İçeriğe Yönlendir

Peugeot 207 için iç aydınlatma

Erdem Yılmaz1679652595

Recommended Posts

Erdem Yılmaz1679652595

arkadaşlar hepinize öncelikle selam. ben sitenizin yeni üyesiyim. sizlerden birçok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. .

Ben bir 207 sahibiyim ve aracımın iç aydınlatmalarını (bagaj,torpido tavan ve plaka) beyaz led yapmak istiyorum. Sökme takma işlerini hallederim ama o küçük elektronik parçaları devrelere entegre etmekten çokta anlamam. merak ettiklerimi resimler üzerindede anlatmaya çalıştım ama birkaç sorumu da yanıtlarsanız sevinirim.

1-hoş bir beyaz led aydınlatma için seçimim ampül watt'ı , markası gücü vs.. ne olmalı. . ?

2- bu aydınlatmalar aracımın elektronik işlevine bir zarar verir mi?

3- led ampüller akkorlar gibi ısınır ve/veya aküden daha fazla güç kullanır mı ??

4- deneme amaçlı aldığım uyduruk led leri bağladığım zaman örneğin tavan ve bagaj kapılarını kapattığımda ledler titreyerek ama güçleri azalarak yanmaya devam ediyor nedeni ve çözü mü nedir. ?

Biraz çok oldum ama kusura bakmayın yeniyim . .

post-5539-0-51187500-1322925338.jpg

post-5539-0-35594300-1322925362.jpg

post-5539-0-65688300-1322925393.jpg

post-5539-0-30859500-1322925562.jpg

post-5539-0-20291400-1322925604.jpg

Yorum bağlantısı
Erdem Yılmaz1679652595

teşekkürler bektaş. .

yani bu link teki türden bi led aldığımda, o kapalı olsa dahi hafiften titreyerek yanma kesilecek diyorsun. . .

en çok aklıma takılanda plaka ışıkları. . onları dıştan bişekilde sökemezsem iç taraftan komple plastik kaplamayı sökmem gerekecek. . baya meşakatli bi iş olacak vesselam. .

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Piyasada genelde satılan beyaz ledli ampuller mavimsi soğuk bir görüntüye sahip, sıcak beyaz renk daha güzel oluyor.

Yorum bağlantısı
Erdem Yılmaz1679652595

Piyasada genelde satılan beyaz ledli ampuller mavimsi soğuk bir görüntüye sahip, sıcak beyaz renk daha güzel oluyor.

ararken ne diye aramam gerekiyor bu led leri?? bide dipsiz park led i diye satılan ledler iç aydınlatmaya takılabiliyor mu ?

örneğin: http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-photon-magnum-5-ledli-beyaz-dipsiz-park-ampulu-841388/productDetails.aspx?productId=otm841388&categoryId=20024643

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

ararken ne diye aramam gerekiyor bu led leri?? bide dipsiz park led i diye satılan ledler iç aydınlatmaya takılabiliyor mu ?

örneğin: http://www.hepsibura...goryId=20024643

İç aydınlatmanız da dipsiz dediğimiz ampulden yani T10 ise takılabilir..

Yorum bağlantısı
Erdem Yılmaz1679652595

teşekkürler yorumlarınız için . . ama bu kapatmama rağmen neden hafif şekilde yanmaya devam ediyor bu ledler onu çözemedim daha. . sanırım kaliteli bişeyler alırsam hallolur . . .

Yorum bağlantısı

Tavan lamba sürücüleri normal ampüle döre tasarımlı. Led çok düşük akım çektiğinden sürücü devre azda olsa tavan lambasını yanık bırakabilir. Bir çoğumuzda bu şekilde.

Bence işe de yarıyor. Hafif ışık altında aradığımı görebiliyorum. Bir nevi submarin aydınlatma gibi.

Yorum bağlantısı
Erdem Yılmaz1679652595

Tavan lamba sürücüleri normal ampüle döre tasarımlı. Led çok düşük akım çektiğinden sürücü devre azda olsa tavan lambasını yanık bırakabilir. Bir çoğumuzda bu şekilde.

Bence işe de yarıyor. Hafif ışık altında aradığımı görebiliyorum. Bir nevi submarin aydınlatma gibi.

işin kötüsü kontağı kapattığımda da yanıyor beni düşündüren de bu ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

teşekkürler yorumlarınız için . . ama bu kapatmama rağmen neden hafif şekilde yanmaya devam ediyor bu ledler onu çözemedim daha. . sanırım kaliteli bişeyler alırsam hallolur . . .

Servet açıklamış, bu devreye paralel bir ayak aydınlatması yapıp ona halojen ampul takmak çözüm olabilir... Veya devreye direnç bağlanmalıdır.. Nasıl bir direnç bağlanacağını Servet bilir...

işin kötüsü kontağı kapattığımda da yanıyor beni düşündüren de bu ?

O şekilde yıllarca yanabilir, aküyü bitirmez, bu yönden tasalanmayın...

Yorum bağlantısı
Erdem Yılmaz1679652595

100 Ohm 1 watt civarı kafi gelir

peki bu direnci bir ampül öncesine Paralel? Seri? bağlamam tüm sistem için yeterli olur mu ???

Yorum bağlantısı

peki bu direnci bir ampül öncesine Paralel? Seri? bağlamam tüm sistem için yeterli olur mu ???

Ampüle direk paralel bağlayın. Kafi gelecektir.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Orhan Yüksekyol

erdem kardeş

arka plaka duyusunu çıkartmak için bagaj kapağının iç kısmındaki plastik panzulotu silecek motorunun üst kısmını kapatan yerden hafifçe çekerek çıkarta bilirsin vidalı değildir.sonrasında plaka duyularının tırnaklarını göreceksin çıkarması basit birşey

kolay gelsin...

not:kilit tarafından panzulotu çekme klipsleri kırabilirsin.

Yorum bağlantısı
Doğukan D. Şenkal

daha önce 2 ayrı 207 nin plaka ışığını sökmüşlüğüm var birisinde bagajın iç kısmındaki kaplamayı söktüm.tırnaklı/geçmeli o sökerken dikkat etmek lazım 1-2 tanesi kırılabilir. diğerinde de dışardan abanarak çıkartmıştık (yaz ayıydı onunda etkisi var hava sıcak olduğundan tırnaklarda yumuşaktı) bir tane tırnağı kırmıştık ama iş görüyordu kolay sökülüp takılıyordu artık :D iç kaplamasını söktüğümde de 1-2 tırnak kaybetmiştik herhalde sabırlı olmak gerek başlarım böyle işe diyip abanırsak kırılabiliyor tecrübeyle sabittir :D

ayrıca şunu belirteyim parkları kapattığında iç ışıkta olduğu gibi plaka ışıkları da bir süre kısık yanacaktır sonra araç kendini güş tasarruf moduna aldığında sönecektir (yarım saat-45dk kadar sonra) kolay gelsin :)

arkadaşta beyaz vardı app plaka işe plaka ışığı başarılı olmuştu. kırmızı ve bordolarında aynı etkiyi vermemişti (ne kadar çok 207 varmış etrafımda benimde :D )

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erdem Yılmaz1679652595

arkadaşlar uzun zamandır sayfaya girmiyordum. . .

plaka lambalarını değiştirdim. iç kısımı sökmek yerine , lambanın kenarındaki deliklerden sivri bişeyle yavaş yavaş kastırdığınız zaman açılıyor. ilkinde birini kırdım ama japon yapıştırıcısını bulandan Allah razı olsun :)

ve iç aydınlatmalara ve plakalıklara tımphoton 4+4 no error led lerden taktım ilk açtığımda uyarı aldım ama sonrasında uyarıyı almadım bi daha ve sönmeme gibi bir sorun olmadı. . .ilgilenenlerin bilgisine. .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...