Serkan Gök1679652583 4 Kasım 2010 Paylaş 4 Kasım 2010 Evet, ileride sıkça H15 göreceğiz.Ben artık söyleyecek bişey bulamıyorum. Led'li W5W ampul kullanırsın artık o zaman.Geceucusu nda care tükenmezdir..Farı Şlker Bey yaparken parklar için far içindeki projektörü aıran kenarlıklara led döşeyebilirim demişti bende ledler patlar felan o bakımdan istememiştim. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 7 Kasım 2010 Paylaş 7 Kasım 2010 Serken bey bendeki 4 ledli w5w lerden sizde kesin vardır. Onu takıp hiç denedinizmi nasıl oldu görüntü? Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 7 Kasım 2010 Paylaş 7 Kasım 2010 arıza ışığı yakmıyorsa araca sis kapaklarının olduğu yere day light yapın bence daha hoş durur. Bu aklımda ama önce Orj.Sisleri taktıracağım,Serken bey bendeki 4 ledli w5w lerden sizde kesin vardır. Onu takıp hiç denedinizmi nasıl oldu görüntü?Ahmet Bey eğer sizde varsa kesin bende de vardır.Ben beyaz istemiyorum.En son sizden aldığım dışı mavi boya,standart sarı olmayan ı kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 9 Kasım 2010 Paylaş 9 Kasım 2010 siz bu eski kasa q7 lerin a6 larınki gibimi istiyorsunuz ? anlayamadım?orj. üstnde 21w yokmuydu? çokmu parlak geldi yada?Yok hocam aklınız karıştı heralde,şimdi benim orjinalde zaten gündüz farım var fakat aktif değil..Bende araca mercek takıldığı için park lambasının yeri iptal oldu Şlker Bey de park lambasının soketi Gündüz farınını olduğu sokete uyarlamış.Gündüz ampülleri ve soketide farın içinde boşta duruyor. Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 25 Kasım 2010 Paylaş 25 Kasım 2010 Başlığa Sis farı ınıda eklersek sevinirim Orjinal olarak sis farı serviste 750 lira felan (sis farları ve far acma kapama butonu değişcek ve de alt yapı vss) bunlar bide + işçilk koyar belkide Şimdi sonunda beklediğim ürün yan sanayi çıkmış.Ki yan sanayi diye biliorum ki Orj.hella dır diye düşünüyorum.Ben bunu arka sislere bağlayarak montaj olabilir ama Orj sis gibi sis işlevini görür mü? Sis ayar yeri felan varmış sis farının üstünde.Sizce 140 liraya bunu mu almak yoksa 700-800 verip orj serviste taktırmak mı? aslında bide buton felan takılarak ön ve arkayı ayrı kullanabilirm de.Kararsız kaldım. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Kasım 2010 Paylaş 26 Kasım 2010 o kadar yüksek para vermeye değmez bi sis farı için.Mevcut tampondaki yuvalara sis takma şansın yokmu?Eğer yoksa resimde görünen ürünü alıp,harici bir besleme ile (Parklar yanmadan devreye geirmeyecek şekilde) işini halledebirisin. Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 26 Kasım 2010 Yazar Paylaş 26 Kasım 2010 Sadece siste kullanılacak olduktan sonra her ikiside tek tuştan yanması fena olmaz. Orjinal kadar mümkün değil olmaz ama 700-800 vermekten iyidir. Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 26 Kasım 2010 Paylaş 26 Kasım 2010 o kadar yüksek para vermeye değmez bi sis farı için.Mevcut tampondaki yuvalara sis takma şansın yokmu?Eğer yoksa resimde görünen ürünü alıp,harici bir besleme ile (Parklar yanmadan devreye geirmeyecek şekilde) işini halledebirisin.Mevcut sis plastiğini delmektense sağlam olsun plastiği ile birlikte alayım dedim.Peki bu parklarla birlikte yakmak için nasıl bi yöntem izleyeceğim..Arka sislerin düğmesi var fakat sislerin yanması için farların yanması gerekiyor.Sadece siste kullanılacak olduktan sonra her ikiside tek tuştan yanması fena olmaz. Orjinal kadar mümkün değil olmaz ama 700-800 vermekten iyidir.Evet orj kadar olmaz ama Osram NB yada Philips Photon takacağım.Sizce hangisi daha iyidir.Aydınlatma ve göz almaması açısından.Plus90 ında H3 ü yok diye biliyorum Yorum bağlantısı
Misafir 26 Kasım 2010 Paylaş 26 Kasım 2010 Ön sis farı beslemesinde kullanacağın rölenin bobin besleme uçlarını arada sis anahtarı olacak şekilde park ampüllerinden alacaksın.Park ampülü yanmadığı sürece ön sis far anahtarını açsan dahi sisler yanmayacak.bu şekilde harici düğme ile kullanacağın ön sisleri açık unutma gibi olaylar olmayacak. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 26 Kasım 2010 Paylaş 26 Kasım 2010 Sis farı hella değil, böyle bir modeli yok. Şşini bu da görür tabii ki. Sarı ampullerden tak, allseason. Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Sisleri taktırdım.Yalnız sisler tahminimdende fazla göz alıyor.Sanki el projektörü gibi..Duvarda desen yok,ayar yerleri de yok.Camı ve içi düz olduğu için ışın dimdirek vuruyor.anlaşılan sadece sisleri değiştirmek gerekiyor.En azından tampon sisliği var,aynı ölçülerde sis almak lazım.Sis alırken nelere dikkat etmeliyim,yani camında desen olması,aynasının şekli vss. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 (düzenlendi) çok güzel olmuş.iyi günlerde kullan.1 sis lambası özelligi çok farklı gösterebiliyor aracı. ışıkta güzel görünüyor.ayarına yorumum yok.daha anlıyamıyorum. ampul ne takılı normal h1 ampul gibi.sarı renk degil. 27 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 çok güzel olmuş.iyi günlerde kullan.1 sis lambası özelligi çok farklı gösterebiliyor aracı. ışıkta güzel görünüyor.ayarına yorumum yok.daha anlıyamıyorum. ampul ne takılı normal h1 ampul gibi.sarı renk degil.Oktay abi benim bildiğim sis farı da normal far gibi desenli olmalı.En azından abimin 308 den biliyorum sadece sislei açtığımda duvarda aynı far deseni gibi tek cizgi..Mercekli sis almayı da düşünüyorum ama boyutları olur mu bilmiyorum.Sis plastik parçasınıdan çok rahatlılıkla çıkabiliyor 2 tane vida tutuyor.Aslında carevellelerin sisleri bu gibi yuvarlak değil biraz oval.Osram NB H3 ampülü ve tipi. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Bunlardan iyi uzun farı olur.Siste hiç bir işe yaramazlar.Çünkü sislerin ışık deseni kısalar gibi ancak düz ve yanlara doğru ışıma yapmalı.mümkün olduğunca yere vursun ayarları. Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Bunlardan iyi uzun farı olur.Siste hiç bir işe yaramazlar.Çünkü sislerin ışık deseni kısalar gibi ancak düz ve yanlara doğru ışıma yapmalı.mümkün olduğunca yere vursun ayarları.Peki bunlara mercek olur mu? yani sis yerini kesmeden mevcut boşluğa 8-9 cm lik alana olur mu? Birde mercek direk temaslı olmuyor heralde merceği koruyan dış projektör (cam) da şart heralde.Orj araçlarda gördüğüm kadarıyla.Sis farının içinde oluyor mercek yani. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 (düzenlendi) Mercekli hazır sis faları var.30-40 tl gibi bir rakamları var.Olur hemde çok güzel olur.Kandinden izalasyonlu olması işini epey kolaylaştırır.Tek dikkat etmen gereken mercek gibi yatay ayarını doğru yapman. 27 Kasım 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Mercekli hazır sis faları var.30-40 tl gibi bir rakamları var.Olur hemde çok güzel olur.Kandinden izalasyonlu olması işini epey kolaylaştırır.Tek dikkat etmen gereken mercek gibi yatay ayarını doğru yapman.Şşte bunlar sadece böyle mi yani başka bir koruması yokmu,taş vss kırılır diye düşünüyorum.Hem birde bunların çapı küçük gibi geldi. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2010 Paylaş 27 Kasım 2010 Önlerindeki merceği kıracak taşın sis farını komple yerinden oynatacak güçte olması lazım.En az 3 santim kalınlığı var.Kenar zayıf noktalarıda bayağı iyi.Mevcut sis farlarının camından kat kat sağlam.Sende zaten mevcut sislerin camını iptal etmeyeceksinki.Ayrıca aydınlatma performansı başarılı.Ama yüksek wattlı ampül veya xenon düşünme.Ömrü çabuk biter.Nihayetinde mercek küçük ısı yüksek olacaktır.Edit: Ön camı iptal etmen iyi olur.Seyir halinde mercek hava alamayacağından aşırı ısınacaktır. Yorum bağlantısı
Ahmet Kasapoğlu 28 Kasım 2010 Paylaş 28 Kasım 2010 Bende panda için uygun fiyatlı sis farlarından birini aldım. Hani ne kadar kötü olabilirki zaten sadece sis olduğu zaman kısa süreli yanıcak diye ama o kadar kötü bir aydınlatma varki hakkaten uzun far olarak kullansam daha faydalı. Bu resimdeki ürünü nerde buluruz hiç görmemiştim ben direk bunu takmak daha mantıklı Yorum bağlantısı
Misafir 28 Kasım 2010 Paylaş 28 Kasım 2010 Ahmet hemen hemen tüm aksesuarcılarda var.Nasıl gözünden kaçtı senin ?? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 28 Kasım 2010 Paylaş 28 Kasım 2010 Sis farı yerine resmen uzun far takmışlar bu kadarını da beklemiyordum yani. Çerçeveli aldığın için başına iş aldın şimdi. Başka tip lambaları tutturman sıkıntılı olabilir. Mercekli olanlar küçük kalıp sırıtıcak. Eğer plastik kapağın kendi camı varsa -ki zannetmem- orjinal sis farlarından çıkma alıp içe takmaya çalışabilirsin (clio-206-307 vs) Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 28 Kasım 2010 Paylaş 28 Kasım 2010 Sis farı yerine resmen uzun far takmışlar bu kadarını da beklemiyordum yani. Çerçeveli aldığın için başına iş aldın şimdi. Başka tip lambaları tutturman sıkıntılı olabilir. Mercekli olanlar küçük kalıp sırıtıcak. Eğer plastik kapağın kendi camı varsa -ki zannetmem- orjinal sis farlarından çıkma alıp içe takmaya çalışabilirsin (clio-206-307 vs)Aslında mercek olmasını çok isterim.Şçe doğru derinlik 17-18 cm.Yeterli olsa gerek.Mercekler 8cm bile olsa küçük gelecek mercekten sonra mercek cercevesi olmaz mı? Biraz saçma mı olur Yorum bağlantısı
Serkan Gök1679652583 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 Sis farı hella değil, böyle bir modeli yok. Şşini bu da görür tabii ki. Sarı ampullerden tak, allseason.Selçuk bey orjinal markamız Hella imiş.Arakdaşım Yedek parça Doğuş otodan aldı serviste taktıracak.Merak ettiğim konu bu resimdeki sis farının aşağı yukarı ayarı nereden ve hangisi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Aralık 2010 Paylaş 7 Aralık 2010 5 dakkadır forum isyanlarda.. Resimleri açmaya uğraşıyor... Biraz küçük yükleseniz arkadaşlar Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 8 Aralık 2010 Yazar Paylaş 8 Aralık 2010 Kotalılar yandı. -------Orjinaller bir başka.. Bunlardan almak lazım ama pahalıdır işte. Yorum bağlantısı
Recommended Posts