Erdinç Yılmaz1679652600 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 (düzenlendi) Uzun bir süre sonra tekrar merhaba. Bu konuyu tekrar canlandırmak istedim çünkü cruze da kullandığım sonrada alınan mercekli far içine bi-xenon uygulaması sonunda bitti. Sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı almak istedim. Meşakatli oldu diyebilirim ilk montaj konya da bir usta tarafından yapıldı mercekler tam sabitlenmediği ve işçilik zafiyeti yüzünden tam bir hüsrandı. Daha sonra İzmirde başka bir arkadaş sağolsun açıp tekrardan elden geçirdi ve tüm sıkıntıları giderdi mercekler sabitlendi angel ledleri güçlendirildi. Yapım aşamasından birkaç resim ekliyorum. Bu arada D1S osram ampül ve gen 5 balast kullanıldı mercekler için ne olduklarını bilmiyorum aldığım arkadaş komple mercedesten söküldü demişti.Ve bunlarda gece çektiğim mercek desenleri bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum far ayarı ve odaklanma konusunda tam tecrübem yok sizce bir problem var mı? 30 Ocak 2014 tarihinde Erdinç Yılmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 Sağ mercekte problem var ampulü tekrar kontrol edin Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 tampon sökülmeden farların sökülmesi çok büyük avantaj gerçekten Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Sağ mercekte problem var ampulü tekrar kontrol edin Ne gibi bir problem üstad ? sağ far dediğin şoför tarafı değil dimi.tampon sökülmeden farların sökülmesi çok büyük avantaj gerçekten Hocam tamponu tam sökmedik üst kısım bağlantı sekmanları ile çamurluk içleri vidalarını çıkardık. Yorum bağlantısı
Erkan Kahya 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 İç kısımdaki projektörler sadece görsellik için mi kullanılacak? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Yolcu tarafındaki farı kastediyor. Ampul tam oturmamış gibi. D1S mercek kullanıldı değil mi? Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 İç kısımdaki projektörler sadece görsellik için mi kullanılacak?Evet içinde dipsiz ledli ampül var parklara bağlı sadece görüntü.Yolcu tarafındaki farı kastediyor. Ampul tam oturmamış gibi. D1S mercek kullanıldı değil mi?Mercekleri sabitlerken tek tek kontrol ettim ampüller oturmuştu. Belki çekimden dolayı sıkıntılı görünebilir. Mercekler evet D1S mercek, ampül yuvaları uygundu ampülün kendi aparatı ile merceğe sabitledik. Aslında ben far ayarlarına takıldım duvar yansımasında şoför tarafı yani sol taraf biraz aşağıda değilmi yani doğru cizgi bu şekildemi oluşuyor bu mercekte. Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Ne gibi bir problem üstad ? sağ far dediğin şoför tarafı değil dimi.Hocam tamponu tam sökmedik üst kısım bağlantı sekmanları ile çamurluk içleri vidalarını çıkardık.sürücü tarafı değil diğer taraf ampul tam oturmamış gibi sanki. Valla tampon konusunda çok şanslısınız. ledler 10 numara olmuş. gündüz sadece ledlerin yandığı halini çekebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 sürücü tarafı değil diğer taraf ampul tam oturmamış gibi sanki. Valla tampon konusunda çok şanslısınız. ledler 10 numara olmuş. gündüz sadece ledlerin yandığı halini çekebilir misiniz?En kısa sürede çekip paylaşmaya çalışırım. Ampülleride kontrol ederim bakalım sıkıntı varmı. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Sorun ampul de olabilir mercek siperi de bana daha çok siper gibi geliyor Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Sorun ampul de olabilir mercek siperi de bana daha çok siper gibi geliyor Üstad sorunun ne olduğunu anlatabilirmisin ben bakınca iki mercek de aynı yansıma gibi geliyor Sadece sol taraf biraz aşşağıda duruyor gibi. Bu konuda açıklayıcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Üstad sorunun ne olduğunu anlatabilirmisin ben bakınca iki mercek de aynı yansıma gibi geliyor Sadece sol taraf biraz aşşağıda duruyor gibi. Bu konuda açıklayıcı olursanız sevinirim.Resme göre sağ tarafta olan merceğe dikkatli bakacak olursan duvara yansıyan ışık kümesinin birbirinden farklı olduğunu göreceksin . Ampul tam oturmamış gibi yada ampul kapsülünde sorun var gibi , ampulün yerlerini değiştirerek resimlersen sorunun ampul mü mercek mi olduğunu daha iyi anlarız... 1 Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 Ayar ve kesme çizgileri sorunsuz ama değil mi? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 Sağ far yukarda aşagı çekmen lazım.Mahmut yazmış ya ampul oturmamış yada başka sorun var Uzun hüzme olarakta açıkca belli. Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 1 Şubat 2014 Paylaş 1 Şubat 2014 (düzenlendi) Son fotolar arkadaşlar şimdi 1-2-3 numaralı fotolardaki ayar mı doğru yoksa 4-5 deki ayar mı doğru? Farları arası normal açıklıkta mı? Bu arada sağ far lambasını kontrol ettim sanki değişti gibi parlaklık sizce de düzelmiş mi? Birde birşey fark ettim sağ far ayarı çalışmıyor sol far aşşağı ve yukarı sağa sola gidiyor ama sağ far sıkıntılı. Bir daha farı açmak pek işime gelmiyor. 1 Şubat 2014 tarihinde Erdinç Yılmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Düzelmiş sağ taraf. Güle güle kullan, güzel oldu. Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Teşekkür ederim ama hala net bir şey söyleyen olmadı arkadaşlar şimdi 1-2-3 numaralı fotolardaki ayar mı doğru yoksa 4-5 deki ayar mı doğru? Farları arası normal açıklıkta mı? Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Teşekkür ederim ama hala net bir şey söyleyen olmadı arkadaşlar şimdi 1-2-3 numaralı fotolardaki ayar mı doğru yoksa 4-5 deki ayar mı doğru? Farları arası normal açıklıkta mı?Olması gereken şekli bu ama senin yaptığın ayarda kullanılır sorun olmaz . Çok uğraştın son hali daha da bozulmasın diye söyledik... Yorum bağlantısı
Erdinç Yılmaz1679652600 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Üstad benim merceklerin kesilme çizgileri bu kadar net olmuyor sol farı yukarı kaldırabilirim sorun değil elimlede ayar yukarı kalkıyor. ama sonuç neden bukadar net olmuyor Mercekler mi sıkıntılı acaba?Yoksa kullandığım ampüllermi ?D1S 4300k osram Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 3 Şubat 2014 Paylaş 3 Şubat 2014 Yok bu mercekler OEM değil clear lens li çin malı mercekler Sizin mercekleriniz normal Yorum bağlantısı
Onur Turan1679652611 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 Abi bende kızıyorsum neden böyle net değil diye demek ki oem olmadığından mı bu mercekler böyle netmiş ? vay bee gerçekten çok şaşırdım Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 4 Şubat 2014 Paylaş 4 Şubat 2014 4-5 aynı zaten. Sağ taraf hafif aşağı alınırsa uygun olacak. http://www.geceucusu.com/topic/2417-far-seviyesi-nasil-ayarlanir/ 'den ayarlayabilirsin. Yorum bağlantısı
Sinan Özcan 13 Mart 2014 Paylaş 13 Mart 2014 Oktay abimiz şüphesiz bu konuda ustadır ancak kafama takılan bi soruda acaba 8000k kullanmanızdan dolayıda az ışık elde ediyor olabilirsiniz.çünkü kelvin değeri yükseldikçe lümen yani ışık verimi-gücü azalıyor.ben size 4300-5000k arası öneririm:) Yorum bağlantısı
taner eviş 28 Nisan 2014 Paylaş 28 Nisan 2014 ben de diğer forumlarda da bura da da herkes te ben ce sizin de karşı olmaznı gerek merceksiz far mevzusuna Yorum bağlantısı
Ayberk Bağbaşı 15 Mayıs 2014 Paylaş 15 Mayıs 2014 (düzenlendi) Abilerim kardeşlerim herkese merhaba. Öncelikle Soma Faciyasında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum.Basit bir soru sormak için bu konuyu açtım 3 4 cevaptan sonra konu silinebilir.2 aracım var teki chevrolet Cruze buna Oem bi-xenon dönüşüm yapacağım. Punto Evo için de bu düşüncem hakim fakat maddi durum olarak bunu oem yapamayacağım. Elimde de hazır h7 Xenon kit olduğu için onu kullanarak bu işi ucuz yollu ama standart farlardan da daha iyi bir aydınlatmayla bitirmek istiyorum. Mercek montajını yaparken far tasını kesmek istemiyorum. Ampul soketini söküp merceği önden koyup arkadan vidalayarak kolay bir çözüm yapmak istiyorum. Bu montajın videosunun linkini en altta veriyorum. Anlatımımdan anlamamış olabilirsiniz videoya bi göz atarsanız anlatmak istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum.Öncelikle bu sabitleme türü her mercekte olur mu? Eğer yapılıyorsa extra bir parça vs almam gerekiyor mu yoksa çıkma merceklerde bulabilir miyim?2. Sorum mercek seçiminden olacak.İlk olarak bu merceği buldum Hella H7 bi-halojen far. 80 TL isteniyor bu merceklere. mercek kapağı da bulduğumda buna başka bir şey almam gerekiyor mu acaba? Bunu istediğim şekilde montaj yapabilcek miyim acaba? Mercek bu.Eğer üstteki hellalar olmaz derseniz 2. Mercek de çin malı projektör. Bunu alırsam alacak başka bir şey yok fakat bunların da 200 TL fiyatı var.Anlamadığım kısım hella daha kaliteli bir ürünken alttaki neden daha pahalı?Eğer hella olur derseniz onun montajını hafta içi yapacağım.Yapmak istediğim montaj 1e1 olarak bu videoda verilmiş far tası kesme işini falan beceremediğim için bu uygulama kolay geldiği için bu işe gireceğim.Değerli zamanını ayırıp videoyu izleyip cevap veren herkese sonsuz teşekkürler.Video Link: 15 Mayıs 2014 tarihinde Ayberk Bağbaşı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts