Muhammed Andı 22 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2021 Burada bir şema mevcut. İşinizi görür sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Yunus Yasak 13 Ekim 2021 Paylaş 13 Ekim 2021 Muhammed Bey merhaba, konuyu hala takip ediyor musunuz bilmiyorum ama ettiğinizi umuyorum Verdiğiniz bilgiler ve yaptığınız açıklamalar için size ve açıklama yapan diğer büyüklerime şahsım adına çok teşekkür ediyorum, sayenizde ben de aynalarımı otomatiğe çevirmeye karar verdim, emeğinize sağlık. Her şeyi tamamladım hatta motorları bulamayınca yurtdışından getirttim ancak şöyle bir sıkıntım var motorlara ve kumandaya uygun soketleri ne yaptıysam bulamadım. Nerelere bakmam gerekir, ne diye aramam gerekir, nasıl bulabileceğim hakkında tavsiyeleriniz var ise paylaşabilirseniz çok sevinirim. Tekrar çok teşekkürler Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 14 Ekim 2021 Yazar Paylaş 14 Ekim 2021 Oto hurdacıları ve çıkmacılarından motora ait kablolu soketleri bulabilirsiniz. Ancak kumanda konusu evet, biraz sorun. Ben onun için oto teyp soketi(iso soket) kullanmıştım. Genelde elektronik malzemecilerinde bulunur. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Bağseven 5 Kasım 2022 Paylaş 5 Kasım 2022 Konuyla ilgili şunu sormak istiyorum Sadece sağ ayna için konuşacak olursak; Aynada 3 kablo ve 2 motor var. 3 kablonun bir tanesi sürekli şase ise diger 2 kablo ile 4 hareket (aşagı,yukarı,sağ,sol) nasıl sağlanıyor?Çünkü böyle bir aynaya geri vitesle ayna indirme modülü takıcaz..Ama bu sisteme bizim modül olacagını sanmıyorum.Çünkü benım mantıgıma göre 4 hareket için 2 motor ve 4 kablo gerekiyor. Yorum bağlantısı
Halil ibrahim AYDIN 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Muhammed Andı yazdı: Merhaba, Geçenlerde sağ dikiz aynasının ayar kolunda sorun çıkmış, kolu ne kadar yukarı kaldırsam da ön kapı önünden başka birşeyi görememeye başlamıştım. Ardından bir pazar günü aynayı söktüm ve anormal birşey aradım içerisinde. Katlanma noktasında küçük bir plastik parça kırılmıştı ve sanırım bu parça kola bağlı üç ayar telinin gergisinden sorumluydu. Neyse, haftaiçi parçacıya gittim ve dikiz aynasının yenisinin 185 tl olduğunu öğrendim. Aklıma elektrikli ayna fikri geldi ve araştırmaya başladım. Aslında aynaların standart üretilğini ve elektriklide manuelden farklı olarak içinde sadece motor olduğunu ve de piyasadaki araçların %80'inde aynı motorun kullanıldığını öğrendim. Ertesi gün soluğu hurdacıda aldım, kafama göre 3 motor beğendim ve 50 tl'ye aldım. Biri denemelerimde bozarım deyu, yedek olacaktı. Renault gurubunun ayna ayar düğmesini orjinal alayım dedim, aramadığım yer kalmadı, bulamadım. Sonradan öğrendim ki, mais bu parçayı vermeyip hepi topu 15-20 tl olması gereken parçayı kendisi 180-200 tl ücrete satıyormuş. Parçacının birinde sadece bir tane buldum, o da 50 tl isteyince almaktan vazgeçtim. Hurdacıları araştırdım ordan da çıkmayınca internetten tekrar uygun birşey aramaya başladım. Ford grubunda renaultunkine çok benzer bir model buldum ve ertesi gün gittim 15 tl'ye aldım. Akşam, 4 saat uğraşıp yüksek matematik problemi çözermiş gibi yaptığım hesaplamalar sonucunda doğru uçları buldum ve deneme motoruma bağladım. Bu dört saate, hazır bağlantı şemasına bulup konmak için interneti araştırmam da dahil tabi. Bu meret, motoru düz ve ters çalıştırmak için +/-,-/+ kutup değiştirtiyor, o yüzden doğru uçları bulmak 3. derecen 5 bilinmeyenli denklem gibi. Bu arada başka birşey daha oldu, internetten benim aracın kullanılmamış orjinal elektrikli ve de ısıtmalı dikiz ayna takımını buldum. Parçacıdaki fiyat listesinde tek bir tanesi 245 tl gibi bir rakamdı, ben çiftini 120 tl'ye bulunca tiz vakitte onu da aldım. Ayar kollarının iptalinden doğacak boşlukları nasıl kamufle ederim diye düşündüm ve aklıma oralara tweeter takmak geldi. Jameson marka tweeter takımını 25 tl'ye aldım. Ayrıca kumanda düğmesinden aynalara gitmek üzere, Emek marka 8+1 blendajlı kablo aldım. Aslında bana 5 uç lazımdı ama madem kapı körüğünden geçmem gerekecek, öyleyse 3-4 tane kablo fazla çekeyim de, ilerde aklıma başka fikirler gelebilir, alyapım hazır olsun diye düşündüm yani. Artık arabaya montaj yapmak kaldı sadece. Şimdi malzemelerin resimlerini çekeyim, ardından resimleri eklerim buraya. Selamün aleyküm Muhammed abi. Aklımda ne zamandır vardı bu işlemi yapmak. Ta ki senin konuna denk gelene kadar. Uyumlu aynayı aldım. Sadece elektrikli diye aldım ama sanırsam aynalar ısıtmalı. Çünkü senin dediğin gibi 5 adet kablo var. Ben 1025 tl ye aldım aynaları. Butonu da 280 Tl ye falan. Buton orjinal valeo geldi. Bu güzel ama pin uçlarını bulamıyorum deli oldum. Elimde ölçü aleti buton 3müz bakışıp duruyoruz. Nasıl olacak bu iş hala buralardaysan Allah aşkına bi yardım et Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Şahsın konusu var kendisi üye değil yıllardır 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Servet Aydın yazdı: Şahsın konusu var kendisi üye değil yıllardır önce data toplayıp tüyenlerden Yorum bağlantısı
Recommended Posts