İçeriğe Yönlendir

Follow Me Home Yapımı

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mahmut Akbulut

evet öyle olmuş :) orjinal yazılımın üzerine filtre sanmıştım. peki bu kutu içi filtre aracın sesinde bir değişiklik yaptımı, benzinli araçlardaki gibi olmaz ama yine değiştiriyormu

Biraz konu dışına çıktık ama kusurumuza bakılmasın artık :flowers: Benzinli kadar olmasada filtre ile çok garip bir homurtu var özellikle 2000 devirden sonra o ses çok fazla hissediliyor...

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı
(düzenlendi)

1) bu sisteme ldr eklemek istiyorum. internetten 3 adet 10mm lik ldr aldım (her ihtimale karşı bozulur diye) fakat aldıktan sonra farkettim ki ldr yi direk bağlayamıyormuşuz, bunu sisteme nasıl ekleyebilirim?

2) benim sisler xenon, follow me home aşırı zarar verirmi? (vereceğini düşünüyorum ama hiç olmazsa 2 yıl idare edermi?)

3) sistemi sislere bağlamadan önce araya atacağım diyot kaç amper olmalı (arkadaşlar 6a yazmış ama xenon için çok değil mi?)

4) bu sisteme potansiyometre eklemek istersem ne yapmam gerek?

1) aşağıda iki adet farklı devre şeması var. bu şemalar alarmla röle tetiği(alarm tetiğini eksiye çeviren röle) arasına bağlanacak. yani alarmdan gelen devreye, devreden çıkansa röleye bağlanacak. 1. şema röleyi tetikler ama 2 şema tetikler mi; denemek lazım.

2) sis farlarına xenon önermediğimiz için yorum yapmak yanlış olur ama kalitesiz xenon kitleri aç-kapadan her zaman negatif yönde etkilenir.

3) diyotun çok değerli olmasında bir sakınca yoktur. ancak az değerli olup da yükü karşılamazsa patlar. ben olsam 20a kullanırım, garanti olsun.! :)

4) şemadaki R2 dirençleri yerine aynı değerde trimpot kullanabilirsin.

post-3361-0-94273700-1330823025.jpg

post-3361-0-06288300-1330823031.jpg

tarihinde Muhammed Andı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Faruk Özkaplan

yardiminiz icin tesekkurler, maalesef birturlu beceremedim. her iki cizimi de calistiramadim. beceriksizligimden kaynaklaniyor galiba. forumda gaziantepli arkadaslar varsa bu devreyi nerde yaptirabilecegim konusunda yardimci olurlarsa cok sevinirim

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

elektronik malzeme satıcılarında bu tür hazır demonte devreler satılmakta, oradan alarak da yapabilirsin. yahut sahibinden de ldr devresi diye aratırsan bu satılan devrelerden montelisini bulabilirsin.

Yorum bağlantısı
Onur Koç

Forumda yeni olduğum için bilgim yok Servet bey kimdir bazı düşündüklerim var onları yapabilir mi?

Servet Bey sizden ricam aynaların altına 45 derecelik lens koyup içine 1 wattlık high power led yerleştirdim.(birde tane sağda birde tane solda olmak üzere 2 led giricem devreye)Opellerde olan bir sistemi bende bizim araca uygulamak istiyorum.alarımın kumandasında bulunan kapıları açma tuşuna basınca 10 sn boyunca bu ledlerin yanmasını istiyorum.Birde kapama tuşuna basınca yanmasını istiyorum.Böyle bir devre hazırlayabilir misiniz?

Eğer hazırlayabilirseniz işlem bana ne kadara maal olur eğer bilgi verebilirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Misafir

Onur araçların alarm sisrtemleri ile hiç uğraşmadım. Oldum olası çok kablo olan zımbırtılardan haz etmem :)

İstediğin sistem hakkında arkadaşlar fikir beyanında bulunacaklardır.

Yorum bağlantısı
Ozan Kar

Mustafa abi, bana follow me home yapmıştı, normal follow me home dışında sislerin normal çalışmasınıda bu modul kontrol ediyor. Module gelen - tetiklemeli bir switch war. bu switche 1 sn bastığımda sisleri yakıyor, veya yanıyorsa kapatıyor(kontak açıkken). ayrıca kontak kapalıyken 3 sn basılı tutarsam follow me home devre dışı kalıyor veya devreye giriyor. Ancak normal yakıp sönme işlemi bazen saçmalıyor şöyle ki bazen yakmıyor/söndürmüyor veya duruma göre anlık yakıp söndürme oluyor. 3 sn basmalı durumlarda(iptal/devreye alım için) sorun yok. follow me home çalışmasında sorun yok.

önerisi olan varmı?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Forumda yeni olduğum için bilgim yok Servet bey kimdir bazı düşündüklerim var onları yapabilir mi?

Servet Bey sizden ricam aynaların altına 45 derecelik lens koyup içine 1 wattlık high power led yerleştirdim.(birde tane sağda birde tane solda olmak üzere 2 led giricem devreye)Opellerde olan bir sistemi bende bizim araca uygulamak istiyorum.alarımın kumandasında bulunan kapıları açma tuşuna basınca 10 sn boyunca bu ledlerin yanmasını istiyorum.Birde kapama tuşuna basınca yanmasını istiyorum.Böyle bir devre hazırlayabilir misiniz?

Eğer hazırlayabilirseniz işlem bana ne kadara maal olur eğer bilgi verebilirseniz sevinirim.

Alarmların iç aydınlatmayı açan ucu var galiba bu kullanılabilir.

Yorum bağlantısı
Onur Koç

Servet Bey Follow Me Home devresine 2 tane 1 wattlık high power led ve parkları bağlayabilir miyiz?Ürün destekler mi gerçi sisler çok daha fazla akım ile çalışıyor.Bunlar vızz gelir gibime geldi :D birde abi Follow Me Home alarmın kapama açma düğmesinden tetik almıyor mu yanlış mi biliyorum yoksa beni aydınlatırsan sevinirim iyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Faruk Özkaplan
(düzenlendi)

1) aşağıda iki adet farklı devre şeması var. bu şemalar alarmla röle tetiği(alarm tetiğini eksiye çeviren röle) arasına bağlanacak. yani alarmdan gelen devreye, devreden çıkansa röleye bağlanacak. 1. şema röleyi tetikler ama 2 şema tetikler mi; denemek lazım.

2) sis farlarına xenon önermediğimiz için yorum yapmak yanlış olur ama kalitesiz xenon kitleri aç-kapadan her zaman negatif yönde etkilenir.

3) diyotun çok değerli olmasında bir sakınca yoktur. ancak az değerli olup da yükü karşılamazsa patlar. ben olsam 20a kullanırım, garanti olsun.! :)

4) şemadaki R2 dirençleri yerine aynı değerde trimpot kullanabilirsin.

post-3361-0-94273700-1330823025.jpg

post-3361-0-06288300-1330823031.jpg

muhammed hocam 1.çizimdeki devreyi kendi imkanlarımla kurdum ama yine çalışmadı, fotoğrafını ekliyorum bir kontrol edebilirmisiniz? galiba ldr nin ohm değeri farklı ondan mı olmuyor. sahibinden.com da birkaç arkadaşla görüştüm hazır devre için ama o hazır devrelrin üzerindeki ldr ler küçük. bir sıkıntı çıkarır mı follow me home da.

post-5801-0-29132900-1331067724.jpg

tarihinde Faruk Özkaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

siz devreye direkt lamba bağlamışsınız. bu devre lamba yakmayacak röle çekecek sadece. aksi halde devreye lamba gibi yük bağlarsanız gerilim 2 volt seviyelerine düşüyor. dikkat ederseniz, hazır devrelerde de röle var hep. pot ile yapılan direnç seviyesine göre röle çekilir ve asıl güç röle ile sürülür. devreyi röle ile denediniz mi? lamba ile deneyecekseniz denemenizi şu şemadaki gibi yapmalısınız.

post-3361-0-04217500-1331080801.jpg

Yorum bağlantısı
Onur Koç

Servet Bey Follow Me Home devresine 2 tane 1 wattlık high power led ve parkları bağlayabilir miyiz?Ürün destekler mi gerçi sisler çok daha fazla akım ile çalışıyor.Bunlar vızz gelir gibime geldi :D birde abi Follow Me Home alarmın kapama açma düğmesinden tetik almıyor mu yanlış mi biliyorum yoksa beni aydınlatırsan sevinirim iyi akşamlar. demiştim galiba gözden kaçtı cevap verirseniz sevinirim.

Alarmların iç aydınlatmayı açan ucu var galiba bu kullanılabilir.

peki süreyi nasıl ayarlayabiliriz bu konu hakkında bilginiz var mi?

Yorum bağlantısı
Ozan Kar

Mustafa abi, bana follow me home yapmıştı, normal follow me home dışında sislerin normal çalışmasınıda bu modul kontrol ediyor. Module gelen - tetiklemeli bir switch war. bu switche 1 sn bastığımda sisleri yakıyor, veya yanıyorsa kapatıyor(kontak açıkken). ayrıca kontak kapalıyken 3 sn basılı tutarsam follow me home devre dışı kalıyor veya devreye giriyor. Ancak normal yakıp sönme işlemi bazen saçmalıyor şöyle ki bazen yakmıyor/söndürmüyor veya duruma göre anlık yakıp söndürme oluyor. 3 sn basmalı durumlarda(iptal/devreye alım için) sorun yok. follow me home çalışmasında sorun yok.

önerisi olan varmı?

bilen yokmu?

Mustafa abi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Küçük voltaj dalgalanmaları bile bu tür devrelerin çalışmasını etkileyebilir..

Bence daha sade bir devre yaptırın..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Butonlara olması gerekenden fazla yada 2,3 butonu peşpeşe basılıyorsa yada basma sürelerinden uzun yada kısa basılıyorsa saçmalayabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Faruk Özkaplan

evet basardim, sonunda benim getzin de follow me home ozelligi oldu. ldr sistemini birturlu baglayamadim ama su an ldr siz gayet stabil calisiyor. yalniz danismak istedigim bi husus var. roleden cikan 20sn lik cikisi sislere baglamadan once araya diyot baglamistim, fakat diyot devredeyken sistem calistiginda sislerin biri yaniyor biri devamli goz kirpiyordu ( xenon olmasa oyle birakacaktim :) ) diyotu cikarinca sorun ortadan kalkti. bende diyotu alarm sireninden aldigim tetik arasina attim. ayni gorevi gorur mu sizce. suan icin herhangi bir sorun yok.

Not: ingilizce klavyeden yaziyorum, o yuzden farkli harfler kullanmis olabilirim.

Yorum bağlantısı
Faruk Özkaplan

Faruk bey resim ve detay bekliyoruz ;)

montaj sırasında maalesef resimleri çekme aklıma gelmedi ama müsait olduğumda tekrar bağlantı yaptığım yerlerin fotosunu eklerim. ama videoyu en kısa sürede ekleyeceğim :yes:

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Uygulama güzel,araba temiz elinize sağlık :bravo: ama en kısa sürede çakma xenonlardan vazgeçmelisiniz :nea:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Elinize sağlık.Diyot ne için kullanıldı anlayamadım.Dediğiniz gibi takıldıysa yanlış olmuş sanki.Akımı etkiliyor gibi devreyi tekrar gözden geçirin.

Yorum bağlantısı
Faruk Özkaplan

Elinize sağlık.Diyot ne için kullanıldı anlayamadım.Dediğiniz gibi takıldıysa yanlış olmuş sanki.Akımı etkiliyor gibi devreyi tekrar gözden geçirin.

ilk baglantimda diyotu sislere giden kablo ile sislerin arasina koymustum, sistem calisti ama dediginiz gibi akimi etkiliyordu, sislerin biri yanarken digeri gidip gidip geliyordu (goz kirparak yaniyordu) bu yuzden diyotu soktum devreyi direk bagladim,

yalnizca alarmin sireninden aldigim tetik ile baglanti arasina 1n4001 (yanlis yazmis olabilirim) diyotunu ekledim, normal kullanimda sisleri acinca alarm otmedin diye, suan stabil calisiyor,

videodaki sislerin hafif titreserek yanmasindan bahsediyorsaniz mahmut beyin dedigi gibi cakma xenonlardan kaynaklaniyor. normal kullanimda da isinana kadar oyle yapiyor

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

...videodaki sislerin hafif titreserek yanmasindan bahsediyorsaniz mahmut beyin dedigi gibi cakma xenonlardan kaynaklaniyor. normal kullanimda da isinana kadar oyle yapiyor

Sislerin titreyerek yanma olayı xenon'un çakmalığı ile ilgili değilde,araç çalışmıyorken xenon kitin çektiği yüksek akımla ilgili olmalı.Kullanılan röleninde-elektrik tesisatınında bu akımı taşıyabilmesi lazım...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Bağseven

Ozan

Kusura bakma geç cevap verdigim için.Telefonla aradım senı geçenlerde ama müsait degildin sanırım.

Yaklaşık 1-2 aydır Konya'da degildim.Bazı ailevi problemlerin yanı sıra bir kamu kuruluşunun önemli bir sınavına hazırlandıgım için siteye giriş yapamadım.

Elindeki cihazdaki problemi görmeden bilemem.Elektronik sektörüne atandığım yere yerleşene kadar ara verdim. Pazartesi günü ise Konya'dan ayrılıyorum Manisa'dayım.Şimdi değil ama ilerleyen zamanlarda cihazı söküp yollarsan bakabilirim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...