Mustafa Bağseven 25 Nisan 2017 Paylaş 25 Nisan 2017 Uygulama o kadar basit değil. Araçta gecikmeli ve dimmer özelligi olan aydınlatma varsa tavan lambaları genelde şase anahtarlamalıdır.Yani tavan ampülün artı ucu sürekli +12volta baglıdır.Kapı açıldıgı anda gecikme devresi ampülün eksi ucuna gecikmeli ve kesik kesik şase göndererir böylece ampül yavaşça yanar. Bu durumda siz röle baglarsanız rölenin bobin ucuna kesik kesik şase gelcegi için röleden ses çıkacak ve kontak ucundan park lambasına vereceginiz +12 de kesik kesik gidecegi için park lambası yancak ama tam bi yumuşak yanma veya yumuşak sönme olmayacaktır. Aynı şekilde diyotla da olmaz.Çünkü yukarda yazdıgım gibi tavan lambası devresi şase anahtarlamalıdır.Fakat aracın park lambası +12v anahtarlamalıdır. Eksi anahtar çıkışı olan tavan lambası devresinden yumuşak bir şekilde +12v anahtarlama çıkışı yapabilmeniz için mosfet ,transistör veya yüksek akım çekilecekse en güzeli mosfet sürücü eklemeniz gerekir.Aslında 5wattlık ampül için mosfet sürücüye de gerek yok. Oktay abinin koydugu şemayı daha sonra inceleyecegim. 2 Yorum bağlantısı
Aydın Akın 25 Nisan 2017 Paylaş 25 Nisan 2017 Kendi açtığım konuya yabancı kaldım iyi mi Kendi ırmağımda boğuldum. Kendim ettim kendim buldum. Kendi düşen ağlamaz. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Akın 5 Haziran 2017 Paylaş 5 Haziran 2017 Hele bir parklara angel alayım, aklımdasınız, er yada geç, @Mahmut Akbulut, @Oktay Toker, @Mustafa Bağseven Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Haziran 2017 Paylaş 7 Haziran 2017 (düzenlendi) Bmw x5 eski kasa halojen ampulle aydınlatılan angellar boyut olarak dış çerçeve kısmına güzel takılabiliyor.Lakin ledde yüksek güçte power ledde kullanılsa performansı biraz düşük diyebilirim. 2010 sonra 5 kasa yuvarlak angel takımı performansı çok iyi lakin montajı ugraştırır. Çin malı angel düşünme derim. Halojen ampul angel http://www.geceucusu.com/topic/539-chevrolet-lacettiye-mercek-montaj%C4%B1/?page=2 Led aydınlatmalı angel http://www.geceucusu.com/topic/863-opel-corsa-d-2006-2014-xenon/?page=3 7 Haziran 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Aydın Akın 16 Haziran 2017 Paylaş 16 Haziran 2017 Aracım için özel üretim olan halkalar var piyasada ama çoğu çin malı maalesef. Aydınlatmasından emin olamadığım için almak istemedim şimdiye kadar. Eskişehir'e gidince bulurum belki iyilerinden. Yorum bağlantısı
Mert Girgin 16 Haziran 2017 Paylaş 16 Haziran 2017 Aslında bulabiliyorsan Eskişehire gelmeden bulmalısın çünkü Eskişehirde bulman çok zor.En basitinden geçen hafta bacanağın Fiestanın Hava akışmetre soketini bulacağız diye göbeğimiz çatladı kafamız attı doğru Ankara.Yıldız sanayiden bulup geldik anca. Yorum bağlantısı
Aydın Akın 16 Haziran 2017 Paylaş 16 Haziran 2017 Ağrı'da mı bulayım Kafamı kırarım Direnç yok burda Adaptör bulurum ama, getirebilirim bir tane ? Amber led deyince yüzüme baktı kaldı Yorum bağlantısı
Oktay Toker 16 Haziran 2017 Paylaş 16 Haziran 2017 İnternette her şey varken nerede olduğunuz sadece kargo firmasının olmasına baglı olarak bence önemli değil.Yakın mesafedir ve bulacağına emin olduğun yer ise hem gezersişn hem ihtiyacın ne ise alırsın bu başka denilebilir. Yorum bağlantısı
Aydın Akın 17 Haziran 2017 Paylaş 17 Haziran 2017 İnternetten bulabiliyorum rahatlıkla. Acele etmiyorum. Bu hafta tayin durumum olacak arabayla bir süre uğraşamam sanırım. Sonrasında bulursam bunu da yapmaya çalışacağım artık. Hayırlısı... Yorum bağlantısı
Oğuzhan Küçük 25 Ocak 2018 Paylaş 25 Ocak 2018 Herkese kolay gelsin, daha önce konusu varsa kusura bakmayın. Ya ben bulamadım, ya da becerip arayamadım. Aracıma daha önceden tavan lambasından hat çektirip, ön taraflara ayak aydınlatması yapmıştım. Bildiğimiz şerit led kullandım ve araya röle falan herhangi bişey koyulmadı. Hali hazırda sorunsuz çalışmakta. Tavan lambasında kapı kısmına getirince, kilit açılınca ayak aydınlatması ve tavan kademeli olarak yanıyor. Kontağı çevirince veya kilidi kapatınca kademeli olarak sönüyor. Bu Hattı kullanarak, parkları da aynı şekilde yapmak istiyorum. Aküye falan herhangi bir zararı veya aşırı yük bindireceğini sanmıyorum. Yanılmıyorumdur inşallah. Yani istediğim olay şu, - arabanın kilidini açtığımda ön arka parklar, plaka aydınlatması ve konsol aydınlatması yansın. ( hepsi bir arada olabiliyorsa tabi) - kontağı çevirdiğimde veya kapıları kilitlediğimde sönsün. - mümkünse tavan lambasının kademeli olarak yanıp sönmesini taklit etsin. - ve en önemlisi tavan lambasını açıp kapattığımda parklar yanıp sönmesin. Aynı şekilde parkları açıp kapattığımda tavan lambası yanıp sönmesin. Sanırım son dediğim için araya başka bir bağlantı gerekiyor. Tavan lambası ve ayak aydınlatması arasındaki ilişki sabit. Seyir halinde tavan lambasını açınca ayak aydınlatma da yanıyor. Bunun olmasını istemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim ? Ben yapabilir miyim ? Şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 25 Ocak 2018 Paylaş 25 Ocak 2018 Tavan lambasındaki yavaş sönen hat tı aracın bütün park tesisatına dagtman tesisat değilde kontrol ünitesine sıkıntısı olur.Bu ünitedeki çıkış gücü tartmaz. Tavan ile ayak altı evet araya role girilince olur. Kontak açık kapaıl park aydınlatmaları için Devreler var yapılır.Mustafa Bagseven arkadaşımız konuyu okuyunca yazacaktır. Hazır kiti siz takabilirmisiniz bilmiyorum lakin ehil elde takılmasında faide var. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Küçük 26 Ocak 2018 Paylaş 26 Ocak 2018 Teşekkürler. Sadece ön arka park yansa peki bu gücü kaldırabilir mi sistem? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 26 Ocak 2018 Paylaş 26 Ocak 2018 Aracın orijinal modulündeki çıkış gücü hakkında net fikir olmadığı sürece size net olur demem hata olur. Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 26 Ocak 2018 Paylaş 26 Ocak 2018 Tavan lamba tesisatına dokunmayın, Elo dan Follow me Home rölesi alıp sisteme takın , farlarınız merkezi kilit açıldığında ve kapandığında 30 sn boyunca yanarak size eşlik etsin ... http://www.elo.com.tr/karsilama-aydinlatma-ugurlama-rolesi-follow-me-home/ Yorum bağlantısı
Ayhan Hızarcı 27 Ocak 2018 Paylaş 27 Ocak 2018 merhaba bende bu konu üzerine düşünüyordum nasıl yapılabilir diye aracım fiat grande punto.elo ile görüştüm banada sizin dediğiniz bu röleyi tarif ettiler benim istediğim park ve sislerin aynı anda yanması tavan lambam ve ayak altı aydınlatmalarım zaten kilit sistemi ile entegre yanıp sönüyor.sizce bu röle benim ihtiyacıma cevap verirmi aracın beyin yada başka bi sistemi olumsuz etkilenirmi ? cevaplarınız için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Oğuzhan Küçük 27 Ocak 2018 Paylaş 27 Ocak 2018 Cevabınız için teşekkür ederim Mahmut bey. Parklardan daha şık ve işlevsel bir uygulama olacaktır. Herhangi bir oto elektrikçi bunu kolayca yapabilir değil mi ? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 27 Ocak 2018 Paylaş 27 Ocak 2018 (düzenlendi) Fallow me işe yarar. Uygulayacak kişilşer için yapar yapamaz yorumu dogru olmaz.Uygulama dogru şekilde ve şaması vardır ona göre düzgün şekilde uygulanırsa sıkıntı çıkarabilecek bir özellik değildir.Montaj ve ehil el önemli. Konuda yorumlar ve uygulamalar mevcut.Hatta bence konu burayada alınabilir. 27 Ocak 2018 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts