Mert Can Üzger 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 Bu modülü araca monte ederken ısınma sorununu önlemek için nereye takmalıyız? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Şubat 2012 Paylaş 9 Şubat 2012 Bu modülü araca monte ederken ısınma sorununu önlemek için nereye takmalıyız?Mert bey ben kardeşimin aracına resimdeki ampulle amerikan sinyal-park yaptım yani modülle uğraşmadan,sadece parktan bir parça kablo yardımı ile sorunsuz 1 yıldan fazla zamandır çalışmakta,hem modülle hemde ısınma sorunu ile uğraşmamış olursunuz... 1 Yorum bağlantısı
Recep Yıldız1679652603 4 Mart 2013 Paylaş 4 Mart 2013 (düzenlendi) merhaba arkadaslar forumdaki ilk mesajım olacak bir sorunum var eektronik üzerine bilgili arakaslardan yardım bekliyorum şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim aracımda amerikan park olarak turuncu led ampul kullanıyorum duyu bozmadan kullandıgım bir devrem var resimdeki çizmeye çalıştıgım devrenin üerindeki 1k degerındeki (ayarlı direnç) potans i iptal etmek istiyorum park ile sinyal arasında güç farkı cıkıyor bu güç (ışık ) farkı çıkkmaması için ne yapmalıyım teşekkürler 4 Mart 2013 tarihinde Recep Yıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Mert bey ben kardeşimin aracına resimdeki ampulle amerikan sinyal-park yaptım yani modülle uğraşmadan,sadece parktan bir parça kablo yardımı ile sorunsuz 1 yıldan fazla zamandır çalışmakta,hem modülle hemde ısınma sorunu ile uğraşmamış olursunuz...Mahmut abi benim araca da yapmıştın amerikan sinyal ve bende de 8 ay olmuştur rahatlıkla ve hiç sıkıntı yaşamadım, syg Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 6 Mart 2013 Paylaş 6 Mart 2013 Mahmut abi benim araca da yapmıştın amerikan sinyal ve bende de 8 ay olmuştur rahatlıkla ve hiç sıkıntı yaşamadım, syg Eyvallah kardeşim,olmaz inşallah bir sıkıntı ama olursa da hallederiz biliyorsun 1 Yorum bağlantısı
Sadık Usca 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 mahmut abi bu iş için parkların + ucundan kablo uzatıp araya 1N 4007 tek yön diyot koyup sinyalin + ucuna bağlasak tabi sinyale gelen + kablosu üzerine de aynı diyottan bağlasak sinyaller park ile beraber 5vat gücünde yansa sinyal verdiğimiz zaman 21 vat olarak mi yanar yoksa 21+5=26 vat olarak mi yanar yada genel olarak böyle birşey yapılabilir mi Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 mahmut abi bu iş için parkların + ucundan kablo uzatıp araya 1N 4007 tek yön diyot koyup sinyalin + ucuna bağlasak tabi sinyale gelen + kablosu üzerine de aynı diyottan bağlasak sinyaller park ile beraber 5vat gücünde yansa sinyal verdiğimiz zaman 21 vat olarak mi yanar yoksa 21+5=26 vat olarak mi yanar yada genel olarak böyle birşey yapılabilir miBurada önemli olan W değil ki V park ampulü 5W 12V sinyal 21W12V yani W tan dolayı ampul kısık yanmaz çünkü voltaj tamamlanıyor.Benim yaptığım teknik çok basit çift duy sarı ampul kullanıyorum 5W tı park ampulüne 21W sinyale şase zaten ortak 1 Yorum bağlantısı
Sadık Usca 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 ama benim sinyallerde stanley yada osram T10 olarak tabir edilen 12v 21w şişman japon tip tek duylu ampul var bunun aynısından çift duylu olanı varmı acaba. Ayrıca benim fren lambası bu şekilde 5+21w bunun sadece roketi satılır mi acaba yetkili serviste Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Mart 2014 Paylaş 2 Mart 2014 ama benim sinyallerde stanley yada osram T10 olarak tabir edilen 12v 21w şişman japon tip tek duylu ampul var bunun aynısından çift duylu olanı varmı acaba. Ayrıca benim fren lambası bu şekilde 5+21w bunun sadece roketi satılır mi acaba yetkili servisteSylvania 3157 ampul al , Ford mustang ve Honda gurubunun ampulüdür Ford/Honda servislerde ve yedek parçacılarda bulursun ama almadan önce kendi ampulünle karşılaştır çapı büyük olmasın ; sonra dediğim şekilde bağlantı yaparsın.Soket serviste var mıdır bilmiyorum ama çıkmacılar da bulunur... 1 Yorum bağlantısı
Alperen Kaya 9 Mayıs 2016 Paylaş 9 Mayıs 2016 aracımız ford focus1 makyalı kasa sinyal ler sanırım sarı yano ben amerikan park taktıracağım için sinyaller sürekli yanacak onun için sinyallerin turuncu yanmasıni istiyorum nasıl tip ampul kullanmalıyım ve satın alabileceğim bir yer varmı internet üzerinden Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 9 Mayıs 2016 Paylaş 9 Mayıs 2016 (düzenlendi) 6 saat önce, alperen kaya yazdı: aracımız ford focus1 makyalı kasa sinyal ler sanırım sarı yano ben amerikan park taktıracağım için sinyaller sürekli yanacak onun için sinyallerin turuncu yanmasıni istiyorum nasıl tip ampul kullanmalıyım ve satın alabileceğim bir yer varmı internet üzerinden Yapılan işlemin ECE standartlarına aykırı olduğunu belirtmek isterim . Sarı renk park amerika ve kanada standartlarına uygundur . Trafik cezası ile karşılaşabilirsiniz ... Standart 21/W5W sarı çift duy sinyal ampulü alıp , 5W ucuna parklardan paralel + hat çekip bağlayacaksınız . 21W ucuna da sinyali bağlayacaksınız . Bağlantı yaparken parktan aldığınız kabloyu fişli yada soketli yaparsanız muayenede sök tak kes işlerinden kurtulmuş olursunuz ... 9 Mayıs 2016 tarihinde Mahmut Akbulut tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts