Oğuz Çevik 6 Kasım 2016 Paylaş 6 Kasım 2016 Araç üzeri test, çizgi düzgün duruyor ama gece incelemek lazım Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Kasım 2016 Paylaş 6 Kasım 2016 Gece uzaktan lazım.Garaj gibi yerdeki araç üzerinde ise gayet ideal sadece biraz manuel ayar ile aşagı inecek. Mercek şapkası olarak seçimin var mı? Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 6 Kasım 2016 Paylaş 6 Kasım 2016 Mercekle beraber sapka geldi onu mat siyaha boyayip takacagim oktay bey, arada kalan bosluga da biseyler uydurmayi dusunuyorum, krom kapaklari sevmiyorum acikcasi. Bu arada orjinal far soketinde ikili olan kabloyu balastin sase ucuna baglayinca yandi farlar, bi terslik mi var boyle mi olmasi gerekiyor? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 6 Kasım 2016 Paylaş 6 Kasım 2016 (düzenlendi) 3 saat önce, Oğuz Çevik yazdı: Bu arada orjinal far soketinde ikili olan kabloyu balastin sase ucuna baglayinca yandi farlar, bi terslik mi var boyle mi olmasi gerekiyor? Bunu açıkcası tam anlamadım. Olması gereken. fardaki h7 ampule takılan 2 li soket vardır.O uçlara balastın + ve - uçlarını doğru şekilde baglayacaksın ve far düğmesini açmadan yanmaz.otomatik konum var ve kontak açık ise havada karanlık ise yanar. 6 Kasım 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 Akşam çizgiyi hava kararınca kontrol ettim, biraz eğik olmuş. Bi şekilde düzeltmeyi deneyeceğim artık. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 Silikonlama yapmadıysan vidaları hafif gevşet ve ne yöne egim var ise ona göre çevir ve sabitle. 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 7 Kasım 2016 Paylaş 7 Kasım 2016 İlk resim aldığım çizgi, ikincisi olması gereken. Elimle hafif kastırınca çizgi düzeliyor, biraz ince ayarla olacak gibi. Dün akşam bu şekilde dolaştım biraz, tek gözlü canavar gibi oldu araç, dikkatini çeken insanlara ilginç gelmiştir Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 8 Kasım 2016 Paylaş 8 Kasım 2016 Farlar kapalıyken selektör yaptığımda ( uzun fardaki ampülleri söktüm kablolar direk olarak mercek perdesine bağlı) doğal olarak sadece perdeler hareket ediyor farlar yanmıyor. Araştırdım sanırım Polo'lar da far rölesi yok. Farın içinde diyot bağlamayı düşünüyorum forumdan okuduklarıma dayanarak ama şöyle birşey takıldı kafama. Farlar kapalı iken selektör yaptığımda kısalara elektrik gideceği için kısalar yanacak, böylece selektör yapabileceğim. Ama farlar açıkken hali hazırda yanan kısa farlara yine elektrik gidecek, bu tesisatta probleme yol açar mı? Araştırdım bütün forumu ama tam net cevap bulamadım. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Kasım 2016 Paylaş 8 Kasım 2016 Hatırlarsan ve sen ilk yazmaya başladığında role devresi konusunu detaylı yazmıştım.Baştaki yorumları incele olayı şimdi daha iyi kavrayacaksın. 1 Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 8 Kasım 2016 Paylaş 8 Kasım 2016 On 19.10.2016 at 22:50, Oktay Toker yazdı: Far sigortasını kontrol ediniz diyeceğim lakin bir gariplik mevcut.Ampul patlak ve arıza ışığı yok bu durum için şu an sizin alttaki cümlelerinizi uygulamak için son aşamayı beklemesi ve uygulama sonrasındaki duruma göre netleşecek anlamına gelir. Arıza ışığı vermiyor,uzun ampulü sökülecek ise diod zaten yeterli olur lakin ince bir kusur var ve şu anki duruma sebep.Aynı versiyon 5 araca çalışma yapmak kısmet oldu ve arıza ışığı olmayan tek araç bu.Siz çalışmanızı yapın son aşamada diodu kullanın duruma göre düzenlemeye gidilir diyebileceğim. Zaten diyot kullanın demişsiniz ilk sorularıma cevap olarak. Atlamışım kusura bakmayın Kısalar yanarken, o akımın diyot üzerinden yine balasta gitmesi problem oluşturmuyor o zaman. Elektrikten anlamıyorum, balastlara zarar vermek istemiyorum. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Kasım 2016 Paylaş 8 Kasım 2016 (düzenlendi) O cevabı sen arıza ışığı vermiyor dediğin için yapılabilir olarak yazdım.Kolayına gelip bunu baz alıp uygulama yapmak hata olabilir.Ondan önceki yorumlarımı atlama derim.. Akım olmuyor demek yanlış. Balasta direkt diod üzerinden 7 amper ilk açılışta gider.Bundan dolayı en az 6 amper diod genelde kaifidir. 8 Kasım 2016 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 8 Kasım 2016 Paylaş 8 Kasım 2016 (düzenlendi) Arıza ışığını, deneme amaçlı bi-xenon farı takınca vermeye başladı. Arıza ışığı yanıyor ama soğuk selektör dışında far fonksiyonlarında bir problem göremedim. Ama tabi tek farı takmıştım sadece diğeri normal halojendi. Röle işlerinden hiç anlamıyorum. Sanırım soğuk selektörden vazgeçeceğim Vag-com cihaz var elimde, biraz kurcalayayım belki bir menü vardır ilgili bölümünde. 8 Kasım 2016 tarihinde Oğuz Çevik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oktay Toker 8 Kasım 2016 Paylaş 8 Kasım 2016 Soguk sellektör ile alakası yok. Ampul çıkıyor ise bunu dolduracak bir işlem lazım. Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 13 Kasım 2016 Paylaş 13 Kasım 2016 Bağlantıyı far soketinden aldığımızda (farz edelim ki) direnç nereye bağlamalıyız? Yine aynı hatta paralel mi bağlamalıyız? Yorum bağlantısı
Oktay Toker 13 Kasım 2016 Paylaş 13 Kasım 2016 Direnç ampulün takıldığı sokete paralel olacak.Roleye soketteki artı uçtan tetik verilecek.Uzun ve kısa far ayrı ayrı roleler ile çalıştırılacak. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 13 Kasım 2016 Paylaş 13 Kasım 2016 Diyot bağlantısını far içerisinde yapacaksan aşağıda resimdeki gibi yapabilirsin. Diyotun gri şeritli ucu yani eksi ucu fotoda soketten tarafta olacak. Foto üzerine yazmayı unutmuşum. Kendi aracımda far için kablo tesisatı bu. Ayrıca garanti olsun diye 2 adet diyotu paralel bağladım. Çünkü bendeki balastlar ilk ateşlemede 10A civarı çekiyordu. 0000 2 Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 15 Kasım 2016 Paylaş 15 Kasım 2016 On 12.11.2016 at 17:12, Mustafa Arıkan yazdı: Diyot bağlantısını far içerisinde yapacaksan aşağıda resimdeki gibi yapabilirsin. Diyotun gri şeritli ucu yani eksi ucu fotoda soketten tarafta olacak. Foto üzerine yazmayı unutmuşum. Kendi aracımda far için kablo tesisatı bu. Ayrıca garanti olsun diye 2 adet diyotu paralel bağladım. Çünkü bendeki balastlar ilk ateşlemede 10A civarı çekiyordu. 0000 Mustafa Bey teşekkürler ilginiz için. Polo farı ya zor bir far, reflektörü olsun içindeki alan olsun ya da ben beceremedim bu işi. Profesyonel yardıma başvurdum. Tek yapabildiğim farları kırmadan açmak oldu. Bir merceği de sabitledim reflektöre araca taktım baktım çizgi biraz kayık (yukarıdaki fotoğrafta görülebilir) ama hem zaman sorun oldu hem de iş gözümde büyüdü. Bakalım sonucu nasıl olacak, göreceğiz. Yorum bağlantısı
Beren Erdemir 11 Ocak 2017 Paylaş 11 Ocak 2017 Merhaba, Ankara'dan yazıyorum size. Polo 6C kasa iki aracımız var. Buna replika GTI far alıp osram ds serisi ampülle oem aydınlatma almaya çalışıyoruz. Fakat replika farlarda h7 ampül geliyor. Biz bu yuvaya ds serisi ampülü nasıl takabiliriz, soket vb bir şey var mı? Diyelim ki bir şekilde oturttuk, balast ı vs bağladık aydınlatmamız nasıl olur? Bu konuda fikirlerinizi ve yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Murat Engin 11 Ocak 2017 Paylaş 11 Ocak 2017 (düzenlendi) Replica farda çıkan merceğin kaliteli olmayacağını tahmin ediyorum, yani bu merceğe d serisi bir ampul taksanız bile aydınlatması sağlıklı ve tatmin edici olmayabilir, bu merceği oem D serisi bir mercekle değiştirip, yine D serisi ampul-balast kombinasyonuyla olumlu sonuç almak daha mantıklı... 11 Ocak 2017 tarihinde Murat Engin tarafından düzenlendi imla hatası düzeltme nedeniyle. Yorum bağlantısı
Oktay Toker 11 Ocak 2017 Paylaş 11 Ocak 2017 (düzenlendi) Polo 6 için replika farlarada yapılmış çalışmalar mevcut. Dediğiniz şekilde uyumlu ekipman bulmak çinlilerin elinde varsa belki.Lakin tavsiye olunmaz boşa zaman ve mebla anlamı taşır. 11 Ocak 2017 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 13 Ocak 2017 Paylaş 13 Ocak 2017 On 1/11/2017 at 12:25, BEREN yazdı: Merhaba, Ankara'dan yazıyorum size. Polo 6C kasa iki aracımız var. Buna replika GTI far alıp osram ds serisi ampülle oem aydınlatma almaya çalışıyoruz. Fakat replika farlarda h7 ampül geliyor. Biz bu yuvaya ds serisi ampülü nasıl takabiliriz, soket vb bir şey var mı? Diyelim ki bir şekilde oturttuk, balast ı vs bağladık aydınlatmamız nasıl olur? Bu konuda fikirlerinizi ve yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Teşekkürler. Konu Açmadan Önce Forumda Arama Yapınız, Aracınızın Konusunu Bulup Ona Devam Ediniz ! ad ve soyadınızı bildiriniz üye adınızı buna göre değiştireceğim Yorum bağlantısı
Oktay Toker 18 Ocak 2017 Paylaş 18 Ocak 2017 Forum üyemiz Tekirdağ ilimizden Oguz bey Haricen çift hüzmeli versiyon far,Bosch gen5 balast,Osram cbi d1s xenon,Hella intemo bi-xenon mercekleri temin edersk montaj için tarafıma yollayıp adım adım müzakereli şekilde sabırla montajları yenileyerek ve uzun hüme kısmına orijinal Passat park bölümü montajı ve amber renk 3535 power led ile yapıp,Mercek şapkası olarak toureg şapka koyasından edinip,gerekli düzenlemesini yapıp,sinyallerede 30 derecelik 30mm lens kullanarak yine amber renk her sinyal bölümüne 3 tane 3535 power ledi 750ma sürücü devresi kullanarak çalışmayı bitirmek geçtiğimiz aylarda kısmet olmuştu.Tekraren iyi günlerde kullanmasını diliyorum. 2 Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik 27 Ocak 2017 Paylaş 27 Ocak 2017 Hem goruntu hem aydinlatma olarak cok memnunum. 3 Yorum bağlantısı
Oktay Toker 20 Şubat 2017 Paylaş 20 Şubat 2017 Bence farda başka bir plan düşünme bozma derim. Sinyali uzak mesafede çekseymişin daha iyi anlatırdı.Lens çok iyi oldu,ışık çok ideal olmuş.Park ışığıda baya iyi ışıkta olmuş gündüz çok iyi belli oluyor.Videoları birleştirseymişsin iyi olurmuş. Tekrardan iyi günlerde kullanmanı diliyorum. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts