Oktay Toker 28 Aralık 2017 Paylaş 28 Aralık 2017 On 14.04.2015 at 15:38, Muhammed Andı yazdı: Kumandaya zarar veremezsiniz. Çünkü içinde devre namına hiç birşey yok. Sadece sağdan sola, yukarıdan aşağıya harekete göre temas sağlayan miller var. Merak edip sökmüştüm birini... Aynada ise bir çift kutupsuz motor var. Düz bağlarsanız normal, ters voltaj bağlarsanız da tersine döner hepi topu. Eğer kablonun birini bir motora, diğerini diğer motora bağlarsanız ikisi de çalışmaz zaten. Yani onların da birşey olacağı yok. Bu düzenekte tek zarar görecek malzeme deneyeceğiniz adaptör olur. Onu da kısa devre korumalı bir adaptörle yaparsanız, o da sıkıntı çıkarmaz. Yahut koruması olmayan klasik adaptörle deneyecekseniz, kablolarının birine 12v ile çalışan seri bir ampul takın, kısa devrenin önüne geçmiş olursunuz. Bunu da sağolsun, Servet Abim'den öğrenmiştim. İyi ki ben motor alıp, aynayı motorlu hale getirmişim. Yoksa sizinki gibi bir ayna almış olsaydım, "huyum kurusun" kesin bulaşırdım sensör işine de. Yorum bağlantısı
Ferhat Aslan 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 16 saat önce, Mürsel Balcı yazdı: Hemen pes etmeyin bence madem yandığını düşünüyorsunuz içini açıp kontrol edin bence hatta ölçü aletiniz varsa içini açmadan önce uçlarını kontrol edip çalışıp çalışmadığı i anlayabilirsiniz. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Teşekkür ederim yarın ford a ait düğme almayı düşünüyorum megani iç yapısı farklı gibi Yorum bağlantısı
Ferhat Aslan 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 (düzenlendi) 15 saat önce, Oktay Toker yazdı: 15 saat önce, Oktay Toker yazdı: ???? abi bende aynalari geri verdim kaportacidan iki tane motor buldum akşamları zaman buldukça uğraşıyorum en son dün akşam butondan koku gelince hanım benide malzemeleride aşağıya atıyordu ?? ama pes etmiyecem işin tuafi elektrikçi lere sorduğumda dağ gibi engel yıkıyorlar önüme yok tesisat değişecek yok maliyeti yok olmaz falan gözümü korkuttular ? 29 Aralık 2017 tarihinde Ferhat Aslan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ferhat Aslan 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 On 29.12.2017 at 00:55, Oktay Toker yazdı: Uzun süreli voltaj olmadı ise çok sıkıntı olmaz.Düğmeden duman çıktı ise sadece kontaklar ısındığı içindir. Siz önerilen şekilde bir uygulama yapabilirseniz ve voltaj vermeden yapabilirseniz düğmeyi aynen kullanabilirsiniz. Teşekkür ederim oktay abi çok faydalı bilgiler verdiniz deneyecem Yorum bağlantısı
Ferhat Aslan 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 On 28.12.2017 at 23:41, Mahmut Akbulut yazdı: Nasıl kontrol ediyorsunuz +/- uçları , ölçü aleti kullanmadınız mı ? On 28.12.2017 at 01:15, Mürsel Balcı yazdı: Ben çalışma mantığını söyleyeyim belki yardimi olur. Aynayı hareket ettirmek için iki tane motor bulunur. Bu motorların saseleri ortaktır. 12 voltlari ayrıdır. Yani her ayna için 3 tane kablo vardır. Bu kablolara giden 12 volt ve şasenin kutup değişimlerine gore ayna hareket eder. Sizin düğme hakkında bilgim yok ama olması gerek aynalara giden 6 uç bir tane konaktan gelen 12 volt bir tanede şase hattı olması lazim. Öncelikle aynanın uçlarına 12 volt ve şase vererek hangi kablolara hangi yone hareket sağlıyor bunu tespit edin. Daha sonra ise düğme uçlarını bulmanız gerek bunun için ölçü aletini kullanabilirsiniz. 12 volt ve şase hattini bulmaniz gerekiyor. Bunun için ölçü aletiyle ölçerek düğmeye basınca hangi uçlar birleşiyor bunları tespit etmeniz gerekiyor. Bu yöntemle deneyerek uçları tespit edebilirsiniz. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Mursel bey merhaba bu devreyi direk akuden çeksem araç için bir sorun çıkarmı 5362752637 ararsanız sevinirim Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Kontaktan alırsanız iyi olur. Aküden alırsanız sürekli elektrik mevcut olur. Sigorta kullanmayı ihmal etmeyin.ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Aslan 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 On 29.12.2017 at 00:55, Oktay Toker yazdı: Uzun süreli voltaj olmadı ise çok sıkıntı olmaz.Düğmeden duman çıktı ise sadece kontaklar ısındığı içindir. Siz önerilen şekilde bir uygulama yapabilirseniz ve voltaj vermeden yapabilirseniz düğmeyi aynen kullanabilirsiniz. Oktay abi merhaba bu devreyi akuden direk hat çeksem sorun olurmu yada ararsanız sevinirim 5362752637 Yorum bağlantısı
Ferhat Aslan 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Şimdi, Mürsel Balcı yazdı: Kontaktan alırsanız iyi olur. Aküden alırsanız sürekli elektrik mevcut olur. Sigorta kullanmayı ihmal etmeyin. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Tamam kontaktan beceremeyebilirm diye bi bakayım tesekkurler Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Kontak hattı cam düğme otomatklerinde vardır ayrı bir hat çekmenize gerek yokASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Aslan 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Şimdi, Mürsel Balcı yazdı: Kontak hattı cam düğme otomatklerinde vardır ayrı bir hat çekmenize gerek yok ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Bak bu iyi oldu camdan almak çok sağol abim tekrar tikanırsam bilginize basvururum Yorum bağlantısı
Ferhat Aslan 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 39 dakika önce, Ferhat Aslan yazdı: Bak bu iyi oldu camdan almak çok sağol abim tekrar tikanırsam bilginize basvururum Mürsel bey peki röle takmaya gerek varmı acaba Yorum bağlantısı
Mürsel Balci 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Bence role ye gerek yok o motorlar yuksek akım çekmez ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Ferhat Aslan 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Şimdi, Mürsel Balcı yazdı: Bence role ye gerek yok o motorlar yuksek akım çekmez ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Çok teşekkür ederim Bir saat önce, Ferhat Aslan yazdı: Oktay abi merhaba bu devreyi akuden direk hat çeksem sorun olurmu Bir saat önce, Ferhat Aslan yazdı: Oktay abi merhaba bu devreyi akuden direk hat çeksem sorun olurmu yada ararsanız sevinirim 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Aslan 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 2 saat önce, Oktay Toker yazdı: Mürsel bey yanıtı vermiş. Evet teşekkürler Yorum bağlantısı
Halil Şahin1679652584 7 Temmuz 2018 Paylaş 7 Temmuz 2018 herkese selamlar, bu düğmede 8pin veya 7 pin fark eder mi? @Muhammed Andı Yorum bağlantısı
Yakup Paçacı 29 Ağustos 2018 Paylaş 29 Ağustos 2018 (düzenlendi) benim arabam fiat albea ancak elektrikli aynam yok manuel elimde motorlu aynam var sağ ve sol olarak anahtar düğmesi olarak for fiestanınkinden alsam bağlaması nasıl yapılabilir aynaların sol 5 sağ 3 kablolu sağdaki 3 kablonun aynısı solda mevcut fazladan 2 kablo daha var alacağım anahtar ise 7 pinli bir şema yapabilirmisiniz bağlantı için almayı düşündüğüm düğme bu sistemde ısıtıcı olmayacak https://n11scdn4.akamaized.net/a1/1024/otomotiv-motosiklet/oem-yedek-parca/ayna-ayar-dugmesi-ford-connect-v184-custom__1141838236424684.jpg üst yukardaki üç tane çalışıyor alttaki 2 tane çalışmıyor ayna kablolarından bu sol kısım 5li sağ kısım 3lü sadece üsteki 3 tane kablo var sağ tarafta 29 Ağustos 2018 tarihinde Yakup Paçacı tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 29 Ağustos 2018 Paylaş 29 Ağustos 2018 Konu başındaki anahtar ile aynı ise arkadaşımız güzel şekilde açıklaması mevcut.Farklı bir anahtar ise o anahtara göre bir şema internette yoksa sadece siz şemayı çizebilirsiniz.Ezbereden burdan verilebilecek bir şema zor. Yorum bağlantısı
Yakup Paçacı 5 Eylül 2018 Paylaş 5 Eylül 2018 anahtar geldi denemesini evde yaptım sistem çalışıyor geriye sadece arabaya monte etmek kaldı teşekkürler gece uçuşu 2 Yorum bağlantısı
Osman Erol 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Merhaba aracım 2010 model Chevrolet Aveo sedan orjinal aynalarım manuel elektirili ayna yapmak istiyorum ama şemasını bulamadim yardımcı ola bilirmisiniz Yorum bağlantısı
Osman Erol 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Merhaba arkadaşlar aracım 2010 model Chevrolet Aveo sedan manuel aynalarım elektirikli yapmak istiyorum ama şemasını bulamadim yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut 10 Ocak 2021 Paylaş 10 Ocak 2021 Sadece ayna kontrol butonu ve şema ile manuel aynayı kontrol edemezsiniz ki Aynanın orijinal yada yan sanayi fark etmez , fabrikasyon elektrikli olması gerekiyor , içinde motor olmayan ayna buton ile kumanda edilemez ... Soruda bir yanlışlık yoksa cevabı bu malesef ... Yorum bağlantısı
Osman Erol 25 Ocak 2021 Paylaş 25 Ocak 2021 (düzenlendi) İki adet elektirili ayna ve kumanda düğmesi aldım bağlantı şeması lazım kumandaya yanlış bir uçdan elektrik vermek istemiyorum içinde hasar oluştura bilir +ve - uçlarını bulsan gerisi kolay bu konuda yardımcı ola bilirseniz sevinirim 25 Ocak 2021 tarihinde Osman Erol tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammed Andı 8 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 8 Mayıs 2021 On 10.01.2021 at 23:45, Osman Erol yazdı: Merhaba aracım 2010 model Chevrolet Aveo sedan orjinal aynalarım manuel elektirili ayna yapmak istiyorum ama şemasını bulamadim yardımcı ola bilirmisiniz Kontrol butonunun arkasında yazan oem kodu nedir? Yorum bağlantısı
Yakup Paçacı 20 Ağustos 2021 Paylaş 20 Ağustos 2021 selamlar elimde pLİO ELEKTRİKLİ AYNA VAR KUMANDASI 8li şu şekilde resmi önüde bu şekilde düğmelere bağlı soketlerde + - vcc gnd var alttaki sıra 4lüdedde buna göre bi şema çizebilecek arkadaş var mı bana yada anlatabilecek Yorum bağlantısı
Recommended Posts