İçeriğe Yönlendir

Mitsubishi Carisma Bi-Xenon Tavsiyeleriniz

Osman Acun

Recommended Posts

Osman Acun
(düzenlendi)

mahmut abi bu film olayı kesinlkikle yapmam gereken bi olay takibe alıyorum..zaten fotolarda görülen pleksiler içime sinmedi bunlar karardığı gibi adam akıllı bir kalıp çıkarıp filmledsdikten sonra uzun uzun kullaırım ..oh miss :))

acaba camdan yansıma oranı arttıkça far için iyi mi olur kötü mü olur??

tarihinde Osman Acun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

acaba camdan yansıma oranı arttıkça far için iyi mi olur kötü mü olur??

Nasıl bir yansımadan bahsediyorsun? :unknw:

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Şimdi anladım yazmışsın zaten atlamışım o mesajı.Severim böyle işlemleri.Tebrik ederim.Işık yansıması olmaz kanatindeyim :good1:

İç çerçeve şeffaf oval kısım veya ters u kısımın içini kolanyalı mendil ile temizleyip içine ledler takılabilir durumda ve angel tarzı modifiyenide farı kapatmadan yapabilirsin.Benim bahsettiğim şekilde çalışmam var ama epey sonra biter,daha önce Ford Fusion farına oval kısmı kesip yapmıştım inceleyin isterseniz.Harika olur ve cidden tek carizma olur.

Mahmut benim aklımdada otolar için son katman sertleştircili ve sanırım çizilmez ve oldukca dayanıklı diye biliyorum vernikler var biliyorsun bu vernik olayını düşünüyorum ne dersin.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Mahmut benim aklımdada otolar için son katman sertleştircili ve sanırım çizilmez ve oldukca dayanıklı diye biliyorum vernikler var biliyorsun bu vernik olayını düşünüyorum ne dersin.

Abi daha önce pleksi üzerine yapılmış bir vernik uygulaması görmedim,denemeden sende sonuçları kestiremezsin.Çıkma bir far üzerinde deneme yapılarak sonuç gözlemek daha sağlıklı olur kanaatindeyim :unknw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Acun

Şimdi anladım yazmışsın zaten atlamışım o mesajı.Severim böyle işlemleri.Tebrik ederim.Işık yansıması olmaz kanatindeyim :good1:

İç çerçeve şeffaf oval kısım veya ters u kısımın içini kolanyalı mendil ile temizleyip içine ledler takılabilir durumda ve angel tarzı modifiyenide farı kapatmadan yapabilirsin.Benim bahsettiğim şekilde çalışmam var ama epey sonra biter,daha önce Ford Fusion farına oval kısmı kesip yapmıştım inceleyin isterseniz.Harika olur ve cidden tek carizma olur.

aynen oktayabi aynı şeyi düşünmüşğz hayata geçirip hemen angelimi da yaptım biraz özgün bi angel oldu kendi fikrimdi izmirde yolda bi aracta gördüm braz da ondan çaldım :DD fotolarda da var yorumlarınızı bekliyorum

Abi daha önce pleksi üzerine yapılmış bir vernik uygulaması görmedim,denemeden sende sonuçları kestiremezsin.Çıkma bir far üzerinde deneme yapılarak sonuç gözlemek daha sağlıklı olur kanaatindeyim :unknw:

ya cam kanusunda hala bi ilerleme katetmedim mahmut abi o firmayı aradım kargo yapamayız diyo ama sanırım o filtreyle benm işim görülecek.. :bravo: :bravo:

Bu arada benm orj far h7 idi ben uzun kısa sorununu diyot ile çözdüm (hemen fotoda gösteriyim)

http://desmond.imageshack.us/Himg208/scaled.php?server=208&filename=img1300jq.jpg&res=landing

ama bir sorunum var..diyot alev alacak çalışırken.. :exc1: :exc1: :exc1: hemen hemen 5 dk çalıştırdım uzunlarda diyot telleri eritme raddesine gelmiş acaba nerde hata yapıyorum ?????

Yorum bağlantısı
Osman Acun

angel gece fotosuu :bravo: :bravo: :bravo:

http://desmond.imageshack.us/Himg14/scaled.php?server=14&filename=img1302j.jpg&res=landing

buyrun buda gündüz

http://desmond.imageshack.us/Himg580/scaled.php?server=580&filename=img1303go.jpg&res=landing

diğer fotolar kısa ve uzunlar

http://desmond.imageshack.us/Himg211/scaled.php?server=211&filename=img1299i.jpg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg846/scaled.php?server=846&filename=img1298z.jpg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg842/scaled.php?server=842&filename=img1297l.jpg&res=landing

duvar resimlerii

http://desmond.imageshack.us/Himg502/scaled.php?server=502&filename=img1296tb.jpg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg96/scaled.php?server=96&filename=img1295yf.jpg&res=landing

Size ve bu tip uygulama yapacak olan arkadaşlara lazım olan şey Poly Zone Filmdir,özelliklerini aşağıda sıraladım.Satıcı şirket web sayfası - http://www.shadowline.com.tr/ - paket özelliğini bilmiyorum parça satış yapacaklarını sanmıyorum ama uygulama yapan bayilere ulaşırsanız istediğiniz ebatta ürünü alabilirsiniz diye düşünüyorum... ;)

Umarım projenize faydası olur :good1:

Poly Zone Silver 20 Exterior

Silver 20, Dış mekan plastik yüzeyler için özel çizilmez tabakalı olup, iç ve dış mekanlarda uygulanabilir. Tüm Silver filmlerinin özelliklerine haizdir. Kolay sökülebilir, yapışkan izi bırakmaz, hava baloncuğu oluşmaz, zaman içinde kendi kendine deforme olup sökülmez. %82 Güneş enerjisi, %80 yansıma ve %90 UV ve radyasyon kontrolü sağlar. Akrilik veya PC kaplı balkon çatıları, seralar, atriumlar, stadyumlar ve benzeri uygulamalarda tavsiye edilir.

Poly Zone Clear 4 mil SR

PC ve Akrilik yüzeylerde uygulanabilir. Çizilmez, 4 mil şeffaf güvenlik cam filmi çeşididir.

Poly Zone Clear 6 mil SR Anti-Graffiti Film

Pc ve akrilik iç-dış uygulanabilir çizilmez 6 Mil şeffaf güvenlik cam filmidir. Otobüs, metrobüs ve durakları, havuz, stadyum, metro ve tren plastik ve cam yüzeylerinde kullanılmaktadır.

Bencede çok " Carisma " olacak kerata... :bravo:

burda bahsettiğin yansıma oranlarını diyorum mahmut abi

Yorum bağlantısı
Muhammed Andı

Bu arada benm orj far h7 idi ben uzun kısa sorununu diyot ile çözdüm (hemen fotoda gösteriyim)

http://desmond.image...jpg&res=landing

ama bir sorunum var..diyot alev alacak çalışırken.. :exc1: :exc1: :exc1: hemen hemen 5 dk çalıştırdım uzunlarda diyot telleri eritme raddesine gelmiş acaba nerde hata yapıyorum ?????

Gördüğüm kadarıyla düz bağlantı bu. Yani uzundan kısa ampüle akım doğrudan geçiyor. 55w kısanın yaklaşık 5A akım çektiğini düşünürsek, diyotun ısınması hatta yanması dahi normal. Resimdeki 3A'lik diyota benziyor ama 6A'lik 6A10 diyot taksanız dahi ısınacaktır. En güvenlisi, tetiklemeyi röle ile yapmak. Ayrıca uzun kablosu ısınıyorsa, toplam akımı(uzun+kısa) hat kaldırmıyor olabilir. Böyle bir durum, Allah korusun, tesisat yangınına sebep olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Konuya biraz yabancıyım ama, Eğer yapılmak istenen uzuna geçince kısaların sönmemesi ise, bu işlem sigorta kutusundan uzun farın rolesinin çıkışından kısa far role tetiğine diyot bağlayarak yapılmalıdır...

Ben focusta öyle yapmıştım..

Yorum bağlantısı
Oktay Toker
(düzenlendi)

Ben h4 düzeneklerde transistör tipindeki 20 veya 40 amperlik diodlardan kullandım tavsiye ederim.Emmide bir seçenek sunmuş ve daha önceleride hep bu seçenek yapılıyordu.Forumumuzda şemalar mevcut.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim uyguladığım yöntem çok basit ve en sorunsuzu.. Galiba 1N4007 kullanmıştım.. Yıllarca kullandım...

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Ahmet Süheyl Balçık
(düzenlendi)

Merhaba; aracımda %50 aydınlatma %50 görüntü için bi-xenonlanmak istiyorum.bir kaç nokta ve isteklerimi ileteyim yardımcı olursanız sevinirim.

Araç Mitsubishi carisma 2001 (makyajlı kasa)

• kesilme çizgisi dağınık olmasın bıçak gibi kesgin olmasada olur
  • harbi harbi yol aydınlansın
  • bizim araçda kısa uzun tek h4 den acaba bunları ayırsak iki mercek yapsak olabilir mi dersiniz.
  • aracımda sis farı yok ama olsun istiyorum İST/Hadımköy ikamet olduğu için yol kaybolabiliyor oralarda, sis için h7 hella lar var birde resmini şu an bulamadığım hella benzeri sis farları var aliexpress (çin) de bunları kullanablir miyim verimli olarak.

post-7697-0-28116000-1420280016_thumb.pn

Soracaklarım bu kadar şimdilik keyfe keder kafama göre yapmak istemiyorum sizlerden fikir alıp kafamda projeyi oturtup başlamak istiyorum.

Şimdiden Teşekkürler.

Bunları buldum uyarmı bize?

Hella Bi-xenon

post-7697-0-70587700-1420279293_thumb.pn

Örnek Bi-xenon lu Mitsu

post-7697-0-58074600-1420279750_thumb.jp

tarihinde Ahmet Süheyl Balçık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

gösterdiğiniz ürünler uyar fakat araca 4 tane mercek koymanız zor yer yok.Mercek koyarak zaten %50 yol aydınlatması artısı yaşarsınız.Güzel bir işçilik ile güzel işler çıkar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Süheyl Balçık

4 olmasada olur. h7 ile sis farı olmaz die bir şey yok yani dimi?

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

H4 far gurubuna Hella ve Bosch mercek montajı çok rahat yapılır sizin aracında reflektörü yeterli büyüklükte uygun bir nercek kapağı ile güzel sonuçlar elde edilir.Kaliteli aydınlatma için D1S uyumlu mercek ve hızlı-soğuk selektör için Gen5 xenon kit kullanılmalı.

Sis farı olarak Hella micro DE tavsiye ederim delici sis lambası olarak tasarlanmıştır , 3000K ampul ile kullanıldığında çok iyi aydınlatır ...

Hella-Micro-DE-Sis-Fari-Tekli_9335_1.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Süheyl Balçık

Mahmut bey aynı bunun çinlisi var ama aynı işi yapar mı bilemem. brde bunun yerine yukarıdaki h7 leri kullansak ne olur farklı bir mercek mi yani onu öğrenmek istedim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Akbulut

Hella micro DE sis lambası olarak tasarlandığı için dış hava koşullarına uygun olarak üretiliyor , yağmur çamur etkilemiyor . H7 mercek iç ortam merceği izole edemezsiniz ve boyut olarak micro DE den büyüktür...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Kahya

Verimli olur ama yalıtım için ne yapmayı düşünüyorsun? Micro de de buna ihtiyaç yok tak kullan tarzında sadece elektrik tesisatı gerekli.

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Örnek fotodaki gibi sis farını tampona koyman daha uygun far içinde olması zor. Oraya konacak kapağı da olan yan sanayi vs. sis farı yok mu ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...