İçeriğe Yönlendir

VW Transporter (2003-2015) gündüz farı, sis farı ve park lambası

Hüseyin Matur

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Evet bu ampul standart. Fren lambalarında kullanılıyor. Sanayide bulmak zor olmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Evet bu ampul standart. Fren lambalarında kullanılıyor. Sanayide bulmak zor olmayacaktır.

Sanyi ile hiç uğraşmadım bana Diadem lazımdı Ahmet Bey de bende Narva marka var dedi bende ondan aldım..Eğer frenlerde kullanılıyorsa baya bi kuvvetli bi ampül..Dipsiz duylu olması da benim için avantaj oldu acaba ön parklarında bu ampülü kullanan fabrika çıkışlı modeller var mı?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu ampul parkta olmaz ki, 16W veya 18W güç tüketiyor. Gündüz farını gece kapatmazsan biraz parlak görünebilir. Diadem turuncu yanar onu sinyale takabilirsin zaten.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
(düzenlendi)
Bu ampul parkta olmaz ki, 16W veya 18W güç tüketiyor. Gündüz farını gece kapatmazsan biraz parlak görünebilir. Diadem turuncu yanar onu sinyale takabilirsin zaten.

Beni yanlış anladın abi diademi sinyaller için lazımdı hazır Ahmet Bey den sinyal almışkn bu ampülleride alayım dedim.

tarihinde Serkan G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Yok özellikle aynı soket olmasına dikkat ettim.

Ampüller geldi,selçuk abi şimdi ben bunları taktığım bi sorun olmaz dimi diğer standart dipsiz park ampülleri gibi aynı enerji tüketiyor dimi?

post-3235-1288172971_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Bana kalırsa senin mevcut park ampül soketin yanacaktır.Çünkü soket düşük güçlü ampüle göre tasarımlı.Bu ampülün watı yüksek.Pek uzun ömürlü olmaz gibi.Güç olarakta 3 kat fazla enerji harcayacak.

Bu ampül mevcut park yuvasından geçebilecekmi?

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Bana kalırsa senin mevcut park ampül soketin yanacaktır.Çünkü soket düşük güçlü ampüle göre tasarımlı.Bu ampülün watı yüksek.Pek uzun ömürlü olmaz gibi.Güç olarakta 3 kat fazla enerji harcayacak.

Bu ampül mevcut park yuvasından geçebilecekmi?

Park yuvası mercek takıldığı için yok..Ben gündüz farlarını söktüm e gündüz ampülü sığdığına göre bu hayli hayli sığar..Gündüz lambasının olduğu projektör park projektörü oldu artık.Ama yakar diyorsun.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Ampüller geldi,selçuk abi şimdi ben bunları taktığım bi sorun olmaz dimi diğer standart dipsiz park ampülleri gibi aynı enerji tüketiyor dimi?

Tak elini korkak alıştırma bişey olmaz. :p Hatta sağlı sollu 5W-16W karşılaştırma fotoğrafı da çek.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Tak elini korkak alıştırma bişey olmaz. :p Hatta sağlı sollu 5W-16W karşılaştırma fotoğrafı da çek.

abi yakmayak şimdi durup dururken soketi ya.Korkat alıştırma diyosun ama ben sen gibi prof değilim ki bu konularda.Şimdi bide soket arar dururum ben :)

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

duyular bence taşır bu ampulü sonuçta fazla sabit yanmayacaklar.en kötü duyu 10watt ampulü rahatca kaldırır ama dış pleksisinin ayna yapısı burda öne çıkıyor,dikkatli olmakta fayda var derim.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583

selçuk abi W16 ları takıp denmek farkı anlamk için resim çekmek istesemde telefonun şarzı ilk 3 fotodan sonra bitti..perşembe gündüz resimlerini cekicem.şidi dediğin gibi bu ampül bu soketi eritir mi? soket bildiğin ince ve sert plastik ampülü taktım bi 30 sn de dokunulamaz sıcaklığa ulaştızaten..Çok fark var baya ii parlıyor..xenonlar yanında sönük kalıyordesem abartmış olurum..Ama kullanmam heralde.

Resimlerde W16 nın sokete takılı hali diğeri w16 nın yanmış ve diğeride Standart dipsizin yanmış hali..

post-3235-1288732151_thumb.jpg

post-3235-1288732167_thumb.jpg

post-3235-1288732183_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
selçuk abi W16 ları takıp denmek farkı anlamk için resim çekmek istesemde telefonun şarzı ilk 3 fotodan sonra bitti..perşembe gündüz resimlerini cekicem.şidi dediğin gibi bu ampül bu soketi eritir mi? soket bildiğin ince ve sert plastik ampülü taktım bi 30 sn de dokunulamaz sıcaklığa ulaştızaten..Çok fark var baya ii parlıyor..xenonlar yanında sönük kalıyordesem abartmış olurum..Ama kullanmam heralde.

Resimlerde W16 nın sokete takılı hali diğeri w16 nın yanmış ve diğeride Standart dipsizin yanmış hali..

Ben eriyeceğini sanmıyorum, bunu denemeden göremezsin.

W5W de epey ısınıyor W16W elbette ki daha fazla ısınacaktır, daha parlak yanan ampul istiyordun bundan başka seçenek yok. Gerçi vardı önermiştim ama ona da bir bahane buldun :)

Zaten gündüz farı olarak kullanmayacaksan W16W'yi kullanmaman daha iyi.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Ben eriyeceğini sanmıyorum, bunu denemeden göremezsin.

W5W de epey ısınıyor W16W elbette ki daha fazla ısınacaktır, daha parlak yanan ampul istiyordun bundan başka seçenek yok. Gerçi vardı önermiştim ama ona da bir bahane buldun :)

Zaten gündüz farı olarak kullanmayacaksan W16W'yi kullanmaman daha iyi.

Selçuk abi erime ihtimaline karşılık alim.folyo sarayım mı dibine ama erirse dibi erir öle değilmi?

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
Selçuk abi erime ihtimaline karşılık alim.folyo sarayım mı dibine ama erirse dibi erir öle değilmi?

duyu gayet iyi bencede erimez o sarı parça nedir bilmiyorum ama oda saglam görünüyor.ampülün kafası bir yere degmedigi sürece erime olacagını sanmam.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Fayda etmez, ampulun dibine gelen yer (resimde sarı şey) yerinden erir eğer eriyecekse. O yuvarlak dış kapak erimez, reflektöre de zararı olmaz.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu

normalde dipsiz 5watt ampul bu sarı bölüme direk oturuyor. ampul direk dokunduğu için çok fazla ısınıyor. bu w16w de ise arada cam bir kısım daha var. ampulun kendi direk sarı bölüme basmıyor. tamam ampul daha sıcak olur ama bu boşluk sebebiyle bencede erime gibi bir durum oluşmaz.

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
(düzenlendi)
normalde dipsiz 5watt ampul bu sarı bölüme direk oturuyor. ampul direk dokunduğu için çok fazla ısınıyor. bu w16w de ise arada cam bir kısım daha var. ampulun kendi direk sarı bölüme basmıyor. tamam ampul daha sıcak olur ama bu boşluk sebebiyle bencede erime gibi bir durum oluşmaz.

Fotoları gündüz gözüyle cektim.Aslında W16 sarı cisme hiç değmiyor.Ama dipsizin oturduğu duy bu sarı cisme bağlı yani duylar aşırı ısınma yaparsa anca öyle.Gündüz farı kadar olmasada Bmw larin angelleri kadar parlak oldu.Sol fara w16 diğeri önceden kullanmakta olduğum 5w.

04112010884.jpg

5w ın soketteki duruşu

04112010870.jpg

04112010871.jpg

04112010872.jpg

04112010874.jpg

W16 nın soketteki duruşu

04112010875.jpg

04112010876.jpg

Sol fardaki w16

04112010877.jpg

04112010878.jpg

04112010879.jpg

04112010880.jpg

04112010881.jpg

04112010882.jpg

04112010883.jpg

tarihinde Serkan G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Bu haliyle tam gündüz farı gücünde olmuş. Güzel.

Gördüğüm tek sorun bunun geceleyin göz kamaşması yapabileceği.

Geceleyin kısa xenon açıkken 50 metre ileriden fara bakıldığında göz alıyor mu bunu kontrol etmen lazım.

Bir de bu haliyle 10 metreden bir duvar resmi alalım. (Kısalar kapalı parklar açık iken)

Bu araçta "park lambası bozuk" uyarısı var mı ? Ampulü söktüğün zaman ne oluyor ?

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
Bu haliyle tam gündüz farı gücünde olmuş. Güzel.

Gördüğüm tek sorun bunun geceleyin göz kamaşması yapabileceği.

Geceleyin kısa xenon açıkken 50 metre ileriden fara bakıldığında göz alıyor mu bunu kontrol etmen lazım.

Bir de bu haliyle 10 metreden bir duvar resmi alalım. (Kısalar kapalı parklar açık iken)

Bu araçta "park lambası bozuk" uyarısı var mı ? Ampulü söktüğün zaman ne oluyor ?

Niyeyse herhangi bir ampül çıkarıldığında uyarı vermiyor.Akşamda çekecektim ama kötü haber tez yayılır.1 saat boyunca yanık bir vaziyette bıraktım farın dış camı diğerine göre ısınmış vede sokette çok ufak bi erime vardı.Çıkardım artık :) ..Yine Karavana olduk.. :)

Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583
sarı parçamı erimiş.

evet 1 saat yanık bıraktım aslında bu 1 saat değilde bi 4-5 saat yansa sonuc daha garanti olurdu.Sarı parça azıcık bi erime var.kabarma.

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)
evet 1 saat yanık bıraktım aslında bu 1 saat değilde bi 4-5 saat yansa sonuc daha garanti olurdu.Sarı parça azıcık bi erime var.kabarma.

yarım saat yanıkta kalsa sen sogudun bu işten.o sarı parça sabitmi oraya.çıkmıyormu illa olmasımı gerek.

illa orayı kullanıcaksan beyaz sevmiyordun galiba.günışıgı ledlerden başka alternatifin yok gibi.smd 5050 ile yapılmış hazır olanlardan alıp dirençleri degiştirilip duyuya göre ayarlanıp kullanılabilir.yoksa ampul işi zor gibi.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Caravella Gündüz farı yerine uzunun ampülünü H15 kullanmış.
Evet, ileride sıkça H15 göreceğiz.
Niyeyse herhangi bir ampül çıkarıldığında uyarı vermiyor.Akşamda çekecektim ama kötü haber tez yayılır.1 saat boyunca yanık bir vaziyette bıraktım farın dış camı diğerine göre ısınmış vede sokette çok ufak bi erime vardı.Çıkardım artık :shok: ..Yine Karavana olduk.. :(
Ben artık söyleyecek bişey bulamıyorum. Led'li W5W ampul kullanırsın artık o zaman.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...