Anil Berke Kavraal 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Uğur bey ben bugun taktım fakat bir sorunla karşılaştım sizde karşılaşcakmısınız merak ediyorum. Sislere bağladım sislerim çoğalarak yanıyor azalarak sönüyor burada sorunum yok fakat ne zamanki parklarıda bağlayınca (parklar sislerden ayrı bir kablo) kısa farları da açmaya çalışıyor sistem. Nedenini henuz ben bulamadım takan usta far anahtarından olduğunu söyledi fikri olan varsa yardıma ihtiyacım var bu konuda... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Anıl Berke Kavraal yazdı: Uğur bey ben bugun taktım fakat bir sorunla karşılaştım sizde karşılaşcakmısınız merak ediyorum. Sislere bağladım sislerim çoğalarak yanıyor azalarak sönüyor burada sorunum yok fakat ne zamanki parklarıda bağlayınca (parklar sislerden ayrı bir kablo) kısa farları da açmaya çalışıyor sistem. Nedenini henuz ben bulamadım takan usta far anahtarından olduğunu söyledi fikri olan varsa yardıma ihtiyacım var bu konuda...Far anahtarından kaynaklanıyorsa %90 bendede aynı sorun olacak(aynı anahtar olması lazım) bu sorunudevreyi anahtardan değilde direk parklara baglayarak yapılarak çözülebilir...Bu arada merkezi kilitten nerden tetikleme aldın? senin araçta ford oldugu için aşa yukarı aynı olur alt yapısı... Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Uğur Kamil yazdı: Far anahtarından kaynaklanıyorsa %90 bendede aynı sorun olacak(aynı anahtar olması lazım) bu sorunudevreyi anahtardan değilde direk parklara baglayarak yapılarak çözülebilir...Bu arada merkezi kilitten nerden tetikleme aldın? senin araçta ford oldugu için aşa yukarı aynı olur alt yapısı...evet anahtardan dolayı sanırım ama direk parklara giden kabloya bağladım ... bu arada iki tane park lambası var gibi gözüküyor ama tam çözemedim olayı umarım sende aynı şeyi yaşamazsın bu arada yarın sabah tekrar ustaya gidicem istersen tel veriyim çözersek sorunu sende kolayca halledersin ....ön kapıdan bulmak çok sıkıntı oldu bana tetikler için sana tavsiyem arka kapının fişinden dene orada çok daha az kablo var doğru 2 kabloyu bulduktan sonra kabloların renklerine bak iyice sonra ön taraftan o kabloları bul... bu en kolay yolu bence... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Anıl Berke Kavraal yazdı: evet anahtardan dolayı sanırım ama direk parklara giden kabloya bağladım ... bu arada iki tane park lambası var gibi gözüküyor ama tam çözemedim olayı umarım sende aynı şeyi yaşamazsın bu arada yarın sabah tekrar ustaya gidicem istersen tel veriyim çözersek sorunu sende kolayca halledersin ....ön kapıdan bulmak çok sıkıntı oldu bana tetikler için sana tavsiyem arka kapının fişinden dene orada çok daha az kablo var doğru 2 kabloyu bulduktan sonra kabloların renklerine bak iyice sonra ön taraftan o kabloları bul... bu en kolay yolu bence...Park lambaları sorun çıkartırsa baglatmam sadece sisleri kullanırım çok önemli değil Arka kapı olayı güzel fikir, benım arka kapılar(sürgülü) sadece kapı otomatiginin kabloları var ordan bakarız(öneri için tşkler) Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Uğur Kamil yazdı: Park lambaları sorun çıkartırsa baglatmam sadece sisleri kullanırım çok önemli değil Arka kapı olayı güzel fikir, benım arka kapılar(sürgülü) sadece kapı otomatiginin kabloları var ordan bakarız(öneri için tşkler)Parklarla çok güzel oluyor ama arka stoplar plaka lambaları falanda yanınca tadından yenmiyor çok mutlu oluyorsunuz sonra anlamayan birine gösterince eee bunu mu yaptını duyunca ona 2 tekme atılıyor Yorum bağlantısı
Ozan Kar 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Mustafa abi o bu ieş bende gireşeyim dedim ama ben yapamam heralde demi yani follow me home devreye girdiğinde parkları yaktırabilirmiyim? tabii düğmeye basarak sisleri yakınca parkları yakmadan burdada 5 bacaklı röle geldi aklıma kontak açınca bacak değiştircek şekilde Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 11 Mart 2011 Paylaş 11 Mart 2011 Ozan;Röle ile olur.Devrenin Çıkışına 5 bacaklı bir röle koycaksın.Yani o sislere giden kalın kabloya.Sisler yandıgında röle tetiklencek.O röleyede başka bir yerden + vericeksın.Röleye elektrik gelince yani sisler yanınca röle kontagı yer degişcek + yı parklara vericek.Ama sisler her yandıgında parkların da yanacak. Yorum bağlantısı
Ozan Kar 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 şöyle bişey geldi aklıma ama çalışırmı sen söylicen 5 bacaklı rölem var diyelim, ben bunun tetik uçlarına şase ve KONTAK bağlıcam, girişine devrenin çıkışından yani sisleri yakan kablodan paralel çekicem röleye elektrik gelince aktif olan röle kontağı boş kalıcak, rölede elektrik yokken bağlı olan bacağıda parklara bağlıcam, burda bide diyot olcak. böylece kontak açıkken sisleri yakarsam parklara elektriktrik gitmicek. parkları açınca sisler yanmıcak.bide mesajından anladığım kadarıyla ve hatırladığım kadarıyla devredeki röle bu yükü kaldırmıyo, yani 110W sis 10W ön park 10watt arka park 10Watt plaka 140W/14(140W kaç volttaki güç?)= 10 amper çekebilirmiyim senin devreden?tüm bu ön arka park ve plaka lambasını tek kabloyla yakabiliyomuz? böyle bi değişiklik arabanın herhangi bir sistemine zarar verebilirmi? Yorum bağlantısı
Misafir 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Anıl Berke Kavraal yazdı: Uğur bey ben bugun taktım fakat bir sorunla karşılaştım sizde karşılaşcakmısınız merak ediyorum. Sislere bağladım sislerim çoğalarak yanıyor azalarak sönüyor burada sorunum yok fakat ne zamanki parklarıda bağlayınca (parklar sislerden ayrı bir kablo) kısa farları da açmaya çalışıyor sistem. Nedenini henuz ben bulamadım takan usta far anahtarından olduğunu söyledi fikri olan varsa yardıma ihtiyacım var bu konuda... Bağlantı hatası var ama yerini bilemem. Devre soketli ise soketten çıkar bak ne yapıyor Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 (düzenlendi) Misafir yazdı: Bağlantı hatası var ama yerini bilemem. Devre soketli ise soketten çıkar bak ne yapıyorServiet abi Mustafa devreyi test edip gönderiyor onda sorun olacagını sanmıyorum, far anahtarından parklara bağlarken yanlışlık yapılmış olabilir ve küçük bi ihtimal parkla kısa far arasında bi baglantı var anahtarda diye düşünüyorum...Direk parkların + ucuna baglasak böyle bi sorun olmaz düşüncesindeyim(anahtardan değil farın ordan)Öğleden sonra montaj yaptırmaya gidicem bakalım bendede aynı sorunu yapacakmı, Anıl'ın Focus'la benım Connect'teki far anahtarı aynı olması lazım 12 Mart 2011 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Misafir yazdı: Bağlantı hatası var ama yerini bilemem. Devre soketli ise soketten çıkar bak ne yapıyorServet abi çok teşekkür ederim sorunu bugun çözdük kısalarla parklar arasına diyot koyarak sorunsuz çalışıyor şu anda ... Uğur Kamil yazdı: Serviet abi Mustafa devreyi test edip gönderiyor onda sorun olacagını sanmıyorum, far anahtarından parklara bağlarken yanlışlık yapılmış olabilir ve küçük bi ihtimal parkla kısa far arasında bi baglantı var anahtarda diye düşünüyorum...Direk parkların + ucuna baglasak böyle bi sorun olmaz düşüncesindeyim(anahtardan değil farın ordan)Öğleden sonra montaj yaptırmaya gidicem bakalım bendede aynı sorunu yapacakmı, Anıl'ın Focus'la benım Connect'teki far anahtarı aynı olması lazımkısalarla parklar arasına diyot koydu yaptırdığım usta sorunsuz çalışıyor ... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 (düzenlendi) Mustafa Bağseven'e tşkler, çok güzel bi devre yapmış ve montajıda çok kolay oldu...Azalarak yanarken veya sönerken led park lambaları videoda sanki yanıp sönüyormuş gibi görünüyor ama normalde öyle görünmüyor(özellikle dikkat ettim)Videoda ilk kapıları kilitleyince 15 sn yanıyor ve sönüyor sonra kapıları açınca 15 sn yanıyor ve sönüyor son olarakta yandıktan sonra 15 sn beklemeden tekrar kumandaya basıp sönüyor...Video: 12 Mart 2011 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Bektaş Talay yazdı: güzel olmuş beğendim..peki bu azalıp çoğalma ledleri etkilemiyormu?Güzel bi soru, eğer ledlerde sorun çıkartma riski varsa parkları sökiyim. Park lambaları ucuz onlar kesse bişey olmaz ama stoplardaki parklar led ve 55 tl çifti 110 tl Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Sorun çıkartmaz.Günümüzde RGB sistemli işyeri ve dükkan aydınlatmalarıda buna benzer bir yazılımla çalışıyor.Kırmızı azalarak sönüyor.Mavi artarak yanmaya başlıyor.Sonrasında yeşil artarak yanmaya başlıyor ve bu döngü sürekli böyle devam ediyor. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Mustafa Bağseven yazdı: Sorun çıkartmaz.Günümüzde RGB sistemli işyeri ve dükkan aydınlatmalarıda buna benzer bir yazılımla çalışıyor.Kırmızı azalarak sönüyor.Mavi artarak yanmaya başlıyor.Sonrasında yeşil artarak yanmaya başlıyor ve bu döngü sürekli böyle devam ediyor. Arka park lambaları keserse parasını senden alırım o zaman Mustafa Şaka bi yana sorun çıkartırsa ledlerini değiştirir onu geri vites lambası yaparım Ayrıca sorun çıkartma ihtimali olsa fren lambaları sorun çıkartırdı onlarda led. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Uğur Kamil yazdı: Mustafa Bağseven'e tşkler, çok güzel bi devre yapmış ve montajıda çok kolay oldu...Azalarak yanarken veya sönerken led park lambaları videoda sanki yanıp sönüyormuş gibi görünüyor ama normalde öyle görünmüyor(özellikle dikkat ettim)Videoda ilk kapıları kilitleyince 15 sn yanıyor ve sönüyor sonra kapıları açınca 15 sn yanıyor ve sönüyor son olarakta yandıktan sonra 15 sn beklemeden tekrar kumandaya basıp sönüyor...Video: güzel olmuş güle güle kullanın birazdan inip bir video da ben çekeyim Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Ah mazi. http://www.dailymotion.com/video/xf00su_fo...dynlatma-f_autohttp://www.dailymotion.com/video/xf0kez_fo...dynlatma-2_autoAma bizimki bir önceki sürüm. 1.0 Sizinkiler 1.1 sanırım. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Bektaş Talay yazdı: buda benim follow me home'umkapılar açıldıktan 60 saniye sonra sönüyorlar.ama ben video çekerken o kadar bekleyemedim kapama tuşuna basıncada kapanıyorlar.http://www.youtube.com/watch?v=CdH35REljIoPassatta süresini ayarlaya biliyorsun jettada bu özellik yokmu??Orjinalde olan sistem pek ilgi çekmez ama orjinalinde olmayan bi araçta takılırsa dikkatleri üzerine çeker Yorum bağlantısı
Ozan Kar 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 Mustafa abi? Ozan Kar yazdı: şöyle bişey geldi aklıma ama çalışırmı sen söylicen 5 bacaklı rölem var diyelim, ben bunun tetik uçlarına şase ve KONTAK bağlıcam, girişine devrenin çıkışından yani sisleri yakan kablodan paralel çekicem röleye elektrik gelince aktif olan röle kontağı boş kalıcak, rölede elektrik yokken bağlı olan bacağıda parklara bağlıcam, burda bide diyot olcak. böylece kontak açıkken sisleri yakarsam parklara elektriktrik gitmicek. parkları açınca sisler yanmıcak.bide mesajından anladığım kadarıyla ve hatırladığım kadarıyla devredeki röle bu yükü kaldırmıyo, yani 110W sis 10W ön park 10watt arka park 10Watt plaka 140W/14(140W kaç volttaki güç?)= 10 amper çekebilirmiyim senin devreden?tüm bu ön arka park ve plaka lambasını tek kabloyla yakabiliyomuz? böyle bi değişiklik arabanın herhangi bir sistemine zarar verebilirmi? Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 (düzenlendi) OzanÖzürdilerim mesajını dün gördüm fakat o an yanımda senın kullandıgın araba rölelerinden bulunmadıgı için cevap yazmamıştım.Daha net anlaşılması için araba rölesiyle örnek vermek istemiştim.Onda da üzerindeki numaraları hatırlamadıgım için dün cevap yazmadımOzan,bu işlemi şema çizerek koyabilir misin?Sendeki devre üzerindeki röleye fazla yüklenmezsen iyi olur.Ben 140watta kadar çıkmadım hiç.Sadece sisleri bagladım ama sis+park hiç denemedim röleli sistemde.Çok emin degilim ama rölenin büyük ihtimalle kaldırması lazım.Ben sadece denedigim şeyi söyleyebilirim.Üzerinde onun 20amper yazıyor ama 20 amper çekmez diyorlar o röleye.Onun çıkışına harici bir röle atarak onun yükünü hafifletebilirsin.Şşte o zaman 300-400watta kadar problemsiz çıkabilirsin.Harici bir röle takarsın..rölenin tetik yani bobin ucununun birine bunun çıkışından kablo çekersin.Rölenin diger bobin ucunu şaseye baglarsın.Ondan sonra diger kontak uçlarına ne verirsen ver.Şster + ver + al,ister - ver diger karşı bacaktan da - al.+ alırsan eger ikinci rölenın çıkışından onuda yeni ekleyecegin sislere baglarsın istedigini yakarsın.Senın anlattıgın şey için şema çizersen daha net cevap yazabilirim. 12 Mart 2011 tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 12 Mart 2011 Paylaş 12 Mart 2011 son hali ... tesekkurler Mustafa... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 Ozan Kar yazdı: abi anlaşılır oldumu bilmiyorum ama Bu baglantı şekli olur.Parkların oldugu yere diyot koyarsın.Kontak kapalıyken parkları açtıgında sislerin yanmaz.Koycagın diyot enaz 3amperlik hatta 6a'lık olursa iyi olur Yorum bağlantısı
Ozan Kar 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 abi onu düşündüm ama sonradan gerek olmadığına karar verdim çünkü kontak açınca röle çekicek, sislerle parklar ayrılmış olucak. öyle demi?ozaman senin röleden 145W çekebilirmiyim çekemezmiyim o kaldı, birde esas sorum ben bu parkları yakmak için elektriği nereye bağlıcam, far anahtarının parkları yakan kablosunamı? bakmadım ama buda doğrudan body computere giriyo olabilir(mesela kontak kapatınca farlar sönüyo anahtardan farları kapatıp tekrar açarsam yanıyo, 20dk sonra sönüyo tarzında özellikler var) ozaman vazgeçerim sanırım riskli demi. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 13 Mart 2011 Paylaş 13 Mart 2011 (düzenlendi) Bektaş Talay yazdı: sende mercek yokmuydu.?evet var Bektaş sağda var solda yok İlker den birşey istedim de onu yapıyor yarın alacağım geriye... 13 Mart 2011 tarihinde An?l Berke Kavraal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts