İçeriğe Yönlendir

Ford Transit 2 (1994-2000) Mercekli Farlar

Hüseyin Matur

Recommended Posts

Hüseyin Matur

Farlardaki d1s kiti çıkarıp yerine 4300 k h7 kit taktım. Performansı d1s den çok daha iyi. Işık daha canlı ve daha fazla. Bu kadar artı tabi yanında birde eksi getiriyor. Işık dışardan bakıldığında çok fazla parlıyor sanki mercek yok gibi. Şöyle örnek vereyim; eskiden kısalar yanıkken araca önden bakınca, merceğin yanındaki park lambası da görülebiliyordu. Ama şu an ışık fazla parladığı için kısalar yanıkkenyanındaki park lambasını farketmek mümkün değil gibi. Far ayarları biraz yüksek idi ayarlarını düşürdüm şu an iyi gibi.

Bu parlamanın sebebi nedir?

Düşündüğüm sebepmi. (D1s merceğe H7 takmak)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Evet odaklama biraz bozukluk var şu an. Ama bu kadar farkedeceğini düşünmedim hiç.

Hiç aklıma gelmedi, ampülü yerine takınca farın arka tarafını kapatmadan farları bir test edeyim. Çünkü farları yakınca odaklanma sorunu varmı yokmu zaten görürdüm. Direk taktık topladık yanlış yaptık. Şimdi bir ara tekrar el atmak gerekecek. Eğer odaklanmayı düzelttikten sonra karşı tarafı rahatsız eden o parlaklık giderse sadece şunu söyleyebilirim;

Tüm d1s'ler h7 kullansın. ;) Performans o derece iyi yani..

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz

Galiba ilk defa siz OEM'i kötüleyip, Çin malını övüyorsunuz...

Yorum bağlantısı

Şstersen onun kararını duvar resmi versin.....

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Oem'i kötülemek haddime değil kesinlikle. Sadece gördüğümü aktardım. Duvar resim işine kısa sürede açıklık getirmem gerek orasını anladım.

Kuru laf karın doyurmaz 'Atasözü'

Edit: Yazım hatası

tarihinde H tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Merceğin içinde siper olması göz kamaşmasını her zaman engeller anlamına gelmiyor. Bozulan odak yüzünden ışık deseni değişir, her bölgeye düşmesi geren aralığın dışında ışık gider.

Benzer sonucu H7 mercekli araçlarda xenon takılmasında da görebilirsiniz. Sorun sadece uygun tipte ampul kullanımı ile çözülür.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)
Sorun sadece uygun tipte ampul kullanımı ile çözülür.

Böyle bir şeyi kabul etmemek zaten mümkün değil. En doğrusu doğru ampül kullanımı. Ama d2s'ten h7s'e geçmek beni maddi anlamda rahatlattı. Şu an için en önemlisi bu.

--------------------

H7 ampülleri ilk taktığımda akşam farları açınca önümdeki deseni görünce, dedimki kendi kendime ''bir farda bu kadar odak sorunu olur, böyle de ampül takılmaz ki'' yerdeki desen o derece kötüydü..

Sanırım H7 leri ilk taktığımda yükseklik ayarı epey değişmiş. Önceden far ayarı ile oynamamak için farın ayaklarına somun koyarak ayar yapmıştım ama bu sefer farları olduğu gibi taktım. Birde farlar yan sanayi olunca ister istemez far ayağının biri otursa biri yerine oturmuyor. Buda her sökülüşte farın farklı şekilde takılmasına sebep oluyor ve haliyle de farın ayarları değişebiliyor.

Bu akşam farların ayarını güzelce ayarladım. Ayardan sonra gördüm ki, yerdeki desen lması gerektiği gibi. Görüntü bozukluğu, odaklanma vs. yok. Ve farlar açıkken aracın karşısına geçip baktığımda, merceğin aynında yanan ufak lambayıda rahatlıkla seçebildim.

Şunu söyleyebilirim ki; ampülleri takarken merceğe uyması için üzerinde oynama yaptım. AMa çok profesyonelce bir iş yaptığımı düşündüm, ve sonra farları açtığımda desenin bozuk olduğunu görünce demekki becerememişim diye düşündüm. Ama bakıyorum ki son ayardan sonra herşey normal. Ne bileyim araba sarsıldıkça ampül yerine de tam denk gelmiş olabilir. :)

Son ayardan sonra uzun kısa epey foto çekme imkanım oldu. Mahalleye yeni taşındık gece gece millet epey baktı bu adam ne yapıyor diye ama ne yapalım o resimleri çekmeden olmazdı. :)

Kısa sürede fotoları ekleyeceğim. Mazeretim şu; fotoları bilgisayara atamıyorum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Bilgisayardaki bluetoth problemini çözdükten sonra sıra geldi gece resimlerine;

Duvar çizgi desenine bakılarak, sol far çok aşağıya bakar sağ farda karşıdan gelenin gözünü alır denmişti. İşte d1s kısalar;

d2sr.jpg

D1s'ten h7'ye geçmiştim. H7 ile d1s arasındaki fark;

Üstte d1s kısa, altta h7 kısa;

d1sksa.jpg

ksah7.jpg

Üstte d1s uzun, altta h7 uzun (d1s duvarın dibinden çekilmişti. Burada önemli olan ayar değilde performans)

d1suzun.jpg

uzunh7.jpg

Burada yağmurlu havada h7'nin performansı. Kısalar;

h7performans.jpg

Dün akşam evin önüne yanaşırken birazda yorgunluğun sebebi ile fazla önemsemeden hızlı bir şekilde yanaştım. Ama ne yanaşma. Ne çöp tenekesi kaldı ne asma. :D Bizimkiler dizisindeki merhum katil vardı ya, aynı onun misali. Baktım çatur çutur sesler geldi. Eyvah dedim gitti sağ far. Hani cenazelerde ağıt yakıyorlar ya, gitiiii gitti gitti gitti diye aynı o şekilde ağıt yakmaya hazırlanıyordum ki, bir baktım sadece farın yanında bulunan üzerine siyah folyo çektiğimiz sinyal lambası dağılmış.

Kısa süre önce dağıttığım sinyal lambası. :) Tabi şu an tekrar folyo ile kaplanıp yenisi takıldı.

sinyalkrk.jpg

Edit: Son hali ile farlarda ciddi derece de odak bozukluğu var. Kısa sürede düzeltilecek.

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı
:D yav kimin nazari degdi simdi bu fara kardesim, ciksin ortaya.? ama yani simdi beni de korkutuyorsunuz, acep resim filan cekmesem mi size isik deseniyle ilgili. :)
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
(düzenlendi)

Maddiyat yüzünden diyelim. Elimde bulunan balastları kullanıp bir çift h1 ampül (21.80 tl) sipariş ederek kit işini daha ucuza mal etmiş oldum.

:( yav kimin nazari degdi simdi bu fara kardesim, ciksin ortaya.? ama yani simdi beni de korkutuyorsunuz, acep resim filan cekmesem mi size isik deseniyle ilgili. :)
Farlarda kesin bir nazar olduğu ortada. Farlar takıldığından beri en az 3 sefer geri manevra yapan kasaplar tarafından çarpılma tehlikesi yaşıyorum. Eskiden olsa, ''vursun iyi olur farları ve tamponu yenileriz derdim. :)

Edit: H1 değil h7 olacaktı.

Yorum bağlantısı
Turgut Oturmaz
...Elimde bulunan balastları kullanıp bir çift h1 ampül (21.80 tl) sipariş ederek kit işini daha ucuza mal etmiş oldum...

Keşke çin malı d2s alsaydınız. Bir de D1S ballast ateşleyicisiz ampulleri nasıl çalıştırıyor?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Maddi yönden baktığımda şu an en ideal h7 ampül almaktı. Tabiki d2s takılsa daha güzel olurdu. D1s kit kpmple idi. Balast ve arkasında ateşleyicisi bulunan ampüller + kablo vs. Şu an takılan kit klasik bildiğimiz xenon kit. Şu halde sadece h7 ampülün sağından ve solundan kırpılarak merceğin içine oturtulması gerekti.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)

Aydınlatma performansı ojinaline göre 2-3 kat daha iyi olmuş, bu kasa transitlerin farları yolu hiç aydınlatmıyor nerdeyse + bide xenon takanlar var aşırı derecede göz alıyor(2-3 tane var burda)

Mercek ayarından anlamadıgım için o desendeki bozukluk göz alırmı almazmı bilemiycem ama eğer göz almıyorsa çok sorun edilecek bişey değil bence aydınlatması çok güzel çünkü...

tarihinde U?ur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Sizn o taraflarda transit kullanıcısı buradan epey fazla. Babadan oğula geçen bir ford sevgisi mevcut. Bizim donanım haber'de bulunan transit takımında Giresun'dan bir arkadaş görmüş farları. Arabası gayet hoş ve merceksiz xenon kite sahip. 2 gündür görüşüyoruz, ne yapalım ne edelim ya bizede far yaptıralım yada sizin farları bana yollayın diyor.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Keşke çin malı d2s alsaydınız. Bir de D1S ballast ateşleyicisiz ampulleri nasıl çalıştırıyor?

Şyisine denk gelmek şans ...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Nasib Özdemir
Sizn o taraflarda transit kullanıcısı buradan epey fazla. Babadan oğula geçen bir ford sevgisi mevcut. Bizim donanım haber'de bulunan transit takımında Giresun'dan bir arkadaş görmüş farları. Arabası gayet hoş ve merceksiz xenon kite sahip. 2 gündür görüşüyoruz, ne yapalım ne edelim ya bizede far yaptıralım yada sizin farları bana yollayın diyor.

evt evt hocam doğru sölüo sat diorum satmıyo:)))

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
evt evt hocam doğru sölüo sat diorum satmıyo:)))

Ben tercüme edeyim arkadaşlar...

;)

Evet evet, doğru söylüyor, sat diyorum, satmıyor. ;)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

:)

Hoşgeldin Nasib. Bu sitede takılırsan bayağı Nasib'lenirsin.. :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Nuri Genç1679652589

Ben de aracıma mercek takmak istiyorum ama farlarım desenli cam. Sizinki gibi nasil yaptirabilirim camlarin maliyeti nedir ve kimle gorusmem lazım.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Hüseyin Matur

Ben de aracıma mercek takmak istiyorum ama farlarım desenli cam. Sizinki gibi nasil yaptirabilirim camlarin maliyeti nedir ve kimle gorusmem lazım.

Geciken cevap için özür dilerim. :)

Camların o zaman çifti 150 liraya mal olmuştu. İstanbul'da stopçu Altan var netten aratanız bulabilirsiniz. Pleksi'leri Altan usta yaptı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...