortağımsın Artık söyleriz şafak türküsünü Ben gülmüyorum Çocuklarla vedalaşayım ben Ben içerdeyken ara sıra ziyaretime gelin... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Mart 2011 Yazar Paylaş 1 Mart 2011 Misafir yazdı: Yakalanınca iki dakkada satarım Beraber yatarız gibi bir his var içimde Yorum bağlantısı
Ercan Ozan 3 Mart 2011 Paylaş 3 Mart 2011 (düzenlendi) arkadaşlar merhaba aynı konu olduğu için tekrar açmak istemedim. bugün gittim timer devresi aldım fakat butonsuz almışımbunu devreye nasıl bağlamalıyım ki çalışsın bi yol bulamadım çalışma şeklini video ile gönderiiyorum.videoda görüldüğü gibi elektrik gelmeye başladığı anda timer 20sn sayıyor(ayarlanabilir) (pic 555)20sn sonra elektriği kesiyor buraya kadar güzel fakat benim bunu tetiklemek için bişey yapmam lazım ki sürekli elektriği versinkumandadan basınca....sonuçta 4lülerin soketinden çeksem 4lüyü yakıp söndürüyor devamlı elektrik vermiyor araya buton falan eklemeliyim ama o butonda öyle bişey olmalıki kumandadan her bastığımda anlık elektrik kesip tekrar vermelibulamadım bir çözüm...saygılarvideo 3 Mart 2011 tarihinde ercan ozan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 3 Mart 2011 Paylaş 3 Mart 2011 NE555le ben 3 ay falan ugraştım ve bir türlü sevemedim.Simulasyonda bile besleme kablolarından elektrigi kestigimde devre hala çalışıyor.O nedenle tam olarak fikrim yok.Nette 555 şemalarını bulup denemen lazım.555 şemalarında buton genelde - tetiklemeli olur.Senin aracın merkezi kilit sistemi + tetiklemeli ise oraya röle koyup - tetiklemeyi + ya falan çevirceksin.Çok işi var anlayacagın.. Yorum bağlantısı
Ercan Ozan 3 Mart 2011 Paylaş 3 Mart 2011 ercan ozan yazdı: arkadaşlar merhaba aynı konu olduğu için tekrar açmak istemedim. bugün gittim timer devresi aldım fakat butonsuz almışımbunu devreye nasıl bağlamalıyım ki çalışsın bi yol bulamadım çalışma şeklini video ile gönderiiyorum.videoda görüldüğü gibi elektrik gelmeye başladığı anda timer 20sn sayıyor(ayarlanabilir) (pic 555)20sn sonra elektriği kesiyor buraya kadar güzel fakat benim bunu tetiklemek için bişey yapmam lazım ki sürekli elektriği versinkumandadan basınca....sonuçta 4lülerin soketinden çeksem 4lüyü yakıp söndürüyor devamlı elektrik vermiyor araya buton falan eklemeliyim ama o butonda öyle bişey olmalıki kumandadan her bastığımda anlık elektrik kesip tekrar vermelibulamadım bir çözüm...saygılarvideoalarm devreside bu arkadaşlar bi şekilde bağlanmalı bu timer...Uploaded with ImageShack.us Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 4 Mart 2011 Paylaş 4 Mart 2011 merkezi kilit tetikli 5 bacakli bir role ile istedigini yapabilirsin. ancak, eger merkezi kilit Mustafa'nin dedigi gibiyse bir de donusum rolesi kullanman gerekecek. dahasi bu devrenin cikis amperi; kisa far, sis fari yahut her nereye baglayacaksan o urunun cektigi amperi karsilayamazsa bir de surucu role kullanman gerekecek. bu durumda sana gereken, bu isten iyi derecede anlayan bir oto elektrikci. yok dersen ki "ben yapacagim, bana yardim eder misiniz?", o vakit bize gereken cevaplar;1- elektrik-elektronik bilgin ve yetenegin var mi?2- olasi bir hatada arabani yakmaya razi ve de hazir misin?3- aldigin devre cikisi kac ampere kadar destek veriyor?4- devrenin tetik ucu ve arac alarminin merkezi kilit tetikleri arti mi eksi mi? Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 4 Mart 2011 Paylaş 4 Mart 2011 Muhammed Andı yazdı: 2- olasi bir hatada arabani yakmaya razi ve de hazir misin?Bu tür sorunlarda kasko zararı karşılıyormu?Sizin hatanız veya bilek yaktınız vs demezler dimi? Yorum bağlantısı
Ozan Kar 4 Mart 2011 Paylaş 4 Mart 2011 (düzenlendi) Uğur Kamil yazdı: Bu tür sorunlarda kasko zararı karşılıyormu?Sizin hatanız veya bilek yaktınız vs demezler dimi?kasko karşılamaz,hatta zincir abs kablosunu kopardı cmaxin ona bile yok dedi izmir otokoçun hasar sorumlusu(uğraşsam karşılardıda) 4 Mart 2011 tarihinde Ozan Kar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 4 Mart 2011 Paylaş 4 Mart 2011 Ozan Kar yazdı: kasko karşılamaz,hatta zincir abs kablosunu kopardı cmaxin ona bile yok dedi izmir otokoçun hasar sorumlusu(uğraşsam karşılardıda)Kasko policesinde hatırladıgım kadarıyla böyle bi madde yok, neyse dayanarak karşılamiycaklar?Bu yıl Fkaskoya geçtim onun hangi durumlarda karşılamadıgını okumadım akşam bi göz atarım kasko policesine... Yorum bağlantısı
Ercan Ozan 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 naptınız arkadaşlar yaa bi follow me sorduk aracı yakıp mahvettiniz kasko işlemlerine geçtiniz tırstım valla bağlamadım Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 ercan ozan yazdı: naptınız arkadaşlar yaa bi follow me sorduk aracı yakıp mahvettiniz kasko işlemlerine geçtiniz tırstım valla bağlamadımben de korkmuştum başlarda bi hata yaparız Allah korusun arabayı yakarız vs... diye fakat bağlarken ustama sormuştum. bağladığımız kabloların hepsi de aracın sigortalarından geçiyor, bir problem olursa yanmadan sigorta atar demişti de taktırmıştım Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Mustafa Bağseven 'den aldıgım Follow me home devresi bugün elime ulaştı, sağolsun istedigm küçük değişiklik ve eklemeleride yaptı...Gönderdigi açıklayıcı montaj bilgisinide okudum bian ben bile takarım bunu dedim araç üzerindeki elektirik sistemini bilen biri rahatlıkla montajını yapabilir...Acil bi işim çıkmazsa yarın montajını yapıcam, montaj esnasındaki resim ve montaj sonrasındada nasıl çalıştıgını gösteren video eklerim yarın akşama... Yorum bağlantısı
Recommended Posts