Sinan Altuğ 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Mustafa Bağseven yazdı: 2006 Honda cıvıcta sistem sorunsuz çalışıyor.Bugun taktıkhttp://video.yahoo.com/watch/8623300/23287255elinize sağlık 2010 ibizam var, her ikisi için de maliyeti öğrenebilir miyim?Kapı kolları "bar" şeklinde olduğu için saklaması sıkıntılı olabilir kapı kolu aydınlatmasını.. kapı kolları sökülecek tabii komple..? Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 2010 ibiza da follow me home sistemi olması gerekli.Emin misiniz olmadıgına?Kapı kollarını biz sökmedik.Hatta delmedik bile.Orda delik varmış zaten.Deligin üstünde plastik conta vardı.Kolları sökmeye gerek yok.Işık şiddeti biraz düşük şerit led yapıştırıldı oralara.Burda asıl iş kapı içlerini sökmek söktürmek.Söktürdükten sonra da kabloları ön sigorta paneline devreyi koydugumuz yere temiz bi şekilde gizleyerek getirmek.Hondanın kapı kolları elimizin 4 parmagı kolun altına girip kol yukarı dogru çekilerek açılıyor.Böylece ledler gizli ve görünmüyor.Seatlarda sanırım böyle degil.Örnegin kendi aracımda kapı kolu nasıl desem çubuk şeklinde.Elimi kola atıp baş parmagımla anahtar deliginin oldugu kısma bastırarak açılıyor.O nedenle şerit led yapıştırsam gizlenmiyor ama ben hala sorunsuz kullanıyorum.Şerit led dışardan belli olmuyor zaten. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 (düzenlendi) mustafa bak olmuş işte.ellerine kollarına sağlık.tebrik ediyorum seni. sis lerin sönüşünüde çekseydin iyi olurdu. 3 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Aralık 2010 Yazar Paylaş 3 Aralık 2010 Kapı kolları çok değişik ve güzel olmuş.. Elinize sağlık... Yorum bağlantısı
Sinan Altuğ 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Mustafa Bağseven yazdı: 2010 ibiza da follow me home sistemi olması gerekli.Emin misiniz olmadıgına?Kapı kollarını biz sökmedik.Hatta delmedik bile.Orda delik varmış zaten.Deligin üstünde plastik conta vardı.Kolları sökmeye gerek yok.Işık şiddeti biraz düşük şerit led yapıştırıldı oralara.Burda asıl iş kapı içlerini sökmek söktürmek.Söktürdükten sonra da kabloları ön sigorta paneline devreyi koydugumuz yere temiz bi şekilde gizleyerek getirmek.Hondanın kapı kolları elimizin 4 parmagı kolun altına girip kol yukarı dogru çekilerek açılıyor.Böylece ledler gizli ve görünmüyor.Seatlarda sanırım böyle degil.Örnegin kendi aracımda kapı kolu nasıl desem çubuk şeklinde.Elimi kola atıp baş parmagımla anahtar deliginin oldugu kısma bastırarak açılıyor.O nedenle şerit led yapıştırsam gizlenmiyor ama ben hala sorunsuz kullanıyorum.Şerit led dışardan belli olmuyor zaten.elegance donanımda malesef yok.. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 (düzenlendi) Bu ürünü alsam(AL-90 Modeli) karanlıkta otomatik yanma özelligini iptal edip sadece kapıları uzaktan kumandadan açıp kapattıgımda park ve sisleri veya sadece sisleri otomatik yakıp söndürmek için kullanabilirmiyim? follow me home özelligi gibi...Birde montajı zormu kendim yapabilirmiyim yoksa elektirikçiyemi gitmem gerekicek?http://urun.gittigidiyor.com/OTOSENS-OTOMA...0QQidZZ32987522 3 Aralık 2010 tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Uğur Kamil yazdı: Bu ürünü alsam(AL-90 Modeli) karanlıkta otomatik yanma özelligini iptal edip sadece kapıları uzaktan kumandadan açıp kapattıgımda park ve sisleri veya sadece sisleri otomatik yakıp söndürmek için kullanabilirmiyim? follow me home özelligi gibi...Birde montajı zormu kendim yapabilirmiyim yoksa elektirikçiyemi gitmem gerekicek?http://urun.gittigidiyor.com/OTOSENS-OTOMA...0QQidZZ32987522ben olsam o ürünü alacağıma Mustafanın yapmış olduğu devreyi tercih ederdim... Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 (düzenlendi) Otosens kullanışlı bir ürün.Yalnız üründe dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var.Resmi ve yazıyı otosensın sayfasından aldım.Üründe 9 nolu pin merkezi kilit açıldıgında (+) sinyal gönderen merkezi kilit kablosuna bağlanır."diyor.Şyi de arabanın merkezi kiliti + yerine - sinyal gönderirse o zaman ne olcak.Örnegin Pug206 da merkezi kilit tetiklemeleri - tetiklemeli.Yani - sinyal yolluyor.Honda cıvıc'da kilitlerken -,açarken + sinyal yolluyor..Şşte o zaman araya röle falan koyup + tetiklemeyi - tetiklemeye çevirmek gerekli ki iş büyür gider.Röle koyma işlemini hem açma hem de kapama için yapmak gerekebilir.Araya diyot koymak da yeterli ama oto elektrikçilerin çogu diyotun ne oldugunu bilmiyor.Bu tetiklemeler yüzünden benım çok başım ağrıdı.Birkaç devrem geri geldi.En sonunda hem + hem - ile çalışanını yaptım da şu an kafam rahat.Ama otosens buna nasıl dikkat etmemiş anlamıyorum1 nolu siyah renkli şase kablosu her zaman şase (-) alacak şekilde bağlantı yapılır. 2 nolu kırmızı renkli 12v kablosu her zaman 12 volt (+) elektrik alacak şekilde bağlantı yapılır. 3 nolu sari renkli park kablosuna her zaman 12 volt (+) elektrik alacak şekilde bağlantı yapılır. 4 nolu sari renkli park kablosu devreyi tamamlaması için park anahtar kablosuna paralel bağlanır. 5 nolu mavi renkli kısa far kablosuna her zaman 12 volt (+) elektrik alacak şekilde bağlantı yapılır. 6 nolu mavi renkli kısa far kablosu devreyi tamamlaması için kısa far anahtar kablosuna paralel bağlanır. 7 nolu turuncu renkli kablo tavan lambası için şase(-) voltaj verir.Tavan lambası geç sönen araçlara bağlanmaz. 8 nolu kahverengi kontak kablosuna kontak açıldığında elektrik alacak şekilde bağlantı yapılır. 9 nolu yeşil kablo aracın merkezi kilit açıldığında (+) sinyal gönderen merkezi kilit kablosuna bağlanır. 10 nolu sokete sensör kablosunun uçlarından bir tanesi bağlanır. 11 nolu sokete sensör kablosunun uçlarından bir tanesi bağlanır. Sensör kablosunun uçlarının bağlantı sekli önemli değildir. Kaynak:www.otosens.com 3 Aralık 2010 tarihinde Mustafa Ba?seven tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 bence bu resmi aldığın bölümde ki araca göre uyarlanmıştır.satış linkinde aracın markasını muhakkak söyleyin diyorlar.ona görede bu bahsettiğin ucun düzenlemesi muhakkak vardır diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Oktay Abi'ye katilmakla birlikte malum sitenin anasayfasinin en altinda soyle bir ibare de mevcut."2004 sonrası Peugeot ve Citroen marka araçlara uyumlu değildir." ancak herseye ragmen Mustafa'nin da dedigi gibi, evet bu bir eksiklik. ama zaten otosens urun gelistirme konusunda da cok aktif degil, yillardir ayni seyleri satip duruyor. gerci bu saatten sonra gelistirmesinin de cok bir mantigi yok, cunku yeni araclarda neredeyse standart donanim olmaya basladi otomatik far... Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Fatih Özbaş yazdı: ben olsam o ürünü alacağıma Mustafanın yapmış olduğu devreyi tercih ederdim...Forumda butür ürün yapıp satan varsa ondanda alabilirim fark etmez(bilgim yoktu o konudda)Benim istedigm sadece geçe ve gündüz aracın kapılarını uzaktan kumanda ile kilitledigimde 5 ile 10 sn arasınta park ve sisleri yakmak... Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 3 Aralık 2010 Paylaş 3 Aralık 2010 Mustafa Bağseven yazdı: Bu tetiklemeler yüzünden benım çok başım ağrıdı.Birkaç devrem geri geldi.En sonunda hem + hem - ile çalışanını yaptım da şu an kafam rahat.sanırım bu ben oluyorum ama çok memnunum eline sağlık super çalışıyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Aralık 2010 Yazar Paylaş 4 Aralık 2010 Otosens iyidir.. Mustafa Bağseven daha iyidir... Yorum bağlantısı
Ozan Kar 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 abi ya bu kapı kollarına taktığın ledler için kabloyu nerden nasıl geçiriyosun?yani orjinal soketin içindenmi geçiyo?en pratik çözüm olarak ince bi kabloyu fitilin altından dışarı çıkartıp kapıyla pandizot arasındanda kapı içine geçirmek geliyo ama görüncek kablo.bana yapacağın devreye bu sistemide ekleyemiyorz demi bacak kalmadığından Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 Şşlemcinin bütün bacaklarını doldurdun.Bu olmaz.Bu kapı kolu ledlerini takmak aşırı ustalık isteyen bir iş.Kapı içleri falan hatrımız için oto elektrikçi söktü de ince kablo kullandık.Her adam sökmez ugraşmaz o kablolarla.Kılavuz kablo falan kullandık.Şşçiligi çok fazla ve yorucu.Sakin bi ortam bol aletle olur ancak.Emniyet kemerlerinin tekerleginin oldugu yer falan söküldü kabloları gizlemek için. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Aralık 2010 Paylaş 6 Aralık 2010 Mehmet Özyürek yazdı: Otosens iyidir.. Mustafa Bağseven daha iyidir... +1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Aralık 2010 Yazar Paylaş 6 Aralık 2010 Oktay Toker yazdı: +1Oktay'da iyidir.. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 Mehmet Özyürek yazdı: Oktay'da iyidir.. Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 Mehmet Özyürek yazdı: Oktay'da iyidir.. e ama emmi de iyidir son zamanlarda durulmasına rağmen ... artık oyuncak arabalara led takıyor :D Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 (düzenlendi) emminin iyi olduğunu netteki sözlükler bile onaylamış.bu aralar dinleniyor emmi.yakında arkla arkaya konular başlar bence. nede olsa yıl sonu işleride yoğundur galiba. 7 Aralık 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Aralık 2010 Yazar Paylaş 7 Aralık 2010 Ben nazara geldim nazara... Okunmalıyım bi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Aralık 2010 Paylaş 8 Aralık 2010 Mehmet Özyürek yazdı: Ben nazara geldim nazara... Okunmalıyım bi forumda hoca yokmu bulalım emmi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Aralık 2010 Yazar Paylaş 8 Aralık 2010 Burda yok.. FordClub'a bakmak lazım Yorum bağlantısı
Recommended Posts