Mahmut Akbulut 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Mevcut haliyle malesef takılamaz modifiye edilirse olur ama ampul değişimi olduğunda çok zorlanırsınız , farları sökmek gerekebilir ... Yorum bağlantısı
Deniz Taran 30 Kasım 2015 Paylaş 30 Kasım 2015 Mevcut haliyle malesef takılamaz modifiye edilirse olur ama ampul değişimi olduğunda çok zorlanırsınız , farları sökmek gerekebilir ...Farı sökmek kolay hayatımda gördüğüm en kolay far sökülüşü bu arabada. Tampon vs sökmeye gerek yok.Benim derdim D2s ampul silindir soket yapısı sayesinde merceğin içine yuvasına giriyor. Fakat D1s ampulün soket yapısı farklı olduğu için merceğin içerisine yuvasına oturmayacağından korktuğum için henüz cesaret edemiyorum almaya. Işık kaybı yada dengesiz ışık dağılımı olmasından korkuyorum. Yorum bağlantısı
Deniz Taran 18 Aralık 2015 Paylaş 18 Aralık 2015 Hepsi tamam pazar günü montaja başlıyorum hayırlısıyla. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Mercek sabitleme aparatlarını hazır mı aldınız ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 Benim de dikkatimi çekti, çok özenli Yorum bağlantısı
Deniz Taran 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 8 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Mercek sabitleme aparatlarını hazır mı aldınız ? Hayır kendim tasarladım solid edge programında. Sonra iş yerimin metal kısmında bastırdım o konuda rahatım Fakat bir türlü cesaret edemiyorum montaja. neredeyse 1 aydır kesintisiz video izliyorum tek korkum odak ve kesilme çizgisi ayarlayamamak. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Taran 24 Aralık 2015 Paylaş 24 Aralık 2015 6 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Benim de dikkatimi çekti, çok özenli Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Deniz Taran 2 Ocak 2016 Paylaş 2 Ocak 2016 Youtube'u neredeyse hatim ettim. En çokta devil eye yani şeytan gözü ilgimi çekti. Bu işlemi yaptıktan sonra ampul sıcaklığı yüzünden bu ledler erimez mi ? Nekadar sağlıklı olur yorumlarınız nedir ? Montaja henüz başlamamışken bunu da dahil etsem mi diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 2 Ocak 2016 Paylaş 2 Ocak 2016 Led yerine cclf angel kullanmak daha mantıklı , ısıya daha fazla dayanıyorlar . Ben de yapmıştım led devil ama çok uzun ömürlü olmuyor . Bunların küçük çaplı olanları var lens arkasına sığacak şekilde ... 1 Yorum bağlantısı
Ümit Özcan 12 Ocak 2016 Paylaş 12 Ocak 2016 Bütün projeleri meraj ediyoruz gece uyanıp forumu kurcaladıgım bile oluyor varmı yeni bişeyler diye ? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 16 saat önce, Deniz Taran yazdı: Kimse merak etmiyor mu projeyi ? Bizim sormamız lazım, nerde fotolar videolar ? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 17 saat önce, Deniz Taran yazdı: Kimse merak etmiyor mu projeyi ? Meraklandırmıyorsunki Yorum bağlantısı
Deniz Taran 13 Ocak 2016 Paylaş 13 Ocak 2016 (düzenlendi) 4 saat önce, Selçuk Keleş yazdı: Bizim sormamız lazım, nerde fotolar videolar ? 3 saat önce, Mahmut Akbulut yazdı: Meraklandırmıyorsunki Aslında bende merak içerisindeyim nasıl olacak diye ama bir türlü vakit bulamadım başlamak için eşim rahatsızlandı, iş yerinde yıl sonu telaşesi, ailemin bize ziyareti birazda cesaret edemeyişim derken süreç uzadı gitti. Bu süre zarfında youtube'dan bir sürü video izledim şu an yedek farım olsa gözüm kapalı yaparım fakat çıkma farları bile 800 lira olan arabamın orjinal farına dokunmaya cesaret edemiyorum. Projeye başlarken ayırdığım bütçe 600 liraydı şimdi 800 lirayı buldu aldıklarım. Einhell dremel seti aldım 130 liraya ertesi gün bauhaus'ta orjinal dremel 3000 serisi ürün kampanyaya girince dayanamadım onuda aldım 85 lira. Mercek, balast, ampul, ampul tutucu ve mercek kapağı seti 400 lira Jel epoksi yapıştırıcı 38 lira Macun epoksi yapıştırıcı 28 lira (bunu video izlerken görmüştüm jel epoksi kuruyana kadar sabit tutma telaşesi olmuyor) Isıya dayanıklı siyah boya 20 lira (far tasını karartacağım fakat merkcek kapaklarını boyamayacağım.) Farları kapattıktan sonra kullanacağım sert mantallar 50 lira Spatula 7 lira 2 adet ve role 4 adet sigorta soketi 15 lira Sıcak hava tabancası 50 lira Elimde olanlar ; Makaron Kablo çorabı Cırt Mercek sabitleme apatı (kendim tasarladım) M4 Vida somun pul spacer Bukadar birikimim oldu bakalım sömestr tatilinde eşim memlekete gidiyor 1,5 hafta sürem var inşallah başlayıp bitireceğim. 13 Ocak 2016 tarihinde Deniz Taran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Deniz Taran 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Kafama takılan bir durum var. Şöyle ki role ile bixenon taktıktan sonra farları açtığımda h4 soketinden çekilen akımda bir değişiklik olmayacağı için arıza lambası yakma durumu oluşacak mıdır ? Önceden sokete ampul bağlıydı ve farlar açılınca akım geçiyordu şimdi ise role beslemeyi aküden alacağı için soketten ampulün akımı geçmeyeği için arıza lambası yakar mı diye tereddüte düştüm. Acaba arıza lambası yakar mı ? Yorum bağlantısı
Deniz Taran 26 Ocak 2016 Paylaş 26 Ocak 2016 Bu arada dün akşam farları açtım mercek kapaklarını tıraşladım mercek için far tasını deldim bu akşam montajını yapıp kapatacağım bir sorun olmazsa. Fotoları eklerim yakın zamanda. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Taran 27 Ocak 2016 Paylaş 27 Ocak 2016 Evet birkaç foto atayım elimden geldiğince fotoğraf çekmeye çalıştım ama yapım aşamasını yetiştiremiyeceğim korkusundan dolayı pas geçtim. önce farı açtım çok kolay açıldı ısı tabancası ile sonra odak alabilmek için dışarıda bulduğum palete bağladım ve odak çizgisi Merso kapakları almıştım ama büyük geldiler bende tıraşladım ve etrafına merceği kapatması için alüminyum malzemeden set yapıştırdım ve ısıya dayanıklı siyah boya ile boyadım. Far tasını deldim gerekli hizalamarı yaptım ve merceği taktım. Far tasınıda ısıya dayanıklı siyah boya ile boyadım. Blackline görünüm oldu henüz farı kapatmadım belki kapakları ısıya dayanıklı gümüş gri renge boyarım yorumlara göre. 5 Yorum bağlantısı
Deniz Taran 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 Sona yaklaştıkça sorunlar çıkmaya başladı. Mercek far camına değiyor geri almam gerekti Geri aldım busefer ufuk cizgisi yamuldu düzltmeye çalıştım merceğin yapısı dönmeye müsade etmedi Merceği biraz traşladım busefer mercek kapağı merceği geriye aldığım için tas içerisine sığmadı. 3 günlük emek boşa gitti anlayacağınız. Başladığım noktaya geri döndüm en hızlısından mercek kapağı almam gerekiyor. Çok kalın olmayan Gatling Gun tarzı bir kapak arıyorum. https://www.theretrofitsource.com/components/shrouds/gatling-gun-projector-shrouds.html#.Vqmuxr95J3E Gelmesi uzun süreceği için retrofitsource'tan satınalmak 2. planda şimdilik. Arşivinde olan var mı bu kapaktan ? 1 Yorum bağlantısı
Deniz Taran 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 Gatling gun tarzı çok geniş olmayan kapak arıyorum kısıtlı alanda çalıştığım için çapı nekadar küçük olursa işime okadar yarıyor. Yorum bağlantısı
Murat Engin 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 Anılarım canlandı birden...yaşadığını sıkıntıların daha fazlasını yaşayıp, sinir krizi geçirdim resmen..(Eski konularımdan aratabilirsiniz) farları orijinaline döndürüp, arabayı da değiştirdim... Ama sizin proje benimkinden daha başarılı, devam etmenizi öneririm, çözülmeyecek gibi görünmüyor... Kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Deniz Taran 28 Ocak 2016 Paylaş 28 Ocak 2016 13 dakika önce, Murat Engin yazdı: Anılarım canlandı birden...yaşadığını sıkıntıların daha fazlasını yaşayıp, sinir krizi geçirdim resmen..(Eski konularımdan aratabilirsiniz) farları orijinaline döndürüp, arabayı da değiştirdim... Ama sizin proje benimkinden daha başarılı, devam etmenizi öneririm, çözülmeyecek gibi görünmüyor... Kolay gelsin. teşekkür ederim ilk defa mercek montajı yapıyorum tecrübe ederek devam ettiğim için öngöremediğim problemlerle karşılaşınca canım sıkılıyor. Şimdi sıfırdan başladım tek sorun mercek kapağı. En olmadı retrofit source dan sipariş vericem yapabilecek birşeyim yok. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 Araca göre değişiyor arıza ışığı yakması. Ampulü çıkarıp arabayı çalıştırıp deneyebilirsin. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Şubat 2016 Paylaş 1 Şubat 2016 (düzenlendi) Eline sağlık.Önceki yazdıklarından sonra sonuç Hella bi-xenon ile harcamanada değen bir çalışma olmuş.Arıza ışığı için role konusunda yazdım. Bu işte sabır yok ise elini sürmeyeceksin.Eski araçtada yeni araçlardada far her şekli ile değişime uğruyor ve çıkacak sorunlar için sabır,azim şart. Bu işlerde sinir hatmi yapılırsa zararlı çıkılır. Lakin mercek kapgın her şekilde güzel olmuş fakat fikir babında başka yapan olursa bu far formuna en yi gideceke bence tek mercek kapagı Fiat Bravo farının orijinal mercek kapagını adapte ederek olur kanısındayım. 1 Şubat 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Deniz Taran 3 Şubat 2016 Paylaş 3 Şubat 2016 On 01.02.2016 at 20:49, Oktay Toker yazdı: Eline sağlık.Önceki yazdıklarından sonra sonuç Hella bi-xenon ile harcamanada değen bir çalışma olmuş.Arıza ışığı için role konusunda yazdım. Bu işte sabır yok ise elini sürmeyeceksin.Eski araçtada yeni araçlardada far her şekli ile değişime uğruyor ve çıkacak sorunlar için sabır,azim şart. Bu işlerde sinir hatmi yapılırsa zararlı çıkılır. Lakin mercek kapgın her şekilde güzel olmuş fakat fikir babında başka yapan olursa bu far formuna en yi gideceke bence tek mercek kapagı Fiat Bravo farının orijinal mercek kapagını adapte ederek olur kanısındayım. Bir sorun yaşıyorum şöyle ki Motor çalışmıyorken farlari açtığımda uzun kısa selektor yada sadece uzunlari yaktigimda sorunsuz birsekilde kullanıyorum. Gel görki motor çalışıyorken selektor yapayım yada uzunlari yakayım farlar sönüyor birde cızırtı sesi geliyor birsey ark yapar gibi. Sorun aküden mi sizce de ? Benim kafama takılan Diyelim ki voltaj dalgalanmasi oluyor ama neden ark sesi geliyor ? Yorumlarınızı bekliyorum daha dogru duzgun arabayi kullanmadım 2 haftadır sorunlarla boğuşuyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts