Fatih Özbaş1679652583 21 Mart 2016 Paylaş 21 Mart 2016 On 20.03.2016 at 08:28, Ender Karaaslan yazdı: Pc ya baglandi ama vag grubu gibi acacak gizli ozellik yok malesef. Servis muduru kendisi bakti. Hatta bu vag isinde cok iyi olan arkadas mercedesin kendi cihaziyla baglandi ama acilacak veya mudehala edilecek hic bi yer yok. Acaba modul yada kablolardan biseler yapilarak olmazmi? eğer açılacak gizli özellik yoksa mecburen modülle yapmanız gerekecektir... Yorum bağlantısı
Ender Karaaslan 21 Mart 2016 Paylaş 21 Mart 2016 Elektrikci arkadasa sordum parklar dedigim gibi yanip sonuyor ozellik var ama far ekli degil dedi. Modul sorun cikartabilir birde bixenon var diye orjinalinde yapmamislardir hic bozmayalim dedi. Kararsizim. Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 21 Mart 2016 Paylaş 21 Mart 2016 1 saat önce, Ender Karaaslan yazdı: Elektrikci arkadasa sordum parklar dedigim gibi yanip sonuyor ozellik var ama far ekli degil dedi. Modul sorun cikartabilir birde bixenon var diye orjinalinde yapmamislardir hic bozmayalim dedi. Kararsizim. eğer sistem standart 12V ile çalışıyorsa sorun çıkacağını sanmam fakat CAN BUS hattı ile sinyal gönderiyorsa modül olmayacaktır. ölçü aletiyle bir ölçüm yapın derim... Yorum bağlantısı
Şaban Küçük 9 Eylül 2016 Paylaş 9 Eylül 2016 Herkese Merhabalar.Megane 2 aracıma follow me Modülü taktırdım. Sorunum modülün ilk tetiklemede aktif olmayıp ikinci tetikleme gönderdiğimde aktif olması.Daha sonrasında ise normal çalışıyor. Yani her kapa açtıgımda yada kilitledigimde modül aktif oluyor. Tetiklemeler kapı kilidinden açma-kapama geliyor. Örneğin sabah evden cıktım kapıları açtım modul aktif olmadı. sonra kilitledim aktif oldu. bundan sonra sıkıntı olmadan calısıyor. yani her kapı acıp kitledigimde calısıyor. Ama aradan biraz zaman gecince 4-5 dk. yine ilk tetiklemede aktif olmuyor modul. Modulu aldıgım kişiylede baya ugrastık ama bi cözüm bulamadık. Modul de saglam. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Modül şeması ektedir. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 10 Eylül 2016 Paylaş 10 Eylül 2016 Hoşgeldiniz. Araçta çitf kilitme var ise etkili olacaktır. Kapıyı açarken ve kapatırken oluşan voltaj aralığı etkili olacaktır.Özellikle kapatırken voltaj normal gelir. Far anahtarı çıkışları normal görünsede anahtar iç dizaynı olarak belki bir değişik çıkışta olabilir. Aklıma gelen bunlar başkada bir şeyin etkili olacağını sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Şaban Küçük 10 Eylül 2016 Paylaş 10 Eylül 2016 Çözümleriniz için teşekkürler. Çift kilitleme olayını nasıl anlayabilirim ? 11 saat önce, Oktay Toker yazdı: Hoşgeldiniz. Araçta çitf kilitme var ise etkili olacaktır. Kapıyı açarken ve kapatırken oluşan voltaj aralığı etkili olacaktır.Özellikle kapatırken voltaj normal gelir. Far anahtarı çıkışları normal görünsede anahtar iç dizaynı olarak belki bir değişik çıkışta olabilir. Aklıma gelen bunlar başkada bir şeyin etkili olacağını sanmıyorum. Bu arada video da çektiydim sorunla ilgili. https://www.youtube.com/watch?v=8_JhIbS89wA&feature=youtu.be Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 11 Eylül 2016 Paylaş 11 Eylül 2016 merkezi kilit tetik kablosunu nereden aldınız? orada bir sorun var gibi görünüyor. tetiği başka yerden almayı deneyin. Yorum bağlantısı
Şaban Küçük 11 Eylül 2016 Paylaş 11 Eylül 2016 2 saat önce, Fatih Özbaş yazdı: merkezi kilit tetik kablosunu nereden aldınız? orada bir sorun var gibi görünüyor. tetiği başka yerden almayı deneyin. Şöför kapısına giden kablolardan aldı elektrikci usta. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Eylül 2016 Paylaş 13 Eylül 2016 (düzenlendi) Kapı açma motorunun direk kendi üzerinden ve kapı arasından çok zor olsada temiz bağlantı için kablo çekimini tavsiye ederim.Yada bu motorun içteki ucu tam tespit edilip alınması.Elektronik kontrollü geri dönüş voltajları olunca kablo üzerinden konrol kalemi ile tespit şahsi tecrübem ile bazen yanıltıcı olabiliyor.Modül egerki her kapı içinde ise kesin tavsiyem motor ucundan alınması.Değil ise yazdığım gibi. Çift kilitleme olarak edindiğim tecrübem yok.Sadece bazı araçların 2 kademeli kilitleme güvenliği olduğunu biliyorum. 13 Eylül 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 13 Eylül 2016 Paylaş 13 Eylül 2016 tetik alınan kabloya temiz voltaj için mini röle veya geri dönüş olmaması için diyod atılsa nasıl olur? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Eylül 2016 Paylaş 13 Eylül 2016 2009 Focus için işe yaramamıştı.Ayrıca zaten bu fallow-me tarzı ürünler diod girişli oluyor.en azından benim incelediğim öyle idi. Yorum bağlantısı
Şaban Küçük 13 Eylül 2016 Paylaş 13 Eylül 2016 Tetikleme kablolarına 2 diyot bağlandı hocam Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 15 Eylül 2016 Paylaş 15 Eylül 2016 (düzenlendi) Bir follow me home modulu ureticisi olarak benzer sorunu birkac aracta ben de yasadim.Hatta sorunu tespit etmek icin 550km uzaga gitmistim. Bahsedilen sorunun birkac nedeni var.Sirasiyla yaziyorum 1-)Benim kendi urettigim modulde merkezi kilite baglancak uclara en az 6 volt gelmesi gerekiyor.6 voltun altinda elektrik gelirse modul calismaz.Bu durumda bazi araclarda kumandaya ilk basildiginda gelen voltaj cok dusukse modul calismaz.Bu sekilde tasarlamamin nedeni ise aracin akusu zayifsa bile modul aktif olsun.Eger bu ucu 6 volt degil de 10-12volta gore ayarlasaydim adamin arabasinin akusu zayifsa modul devreye girmeyebilirdi. 2-)Moduldeki kontak elektrigine baglancak kablonun yeri de cok onemli.Ornegin ford focus 2009 da sol kapi icinde kontak elektrigi var.Bu kablonun rengi ornegin yesil olsun.Fakat bu yesil kabloya aracin kontagi kapali oldugu zamanlarda bile aracin beyninden arasira elektrik geldigini farketmistik.Boylece modul,aracin kontagi acik zannedip follow me home,katlanir ayna modulu gibi modulleri arasira calistirmiyordu.Sonrasinda kontak elektrigini direk sigorta kutusundan alinca sorun duzelmisti.Sizin aracta da boyle bir sorun olabilir.Boyle bi sorun olup olmadigini anlamanin en iyi yolu ise kontak elektrigine bagladiginiz kabloyu iptal edip denemeniz gerek. 3-)Ben ilk zamanlar modul yazilimi yaparken "Merkezi kilit ucundan module 1 saniye elektrik gelirse"modulu aktif et diye module yazilim yukluyordum.Sonradan anladim ki bazi araclarda merkezi kilit ucundan 1 saniyeden daha az elektrik cikiyo ve modul aktif olmuyordu,ben de 1 saniyelik sureyi 250milisaniyeye dusurmustum. 4-)Moduldeki islemcinin beslemesi iyi filtre edilmemisse bazi araclarda bazen modul devreye girmeyebilir.Bu dedigim şey daha dusuk bi ihtimal ama. 5-)Moduldeki roleye gelen bakir yollar biraz ince cizilmisse modul yine ayni sekilde bazen calismayabiliyor. Ben sorunun bu dediklerimden birinde oldugunu dusunuyorum.Megane 2 ve megane 3 de kendi urettigim modulde hic sorun yasamadim.Tabiki tecrube hep. 15 Eylül 2016 tarihinde Mustafa Bağseven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Şaban Küçük 15 Eylül 2016 Paylaş 15 Eylül 2016 Kontak elektriğine baglı olan kabloyu cıkarıp denedim sonuc yine aynı. Belirli bi zaman bekledikten sonra kapı acma yaada kapama yaptıgımızda modul ilk tetiklemede devreye girmiyor. Sizin dediğiniz gibi 1. madde üzerinde yoğunlasıyorum bende tetiklemnenin geldiği kabloya 12v lamba ve ölçü aleti bağladım. ölçü aleti anlık voltaj geldigi icin belkide dogru ölçüm yapmıyor olabilir. Ama lamba her tetiklşemede aynı şiddette yanıyor. Diğer 3-4 ve 5. maddeler için böşey diyemicem modul hazır geldiği icin. video da cektim aşağıda.. https://youtu.be/jkDltExXIE8 Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 15 Eylül 2016 Paylaş 15 Eylül 2016 Merkezi kilit sistemi eksi mi arti mi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 7 Aralık 2016 Paylaş 7 Aralık 2016 On 04.12.2016 at 22:20, Fatih yazdı: Sonradan takılan followme lerde farları gündüzleri açabiliyomuyuz yani far kolunun iptal olma gibi ihtımalı varmı Ad ve soyadınızı bildirir misiniz üye adınızı değiştireceğim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Aralık 2016 Paylaş 8 Aralık 2016 Fatih bey hoş geldiniz. Kaliteli bir ürün ve montajıda iyi yapılır ise farları daha önce nasıl kullanıyorsanız aynen kullanmaya devam edersiniz.İptal edilecek her hangi bir özellik olmaz. Yorum bağlantısı
Savaş Böl 25 Nisan 2017 Paylaş 25 Nisan 2017 ELO , Karşılama+Aydınlatma+Uğurlama Rölesi çıkarmış. tam anlamıyla bu iş için biçilmiş kaftan kendilerini tebri kediyorum mükemmel bir röle. linkini paylaşıyorum ELO KARŞILAMA + AYDINLATMA + UĞURLAMA RÖLESİ (FOLLOW ME HOME) 12V Rölenin açıklaması ise şöyle; Araca yaklaşan sürücü veya yolcular uzaktan kumanda ile aracın kapılarını açtıklarında, aracın kısa huzmeli farları 30 saniye süre ile yanarak yolu ve ortamı aydınlatır. Aynı şekilde, araç park edilerek uzaktan kumanda ile merkezi kilitleme yapılması halinde, 30 saniyelik aydınlatma devreye girer. Böylece sürücü ve yolcuların, özellikle karanlık ortamlarda güvenli ve konforlu bir şekilde yol almaları sağlanır. Aracın kapıları uzaktan kumanda ile açıldığında rölenin 56 numaralı terminali merkezi kilit rölesi kontağından kısa süreli pozitif bir puls alır. 56 numaralı terminale gelen pozitif puls kalktığında Uğurlama – Karşılama Rölesi L terminalinden pozitif çıkış verir. L terminaline bağlı Led veya far ampulleri 30 saniye süre ile yanar. Ancak 30 saniye dolmadan aracın kontak anahtarı açılırsa Uğurlama – Karşılama rölesi 15 numaralı terminalden pozitif alacağından 30 saniyelik zamanın dolması beklenmeden L terminalinden çıkış kesilecek ve yanmakta olan Led veya far ampulü söndürülecektir. bu röleyi alıp aracımda uygulama yapmak istiyorum sislere bağlayacağım. rölenin 56 nuamralı ucunu merkezi kilit rölesi kontağı na bağlamak gerekiyormuş, Merkezi kilit röle kontağı nedir acaba arabanın neresinde bulunur bunu nerden bilebilirim? aracım Fiat Linea 2013 Active Plus 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaçmazer 11 Kasım 2019 Paylaş 11 Kasım 2019 abi selam ben sanel zamanlama rolsesi aldım kumanda kapıları kitlediğimde 50 saniye veya 60 saniye farların yanmasını istiyorumyanlız uçları bulup birtürlü düzemedim yardımcı olursanız sevinirim tşk paasat boş paket trendline far sensörü taktım yine olmadı parkları yakıyor farları yakmıyor bu roleden tamamlamaya çalışacam tşk ürün sanel çok amaçlı zamanlama rolsesi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 11 Kasım 2019 Paylaş 11 Kasım 2019 4 saat önce, mehmet kaçmazer yazdı: abi selam ben sanel zamanlama rolsesi aldım kumanda kapıları kitlediğimde 50 saniye veya 60 saniye farların yanmasını istiyorumyanlız uçları bulup birtürlü düzemedim yardımcı olursanız sevinirim tşk paasat boş paket trendline far sensörü taktım yine olmadı parkları yakıyor farları yakmıyor bu roleden tamamlamaya çalışacam tşk ürün sanel çok amaçlı zamanlama rolsesi Mehmet bey merhaba , aramıza hoş geldiniz ... Elo nun tamda sizin istediğiniz gibi bir rölesi var , uğurlama karşılama rölesi ... https://eticaret.elo.com.tr/ELO-KARSILAMA-AYDINLATMA-UGURLAMA-ROLESI-FOLLOW-ME-HOME-12V,PR-48.html Yorum bağlantısı
Mehmet Kaçmazer 12 Kasım 2019 Paylaş 12 Kasım 2019 selam paulaşım için tşk elo 30sn yakıyor sanel zamanlayıcılı role 90 sn yakıyor bunun uçlarını bulsak yeterde artar anlıyorsanız yardım ltf Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 12 Kasım 2019 Paylaş 12 Kasım 2019 Mehmet bey size gönderdiğim linki tıklayınca , rölenin terminal uçları ve numaraları detaylı şekilde yazıyor ... Yorum bağlantısı
Oktay Toker 14 Kasım 2019 Paylaş 14 Kasım 2019 On 12.11.2019 at 14:48, mehmet kaçmazer yazdı: selam paulaşım için tşk elo 30sn yakıyor sanel zamanlayıcılı role 90 sn yakıyor bunun uçlarını bulsak yeterde artar anlıyorsanız yardım ltf Elinizdeki role ile tek başına sonuç alabilmeniz için Passat eski belki.Bu rolenin çıkışına her far için 2 ayrı role her farı kontrol edebilirsiniz,siğorta kutusundan kontagı kapatınca bir tetik yeterli olabilir.Kapılara baglanacaksa kapı içindeki kilit motoru uçları en kesin yoldur.Konu içindede bir çok paylaşım mevcut fikirler verecektir. Kimsede ezbereden bu uçlar şunlardır diyemez sanırım.Mutlaka uygulayıp şemasını yapmış birisi paylaştı ise belki. Passat B6 ve üzeri ise bu role işe yaramayacaktır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts