Turgay Özdemir 17 Temmuz 2010 Paylaş 17 Temmuz 2010 Uzunca bir sürenin ardından herkese selamlar... Hayattaki koşuşturmacalardan uzun süredir foruma giremiyordum. Golf`ten sonra bir süre hiçbir aydınlatma faaliyetim olmadı Ancak şimdi eşimin arabası için birkaç şey sormak istiyorum. R56 (2007 sonrası makyajlı kasa) bir Cooper`imiz var. Buna OEM farlarıyla birlikte xenon uygulaması düşünüyorum. Öncelikle çıkma farlara bakacağım. Eğer bulamazsam, son çare olarak sıfır farları tercih edebilirim. Ardından yine çıkma balast bulmaya çalışacağım. Son olarak da yıllar önce Golf`e ampül aldığım bir yer vardı. Hala yerinde duruyorsa, oradan da ampülleri alayım diye düşünüyorum. Bir bütçe belirlemiş durumda değilim. En iyi hesapla çıkan rakama göre yapıp yapmama kararı vereceğim. Şimdi birkaç sorum olacak, eğer daha evvel buna benzer çalışma yapmış tecrübeli ya da bir şekilde bilgisi olan arkadaşlar varsa.1- Golf`te olduğu gibi, Cooper`larda da, fabrikasyon çıkışında bulunan ve sonradan bizim eklememiz çok zor olan herhangi bir fonksiyon var mı? Direksiyonla yön değiştirme, ağırlıkla yükseklik ayarı yapma gibi.2- Montajı yaptıktan sonra, elektrik tesisatı anlamında problem yaşatacak herhangi bir durum olabilir mi? Arıza lambasının yanması, akım vs değerlerinden dolayı sorun yaşanması gibi? Mevcut kontrol üniteleri ya da beyinler, xenon uygulamasını destekler mi? 3- Otomatik ayar fonksiyonu var ise fabrikasyon farlarda, bizde muhtemelen olmayacak. Bu durumda içeriden far yükseklik ayarı çalışır mı ya da kolayca far ayarı yapılabilir mi?4- Uzun süreden beri bir alışverişim olmadığı için, balast ve ampül fiyatları konusunda bilgim yok. Çıkma balastların fiyatları ortalama ne oluyor? Bir de Cooper`deki ampül tipi nedir?Bu sorularla ya da benim sormadığım başka herhangi bir konudaki tüm bilgileri almak isterim. Herkese şimdiden çok teşekkürler. Şyi günler. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Temmuz 2010 Paylaş 18 Temmuz 2010 Benim için bu forum da hayattaki koşuşturmalardan birisi Galiba Cooper farını çıkma olarak bulman biraz zor olacak. Elbetteki oem uygulamada otomatik seviye sistemi var ve büyük ihtimalle de şu anki manuel far motorun oem xenon fara uymayacak. Ama yine de denemek lazım bazı araçlarda (hella farlı) uydurabilmek mümkün. Uymasa da fardaki vidalardan ayarlaman gerekecek. İlanlar kısmında balast satan ilanlar vardı. Orjinal farların AL marka ve D1S ampul / balast kullanıyor. Yorum bağlantısı
Turgay Özdemir 19 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2010 Merhaba Selçuk. Koşuşturma derken askerlik, evlilik gibi şeyleri kastetmiştim. Farı hiç aramadım, bu hafta bakacağım. O nedenle hiçbir fikrim yok bulup bulamayacağım konusunda. Bulmaya ya da yurtdışından getirmeye çalışacağım bakalım. Şlanlara baktım ancak balast göremedim. Ancak balastlara da DS1 balastı diye mi bakmam gerekir; böyle bir ayrım var mı? Yoksa balast tek tip mi? Bir de ampül de AL markasından başka markada bulabilir miyim DS1`i? Ya da illa AL mi bulmalıyım?Benim için bu forum da hayattaki koşuşturmalardan birisi Galiba Cooper farını çıkma olarak bulman biraz zor olacak. Elbetteki oem uygulamada otomatik seviye sistemi var ve büyük ihtimalle de şu anki manuel far motorun oem xenon fara uymayacak. Ama yine de denemek lazım bazı araçlarda (hella farlı) uydurabilmek mümkün. Uymasa da fardaki vidalardan ayarlaman gerekecek. Şlanlar kısmında balast satan ilanlar vardı. Orjinal farların AL marka ve D1S ampul / balast kullanıyor. Yorum bağlantısı
Turgay Özdemir 22 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2010 Tamamdır Selçuk anladım. Far konusunu önce halledeceğim. Dün hurdacılara gittim. Biryerde tek sağ vardı; balast ve ampül dahil 500tl dedi. Karşısında biryerde ikisine birden, yine balast ve ampül dahil 1600tl dedi. Hurdacılar gerçekten gerçekten çok ilginçler. Bir de sanayideki bir tanıdık parçacıya sormuştum, farın sıfırına 300 Euro demişti, orjinaline. Hella`da falan varsa bir bakayım haber edeyim sana dedi. Bugün ona da bir uğrarım. Çok acelesi de yok, zamanla hallederim diye düşünüyorum. Mercek takma işi de olabilir ama şu an ona ayıracak fazla zamanım yok. Hiç olmadı, son çare olarak düşünebilirim belki.Gelişmelerle ilgili bilgilendiririm. Yorum bağlantısı
Burç Cılvarlıoğlu 21 Aralık 2013 Paylaş 21 Aralık 2013 Merhaba,2009 model mini cooper s sahibiyim. Aracımda normal far bulunmakta ve bi xenon takmak istiyorum. Bu konuyla alakalı bir forum olduğunuzu anlıyorum ve yardımlarınızı rica ediyorum Yorum bağlantısı
Emin Günaydın 21 Aralık 2013 Paylaş 21 Aralık 2013 bu işi kendiniz mi yapmak istiyorsunuz, yaptırmak mı istiyosunuz... Yorum bağlantısı
Fatih Özbaş1679652583 21 Aralık 2013 Paylaş 21 Aralık 2013 valla öncelikle kolay gelsin diyorum...mini cooper a bi-xenon çok yakışıyor... kesinlikle yapın diyorum... fakat D1S yapmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 23 Aralık 2013 Paylaş 23 Aralık 2013 Kasa kodu R56 olarak yazdım, yanlışsa düzeltin. Farın hacmi yeterli gibi sanki. Mercek montajı mı yapacaksınız, bu aracın orjinal xenon farları D1S ve oldukça pahalı olmalı. Yorum bağlantısı
Burkay Tez 12 Mart 2014 Paylaş 12 Mart 2014 Öncelikle Selamlar,Halojen Farlı aracım için bi xenon uygulması düşünüyorum. Aşağıdaki linkteki hazır mercekli far sistemini alıp xenon uygulayacağım ama bu sistemin mercekleri ve kalitesi hakkında bilgim yok. Junyan marka deniliyor ve alman malı olduğu söylüyor satıcı.http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-mini-cooper-06-sonrasi-mercekli-far-junyan-x-power-tuning-155514835/detaySorularım :1) Bu linkini koyduğum mercekli sistem iyimidir ?2) Bu sistem üzerine hangi balast ve ampulu öneriyorsunuz ?3) Sanırım can-bus özelliği olan bir sistem almam lazım sorunsuz çalışabilmesi için.4) Yazılıma yeni sistemi tanıtmak gerekecek sanırım değilmi ?Şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 12 Mart 2014 Paylaş 12 Mart 2014 *** Yeni Konu Açmadan Önce Forumda Arama Yapınız, Varsa Daha Önce Açılmış Konuya Devam Ediniz ***Öncelikle Selamlar,Halojen Farlı aracım için bi xenon uygulması düşünüyorum. Aşağıdaki linkteki hazır mercekli far sistemini alıp xenon uygulayacağım ama bu sistemin mercekleri ve kalitesi hakkında bilgim yok. Junyan marka deniliyor ve alman malı olduğu söylüyor satıcı.http://www.sahibinde...155514835/detaySorularım :1) Bu linkini koyduğum mercekli sistem iyimidir ?2) Bu sistem üzerine hangi balast ve ampulu öneriyorsunuz ?3) Sanırım can-bus özelliği olan bir sistem almam lazım sorunsuz çalışabilmesi için.4) Yazılıma yeni sistemi tanıtmak gerekecek sanırım değilmi ?Şimdiden teşekkürler.1- Hayır. Uzakdoğu üretimi halojen mercek olduğundan ne halojen ne de xenonda iyi sonuç alınamaz.2- Orjinal bi-xenon farın fiyatını ve takılabilirliğine, olmuyorsa mevcut farın içine bi-xenon mercek montajı üzerine yoğunlaşın.3- Oem dediğimiz orjinal xenon fardan çıkma ürünleri kullandığınızda beyinde ayarlama yapmak gerekiyor mu araştırın.4- Çok büyük ihtimalle. Benzer modifiyelerde neler yapılmış, incelediniz mi ? 2 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Mart 2014 Paylaş 13 Mart 2014 Burkay bey Orjinal fara iyi bir çalışma ile junyandan çok daha yakışıklı ve aydınlatma kalitesi yüksek bir far yapılabilir.Paranızı heba etmeyin. Yorum bağlantısı
Burkay Tez 24 Mart 2014 Paylaş 24 Mart 2014 Bu sistemler her türlü muayeneden geçmeyeceği için orjinali ellemek istemiyorum. Peki aşağıdaki linkteki cooper için orjinal xenon lambalarından 2 tane çıkma alsam bunların üzerine hangi ampul ve balastı alıp sorunsuz çalıştırabilirim arabamdaki sistem ile ?http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-cooper-sag-far-bursa-cikma-parca-157633365/detay Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Mart 2014 Paylaş 26 Mart 2014 Bu sistemler her türlü muayeneden geçmeyeceği için orjinali ellemek istemiyorum. Peki aşağıdaki linkteki cooper için orjinal xenon lambalarından 2 tane çıkma alsam bunların üzerine hangi ampul ve balastı alıp sorunsuz çalıştırabilirim arabamdaki sistem ile ?http://www.sahibinde...157633365/detayD1S ampul ve bosch (AL) D1S balast. Yorum bağlantısı
Deniz Taran 22 Kasım 2015 Paylaş 22 Kasım 2015 Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhabalar.Forumda pek aktif olamadım gerek iş hayatı gerekse özel hayat sanal ortamda bulunmaya pek müsade etmedi malesef.Yeni bir araba aldık ailemize fakat gerek farlar gerekse stoplar gözüme pek hitap etmedi. Çıkma farları buldum mercekli fakat onlara okadar para vermek açıkçası pek işime gelmedi. Biraz araştırma neticesinde D1S bixenon mercek montajı yapılabildiğini öğrendim.Mercekleri aşağıdaki satıcıdan almayı planlıyorum fiyat ve performans olarak bilgilerinize ihtiyacım var. Muadili olarak önerebileceğiniz mercekler var ise onlarıda söyleyebilirsiniz. F/P önemli bu arada.http://www.sahibinde...30251676/detay/Uyum konusunda sorun yaşar mıyım bu mercekleri monte ederken ? Ölçüleri aşağıdaki gibiİlk defa mercek montajı yapacağım bulundurmam gereken aletler nelerdir ? (dramel harici birçok el aletim var)Arabanın orj farları kontak açınca yükseklik ayarı yapıyor mercekden sonra sorun yaşar mıyım ?Montaj sonrası ufuk çizgisini nasıl ayarlayacağım ?Bixenon kit olarak F/P açısından ne alabilirim ? Soğuk selektör önemli tabi bunuda düşünmek gerekli.Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler. Yorum bağlantısı
Deniz Taran 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 Balast olarakOsram XENAELECTRON -1-D1/12Power input 41 WNominal wattage 41.0 WNominal voltage 12.0 VTest voltage 13.5 VECE category D1S & D1RLength 82.0 mmProduct weight 106.60 gEAN : 4008321519160Ampul olarakOSRAM 66140CBI XENARC COOL BLUE INTENSEPower input 35 WNominal wattage 35.0 WNominal voltage 85.0 VPower input tolerance ±3 %Test voltage 13.5 VECE category D1SLength 83.0 mmDiameter 9 mmEAN : 4008321401472Bu seti kullanmayı düşünüyorum. Türkiye Osram satış temsilcisi arkadaşımdan neredeyse geliş fiyatına alacağım. Bu setin uyumu konusunda sıkıntı yaşar mıyım ? Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 Set düzgün çalışır fakat mercek pahalı daha uygunları var . Yorum bağlantısı
Deniz Taran 23 Kasım 2015 Paylaş 23 Kasım 2015 Set düzgün çalışır fakat mercek pahalı daha uygunları var .Mercek olarak kapak ve ampul tutucu dahil D1S ilanı bulamadım banada biraz pahalı geldi kapak hariç 100 lira olan ilanlar var . sizin bildiğiniz set halinde satan birileri var mı ? (kapak ampul tutucu ve mercek) Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 Mercek fiyatı fazla değil, tutucuları pahalı çünkü. Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 Daha geçen gün tutucuları sattım çifti 30 tl den. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 İlandakiler orjinaldir belki, bilemiyorum. Mercekler kaça düştü ? Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 25 Kasım 2015 Paylaş 25 Kasım 2015 Sahibindende çifti 100 e olanda var 200 e olanda. he 200 ona vericeğime fatih satıyordu sanırım tsx onu alırım daha iyi. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Kasım 2015 Paylaş 26 Kasım 2015 Tsx Msx insanların aklını bulandırmayın 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 26 Kasım 2015 Paylaş 26 Kasım 2015 tsx değilmiş zaten Fxr mış http://www.geceucusu.com/topic/6919-satilik-fxr-tsx-valeo-projektorler/ Yorum bağlantısı
Deniz Taran 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 D2S merceğe D1s Ampul takılır mı ?Erkan beyin mercekleri konusunda niyet etmiştim fakat kendisiyle konuşma halindeyken ertesi gün başkasına sattığını söyledi. Neyse FX-R mercek almaya karar verdim ışık dağılımı ve kesilme çizğisinin netliğinden dolayı ama d1s versiyonu yok sanırım. Ebaydan satın alacağım. D2s uyumlu olduğu yazıyor bende soğuk selektör faktörünü düşündüğüm için D1s kitten vaz geçemiyorum. Bu merceğe D1s ampulü takabilir miyim ? Kesme biçme yapabilecek alet edevatım var. Harici aparat yaptırabilecek imkanımda var. Belki önceden yapan birileri vardır diye tecrübelerinize danışmak istedim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts