İçeriğe Yönlendir

Grande Punto sis farı butonunu aktif hale getirme

Ozan Kar

Recommended Posts

Ozan Kar

Merhaba, grande puntoya sis farı takıcam bağlantının mümkün olduğunca orjinal olmasını istiyorum,

arabada ön sis arka sis far yükseklik ve menü kontrollerini içeren bi grup var ayrıca her buton için led var.

benim arabada ön sis düğmesi yerine kapak vardı, kapağı söktüğümde düğmenin olduğunu gördüm ve kapağı modifiye ederek düğme haline getirdim. onun çıkış pinini ne devre üzerine ne de sokete koymuşlar onada lehim yaparak soketin kenarından dışarı aldım.

böylece elimde düğme grubundan ön sisi açan kabloyu elde ettim

ama bunu nasıl kullancağımı çözemedim çünkü gördüğüm kadarıyla tetik olarak çalışmıyo :D

arabanın servis manueline göre 1 ve 6 numaralı pin ile ön sis farı açılıyo 1 ve 7 ile de arka sis. multimetrenin uçlarını birbirne değdirince sinyal veren konumda

1 ve 7 ye bağlayıp düğmeye basınca ses geliyor

1 ve 6 da da ön sis düğmesine basarak bu sesi aldım.

(bu denemeyi buton grubu araç üzerinde değilken yaptım)

sonra araca bağlayıp denedim, arka sis çıkışında yani 7 nolu pinde devamlı(yanlış ölçüm olabilir) +12V(açık olsada kapalı olsada) vardı(multimetrenin - ucunu direk aküye bağlayarak ölçtüm)

ama ön sis için yani 6 numaralı pinden hiç bi şekilde tetik alamadım...

nerde yanlış yapıyorum çözemedim

servis manuelinden aldığım bağlantı tarif ve şemaları: http://rapidshare.com/files/416709154/sis_farae_.xps

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

mevzuu aracin orjinal tesisatiysa, aklima bazi ihtimaller gelse de asla bilmeden yahut gormeden yorum yapamam. bence isten anlayan bir oto elektrikcisinin yolu sana gozuktu gibi. ben yaparak zevk alayim yahut 30 liram bende kalsin derken, Allah korusun binlerce liralik masrafa yol acabilirsin cunku.

Yorum bağlantısı
Ozan Kar

abi hiç sorma :s bugun follow me home bağlantılarını yapıcam derken kapıya giden soketi kırdım kablolarda nasıl çıkıcak çözemedim kelepçe bant filan idareten taktım ama muhtemelen taaaa bilmem nereye kadar o kablo komple değişmesi gerekicek.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

gecmis olsun. arabanin servis manuelleri yok mu internette filan. orda hangi baglantinin nerden gelip nereye gittigine dair semalar vardir, bulabilirsen cok faydasini gorursun.

Yorum bağlantısı
Ozan Kar
gecmis olsun. arabanin servis manuelleri yok mu internette filan. orda hangi baglantinin nerden gelip nereye gittigine dair semalar vardir, bulabilirsen cok faydasini gorursun.

var, inceledimde ama yanlış anlamışım :s

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Arkadaşımda var aynı araçtan onunkinde arka sis düğmesine bağlanmış sonradan takılan ön sisler ancak arıza ışığı yakıyor açtığında. Sizinki daha iyi bir fikir olmuş umarım sağlıklı bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven

Ayrı bi anahtarla sigorta kutusundan elektrik al geç ya.çok ugraşıyorsun..O kadarına gerek yok

Yorum bağlantısı
Ozan Kar
Ayrı bi anahtarla sigorta kutusundan elektrik al geç ya.çok ugraşıyorsun..O kadarına gerek yok

dediğin gibi yaptım abi hazır :s

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...