İçeriğe Yönlendir

VW Polo 6R (2010-) bi-xenon far - mercek montajı

Ufuk Kaya

Recommended Posts

Oğuz Çevik
7 saat önce, Oktay Toker yazdı:

Bence farda başka bir plan düşünme bozma derim.:yes: Sinyali uzak mesafede çekseymişin daha iyi anlatırdı.Lens çok iyi oldu,ışık çok ideal olmuş.Park ışığıda baya iyi ışıkta olmuş gündüz çok iyi belli oluyor.Videoları birleştirseymişsin iyi olurmuş.

Tekrardan iyi günlerde kullanmanı diliyorum.

Teşekkür ederim. Sizin de ellerinize sağlık.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
ahmet oğul
(düzenlendi)

merhaba polo 6r hakkaten çok zormuş far camını açmak için  uğraştım fakat olmadı  şu an da far buhar  yapıyor çözümü ne olabilir

tarihinde Ahmet Oğul tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
ahmet oğul

o zaman keserek açıp mercek takıcaz  başka yolu yok 

Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Keserek açsanda yine kapak birleşimini iyice silikonlamak gerek. Açılma ihtimali yok mu? Isıtarak açılması lazım.

Yorum bağlantısı
ahmet oğul

3-4 saat uğraştım ısıtarak  üst kısmını biraz açtık ama cam kısmı açılmıyor silikon erimiyor 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker

Hoş geldiniz.

Hella far maalesef yumuşamayan silikon ile kapatılmış cam yuvası ile yapılmış olan bir yapıya sahip.Silikon ısı ile çok yüksek derecede yumuşuyor lakin plastikte daha önce eriyip parçalanıyor.

Kesmenizi asla tavsiye etmem.Kesilirse kesilen kısımlar mutlaka plastik ile yeniden kapatılmalı.Silikon asla işe yaramıyor bir müddet sonra plastiği bırakıyor.

Camı ayırmak için sabır ile ısıtıp tornovida ile ayırma ile adım adım gidilecek.Önce üst yanak.sonra camın altındaki yanaktan ayrılacak.Cam çıktıktan sonra üst yanak ısıtlıp yeniden düzleştirilecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ahmet oğul

Hoşbulduk Oktay abi 

gerçekten çok zor bir kaç arkadaşımın arabasına yaptık 10 dk ısıtınca açılıyor fakat bu farlar zulüm inş vazgeçmem dediğiniz gibi yaparım mutlu sona ulaşırım farım şu an bu halde ve çok mutsuzum

IMG_1417.JPG

Yorum bağlantısı
Oğuz Çevik
6 saat önce, Ahmet Oğul yazdı:

Hoşbulduk Oktay abi 

gerçekten çok zor bir kaç arkadaşımın arabasına yaptık 10 dk ısıtınca açılıyor fakat bu farlar zulüm inş vazgeçmem dediğiniz gibi yaparım mutlu sona ulaşırım farım şu an bu halde ve çok mutsuzum

IMG_1417.JPG

Merhaba ben kendim açtım, dış plastiği yumuşatıp esnetebilirsin daha sonra tekrar ısıtınca düzeliyor. Yalnız bu far çok dar iç yapı olarak özellikle d1s soket kablosu yükseklik ayar motoruna falan değiyor el yatkınlığı vs işe yaramıyor tecrübe lazım bu fara.

Ben toplam 3 günde açtım iki farı. Çift tornavidayla yavaş yavaş ilerleyerek.

Yorum bağlantısı
ahmet oğul

bu olursa eğer 6. mercek montajım olacak  fakat epey uğraştıracağa benziyor h1 mercek kullanıcam  inş

Yorum bağlantısı
ahmet oğul

neden peki oktay abi yazık eski aracımda kullandım 1 yıl çok memnundum hala da sattığım arkadaşım kullanıyor çok memnun 

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Holajen yapı.Mercek olması ışığın biraz daha hamojen olması.Ha siz yan sanayi xenonla kullanıyorsanız çok sıkıntılı olsada ışık gücü farkı ile iyi geliyor.

O kadar emeğe oem bi-xenon mercek kullanmanız ve xenon kullanılacaksa en azından d2s xenon kullanırsınız.Emeginiz zai olmaz.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

H tipi halojen mercekler halojen ampulün 1500 lümenlik gücüne göre tasarlanıyor. Menzil 60-100 mt. arası olacağından dağılım buna göre tasarlanıyor. Xenonda ise 3200 lümen güç, 150 metreye (hatta daha da fazla) uzanan menzil olacağından dağılım da ona göre tasarlanıyor.
Yani halojen merceğe xenon ampul koyduğun zaman, ilk başta daha parlak ışık seni mutlu ediyor ama ne enine ne de boyuna menzil çok da artmadığından ilerde yetersiz görünmeye başlıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Murat Özkan1679652572

aklımda bir proje var ama bıraz sıradısı bırsey acaba h4 bıxenon mercek varmıdır bu konuda ardımlarınızı beklıyorum...

Yorum bağlantısı
Yusuf Yıldırım
16 saat önce, Misafir yazdı:

55 W H4 LHD/RHD Bi-Xenon Ampüller Kayıpsız LED/HID H1 Ampul Işık Lamba Hi/Lo Işın Far ile Mini 1.5 "projektör Lens 4300 K 6000 K
http://s.aliexpress.com/32MBjeiU
(from AliExpress Android)

Bu Ürünün tüm araçlara  uygulanması mümkünmü?

Yorum bağlantısı

Ampülün gireceği alan ile ürünün ölçülerini mukayese etmek gerekir. Bazı farlarda sadece ampül cami girecek kadar delik var, bazılarında metal yuva kadar 

Yorum bağlantısı
Yusuf Yıldırım
1 saat önce, Misafir yazdı:

Ampülün gireceği alan ile ürünün ölçülerini mukayese etmek gerekir. Bazı farlarda sadece ampül cami girecek kadar delik var, bazılarında metal yuva kadar 

Ürünü kullanip memnun kalan varmı referans  olabilecek  alınmaya değer bir ürün  olarak değerlendirebilimiyiz ?

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Mercek taktıktan sonra H4 duylu ampul ve mercek kullanmanın amacı ne? Zaten düzgün bi çözümü var ?

Yorum bağlantısı
22 saat önce, Selçuk Keleş yazdı:

Mercek taktıktan sonra H4 duylu ampul ve mercek kullanmanın amacı ne? Zaten düzgün bi çözümü var ?

Bu tak çalıştır sistem. Farı kesip biçme yok

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...