İçeriğe Yönlendir

Chevrolet Cruze Mercek + bi xenon

Serkan Demir1679652589

Recommended Posts

Ayberk Bağbaşı
Yanlışlık yok.

Aldığınız far çin üretimi junyan veya Tyc marka farlardan.Bu farlardaki mercekler H1 bunu Junyan çok kullanıyor veya H7 halojen tipte üretilen aydınlatması bence Halejenlerden bile iyi olmayan mercek kullanırlar.Bi-xenon olması bile kaliteyi artırmıyor,sadece aynı merceğin iç perdesi hareketli hepsi bu.

Oktay abi o zaman ben merceklerimi degistireyim bi far modifiyesine de ben gideyim. Rica etsem bana biraz bilgi verir misin su konularda.

Sahibindende mercek ampul ve blastlara bakarken bir çok d2s d3s ampul blast gördüm. Fakat burdan öğrendiğime göre soğuk selektörü yapmak için d1s ve gen5 blast gerekiyor. Onlar nasıl selektör yapabiliyor? Bu konuda biraz bilgiye ihtiyacım var. Halojen uzunumu iptal edip soğuk selektör yapmak istiyorum. d1s ve gen5 den baska kullanabilceğim bir şey yokmudur?

Ve burdan görebildiğiniz kadar benim merceklerimde hangi tip kullanmam lazım birşey söyleyebilir misiniz? inc olarak nedir?

Son olarak sunun hakkinda ne dusunuyorsun? Aydinlatmasi selektörü nasildir? http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-morimoto-d2s-mini-bi-xenon-kit-135796425/detay

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Sellektörde anlık olarak ampule daha fazla akım yollayarak bu özelliği sağlıyor.

D1s ve Gen5 fazlasıyla yeterli daha hesaplısını bulmak zor.Verdiğin linkteki üründe soguk sellektör yapabilir mi bilmiyorum.

Öncelikle merceğin yapısını ve takılı olduğu yerin tespitinden sonra mercek seçimi yapılması daha dogru olur.

Linkteki ürün hakkında benim bilğim yok.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Linkteki morimoto bildiğimiz çin malı H serisi xenon balastı sadece dışı farklı ve soğuk selektör yapmaz...

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

O zaman fiyat adı kaliteli görünsede epey yüksek diyebiliriz.

Aslında değil abi komple kit olarak düşünüce fiyat uygun ama kaliteli değil biliyorsun Connect te kullanmıştım bu mercekleri aydınlatma vasat (mercek+balast+ampul+mercek kapağı hepsi içinde )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı
(düzenlendi)
O vakit Gen5 bunun yanında epey hesaplı görünüyor :yes:

Aslında değil abi komple kit olarak düşünüce fiyat uygun ama kaliteli değil biliyorsun Connect te kullanmıştım bu mercekleri aydınlatma vasat (mercek+balast+ampul+mercek kapağı hepsi içinde )

Cevaplariniz icin cok tesekkurler. Hafif hafif kafamda olusuyor bazi seyler. Sanirim oem bi xenon isini bu tatilde yapabilecegim :) peki su set nasil duruyor? D1s ampul hella mercekler var bosch blast vard enmis ama blastla ilgili bilgi yok. Link vermeyi unutmusum pardon.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-2x-yeni-hella-bi-xenon-kople-set...balast,anpul,kapaklar-137766290/detay/

tarihinde Ayberk Bağbaşı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı

bu ilandaki set gen5 balast mi? O zaman benim selektör sevdam için iş görür diye düşünüyorum. Peki mercek ve ampuller konusunda ne düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı

merceğin delikeleri acaba benim söktüğümle uyuşacak mı en büyük merak konum bu şuan. Uymazsa ne yapmak lazım?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Evet ben de oyle biliyordum Selcuk abi peki su nasil bi mercek? Bir yanlislik yok mu?

http://www.sahibinde...122518570/detay

Bunlar bi-halojen mercekler. Dediğim gibi b-xenon mercek d2s/d1s tipinde olur. Halojen merceğin içine xenon kit takmakla o mercek gerçek xenon merceği olmaz.

merceğin delikeleri acaba benim söktüğümle uyuşacak mı en büyük merak konum bu şuan. Uymazsa ne yapmak lazım?

Tabii ki uyuşmayacak, hayal gücü ve el becerini kullanman gerekecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Merak etme ben kullandıkca sana kalmayacak gibi :lol:

Fakat cidden dogruya dogru bu servo perde yapısı Hella dan epey yavaş.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı

Benim bir sorum daha olcak. Cruzelarda selektör yapildiginda halojenin yanip sönme hizi cok yavas ve seri seri selektor yaptigimda halojen var hic sonmeden yanmaya devam ediyor. Seri seri selektor yapacaksam kolu cekiyorum birakiyorum sonmesini bekleyip yine yakiyorum. Bi xenona gecis yaptigimda bu surede degisiklik olur mu yoksa araca ozel bi hata veya özellik midir?

Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı
Selektör kolunun çalışma şekli ile alakalı bir durum...

Çözümü yok mudur bu isin?

Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı

Benim bir sorum daha olacak. Youtubedan mercek montajlari izliyorum far deligine mercegi sokup arkadan vidayla sabitliyorlar is bu kadar kolay. Benim diger arab olan punto evoya da kolay oldugu icin oyle bisey yao,ak istiyorum. Her mercek oyle sabitlrnebilir mi? O merceklerin adi sani nedir?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Benim bir sorum daha olcak. Cruzelarda selektör yapildiginda halojenin yanip sönme hizi cok yavas ve seri seri selektor yaptigimda halojen var hic sonmeden yanmaya devam ediyor. Seri seri selektor yapacaksam kolu cekiyorum birakiyorum sonmesini bekleyip yine yakiyorum. Bi xenona gecis yaptigimda bu surede degisiklik olur mu yoksa araca ozel bi hata veya özellik midir?

Xenonda olduğu gibi halojen ampulde de ısınma süresi vardır. Kısa far açıkken kolu çektiğinde siperin hareketi hızlı olduğundan selektör etkisi çok daha hızlı olur ama halojende durum değişmez.

Benim bir sorum daha olacak. Youtubedan mercek montajlari izliyorum far deligine mercegi sokup arkadan vidayla sabitliyorlar is bu kadar kolay. Benim diger arab olan punto evoya da kolay oldugu icin oyle bisey yao,ak istiyorum. Her mercek oyle sabitlrnebilir mi? O merceklerin adi sani nedir?

Aşağı yukarı bütün mercerkleri aynı şekilde sabitleyebilirsin. Xenon kısmındaki uygulama fotolarını incelemen gerek.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Bahsettiğiniz mercek tam olarak bu resimdeki mercek . Defaatle söylüyoruz ki uzun vadede hayal kırıklığı yaşatacak oem mercekten şaşmayın montajı sanıldığı kadar zor değil...

201303101421241.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı

Xenonda olduğu gibi halojen ampulde de ısınma süresi vardır. Kısa far açıkken kolu çektiğinde siperin hareketi hızlı olduğundan selektör etkisi çok daha hızlı olur ama halojende durum değişmez.

Tesekkur ederim Selcuk abi.

Aşağı yukarı bütün mercerkleri aynı şekilde sabitleyebilirsin. Xenon kısmındaki uygulama fotolarını incelemen gerek.

Bahsettiğiniz mercek tam olarak bu resimdeki mercek . Defaatle söylüyoruz ki uzun vadede hayal kırıklığı yaşatacak oem mercekten şaşmayın montajı sanıldığı kadar zor değil...

201303101421241.jpg

Biliyorum ama 2 arabaya oem xenon maddi durumum icin imkansiz. Cruze oem olcak punto kolay montajlanan bir sey olmali. Far tasini kesmeme gerek olmayacak birsey.

Yorum bağlantısı
Can Ayaslan

Malesef selektör kolu çok yumuşak ve geri toparlaması uzun sürüyor. Aynı sebepten ben de şikayetçiyim. Babamın aracı captiva, selektör için arka arkaya çekip bırakınca sönmüyor 1 saniye gecikmeli yaparsanız o şekilde kapanıp tekrar yanıyor. Kendi aracım civic ve onda selektör yapmaya alışmışım arka arkaya yapınca çat çat yanıp sönüyor. Bir çözümü yok sanırım chevrolet araçlar böyle.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Role tertibatı ile daha aktif sellektör tertibatı yapılabilir.

Yeni nesil araçlarda sanırım kullanılan anahtar ,kol gibi parçaların ömrünü artırmak için yapılmış koruma devrelerinden dolayı bu tip sıkıntı oluyor.Bu sorunu son zamanlarda çokca okuyorum.

Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı

İşkence ya. Sanki o kol selektör için değil de sadece önde kimse yokken uzunları yakıp söndürmek için yapılmış.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...